سرخط خبرها
مایک پمپئو در دیدار با نتانیاهو: معترضان ایران متوجه تهدید رژیم «دزدسالار» جمهوری اسلامی هستند

وزیر خارجه ایالات متحده و نخست وزیر اسرائیل روز چهارشنبه ۱۳ آذر در لیسبون پایتخت پرتغال با یکدیگر دیدار و درباره مسائل مختلف، از جمله ایران، گفتوگو کردند.
به گزارش وزارت خارجه آمریکا، مایک پمپئو و بنیامین نتانیاهو پیش از آغاز این دیدار به پرسشهای خبرنگاران پاسخ داده و بر ضرورت مقابله با اقدامات ایران تاکید کردند.
وزیر خارجه آمریکا گفت، من تازه از لندن رسیدم، جایی که ثبات در خاورمیانه در مرکز هر یک از مذاکرات پرزیدنت ترامپ با دیگر مقامهای حاضر در نشست ناتو بود.
وی همچنین گفت: نحوه برقراری ثبات در خاورمیانه، جایی که اعتراضات در بغداد و بیروت علیه ایران در جریان است، و این که همه ما میدانیم در داخل ایران چه میگذرد، از محورهای اصلی مذاکرات پرزیدنت ترامپ در لندن بود.
آقای پمپئو افزود، این معترضان مردمی هستند که به دنبال آزادی و یک روش معقول برای زندگی هستند، و نسبت به تهدیدی که از جانب دزدسالارانی که جمهوری اسلامی ایران را اداره میکنند متوجه آنها است، آگاه هستند.
وزیر خارجه آمریکا گفت، درباره این که چه کاری از دستمان بر میآید تا فرصتی برای این مردمی که تنها خواهان آزادی و برخورداری از یک زندگی نرمال هستند فراهم شود، با شرکای اروپایی خود گفتوگو کردیم.
نخست وزیر اسرائیل هم در ابتدای سخنان خود گفت، «اولین موضوعی که قصد دارم در این دیدار به آن بپردازم ایران است، دومین موضوع ایران است، و سومین موضوع هم ایران است.»
بنیامین نتانیاهو گفت، جمهوری اسلامی سعی دارد از داخل خود ایران، از عراق، از سوریه، از لبنان، و از غزه و یمن، علیه ما و منطقه بسترسازی کند، اما ما فعالانه در حال مقابله با آن هستیم.
وی از سیاست فشار حداکثری دولت پرزیدنت ترامپ علیه ایران تقدیر کرد و گفت، همکاری آمریکا و اسرائیل مقابله با این رفتار ایران است، که به نظرم به نفع کشورهای بسیاری در منطقه است.
پرزیدنت ترامپ: ناتو «فضا» را به عنوان یک عرصه عملیاتی به رسمیت شناخته و قدرتمندتر شده است

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، شامگاه چهارشنبه با انتشار یک توئیت نوشت که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، اکنون فضا را به عنوان یکی از عرصههای عملیاتی به رسمیت شناخته و این پیمان نظامی غربی به همین خاطر «قدرتمندتر» است.
پرزیدنت ترامپ در ادامه توئیت خود نوشت: «رهبری ایالات متحده به واسطه قدرت و توانمندی، صلح را تضمین میکند و ما باید همچنان به نشان دادن قدرت خود ادامه داده و در همه جبهههای زمینی، هوایی، دریایی، و فضایی پیروز شویم.»
مرکز «فرماندهی فضایی ایالات متحده» اوایل شهریور ماه رسما راه اندازی شده بود و پرزیدنت ترامپ در مراسم تاسیس آن گفت: «این روزی تاریخی برای به رسمیت شناختن مرکزیت فضا در امنیت ملی و دفاع آمریکا است.»
جرد گینزر، وکیل خانواده باقر و سیامک نمازی: گروگانگیری از عوامل کلیدی سیاست خارجی رژیم ایران است

فراکسیون حقوق بشر سنای آمریکا عصر سه شنبه میزبان اعضای خانواده چهار تن از زندانیانِ گروگان در جمهوری اسلامی ایران بود.
جرد گینزر، وکیل خانواده باقر و سیامک نمازی در حاشیه این نشست به صدای آمریکا گفت: این جلسه مهمی برای بحث درباره گروگانگیری در ایران است. از نکات کلیدی که عنوان می شود این است که ایران نه تنها شهروندان آمریکایی بلکه شهروندان دیگر کشورها از جمله بریتانیا را به گروگان میگیرد. فی الواقع دارای یک صنعت گروگانگیری است که از عوامل کلیدی سیاست خارجیشان است. آنها گروگانگیری را با هدف تبادل آن با چیزهایی که برایشان مهم است مانند پول و دیگر امتیازات انجام می دهند و متاسفانه طی چهل سال گذشته در این کار خیلی موفق عمل کرده اند.
به گفته آقای گینزر، مشکل گروگانگیری صرفا مشکل بین دولت پرزیدنت ترامپ و یا هر دولت آمریکا با ایران نیست، بلکه مشکل ایران با جامعه جهانی است.
او تاکید کرد: این یکی از خواسته هایی است که امروز بیان می شود؛ یعنی دولت آمریکا و دیگر کشورها باید در این خصوص با یک زبان واحد مساله گروگانگیری را پیگیری کنند. یعنی به ایران بگویند که این اقدام نقض فاحش حقوق بشر است و همه دولتها در جهان باید مجازات های بیسابقهای علیه این اقدامات ایران اعمال کنند. در غیر اینصورت انگیزه ادامه کار در ایران باقی می ماند.
ریچارد رتکلیف، همسر نازنین زاغری: رژیم ایران باید هزینه گروگانگیریهایش را بپردازد

فراکسیون حقوق بشر سنای آمریکا عصر سه شنبه میزبان اعضای خانواده چهار تن از زندانیانِ گروگان در جمهوری اسلامی ایران بود.
ریچارد رتکلیف، همسر نازنین زاغری در حاشیه این نشست به صدای آمریکا گفت: ما با هدف پیگیری وضعیت تعدادی از گروگانهای خارجی و دو تابعیتی گرفتار در ایران در کنگره جمع شدیم. آنها به صورت غیر قانونی و صرفا به عنوان اهرم فشار برای معامله با غرب، در ایران گرفتارند.
آقای رتکلیف یادآوری کرد: من سالهاست که کمپینم را در بریتانیا آغاز کردم. از سپتامبر سال جاری به طور دسته جمعی این کار را پیگیری می کنیم. ما با سناتورها و اعضای مجلس نمایندگان صحبت کردیم که به جامعه جهانی بگویند که این مساله جهانی است و صرفا مساله گروگانهای آمریکایی نیست.
همسر نازنین زاغری تاکید کرد: نیاز است که رژیم ایران هزینه این اقداماتش را بپردازد. باید پاسخگو باشد . بنابر این دو خواسته داریم. اول اینکه مقامات ایران که در امر گروگانگیری دخیلند در همه ردهها از قوه قضائیه تا عاملان و آمران دستگیری و بازجویان، برپایه قانون مگنستکی مورد تحریم قرار گیرند. همچنین اینجا هستیم که یادآوری کنیم که آمریکا به تنهایی نمیتواند این مشکل را حل کند. هر کشوری چه آمریکا و چه بریتانیا درگیریهای خاص خود را در سیاست خارجی دارند. گروگانگیری ممکن است توسط گروههای تبهکاری صورت پذیرد؛ اما باید همه کشورهای جهان در شورای امنیت ملل متحد اعلام کنند که گروگانگیری دولتی پذیرفتنی نیست.
سارا لوینسون موریارتی، دختر باب لوینسون: پرزیدنت ترامپ مدافع سرسخت برگرداندن آمریکاییها به خانه است

فراکسیون حقوق بشر سنای آمریکا عصر سه شنبه میزبان اعضای خانواده چهار تن از زندانیانِ گروگان در جمهوری اسلامی ایران بود.
سارا لوینسون موریارتی، دختر باب لوینسون در حاشیه این نشست به صدای آمریکا گفت: پدر من بیش از هر گروگان دیگری در تاریخ آمریکا در زندان مانده است. او دوازده سال و نیم بر خلاف خواستهاش زندانی بوده و از کوچکترین حق از حقوق بشر بهرهمند نیست.
خانم لوینسون موریارتی همچنین گفت: ما امیدواریم کنگره بتواند صدایی به صدای دولت پرزیدنت ترامپ اضافه کند. این دولت یکی از مدافعان سر سخت برگرداندن او به خانه است. شخص پرزیدنت ترامپ مدافع سر سخت آوردن آمریکاییها به خانه است. وزیر خارجه پمپئو و مشاور امنیت ملی اوبراین، طرفدار قوی برگرداندن پدرم به خانه هستند.
او ابراز امیدواری کرد: امیدوارم که کنگره بتواند صدای دیگری باشد برای اینکه بتوانیم پیام صریحی به مقامات ایران بفرستیم که آمریکا میخواهد باب لوینسون، دیگر آمریکاییها و دیگر اتباع خارجی که به ناحق در ایران گرفتارند به خانه برگردند.
روسیه ادعای یک آمریکایی متهم به جاسوسی درباره بدرفتاری با او در زندان را انکار میکند

بخش انگلیسی صدای آمریکا - روسیه یک تفنگدار دریایی پیشین ایالات متحده را که حدود یک سال بر مبنای اتهام جاسوسی در بازداشت نگاه داشته، متهم کرده است که با تمارض و دروغگویی درباره بدرفتاری با او در بازداشت، می کوشد بر سر پرونده اش سر و صدا راه بیاندازد.
پال ویلن که پاسپورت های آمریکایی، بریتانیایی، کانادایی، و ایرلندی دارد، در تاریخ ۲۸ دسامبر در اتاق هتلی در مسکو توسط «سرویس امنیتی فدرال روسیه» بازداشت، و به جاسوسی متهم شد. ویلن، که در شرایط بازداشت پیش از برگزاری دادگاه است، ادعاهای مسکو را تکذیب کرده و می گوید برای او توطئه چینی سیاسی شده است.
او در جلسات رسیدگی پیش از برگزاری دادگاه ادعا کرده بود که در بازداشت با او بدرفتاری شده و شکایت های او به طور برنامه ریزی شده مورد بی اعتنایی قرار گرفته است. ویلن در ماه اکتبر گفت یک نگهبان زندان او را مجبور کرده زانو بزند و با اسلحه تهدیدش کرده بود.
وکیل پال ویلن در ماه اوت گفته بود موکل او از عارضه فتق، که در زندان وخامت پیدا کرده است، رنج می برد. این امر باعث شد سفارت آمریکا خواهان دسترسی فوری به ویلن شود.
یک دیپلمات آمریکایی هفته پیش در زندان با ویلن ملاقات کرد و خواهان آزادی بی وقفه او شد. سفارت ایالات متحده رفتار با ویلن را «شرم آور» توصیف کرده و می گوید مسکو با مراجعه پزشک خارج از زندان به او مخالفت کرده است.
وزارت خارجه روسیه می گوید ادعاهای بدرفتاری با ویلن تائید نشده است و دیپلمات ها دسترسی مرتب به او در بازداشت داشته اند.
آمریکا از توقیف یک کشتی حامل قطعات موشکهای ایرانی برای حوثیهای یمن خبر داد

مقامهای آمریکایی روز چهارشنبه ۱۳ آذر اعلام کردند یک کشتی کوچک حامل مقادیر زیادی از قطعات مربوط به موشکهای هدایتشونده ایرانی که برای شورشیان یمن ارسال شده بود را کشف و ضبط کردهاند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس، از قول این مقامهای آمریکایی، که هویت آنها را مشخص نکرده نوشت، کشتی مذکور چهارشنبه گذشته در آبهای شمال دریای عرب توسط نیروی دریایی آمریکا و یک تیم گارد ساحلی همراه آنها توقیف شد.
منابع این خبرگزاری آمریکایی میگویند که این رویداد نشان میدهد روند قاچاق اسلحه و ارسال غیرقانونی تجهیزات نظامی به شورشیان حوثی در یمن، گروه شبه نظامی شیعه مورد حمایت ایران، همچنان ادامه دارد.
به گفته این مقامها، ناو «یو اس اس فارست شرمن» در حال گشتزنی معمول خود بود که متوجه یک شناور کوچک چوبی که پرچم هیچ کشوری را حمل نمیکرد شدند و برای بازرسی از داخل آن توقف کردند.
ماموران نیروی دریایی و گارد ساحلی آمریکا پس از بازرسی از این شناور مقادیری سلاح کشف کردند؛ که البته منابع آسوشیتدپرس جزئیات آن را فاش نکردند، اما میزان آن را «چشمگیر» توصیف کردهاند.
بر اساس این گزارش، سرنشینان این قایق چوبی – که مقامها ملیت آنها را مشخص نکردهاند – به گارد ساحلی یمن تحویل داده شده و سلاحها و قطعات کشف شده نیز هنوز در توقیف ناو جنگی آمریکایی هستند.
مقامهای آمریکایی همچنین گفتهاند که کارشناسان همچنان در حال بررسی سلاحها و قطعات ضبط شده و منشا آنها هستند، اما نشانههایی در خود دارند که در تسلیحات توقیف شده قبلی ساخت ایران بوده است.
رئیس جمهوری اسلامی ایران: تهران پنجره مذاکره با آمریکا را نبسته است

بخش انگلیسی صدای آمریکا - حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، با بیان این که تهران روزنه مذاکره با ایالات متحده را نبسته است، بر موضع دولتش مبنی بر این که ایالات متحده پیش از انجام هر مذاکرهای تحریمهای اعمال شده بر ایران را بردارد، تاکید کرد.
اظهارنظر حسن روحانی روز چهارشنبه در وبسایت ریاست جمهوری ایران منعکس شد. در این وبسایت به نقل از روحانی آمده است که مانعی پیش روی ایران برای ملاقات با سران کشورهای پنج به علاوه یک وجود ندارد.
اشاره روحانی به پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد، از جمله ایالات متحده، است.
حسن روحانی میگوید که هر زمان آمریکا تحریمها را کنار بگذارد سران کشورهای پنج به علاوه یک میتوانند بلافاصله ملاقات کنند و «ما مشکلی با این موضوع نداریم.»
او گفت که ایران گزینه دیگری جز مقاومت و ایستادگی در برابر آنها که تحریمها را بر تهران تحمیل کردند، ندارد، اما «ما پنجره مذاکره را نبستهایم.»
پرزیدنت ترامپ سال گذشته با تشریح ایرادات و کاستیهای توافق هسته ای با ایران، آمریکا را از این توافق خارج کرد و تحریمها علیه جمهوری اسلامی، از جمله تحریم خرید نفت از ایران، را بازگرداند.
ندا ناجی، فعال مدنی، به ۶۶ ماه زندان محکوم شد

ندا ناجی، فعال حقوق زنان و فعال مدنی زندانی در ایران، از سوی دادگاه انقلاب به ۵ سال و شش ماه زندان محکوم شد.
کانال تلگرامی اتحادیه آزاد کارگران روز چهارشنبه ۱۳ آذر گزارش داد که این فعال مدنی زندانی از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه، بابت اتهاماتی همچون «توهین به ماموران دولتی» و «اجتماع و تبانی» مجموعا به ۵ سال و شش ماه زندان محکوم شده است.
بر اساس این گزارش ندا ناجی بابت اتهام «توهین به ماموران دولتی» به شش ماه زندان و به اتهام «اجتماع و تبانی» به ۵ سال زندان محکوم شده که بر اساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مبنی بر تجمیع احکام، تنها پنج سال از این حکم قابل اجرا خواهد بود.
این فعال حقوق زنان در روز جهانی کارگر (اول ماه مه) از سوی ماموران امنیتی بازداشت و تنها بازداشتی روز کارگر است که همچنان در بازداشت به سر میبرد و به گزارش اتحادیه آزاد کارگران بارها با درخواست تبدیل قرار بازداشت او به وثیقه مخالفت شده است.
ندا ناجی که در ابتدا به زندان قرچک ورامین منتقل شده بود تنها چند روز پس از بازداشت برای تحقیقات بیشتر به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات زندان اوین منتقل و چند هفته پس از آن نیز بار دیگر با اتمام دوران بازجویی به زندان قرچک منتقل میشود و بر اساس اطاعات موجود چندبار هدف حمله در این زندان قرار گرفته است.
عفو بینالملل پیش از این مهر ماه سال جاری همزمان با سالروز تولد ندا ناجی با راه اندازی کارزاری اینترنتی از مقامات قضایی جمهوری اسلامی خواست این زندانی را بی هیچ قید و شرطی آزاد کنند.
وزارت خارجه ایالات متحده، پس از بازداشتهای صورت گرفته در روز جهانی کارگر در ایران از بازداشت فعالان کارگری ایران انتقاد کرد.
وزارت خارجه آمریکا گفته است که رژیم جمهوری اسلامی با هزینهای که در سوریه کرده است، میتوانست حقوق کارگران در ایران را پرداخت کند.
مؤسسه ملی سلامت آمریکا: استفاده از رنگ مو و صافکنندهها میتواند خطر ابتلا به سرطان پستان را بالا ببرد

بنا به پژوهش جدید دانشمندان مؤسسه ملی سلامت آمریکا، زنانی که از رنگ مو و مواد شیمیایی صاف کننده مو زیاد و به طور مرتب استفاده می کنند، بیش از زنان دیگر در خطر ابتلا به سرطان پستان هستند.
به گزارش نشریه خبری مؤسسه ملی سلامت (NIH)، پژوهشگران مؤسسه ملی علوم بهداشت محیط با استفاده از اطلاعات نزدیک به ۴۷ هزار زن، کشف کردند که زنانی که بطور مرتب و در دفعات زیاد موهایشان را رنگ می کنند، ۹ درصد بیشتر در خطر ابتلا به سرطان پستان، تا زنان دیگر هستند.
مطالعات نشان داده است که استفاده از رنگ مو هر ۵ تا ۸ هفته خطر ابتلا به سرطان پستان را در زنان سیاهپوست (آفریقایی تبار) تا ۶۰ درصد و در زنان سفید پوست ۸ درصد بالا می برد.
دکتر الکسندرا وایت، رئیس مؤسسه ملی علوم بهداشت محیط و یکی از ناشران این مطالعه می گوید آنها مدتی است که بر روی ارتباط رنگ مو و مواد شیمیایی صاف کردن مو مطالعه می کنند ولی نتایج آنها ناهماهنگ است. هرچند، در مطالعات آنها ارتباط نزدیکی بین استفاده از رنگ مو و افزایش سرطان پستان دیده شده و این مسئله بخصوص در زنان سیاهپوست بیشتر بوده است.
به گفته تیم پژوهشی، بدون شک مطالعات بیشتری لازم است و با وجود این که هنوز زود است که توصیه قاطعانه شود، ولی اجتناب از این مواد شیمیایی می تواند در کاهش خطر سرطان پستان مفید باشد.
نتایج این پژوهش چهارشنبه ۱۳ آذر، آنلاین، در «ژورنال بینالمللی سرطان» (International Journal of Cancer) منتشر شد.
دولت آمریکا داروی پیشگیری از اچآیوی را به طور رایگان در اختیار افرادی که بیمه ندارند قرار میدهد

دولت آمریکا روز سهشنبه ۱۲ آذر، برنامه جدیدی را آغاز کرده است که به موجب آن داروی پیشگیری از اچآیوی را به طور رایگان در اختیار افرادی که بیمه درمانی ندارند، قرار میدهد.
به گزارش آسوشیتدپرس، استفاده روزانه برخی از داروهای پیشگیری اچآیوی خطر ابتلا به این ویروس از طریق آمیزش جنسی یا مصرف مواد مخدر تزریقی را به میزان چشمگیری پائین می آورد. ولی به گفته الکس ایزار، وزیر بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده آمریکا، بنا به آمار سال گذشته، از مجموع ۱.۲ میلیون نفری که می توانستند از این دارو بهره ببرند، تنها ۱۸ درصد بیمه درمانی داشتند و هزینه درمان بدون بیمه می تواند تا ۲ هزار دلار در ماه باشد.
گسترش دسترسی به داروی موسوم به «پیشگیری پیش از در معرض قرار گرفتن» - یا PrEP - یکی از هدفها و اقدامات مورد نظر دولت پرزیدنت ترامپ در پایان دادن به شیوع اچآیوی تا سال ۲۰۳۰ است.
مجلس نمایندگان آمریکا لایحه محکومیت سرکوب مسلمانان اویغور در چین را تصویب کرد

بخش انگلیسی صدای آمریکا - چین از تصویب لایحه ای در مجلس نمایندگان ایالات متحده که خواهان اتخاذ اقدامات رسمی علیه پکن به دلیل سرکوب میلیون ها مسلمان آن کشور است، خشمگین شده است.
مجلس نمایندگان تحت رهبری حزب دموکرات با ۴۰۷ رای موافق در برابر ۱ رای مخالف «قانون اویغور سال ۲۰۱۹» را تصویب کرد. در این قانون حبس حدود یک میلیون اویغور، ازبک و دیگر اقلیت مسلمان در «اردوگاه های بازپروری» در استان دورافتاده «سین کیانگ» در غرب چین محکوم شده است. در قانون مذکور به سازمان های متعدد در دولت ایالات متحده دستور داده شده است گزارش هایی را درباره رفتار چین با اقلیت مسلمان تهیه کنند و از پرزیدنت دونالد ترامپ خواسته شده است مقام های چینی مسئول این حبس جمعی به خصوص چن کوانگو، رئیس حزب کمونیست در سین کیانگ، را تحریم کند.
پکن این ادعا را رد کرده است که اویغورها بر خلاف خواست شان بازداشت شده اند و اصرار دارد که این اردوگاه ها «مراکز آموزشی» برای تعلیم مهارت های تازه در مبارزه با تروریسم و افراط گرایی هستند.
سنای تحت کنترل جمهوریخواهان در ماه سپتامبر لایحه مشابهی را تصویب کرده بود. اکنون دو لایحه تصویب شده باید تلفیق شده و پیش از ارسال به کاخ سفید برای امضای رئیس جمهوری به تصویب هر دو مجلس کنگره برسد.
سخنگوی وزارت خارجه چین به خبرنگاران گفت هر کشوری که به دنبال مداخله در امور داخلی آن کشور باشد بهای آن را خواهد پرداخت.
ایالات متحده، سازمان ملل متحد، و گروه های حقوق بشری چین را محکوم کرده اند که با حبس اقلیت مسلمان در سین کیانگ درصدد مجبور کردن آن ها به انکار مذهب و میراث شان است. وزارت خارجه آمریکا مقام های دولت و حزب کمونیست چین که مسئول این بازداشت ها هستند را مشمول محدودیت های صدور ویزا کرده است.
پس از انتشار خبر حضور مهناز افشار در یک برنامه تلویزیونی خارج از ایران، این هنرمند به تبلیغ علیه نظام متهم شده است

عبدالصمد خرمشاهی که وکالت مهناز افشار را بر عهده دارد می گوید خانم افشار به تبلیغ علیه نظام، جریحه دار کردن عفت عمومی و نشر اکاذیب متهم شده است.
آقای خرمشاهی می گوید به بازپرس گفته است که موکلش «برای پارهای از تعهدات کاری و معذورات قادر به بازگشت به ایران و حضور در جلسه بازپرسی نیست.»
مهناز افشار چندی است ایران را ترک کرده است. او چندی پیش در صفحه اینستاگرام خود خبر حضورش در یک برنامه استعدادیابی موسوم به «پرشیا گات تلنت» که از یک شبکه ماهوارهای پخش می شود را تأیید کرد.
تصاویر منتشر شده از پشت صحنه این برنامه، مهناز افشار را در کنار ابی و آرش، خواننده های ایرانی، و نازنین نور، بازیگر ایرانیالاصل هالیوود، نشان می دهد.
در فضای مجازی، کاربران نظرات مختلفی در مورد حضور خانم افشار در این برنامه استعداد یابی مطرح کردند.
برخی، به مهناز افشار برای ترک ایران و فعالیت در فضایی آزاد حق دادهاند؛ برخی دیگر، او را از این بابت نکوهش کرده اند؛ و تعدادی نیز از اینکه خانم افشار هنوز تلاش می کند حجابش را رعایت کند ابراز تعجب کرده اند.
حضور مهناز افشار در این برنامه استعدادیابی در رسانه های ایران نیز بازتاب یافت و از برنامه سینمایی هفت تا رسانه های محافظه کاری مانند کیهان به حضور او در این برنامه تاختند.
حتی در یکی از برنامه های صدا و سیما از مهناز افشار با القابی چون «یه لیبریتی» و «نیم لیبریتی» یاد شد که واکنش شیلا خداداد، بازیگر را در پی داشت. خانم خداداد گفت در هیچ سریالی که از تلویزیون پخش شود بازی نخواهد کرد.
پس از «اخلالگر» نامیدن معترضان، حسن روحانی حالا از پخش «اعترافات تلویزیونی» خبر میدهد

رئیس جمهوری ایران که پیشتر در نخستین واکنش به اعتراضات گسترده مردمی اخیر، معترضان را «اخلالگر» و «عده اندکی» نامیده بود، از پخش اعترافات گروهی از معترضان خبر داده است.
به گزارش برخی از خبرگزاریهای داخلی ایران، حسن روحانی با تکرار ادعاهای گذشته رژیم مبنی بر دست داشتن بیگانگان در اعتراضات مردمی، مدعی شد که با اعلام خبر افزایش قیمت بنزین این معترضان با «دستور اربابانشان از خارج» بیرون آمدند و تاکید کرد که باید با آنها برخورد شود و اعترافات آنها هم پخش خواهد شد.
موضوع اعترافات اجباری در تلویزیون حکومتی ایران پیش از این نیز بارها مطرح شده است. به رغم آن که این شیوه تبلیغاتی رژیم ایران در پخش تلویزیونی اعترافات بارها مورد انتقاد مجامع حقوق بشری قرار گرفته است، اما قوه قضائیه جمهوری اسلامی همچنان به این کار ادامه میدهد.
چندی پیش یک کارشناس قرآنی به نام ابوالفضل بهرامپور در یکی از برنامههای تلویزیونی صداوسیما ایران گفت که باید برای برخی معترضان روزهای اخیر حکم بریدن دست و پا، زجرکش کردن، و تبعید صادر شود.
روحانی همچنین مدعی شد که نوع گلولههای شلیک شده به سوی معترضان «اصلاً در اختیار نیروی انتظامی یا سپاه و بسیج نبوده است.»
جمهوری اسلامی مانند گذشته، مدعی است معترضان به سمت مردم شلیک کرده اند. این در حالی است که این بار فیلمها و مستندات نشان میهد ادعای آنها دروغ است.
پیشتر علی خامنهای ضمن حمایت از گران شدن نرخ بنزین و تایید کشته شدن معترضان، مردم را «اشرار، کینهورزان، و انسانهای ناباب» توصیف کرده بود.
این ادعاها از سوی حسن روحانی و دیگر مقامات ایرانی در حالی مطرح میشود که سازمان عفو بینالملل در آخرین گزارش خود از سرکوب اعتراضات مردمی آبان ماه اعلام کرد که بنا بر گزارشهای معتبری که توسط این سازمان دریافت شده حداقل ۲۰۸ نفر در این اعتراضات کشته شدهاند که شمار واقعی کشته شدگان احتمالا بیش از این است.
در پی افزایش ناگهانی قیمت بنزین، ایران شاهد اعتراضات گسترده مردم علیه جمهوری اسلامی بود. روز جمعه ۲۴ آبان ماه پس از انتشار ناگهانی خبر گرانی بنزین، در شهرهای مختلف ایران صورت گرفت و تنها یک روز بعد از آغاز اعتراضات، جمهوری اسلامی شنبه شب ۲۵ آبان اینترنت را تقریبا به طور کامل قطع کرد.
پرزیدنت دونالد ترامپ روز سهشنبه ۱۲ آذر بار دیگر به برخوردها دولت ایران با مردم معترض واکنش نشان داد و در حاشیه گردهمایی سران کشورهای عضو ناتو گفت: این بسیار تاسفبار است که معترضان در ایران فقط به دلیل این که اعتراض کردهاند، کشته شدند.
رئیس جمهوری آمریکا در حاشیه این گردهمایی چند بار به موضوع معترضان ایران و حمایت آمریکا از مردم ایران اشاره کرد و گفت: معترضان در ایران به دنبال آزادی هستند و ما به طور کامل از آنها حمایت میکنیم.
مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده نیز روز دوشنبه ۱۱ آذر در سخنانی در دانشگاه لوئِول (لوئیویل) با تایید دلایل داخلی اعتراضات در برخی از کشورهای خاورمیانه، به نقش جمهوری اسلامی در این کشورها نیز اشاره کرد و گفت که رژیم ایران عامل مشترک در پس همه اعتراضات منطقه است.
وضعیت نامشخص دانشجویان بازداشتی در ایران؛ شورای صنفی دانشجویان: امکان گرفتن «اعترافات دروغین» از این دانشجویان وجود دارد

شورای صنفی دانشجویان ایران با اعلام این که هنوز اطلاعی از تعداد و وضعیت دانشجویان بازداشتی در دست نیست، وزارت علوم را مسئول مستقیم خطرات احتمالی به این دانشجویان دانست.
شورای صنفی دانشجویان ایران در کانال تلگرامی خود روز سه شنبه ۱۲ آذرماه با انتشار بیانیهای اعلام کرد که «با گذشت بیش از دو هفته از شروع اعتراضات آبان ماه و بازداشت شمار زیادی از دانشجویان، هنوز آمار رسمی و قابل اتکایی از مجموع بازداشتشدگان دانشگاه های سراسر کشور وجود ندارد.»
بنابر این بیانیه «گزارش هایی که از بازداشتگاه ها به دست رسیده در کنار بی اطلاعی از روند پرونده، محل نگهداری و وضعیت سلامت دانشجویانی که اسامی آنان در لیست بازداشت شدگان تایید و منتشر شده است» نگرانی ها از وضعیت دانشجویان به خصوص دانشجویانی که «مشخصاتی از آنها در دسترس نیست را دو چندان می کند.»
شورای صنفی دانشجویان کشور گزارش داد که بسیاری از دانشجویان بازداشت شده «از حق برقراری تماس تلفنی محروم » هستند و با توجه به این بی اطلاعی از وضعیت آن ها و عدم دسترسی بازداشت شدگان به وکیل و راهنمایی های حقوقی «امکان اعترافهای دروغین» آنها علیه خود وجود دارد.
این شورای صنفی در ادامه «وزارت علوم را به سبب مسئولیت مستقیم اش در خطراتی که متوجه این دانشجویان است» دانست و اعلام کرد که این وزارتخانه، «موظف به پیگیری آزادی بی قید و شرط » این دانشجویان است.
بنابر اعلام شوری صنفی دانشجویان ایران، سها مرتضایی،کامیار ذوقی، سعید احمدزاده سعید محبی، محمد بابایی، حمید بینا، حمیدرضا صفری و ابولفضل نژادفتح دانشجویان دانشگاه تهران به همراه یاشار دارالشفا از دانشگاه علوم بهزیستی و توان بخشی از جمله دانشجویان بازداشت شده در روزهای اخیر هستند. اما آمار دیگری دانشجویان بازداشت شده در دست نیست.
پیش از این شوراهای صنفی دانشجویان روز سهشنبه ۲۹ آبان کشور گزارش داده بود که ۴۰ تا ۵۰ دانشجو در اعتراضات به گرانی بنزین در دانشگاه بازداشت شدند. نیروهای لباس شخصی با چندین آمبولانس اقدام به بازداشت این دانشجویان کرده بودند.
تیر ماه سال گذشته دیدبان حقوق بشر با صدور بیانیهای اعلام کرده بود که مقامهای ایران سرکوب دانشجویان معترض را با صدور احکام زندان و ایجاد محدودیت برای فعالیتهای مسالمت آمیز، شدت بخشیدهاند.
وزارت خارجه آمریکا نیز بارها برخوردهای خشونت آمیز و سرکوب گسترده معترضان و مخالفان رژیم به بهانههای مختلف، و نیز نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران توسط رژیم حاکم بر آن کشور را محکوم کرده است.
افراد مسلح در افغانستان رئیس یک نهاد خیریه ژاپنی و پنج نفر دیگر را کشتند

مقامات افغانستان اعلام کردند که افراد مسلح روز چهارشنبه ۱۳ آذرماه در حملهای به یک خودرو در جلال آباد واقع در شرق افغانستان ۶ نفر از جمله رئیس یک سازمان کمک رسانی ژاپنی را کشتهاند.
خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه ۱۳ آذرماه با اعلام این خبر نوشت که تتسو ناکامورا رئیس یک نهاد خیریه ژاپنی، که به خاطر چندین دهه فعالیت بشردوستانه در شرق افغانستان به او شهروندی افتخاری این کشور اعطاء شده بود، در این حمله مسلحانه کشته شده است.
شینزو آبه نخست وزیر ژاپن در واکنش به کشته شدن آقای ناکورا گفت که از کشته شدن این شهروند ژاپنی در این حمله «شوکه شده است.»
مقامات افغانستان به خبرگزاری رویترز گفته اند که افراد مسلح از صحنه حادثه فرار کرده اند و پلیس عملیات برای دستگیری آنها را آغاز کرده است.
سهراب قادری یک عضو شورای ولایتی ننگرهار به رویترز گفت که افراد مسلح از صحنه فرار کرده و پلیس برای دستگیری آنها عملیاتی را آغاز کرده است.
این مقام مسئول با بیان این که اعتقاد دارد، هدف این حمله آقای ناکامورا بوده است، افزود: ناکامورا در بازسازی افغانستان به ویژه در بخش کشاورزی کارهای بزگری انجام داده بود.
رویترز نوشت که هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است ، اما ذبیح الله مجاهد ، سخنگوی طالبان افغانستان ، گفت که این گروه شبه نظامی در این تیراندازی شرکت نکرده است.
همچنین سخنگوی رئیس جمهوری افغانستان نیز این حمله را به شدت محکوم کرده است.
معترضان عراقی برای سومین بار کنسولگری ایران در نجف را آتش زدند

معترضین در عراق روز سه شنبه ۱۲ آذرماه برای سومین بار کنسولگری ایران در شهر نجف را به آتش کشیدند.
به گزارش آسوشیتدپرس، پنج راکت به فرودگاه عینالاسد عراق که محل استقرار نیروهای آمریکایی در استان انبار عراق است، در شامگاه سهشنبه شلیک شده، اما تلفاتی در پی نداشته است.
بنابر این گزارش، معترضین ضددولتی در شهر نجف اقدام به آتش زدن لاستیک ها کردند و پس از آن برای سومین بار کنسولگری ایران را در نجف به آتش کشیدند. در این درگیریها پلیس گاز اشک آور به سمت معترضان شلیک کرده است. بنا به گفته یکی از مقامات پلیس ، ساختمان در زمان حمله خالی بوده و تلفات جانی نداشته است.
عادل عبدالمهدی نخستوزیر عراق در روزهای گذشته استعفا داد و در حال حاضر رهبران سیاسی این کشور در حال رایزنی برای معرفی گزینه های خود جهت جانشینی عبدالمهدی به پارلمان عراق هستند.
پیش از این گروهی از معترضان عراقی روز چهارشنبه ششم آذر ماه به ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در شهر نجف حمله و اقدام به آتش زدن آن کرده بودند. این معترضان برای بار دوم در ۱۰ آذرماه این کنسولگری را آتش زدند.
اعتراضات عراقی ها تقریبا از دو ماه پیش با اعتراض به بیکاری و خدمات ضعیف آغاز شد و به سرعت به مناطق جنوبی کشور کشیده شد. معترضان، به خصوص در پایتخت این کشور، که در ابتدا خواستار مبارزه با فساد، بیکاری و مشکلات اقتصادی بودند، بعد از سرکوب اعتراضات در برخی شهرها مطالباتشان را به کنارهگیری دولت عراق از قدرت و پایان یافتن مداخلههای ایران در امور داخلی عراق گسترش دادند.
مردم عراق میگویند جمهوری اسلامی سعی دارد مشابه تجربه تضعیف ارتش خود و تقویت سپاه را در عراق با تضعیف ارتش رسمی آن کشور و تقویت حشد الشعبی، یا بسیج مردمی عراق، انجام دهد. همچنین شبکه فاکس نیوز گزارش داده بود که فعالان عراقی می گویند ایران کاری کرده که در کشور خودشان با آنها مانند «بیگانگان» رفتار میشود.
مایک پمپئو و بنیامین نتانیاهو درباره «تهدیدهای ایران» گفتوگو می کنند

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل قرار است در هفته جاری در لیسبون پرتغال با یکدیگر گفتوگو کنند. گزارشها حاکی است که یکی از محورهای گفتوگوی این مقامات، «تهدیدهای ایران» خواهدبود.
وزارت خارجه ایالات متحده در بیانیهای روز سهشنبه ۱۲ آذرماه اعلام کرد که مایک پمپئو و بنیامین نتانیاهو، در لیسبون پایتخت کشور پرتغال دیدار خواهند کرد.
مایک پمپئو به همراه پرزیدنت ترامپ برای حضور در نشست اعضای پیمان آتلانتیک شمالی به بریتانیا سفر کرده است.
خبرگزاری رویترز نوشت که انتظار میرود پومپئو و نتانیاهو درباره «تهدیدهای ایران» گفتوگو کنند. ایران از جمله موضوعاتی است که در گفتوگوی تلفنی اخیر بنیامین نتانیاهو و پرزیدنت ترامپ نیز مطرح شده بود.
پیشتر کاخ سفید روز یکشنبه ۱۰ آذرماه در بیانیهای اعلام کرد که پرزیدنت ترامپ و بنیامنین نتانیاهو «درباره تهدیدهای ایران و همچنین سایر مسائل مهم دوجانبه و منطقه ای گفتوگو کردهاند.»
پس از حضور در اعتراضات اخیر؛ سپیده قلیان با وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی به طور موقت آزاد شد

سپیده قلیان فعال مدنی که در اعتراضات اخیر بازداشت شده بود، این بار با وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی به طور موقت آزاد شد.
سپیده قلیان پس از حضور در اعتراضات مردمی اخیر، شنبه شب ۲۵ آبان ماه در خانه پدر خود بازداشت شده بود. او در نهایت با وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی روز سهشنبه ۱۲ آذرماه به طور موقت آزاد شد.
پیشتر تصاویر منتشر شده در شبکه های اجتماعی خانم قلیان را در بین معترضان در ایران نشان داد که در حالی که شعارنوشتهای علیه گرانی بنزین در دست داشت، شعار می داد «نه زندان نه تهدید دیگر اثر ندارد.»
خانم قلیان پیشتر نیز در اعتراضات مربوط به کارگران هفت تپه در سال ۹۷ دوبار بازداشت شده بود. او پس از نخستین آزادی موقت خود، از شکنجه و اعترافات اجباریاش گفت که این اظهارات باعث شد تا بار دیگر در بهمن ماه سال گذشته بازداشت شود.
این فعال مدنی پس از ماهها بازداشت در نهایت در حالی که در مجموع به ۱۸ سال حبس محکوم شده بود، در چهارم آبان ماه با وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی از زندان قرچک ورامین بطور موقت آزاد شد.
اعتراضات به گرانی بنزین از روز جمعه ۲۴ آبان ماه و پس از انتشار ناگهانی خبر سه برابر شدن قیمت بنزین آزاد در شهرهای مختلف ایران آغاز شد. اما شعارهای معترضان خیلی زود متوجه مقامات ارشد جمهوری اسلامی شد.
آمریکا میگوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم، صرف حمایت از گروه های تروریستی و بی ثبات سازی در خاورمیانه میکند.
ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت داراییهای خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقامهای جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شدهاند.
فساد مالی در ایران| رئیس مستعفی جمعیت هلال احمر بازداشت شد

یک روز پس از استعفای علی اصغر پیوند، رسانهها از بازداشت رئیس مستعفی جمعیت هلال احمر ایران خبر دادند.
علی اصغر پیوندی روز سهشنبه ۱۲ آذرماه از سمت ریاست جمعیت هلال احمر ایران استعفا داد. علت این استعفا از سوی برخی از رسانه ها «مشکلات شخصی» اعلام شده بود و روز چهارشنبه نیز خبرگزاری ایسنا به نقل از یک منبع آگاه بازداشت او را تایید کرد.
بنابر این گزارش «رئیس مستعفی جمعیت هلال احمر عصر سهشنبه توسط نیروهای سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شده است.»
خبرگزاری آنا هم علت بازداشت پیوندی را «تخلفات مالی» اعلام کرده است.
برخی رسانه ها نوشتند که پیوندی قصد سفر به ژنو را داشت که متوجه «»ممنوعالخروجی خود شد و در نهایت در ساعات پایانی سهشنبه(۱۲ آذر ماه ۹۸) بازداشت شد.
بنابر گزارشها رئیس مستعفی جمعیت هلال احمر پیش از این نیز برای توضیحات درباره بروز تخلفات مالی در هلال احمر از سوی مراجع قضائی احضار شده بود و درحال حاضر نیز با «قرار وثیقه» آزاد بوده است.
پیشتر محمود صادقی نماینده مجلس در فروردین ماه درباره فساد در هلال احمر نوشته بود که اگر رئیس جمعیت هلال احمر «مراقب فساد در حوزه کاری خود بود قطعا برای انجام وظیفه در حوادثی مانند سیل گلستان آمادگی بیشتری داشت.»
این نماینده از «فساد و اختلاس دربیمارستان ایرانیان دوبی، ساختمان طالقانی، پروژه مهاباد و پروژه زمین ازگل» از جمله نمونه های نگران کننده «از شیوع مناسبات ناسالم» در جمعیت هلال احمر نام برده بود.
برکناری و بازداشت مدیران در ایران به دلیل فساد مالی ماجرایی سابقه دار است. پیشتر دو نماینده مجلس و چند مدیر ایرانخودرو و سایپا بازداشت شده بودند.
ایالات متحده بارها فساد مالی نهادینه و غارت داراییهای خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقامهای جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شدهاند.
خانوادههای زندانیان آمریکایی و دوتابعیتی خواستار فشار بر جمهوری اسلامی برای آزادی بستگانشان شدند

خانوادههای باب لوینسون، نازنین زاغری، سیامک و باقر نمازی در جریان نشستی در واشنگتن اعلام کردند که نگرانی آنها از وضعیت بستگانشان در ایران در جریان اعتراضات عمیق تر شده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، اعضای خانواده آقای لوینسون و دو زندانی دوتابعیتی که در ایران محبوس هستند روز سه شنبه ۱۲ آذر در یک نشست خبری مشترک در شهر واشنگتن بار دیگر خواستار آزادی بستگان خود شدند.
دختر باب لوینسون، مامور پیشین اف بی آی که ۱۲ در پی سفر به جزیره کیش ناپدید شد، ریچارد رتکلیف همسر نازنین زاغری که با اتهامات امنیتی در تهران زندانی شد و بابک نمازی، برادر سیامک نمازی و فرزند باقر نمازی که آنها نیز به اتهامات امنیتی در تهران زندانی هستند، با اشاره به سرکوب «وحشیانه» مردم در پی اعتراضات اخیر ایران، بازداشت های گسترده و قطع اینترنت، نسبت تاثیر منفی این اتفاقات بر شرایط بستگان خود در ایران ابراز نگرانی کردند.
سارا موریارتی، یکی از دختران باب لوینسون، با اشاره به اظهارات متناقض مقام های جمهوری اسلامی درباره ناپدید شدن پدرش، گفت که به باور او مقامات جمهوری اسلامی می دانند که پدرش کجاست و در موقعیتی هستند که می توانند پدرش را به آمریکا بازگردانند. او به خبر اخیر درباره اذعان جمهوری اسلامی به سازمان ملل مبنی بر باز بودن پرونده لوینسون در ایران اشاره کرد و اینکه او یک بار در ایران بازداشت شده بود.
قرار است ۲۱ عضو خانواده رابرت (باب) لوینسون از روز چهارشنبه این هفته شکایتی را در دادگاه ایالات متحده منطقه واشنگتن نزد قاضی فدرال تیموتی کلی مطرح کرده و درخواست کنند که دولت ایران بابت ضرر و زیان وارده به آنها، مبلغ ۱.۵ میلیارد دلار غرامت بپردازد.
دختر آقای لوینسون گفت که بخش بزرگی از شکایت ما برای دریافت غرامت است چرا که میخواهیم آنها را از انجام چنین اقدامی علیه افراد دیگر باز داریم.
ریچارد رتکلیف، همسر نازنین زاغری، کارمند بخش خیریه تامپسون رویترز که از بیش از سه سال پیش در ایران زندانی است نیز با اشاره به تلاش ها برای مذاکره در جهت آزادی این گروگانها گفت که تمام راهها تا کنون بی نتیجه بوده است.
او با بیان اینکه گروگانگیری باید هزینه واقعی و روشن داشته باشد، گفت که تحریمها می تواند یک گزینه برای تنبیه گروگانگیری باشد.
تحلیلگران غربی میگویند جمهوری اسلامی از افراد دو تابعیتی به عنوان گروگان استفاده میکند تا از دولتهای غربی پول و امتیاز بگیرد.
در حال حاضر علاوه بر نازنین زاغری، چندین تن از شهروندان آمریکایی و غیرآمریکایی - از جمله سیامک و باقر نمازی، مایکل وایت، ژیو وانگ، ارس امیری، و کامران قادری - در ایران زندانی هستند. از سرنوشت رابرت لوینسون، دیگر شهروند آمریکایی که بیش از دوازده سال پیش در ایران ناپدید شد، نیز اطلاعی در دست نیست.
وزارت خارجه ایالات متحده بارها بازداشت بیدلیل و خودسرانه شهروندان آمریکا و کشورهای دیگر، از جمله ایرانیان دوتابعیتی، توسط رژیم جمهوری اسلامی را محکوم کرده و خواستار آزادی بلافاصله و بی قید و شرط آنها شده است.
مدیر کل جدید آژانس: تعیین ضرب الاجل برای پاسخگویی ایران درباره وجود ذرات اورانیوم در یک محل اعلام نشده، شاید «بهترین ایده» نباشد

رئیس جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی معتقد است که تعیین ضرب الاجل برای جمهوری اسلامی ایران برای توضیح درباره ذرات اورانیوم پیدا شده در یک مرکز اعلام نشده، ممکن است سازنده نباشد.
رافائل گروسی، مدیر کل جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی، سه شنبه ۱۲ آذر در نخستین روز کاری خود در آژانس با خبرگزاری رویترز گفت و گو کرد و به پرسش این خبرگزاری درباره ذرات اورانیوم پیدا شده در مرکزی که نخست وزیر اسرائیل از آن به عنوان یک مرکز مخفی هسته ای ایران سخن گفته بود، پاسخ داد.
آژانس رسما در گزارش ۲۰ آبان خود اعلام کرد که ذرات اورانیوم طبیعی با منشا انسانی در محلی که به آژانس اعلام نشده، شناسایی شده است، و از ایران در این باره توضیح خواست، اما ایران تا کنون پاسخ قانع کننده ای درباره این موضوع ارائه نکرده است.
آقای گروسی درباره مهلت پاسخگویی ایران به رویترز، ضمن تاکید بر اهمیت همکاری، گفت که تعیین ضرب الاجل ممکن است به معنای یک رابطه خصمانه تلقی شود.
مدیر کل جدید آژانس یک دیپلمات آرژانتینی ۵۸ ساله است که سابقه حضور در آژانس برای یک دوره سه ساله را داشته است و پیشتر گفته بود که تعدادی از مقامات تصمیم گیرنده درباره برنامه هسته ای ایران را میشناسد.
در هفته های گذشته، جکی وُلکات، نماینده آمریکا در آژانس بینالمللی انرژی اتمی، گفت که ایران نزدیک به یک سال است که درباره مسئله پیدا شدن ذرات هستهای در یک سایت از پیش گزارش نشده، توضیح کافی نداده و این موضوع «کاملا غیرقابل قبول است.»
آژانس اعلام نکرده است که این مواد هسته ای در کجا پیدا شده است، اما منابع دیپلماتیک پیشتر گفته اند که آژانس درباره منطقه ای در تورقوزآباد از ایران سوال کرده است.
پیشتر رسانه ها از جمله خبرگزاری فرانسه به نقل از منابع خود در آژانس اعلام کردند که این سایت محلی در جنوب تهران است که پیشتر نخست وزیر اسرائیل به عنوان یک مرکز هسته ای اعلام نشده از آن یاد کرده بود.
پرزیدنت ترامپ سال گذشته با تشریح ایرادات توافق هسته ای با ایران، آمریکا را از این توافق خارج کرد و تحریمها علیه جمهوری اسلامی، از جمله تحریم خرید نفت از ایران، را بازگرداند.
پرزیدنت ترامپ میگوید توافق تجاری با چین ممکن است تا بعد از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ طول بکشد

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، طولانی شدن دستیابی توافق تجاری با چین را کم اهمیت دانست و احتمال کشیده شدن دستیابی به توافق به پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پاییز سال ۲۰۲۰ را رد نکرد.
به گزارش آسوشیتدپرس، پرزیدنت ترامپ که برای حضور در نشست ناتو به لندن سفر کرده است سه شنبه ۱۲ آذر گفت که موعدی برای پایان جنگ تجاری ۱۶ ماهه بین دو قدرت بزرگ اقتصادی جهان، چین و آمریکا، تعیین نشده است.
او گفت: «از برخی جهات، ایده صبر کردن تا پس از انتخابات ریاست جمهوری را میپسندم.»
گزارشها حاکی از پایین آمدن شاخصها در بازارهای بورس آمریکا بر اثر جنگ تجاری با چین است، اما پرزیدنت ترامپ می گوید که به نظر او وضعیت سهام مناسب است.
او گفت: «من باید توافق درستی انجام دهم. توافقی که برای کشور ما عالی نباشد را نمیپذیرم.» او همچنین گفته است که به نوسان بورس توجه نمی کند، بلکه توجه او به میزان کارآفرینی است.
جنگ تجاری ایالات متحده و چین سال گذشته زمانی آغاز شد که پرزیدنت ترامپ بر ۲۵۰ میلیارد دلار کالاهای وارداتی چینی تعرفههای تنبیهی اعمال کرد تا پکن را به تغییر رفتارهای تجاریاش وادارد.
او می گوید که روابط تجاری دو کشور منصفانه نیست و بیشتر به سود چین است تا ایلات متحده آمریکا. در مقابل، چین نیز خرید برخی از اقلام از آمریکا را معلق کرد و با افزایش تعرفه بر ۱۱۰ میلیارد دلار کالای صادراتی آمریکا به اقدام تلافی جویانه دست زد. مقام های تجاری دو طرف در چند نوبت مذاکراتی را برای دستیابی به توافق صورت دادند، این مذاکرات هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است.
کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا گزارش استیضاح را منتشر میکند

بخش انگلیسی صدای آمریکا - کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان ایالات متحده گزارشی از یافته ها و توصیه هایش در تحقیقات برای استیضاح پرزیدنت ترامپ را برای عموم منتشر کرده است.
ادم شیف، رئیس دموکرات کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا، گفت کمیته تحت نظر او سه شنبه شب درباره ارسال این گزارش به کمیته قضایی مجلس نمایندگان رسما رای گیری می کند. اعضای کمیته قضایی تصمیم خواهند گرفت که موارد استیضاح علیه پرزیدنت ترامپ را تنظیم کنند یا نه.
کمیته قضایی مجلس نمایندگان روز چهارشنبه جلسات رسیدگی به استیضاح را بدون حضور وکیل پرزیدنت ترامپ آغاز خواهد کرد.
رئیس جمهوری آمریکا گفته است نماینده ای نخواهد فرستاد؛ زیرا کل ماجرا یک شوخی فریب آمیز است.
پرزیدنت ترامپ همچنین از دموکرات ها انتقاد کرده است که جلسات رسیدگی به استیضاح را برای زمانی برنامه ریزی کرده اند که او در اجلاس سران پیمان آتلانتیک شمالی در لندن حضور دارد.
پرزیدنت ترامپ دوشنبه در توئیتی با اشاره به گزارش جمهوریخواهان در باره استیضاح نوشت: «چپ افراطی هیچ چیز محکمه پسندی ندارد. متن مکالمه را بخوانید. این کار حتی نباید مجاز شمرده شود. می توان برای متوقف کردن آن به دیوان عالی مراجعه کرد؟»
ترامپ همچنین به اظهارنظر تازه ولودمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، اشاره کرد که ادعا کرده است هرگز با رئیس جمهوری ایالات متحده از موضع گروکشی گفتگویی نداشته است.
شکایت خانواده باب لوینسون علیه جمهوری اسلامی در دادگاه فدرال - روز دوم

به روز رسانی شده - ۲۱ عضو خانواده رابرت (باب) لوینسون، مامور پیشین پلیس فدرال آمریکا، افبیآی، که ۱۲ سال پیش در ایران ناپدید شد، دیروز چهارشنبه شکایتی را در دادگاه ایالات متحده منطقه واشنگتن نزد قاضی فدرال تیموتی کلی مطرح کردند که دو روز به طول انجامید.
همسر آقای لوینسون، هفت فرزندش و همسران و فرزندان آنها خواستار ۱.۵ میلیارد دلار غرامت از دولت ایران بابت ضرر و زیان وارده شدهاند.
دولت ایران به این شکایت پاسخ نداده است و همان طور که انتظار میرفت هیچ یک از نمایندگانش در دادگاه حاضر نشدند.
به گزارش خبرنگار صدای آمریکا، وکیل خانواده لوینسون در ابتدای جلسه روز اول دادگاه ضمن اشاره به بیخبری کامل خانواده از وضعیت و سرنوشت آقای لوینسون، بر عدم هرگونه همکاری حکومت ایران در این زمینه تاکید کرد.
آقای دیوید مکگی همچنین به سابقه جمهوری اسلامی در گروگانگیری و استفاده از گروگانها برای باجگیری و تبادل زندانیان اشاره کرد.
در حاشیه برگزاری دادگاه، وکیل خانواده لوینسون با شهلا آراسته، خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا گفتگویی داشت که یک بخش آن را میتوانید ببینید:
بخش دوم و سوم گفتگو را هم ببینید.
پسر کوچک آقای لوینسون اولین شاهدی بود که در دادگاه حاضر شد و شهادت داد. دنی لوینسون پسر بزرگ باب لوینسون هم پیش از جلسه با شهلا آراسته، خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا گفتگو کرد که بخش اول آن را اینجا میتوانید ببینید:
دو بخش دیگر این گفتگو را میتوانید اینجا و اینجا مشاهده کنید.
در ماه مارس ۲۰۱۷، خانواده باب لوینسون پروندهای را در رابطه با ربوده شدن او در سال ۲۰۰۷ در ایران، علیه دولت ایران مطرح کردند.
بنا بر متن این شکایتنامه، «شاکیان پرونده: رابرت لوینسون، همسر او کریستین لوینسون، و هفت فرزندشان با نامهای سوزان لوینسون بوت، استفانی لوینسون کوری، سارا لوینسون موریارتی، سامانتا لوینسون، دنیل لوینسون، دیوید لوینسون، و داگلاس لوینسون (که جمعا با عناوین خانواده لوینسون، لوینسونها، یا شاکیان خوانده میشوند) به استناد قانون مصونیتهای [کشورهای] مستقل بیگانه، به خاطر آسیبهای وارده به هر یک از آنها در نتیجه اقدامات غیرقانونی ایران، شامل گروگانگیری، شکنجه، و [سایر تخلفات] از جمهوری اسلامی ایران شکایت کردهاند.»
به گفته افبیای، آقای لوینسون، که در ماه مارس گذشته ۷۱ ساله شد، مجموعا به مدت ۲۸ سال به کشورش خدمت کرد که این مدت شامل ۲۲ سال خدمت به عنوان مامور ویژه افبیآی است.
در متن این شکایتنامه آمده است: «رابرت لوینسون در تاریخ ۹ مارس ۲۰۰۷ زمانی که به جزیره کیش - یک جزیره تفریحی که متعلق به ایران است و در خلیج فارس و در نزدیکی خاک ایران قرار دارد - رفته بود، ناپدید شد. سه هفته پس از ناپدید شدن او پرس تیوی، که یکی از رسانههای خبری دولت ایران است، اعلام کرد که او توسط مقامات امنیتی ایران بازداشت شده است، اما انتظار میرود که به زودی آزاد شود. به رغم انتشار این گزارش، رابرت لوینسون آزاد نشد و دولت ایران به دروغ هرگونه آگاهی داشتن از دستگیری و یا محل نگهداری او را انکار کرد.»
دولت پرزیدنت ترامپ در ماه مارس گذشته همزمان با دوازدهمین سالگرد ربوده شده رابرت لوینسون، اعلام کرد که علاوه بر یک جایزه ۵ میلیون دلاری که افبیآی از سالها پیش برای ارائه اطلاعات منجر به آزادی مامور پیشین خود تعیین کرده است، دولت ایالات متحده نیز به همین منظور جایزهای ۲۰ میلیون دلاری را در چهارچوب برنامه «پاداش برای عدالت» وزارت خارجه آمریکا، تخصیص داده است.
در بخش دیگری از این شکوائیه آمده است: «دولت ایران رابرت لوینسون را زندانی کرده است و همزمان منکر هرگونه آگاهی داشتن از، یا دست داشتن در، شرایط بازداشت او میشود. ایران، با هدف ادامه دادن به روایت دروغ خود، رابرت لوینسون را در شرایط قطع کامل ارتباط [با دیگران و با جهان خارج] قرار داده است.»
این شکوائیه میافزاید: «بازداشتکنندگان رابرت لوینسون تنها کسانی هستند که از ماه مارس ۲۰۰۷ تاکنون با او در ارتباط بودهاند.»
در ادامه این شکوائیه تاکید شده است که «ایران سالیان درازی است که الگوی ربودن و نگه داشتن گروگانها با هدف امتیازگیری از کشورهای متبوعشان را دنبال میکند.»
در متن این شکایتنامه همچنین آمده است: «تلاشهای متعدد ایران برای بهرهبرداری از حبس رابرت لوینسون جهت اخاذی امتیازات از ایالات متحده نشان میدهد که بازداشت رابرت لوینسون نیز بخشی از همین الگو است.» این شکوائیه میافزاید: «این اقدامات، در کنار سایر [اقدامات]، نشاندهنده نیت ایران برای استفاده از رابرت لوینسون به عنوان یک گروگان برای اخاذی امتیاز از آمریکا است.»
در این شکوائیه همچنین آمده است: «این پرونده خواستار آن است که ایران، و سازمانها و عوامل آن، به خاطر آسیبها و زیانهای وارده به شاکیان [پرونده] به خاطر اقدامات ترویستی، شکنجه، و گروگانگیری انجام شده علیه شاکیان پرونده، ملزم به پرداخت غرامت مالی شوند.»
از صفحه ویژه شکایت خانواده باب لوینسون دیدن کنید.
کاملا هریس از کارزار انتخابات ریاست جمهوری آمریکا کنار کشید

کاملا هریس، سناتور دموکرات، با انتشار توئیتی در روز سه شنبه ۱۲ آذر ماه اعلام کرد که به فعالیت انتخاباتی خود پایان می دهد و از رقابت های درون حزبی دموکرات ها برای انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری آمریکا کنار می کشد.
خانم هریس در عین حال به طرفداران خود گفت به مبارزه برای عدالت برای همه مردم، ادامه می دهد.
این سناتور ایالت کالیفرنیا در زمان ورود به کارزار انتخابات ریاست جمهوری، به عنوان یکی از کاندیداهای اصلی قلمداد می شد اما در ماه های اخیر او نتوانست خود را به عنوان یکی از کاندیداهای اصلی، مطرح کند و کمک های تبلیغاتی قابل توجهی دریافت کند.
دو برادر ایرانی به فهرست چهرههای تأثیرگذار زیر ۳۰ سال مجله فوربز راه پیدا کردند

مسیح و مهدی بصیری، برادران دوقلوی ایرانی مقیم کانادا، به فهرست سال ۲۰۲۰ «۳۰ چهره موفق زیر ۳۰ سال» مجله فوربز در بخش آموزش راه پیدا کرده اند. این دو برادر، به همراه برادر بزرگترشان مارتین، بنیانگذاران شرکت «اپلای بُرد» (ApplyBoard) هستند که به ۷۰ هزار دانشجو کمک کرده است تا در ۱۲۰۰ موسسه در آمریکای شمالی ادامه تحصیل دهند.
این برادران ایرانی شرکت خود را در سال ۲۰۱۵ راه اندازی کردند و این شرکت امروز یکی از بزرگترین مراکز جذب دانشجو به آمریکا و کانادا به شمار می آید.
مجله فوربز، برای سال ۲۰۲۰، در ۲۰ گروه مختلف از جمله هنر، آموزش، انرژی، غذا، موسیقی، رسانه، ورزش و علم، ۳۰ چهره زیر سی سال را که توانسته اند در آن عرصه ها موفق و تأثیرگذار باشند از آمریکا و کانادا برگزیده است.
فوربز از برادران بصیری در سه بخش مختلف آموزش، پولسازی، و مهاجران به عنوان چهره های تأثیرگذار نام برده است.
در فهرست امسال «۳۰ چهره زیر ۳۰ سال» مجله فوربز، میانگین سنی چهره ها ۲۷ سال است که ۴۰ درصد زن، ۵۹ درصد مرد، و ۱ درصد بدون جنسیت هستند.
از این ۶۰۰ چهره، ۲۰درصد مهاجر هستند و ۴۲ کشور جهان را نمایندگی می کنند.
قانون تازه «عوامل خارجی» در روسیه سرکوب بیش از پیش آزادی بیان محسوب میشود

بخش انگلیسی صدای آمریکا - ولادمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، لایحه ای را امضاء کرده که قانون موجود درباره رسانههایی که «عوامل خارجی» محسوب می شوند را تغییر می دهد. منتقدان میگویند از این قانون برای بستن دهان مخالفان، محدود کردن تنوع اخبار، و دلسرد کردن تبادل نظر استفاده می شود.
در قانون جدید به مقام های مسئول اختیار داده میشود که گزارشگران فعال در سازمانهایی که در لیست «عوامل خارجی» قرار دارند را «عامل خارجی» تلقی کنند. به عبارت دیگر، اکنون مقامات روسیه میتوانند خود گزارشگران را صرفا به خاطر کار کردن برای یک سازمان خارجی، «عوامل خارجی» به شمار بیاورند.
این برچسب به افرادی زده خواهد شد که با رسانه های خارجی همکاری میکنند یا از حمایت مالی یا دیگر حمایتهای آنها برخوردار هستند.
در صورتی که گزارش رسانه خارجی ناقض مقررات روسیه باشد «معیارهای تازه به دولت روسیه اجازه میدهد وبسایت های متعلق به عوامل خارجی یا نهادهای قانونی را مسدود کند».
روسیه نسخه اصلی قانون «عامل خارجی» را در سال ۲۰۱۲، به دنبال موج اعتراضات ضددولتی پس از قدرت گرفتن پوتین، تصویب کرد. پوتین نفوذ و پول کشورهای غربی را مقصر در تظاهرات معرفی کرد. قانون جاری تمام سازمانهای مردم نهاد که کمکهای خارجی دریافت میکنند را ملزم کرده است که نام خود را ثبت کنند.
جیمی فلای، رئیس «رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی»، در تاریخ ۲۱ نوامبر گفت این قانون تجاوز به زندگی و امنیت گزارشگران، و «یادآور تاریک ترین دوران در گذشته روسیه است.»
مقام های روسیه می گویند این قانون پاسخی متقابل به اقدام مقام های آمریکا است که «آر تی»، شبکه دولتی روسیه، را ملزم کردند دفتر خود در آمریکا را بر مبنای قانون عوامل خارجی در ایالات متحده، ثبت کند.
پایان گردهمایی سران ناتو در لندن؛ پرزیدنت ترامپ: به طور کامل از معترضان در ایران که به دنبال آزادی هستند حمایت میکنیم

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا هرچند در پایان گردهمایی سران کشورهای عضو ناتو که در لندن برگزار میشد، کنفرانس خبری نداشت اما در جریان دیدارهای خود چند بار به موضوع معترضان ایران و حمایت آمریکا از مردم ایران اشاره کرد. پرزیدنت ترامپ گفت: معترضان در ایران به دنبال آزادی هستند و ما به طور کامل از آنها حمایت میکنیم.
پرزیدنت ترامپ روز سهشنبه ۱۲ آذر و در جریان یکی از دیدارهای خود به خبرنگاران گفت: کمی پیشتر از من پرسشی در مورد معترضان در ایران و مقطع دشواری را که میگذرانند، مطرح شد. ما از آنها به طور کامل حمایت میکنیم و از اول هم از آنها حمایت کردهایم.
کمی پیشتر و یکی از خبرنگاران از پرزیدنت ترامپ پرسید که آیا از معترضان ایران حمایت میکند یا نه، که پرزیدنت ترامپ گفتهبود ترجیح میدهد در این مورد موضعی اختیار نکند ولی پاسخ او منفی است.
پرزیدنت ترامپ در توضیح موضع خود گفت: وقتی از من در مورد حمایت از مردم ایران پرسیدند، منظور به طور کامل منتقل نشد که آیا منظور حمایت مالی است؟ و ما از مردم ایران حمایت مالی نکردهایم. فکر نمیکنم حتی کسی از معترضان از ما درخواست کمک مالی کرده باشد که اگر هم بکنند، ما احتمال دارد کمک کنیم.
رئیس جمهوری آمریکا افزود: ولی ما از آنها به طور جدی حمایت میکنیم. مردمی که در ایران اعتراض میکنند، به دنبال آزادی خود هستند و ما به طور کامل از آنها حمایت میکنیم. در نتیجه خواستم به طور کامل پاسخ هرکسی که ممکن است پرسشی در این مورد دارد را داده باشم. از ما خواسته نشده که از مردم ایران حمایت مالی کنیم که فکر میکنم پرسش مزبور این را میخواست بداند و من فقط خواستم مطمئن شوم که همه به طور کامل متوجه شده باشند.
با پایان جلسه روز اول گردهمایی سران کشورهای عضو ناتو در لندن، مراسم ضیافت رسمی در کاخ سلطنتی باکینگهام برگزار شد. پرزیدنت ترامپ و بانوی اول ملانیا به همراه دیگر سران ناتو، در این مراسم که به میزبانی ملکه الیزابت برگزار شد، شرکت کردند.
با گذشت ۱۷ روز از قطع سراسری اینترنت، استان سیستان و بلوچستان هنوز اینترنت ندارد

در حالی که اینترنت بسیاری از مناطق ایران پس از فروکش کردن اعتراضات وصل شده است، گزارش ها حاکی از تداوم قطع اینترنت در بخش هایی از استان سیستان و بلوچستان است.
دسترسی شهروندان ایرانی به اینترنت که از ۱۷ روز پیش در پی آغاز اعتراضات سراسری قطع شده بود، به مرور در مناطق مختلف وصل شد، اما خبرگزاری ایسنا سه شنبه ۱۲ آذر تایید کرد که استان سیستان و بلوچستان هنوز به اینترنت بین المللی متصل نشده است.
این خبرگزاری با اعلام این که اپراتورها از زمان اتصال مجدد اینترنت در استان سیستان و بلوچستان ابراز بیاطلاعی میکنند، نوشت که کاربران اینترنتی در این استان تصور میکنند اکنون که دیگر استانها دارای اینترنت بینالملل هستند، به فراموشی سپرده شده اند.
برخی از کاربران نیز در توئیتر ابراز نگرانی کرده اند که اگر آن گونه که گفته می شود استان سیستان و بلوچستان آرام است و خبری نیست، چرا اینترنت آن وصل نمی شود؟
قطع اینترنت در ایران در واکنش به اعتراضات گسترده، انتقاد نهادهای بین المللی و دولت آمریکا را در پی داشت.
وزارت خارجه آمریکا در پیامی پس از گذشت بیش از چهار روز از قطع اینترنت در ایران خطاب به رهبران رژیم ایران گفت: به مردم احترام بگذارید و اینترنت را باز کنید.
در این پیام که روز چهارشنبه ۲۹ آبان منتشر شده آمده بود: «با گذشت بیش از ۹۰ ساعت از قطع کامل دسترسی مردم ایران به اینترنت، رهبران ریاکار رژیم ایران از آن برای پخش تبلیغاتشان استفاده میکنند. به مردم احترام بگذارید. اینترنت را وصل کنید.»
«نت بلاکز» موسسه ناظر بر اینترنت از ادامه قطعی اینترنت در ایران در پی اعتراضات مردمی خبر داده و گزارش داد که این قطعی از ۷۵ ساعت گذشته است. پیشتر این نهاد به صدای آمریکا گفته بود که قطع اینترنت روزانه ۶۱ میلیون دلار به اقتصاد ایران ضربه میزند.
اعتراضات مردمی از روز جمعه ۲۴ آبان ماه و پس از انتشار ناگهانی خبر سه برابر شدن قیمت بنزین آزاد در شهرهای مختلف ایران آغاز شد. اما شعارهای معترضان خیلی زود متوجه مقامات ارشد جمهوری اسلامی شد.
کاخ سفید عصر یکشنبه بیانیهای در حمایت از مردم معترض در ایران منتشر کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است، ایالات متحده استفاده از نیروی مرگبار و محدود کردن شدید ارتباطات علیه تظاهرکنندگان را محکوم میکند.
مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده در نخستین واکنش به اعتراضات گسترده در ایران، روز شنبه ۲۵ آبان ، ضمن بازنشر توئیت یک سال و نیم قبل خود، خطاب به مردم ایران نوشت ایالات متحده در کنار شما است.
جمهوری اسلامی شنبه شب اینترنت را در شهرهای بزرگ قطع کرد و مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در واکنش به این اقدام رژیم ایران گفت: «ما تلاش ها برای قطع اینترنت را محکوم می کنیم. بگذارید آنها [مردم] حرفشان را بزنند!»
ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت داراییهای خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقامهای جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شدهاند.
مشاهده نظرات
قبلأ ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
ثبت نام نکرده اید؟ ثبت نام کنید
نظرات بیشتر