سرخط خبرها
روایتی جدید از گروگان آزادشده آمریکایی| برایان هوک: ژیو وانگ سه سال در سلولهای بدون پنجره زندانی بود

برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، در مورد دیدارش با ژیو وانگ پس از خروج او از ایران گفت که او مدت سه سال را در سلولهایی بدون پنجره در دو زندان گذرانده و بسیار مشتاق بازگشت به آمریکا بود.
آقای هوک در گفتوگویی با شبکه رادیویی انپیآر گفت: «من میتوانم این خبر خوش را بدهم که ژیو وانگ در پایگاه آمریکا در آلمان است و همسر و پسرش هم به آنجا منتقل، و به او ملحق شدهاند.»
برایان هوک افزود: «ژیو وانگ اکنون در شرایط بسیار خوبی قرار دارد. او انسان مقاومی است و من دلاوری او را تحسین میکنم. او در زندان چند زبان یاد گرفته و ... حالا فرانسه و فارسی را خوب صحبت میکند.»
او همچنین در مورد اعتراضهای جاری در ایران گفت که این جدیترین بحرانی است که جمهوری اسلامی در تاریخ ۴۰ ساله خود با آن روبرو شده و دست به چنین سرکوب خشونتبار و گستردهای زده است.
گرتا تونبرگ فعال مدافع محیط زیست، جوانترین چهره سال مجله تایم شد

مجله تایم، گرتا تونبرگ، فعال سوئدی محیط زیست، را به عنوان چهره سال ۲۰۱۹ انتخاب کرد. تونبرگ ۱۶ ساله جوانترین شخصی است که این عنوان را از مجله تایم گرفته است.
او با سخنرانی تأثیرگذارش و انتقاد تندش از رهبران جهان در اجلاس اقلیمی سازمان ملل در ماه سپتامبر به شهرتی جهانی رسید.
ادوارد فلسنتال، سردبیر مجله تایم، نوشته است: «تونبرگ رساترین صدا در مورد بزرگترین معضلی است که کره زمین با آن مواجه است – و تجسم تغییر نسل در فرهنگ ما است که از دانشگاه های هنگ کنگ تا راهروهای کنگره آمریکا نمود پیدا کرده است.»
هر سال، این مجله از تأثیرگذارترین چهره ها، گروه ها و یا جنبش های سال گذشته تجلیل می کند.
سال گذشته، تایم گروهی از روزنامه نگاران را که به خاطر فعالیت خبرنگاری مورد آزار قرار گرفته بودند برگزید.
امسال، سومین سالی است که تایم یکی از رهبران سیاسی جهان را به عنوان چهره تأثیرگذار انتخاب نمی کند.
در سال ۲۰۱۶، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به عنوان چهره سال مجله تایم انتخاب شد.
مجله تایم چهره تأثیرگذار سال را از میان افرادی انتخاب می کند که رویدادهای جهان را در سالی که گذشت دچار تغییر و تحول کرده اند.
میشل اوباما ۵۰۰ هزار دلار از درآمد کتابش را به تحصیل دختران اختصاص داد

میشل اوباما، بانوی اول پیشین آمریکا، ۵۰۰ هزار دلار از درآمد حاصل از فروش کتاب خاطراتش را به آموزش دختران در سراسر جهان بخشید.
کتاب خانم اوباما پاییز سال گذشته منتشر شده و تاکنون بیش از ۱۱ میلیون نسخه از آن به فروش رفته است.
خانم اوباما این مبلغ را در برنامه تلویزیونی «الن دجنرس» به مناسب «سه شنبه بخشش»، که هر سال پس از روز شکرگزاری است و مردم را به بخشش تشویق می کند، اهدا کرد.
میشل اوباما در بیانیه ای، از استقبالی که از کتابش شد قدردانی کرد و گفت مایل است این اشتیاق را با دختران سراسر دنیا سهیم شود و امیدوار است عده بیشتری از این استعدادهای درخشان بتوانند از پتانسیل خود به نحو احسن بهره ببرند.
باراک اوباما، رئیس جمهور پیشین آمریکا، و همسرش بنیادی را راه اندازی کرده اند که از تلاش های جهانی برای دسترسی دختران به امکانات آموزشی حمایت می کند.
خانم اوباما قرار است به همراه جنا بوش، دختر جورج بوش رئیس جمهور پیشین آمریکا که مجری برنامه تلویزیونی «تودی» (Today) است و جولیا رابرتز، بازیگر هالیوود، به آسیا سفر کند تا شرایط تحصیل دختران در این منطقه و سازمان هایی که به توانمندسازی آنها کمک می کنند را برجسته کند.
میشل اوباما می گوید بخشش و کمک به دیگران، ارزشی است که از والدین و پدربزرگ و مادربزرگش آموخته است.
مبلغ اهدایی خانم اوباما صرف پروژه های مورد حمایت بنیاد اوباما خواهد شد.
تحریم جدید علیه رژیم ایران؛ پمپئو: فشار حداکثری تا تغییر رفتار شرورانه جمهوری اسلامی ادامه دارد

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا ضمن تاکید بر این که تا زمانی که رفتار شریرانه جمهوری اسلامی ادامه داشته باشد کارزار فشار حداکثری آمریکا نیز ادامه خواهد داشت اعلام کرد که سه شرکت حمل و نقل ایران که به انتقال تجهیزات سرکوب مردم ایران و سلاح های کشتار جمعی کمک میکنند مورد تحریم قرار میگیرند.
وزیر خارجه ایالات متحده در کنفرانس خبری که چهارشنبه ۲۰ آذر ماه در واشنگتن برگزار شد گفت که شرکت کشتیرانی ایران و یک شرکت چینی که مقر آن در شانگهای است به دلیل نقض تحریمهای ایران از سوی آمریکا مجازات شده و تحریم میشود. همچنین او اعلام کرد یک شرکت حمل و نقل ایران به یمن هم تحریم شد.
هواپیمایی ماهان ایر هم به فهرست این تحریمها اضافه شد. این شرکت هواپیمایی پیشتر در چارچوب اقدامات ضد تروریستی آمریکا تحریم شده بود، ولی این بار به دلیل انتقال تجهیزات سرکوب مردم ایران و سلاحهای کشتار جمعی هم تحریم شد.
مایک پمپئو گفت این تحریمها ۱۸۰ روز دیگر به اجرا گذاشته میشوند تا ایران بتواند برای انتقال کالاهای ضروری مورد نیاز مردم و اقلام بشردوستانه راههای جایگزین پیدا کند.
وزیر خارجه آمریکا همچنین با تاکید بر اراده دولت آن کشور برای حمایت از حقوق بشر گفت: «از دو روز پیش تاکنون ۶۸ نهاد حقیقی و حقوقی در ۹ کشور جهان از جمله برمه، کامبوج، پاکستان، و سودان جنوبی را به دلیل نقض حقوق بشر و ارتکاب به جرائم حقوق بشری، تحریم کردهایم.»
نسخه کامل این کنفرانس خبری را با ترجمه همزمان از صفحه فیسبوک صدای آمریکا ببنید:
وزارت خزانهداری ایالات متحده تحریمهای تازهای را علیه چند نهاد و دو کشتی رژیم ایران اعلام کرد

خزانهداری آمریکا تحریم جدیدی علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال کرد.
دفتر کنترل داراییهای خارجی خزانهداری ایالات متحده، موسوم به اوفک، روز چهارشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۸ اعلام کرد یک شخص، پنج نهاد، و دو کشتی مرتبط با رژیم ایران را در فهرست تحریمها قرار داده است.
بنا بر بیانیه خزانهداری آمریکا عبدالحسین خدری، متولد اردیهشت ۱۳۵۰، به عنوان یک فرد مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تحریم شده است.
در این فهرست همچنین شرکتهای «خدمات هوایی گیتویک» مستقر در امارات، «خدمات هوایی گومی» در چین، و «شرکت گردشگری و مسافرتی جهان دستینیشنز» در دبی امارات متحده عربی، به خاطر ارتباط با شرکت هواپیمایی «ماهان ایر» جمهوری اسلامی ایران در فهرست تحریمها قرار گرفتند.
آمریکا همچنین شرکت کشتیرانی «خدری جهان دریا» در تهران و «راه ابریشم دریایی خدری جهاندریا» در عمان را به خاطر ارتباط با عبدالحسین خدری تحریم کرد. از سوی دیگر، دو کشتی تحت پرچم ایران به نامهای «ژنو ۱۱» و «ژنو ۱۲» برای ارتباط با شرکت خدری جهان دریا، تحریم شدند.
پیشتر برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه ایالات متحده در امور ایران، در گفتوگو با بخش فارسی صدای آمریکا با تاکید بر ادامه داشتن کارزار فشار حداکثری آمریکا بر رژیم ایران با هدف تغییر دادن رفتارشریرانه رژیم، هشدار داده بود که آمریکا همه تعاملات قابل تحریم را تحریم خواهد کرد.
حکم ۵۳ ماه زندان یک فعال مدنی در دادگاه تجدیدنظر تایید شد

حکم ۵۳ ماه زندان رضوانه احمدخانبیگی، فعال مدنی زندانی، که پیشتر از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران صادر شده بود در دادگاه تجدیدنظر تایید شد.
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی روز چهارشنبه ۲۰ آذر در گزارشی اعلام کرد که حکم چهار سال و پنج ماه زندان این فعال مدنی که اسفند ماه سال گذشته بابت اتهام «اجتماع و تبانی بر ضد امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام اسلامی» برای او صادر شده بود از سوی شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر تهران عینا تائید شد.
بنا بر این گزارش، حکم صادره از سوی شعبه مذکور به بهفر لالهزاری، همسر خانم احمدخانبیگی، و حسین تاج، وکیل وی، ابلاغ شده است.
بنا بر این گزارش، این فعال مدنی که اواسط اسفند ماه سال گذشته با تودیع وثیقه ۱۵۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شده بود، روز یکشنبه ۲۶ آبان بار دیگر بازداشت و به بند دو- الف زندان اوین منتقل شده است.
رضوانه احمدخانبیگی پیش از این در ۱۹ دی ماه ۱۳۹۷ به همراه امیرمهدی صدیق آرا و علیامین املشی با اتهامی مشترک بازداشت و اسفند ماه همان سال از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران مجموعا به بیش از پنج سال زندان محکوم شدهاند.
امیرمهدی صدیق آرا و علیامین املشی در این پرونده از «اتهام تبلیغ علیه نظام» تبرئه و هر کدام از آنها به اتهام «اجتماع و تبانی بر ضد امنیت کشور» به ۹۱ روز زندان، محکوم شدهاند.
این اولین بار نیست که یک فعال مدنی در ایران به احکام طولانی محکوم میشود. پیش از این ندا ناجی، فعال مدنی زندانی، از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه، بابت اتهاماتی همچون «توهین به ماموران دولتی» و «اجتماع و تبانی» به ۵ سال و شش ماه زندان محکوم شده بود.
بر اساس گزارش سازمان عفو بینالملل در سال ۲۰۱۸ بیش از هفت هزار نفر اعم از شرکتکنندگان در تظاهرات، دانشجویان، روزنامهنگاران، فعالان حقوق زنان، فعالان محیط زیست، فعالان کارگری، و فعالان حقوق قومی و اقلیتهای مذهبی در ایران بازداشت و صدها تن به زندان محکوم شدهاند.
وزارت خارجه آمریکا نیز میگوید که رژیم ایران در دو سال اخیر هزاران معترض، فعال مدنی، و نمایندگان کارگران و سایر اصناف را بازداشت کرده است.
ایالات متحده بارها و در موارد مختلف برخوردهای خشونت آمیز و سرکوب گسترده معترضان و فعالان مدنی، و نیز نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران توسط رژیم حاکم بر آن کشور را محکوم کرده است.
نیویورکتایمز: اطلاعات بانکی ۱۵ میلیون ایرانی در شبکههای اجتماعی منتشر شده است

روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت پس از آتشسوزی شماری از بانکها در جریان اعتراضهای مردمی در ایران، حالا اطلاعات بانکی مشتریان به شکل آنلاین علنی شد و اطلاعات حدود ۱۵ میلیون مشتری بانکی به بیرون درز کرده است.
این گزارش که روز چهارشنبه ۲۰ آذر منتشر شده میگوید تا یک روز پیشتر، اطلاعات مربوط به کارتبانکهای ۱۵ میلیون مشتری روی شبکههای اجتماعی منتشر شده است.
گزارش نیویورک تایمز میگوید سه بانک اصلی ایران از جمله تجارت، ملت و سرمایه، اطلاعات بانکی مشتریانشان به بیرون درز کرده و شمار کسانی که اطلاعات آنها علنی شده حدود یک پنجم جمعیت کشور است.
تایید کشتار در نیزارهای ماهشهر؛ یک نماینده مجلس: «تعداد زیادی» از معترضان کشته شدند

در حالی که پیشتر گزارش شده بود که حدود ۱۰۰ نفر در نیزارهای ماهشهر کشته شدهاند، یک نماینده مجلس کشته شدن «تعداد زیادی» از معترضان را تائید کرد.
امیرحسین قاضی زاده هاشمی عضو هیئت رئیسه مجلس ایران روز چهارشنبه ۲۰ آذرماه گفت که «در ماهشهر تعداد زیادی از افراد کشته شدهاند، دقیق میدانیم چه کسانی بودهاند، سلاح از کجا رفته است.» اما این نماینده مجلس آماری از تعداد کشته شدگان ارائه نداده است.
این نماینده مجلس مدعی شد که معترضان «میخواستند به خطوط اصلی انتقال انرژی کشور صدمه بزنند.»
پیشتر برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز پنجشنبه ۱۴ آذرماه اعلام کرد که گفته می شود در ماهشهر بیش از ۱۰۰ نفر از معترضان یا تعداد بیشتری کشته شده اند و اجساد آنها را با کامیون برده اند
براساس فیلم ارسالی به صدای آمریکا، تصاویر بخش هایی از تیراندازی نیروهای نظامی مسلح با دوشکا و سلاح های سنگین را نشان میدهد، که نیزار ماهشهر ره به رگبار می بندند.
گزارشها حاکی است که مردم معترض بعد از تیراندازی در ماهشهر به نیزاری در این شهر فرار کرده بودند.
مقامات جمهوری اسلامی پس از چندین روز سکوت مقابل انتشار این خبرها در نهایت کشته شدن این معترضان را تایید کرده و مدعی شدند که چون معترضان مسلح بودند، آنها واکنش سنگین نشان دادند.
پیش از این روزنامه نیویورک تایمز گزارش داده بود که در شهر ماهشهر، شاهدان و کادر پزشکی، از کشتهشدن ۴۰ تا ۱۰۰ معترض بهدست نیروهای سپاه، خبر دادهاند.
میشل باشله کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل هم برخورد با معترضان در ماهشهر را که به گفته او ۱۸ نوامبر(۲۷ آبان) رخ داد، بدترین وقایع در جریان اعتراضات خواند و گفت: «طبق اطلاعات دریافتی، در میدان جراحی در ماهشهر نیروهای امنیتی ایران علیه تظاهرکنندگان – از جمله افرادی که در حال فرار بودند و افرادی که در نیزار نزدیکی میدان پنهان شده بودند – از سلاحهای سنگین استفاده کردند که به کشته شدن دست کم ۲۳ نفر و احتمالا بسیار بیش از آن منجر شد.»
پیشتر فیلیپ لوتر، مدیر تحقیقات بخش خاورمیانه و آفریقای شمالی عفو بین الملل، افزایش آمار کشته شدگان را هشدارآمیز و نشانه وقوع یک کشتار وحشتناک از سوی جمهوری اسلامی دانسته است.
براساس گزارشی که به دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل رسیده در جریان این اعتراضات، دست کم ۲۰۸ نفر، از جمله ۱۳ زن و ۱۲ کودک کشته شدهاند.
اعتراضات در ایران که ابتدا از گرانی بنزین آغاز شد از همان روزهای اول مردم معترض در شهرهای مختلف ضمن بستن جادهها و خیابانها علیه حکومت جمهوری اسلامی شعار دادند.
در پی افزایش ناگهانی قیمت بنزین، ایران شاهد اعتراضات گسترده مردم علیه جمهوری اسلامی بود. یک روز بعد از آغاز اعتراضات، جمهوری اسلامی شنبه شب ۲۵ آبان اینترنت را تقریبا به طور کامل قطع کرد و مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در واکنش به این اقدام رژیم ایران گفت: «ما تلاش ها برای قطع اینترنت را محکوم می کنیم. بگذارید آنها [مردم] حرفشان را بزنند!»
پرزیدنت دونالد ترامپ روز پنجشنبه ۳۰ آبان در نخستین موضعگیری علنی درباره اعتراضات مردم ایران گفت: ایران آنقدر بیثبات شده است که رژیم تمام سیستم اینترنتی را قطع کرد تا مردم خوب ایران نتوانند درباره خشونت شدیدی که در داخل آن کشور جریان دارد، صحبت کنند.
کاخ سفید عصر یکشنبه ۲۶ آبان در بیانیهای در حمایت از مردم معترض در ایران اعلام کرد ایالات متحده استفاده از نیروی مرگبار و محدود کردن شدید ارتباطات علیه تظاهرکنندگان را محکوم میکند.
مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده در نخستین واکنش به اعتراضات گسترده در ایران، روز شنبه ۲۵ آبان، خطاب به مردم ایران نوشت ایالات متحده در کنار شما است.
آمریکا میگوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم، صرف حمایت از گروههای تروریستی و بی ثبات سازی در خاورمیانه میکند.
ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت داراییهای خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقامهای جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شدهاند.
ایران همچنان یکی از بدترین زندانهای روزنامهنگاران جهان است؛ افزایش تعداد خبرنگاران زندانی پس از اعتراضات اخیر

کمیته محافظت از روزنامهنگاران (سیپیجی) در گزارشی با اعلام این که ایران جزو بدترین زندانهای روزنامه نگاران در جهان است، از افزایش آمار روزنامه نگاران زندانی در سال جاری و نیز پس از اعتراضات اخیر در ایران خبر داد.
کمیته محافظت از روزنامه نگاران که در نیویورک مستقر است، روز چهارشنبه ۲۰ آذر ماه در گزارشی نوشت که دست کم ۲۵۰ خبرنگار که در رابطه با فعالیت روزنامه نگاری خود بازداشت هستند، را شناسایی کرده است.
بنابر این گزارش پس از چین، ترکیه، عربستان سعودی، و مصر، کشورهای اریتره ، ویتنام، و ایران بدترین زندان روزنامه نگاران هستند.
در این گزارش با تاکید بر افزایش شمار روزنامهنگاران زندانی در ایران به ۱۱ نفر در سال جاری، به بازداشت محمد مساعد، روزنامه نگار اقتصادی، در جریان اعتراضات اخیر ایران نیز اشاره شده و آمده است که در زمان قطعی اینترنت، که برای جلوگیری از انتشار اخبار مربوط به سرکوب اعتراضات به افزایش بهای بنزین انجام شده بود، آقای مساعد به دلیل انتشار توییت «سلام جهان آزاد!» و گفتن این که برای نوشتن این توییت از «۴۲ پروکسی» مختلف استفاده کرده بود، بازداشت شد.
پیش از این بارها نهادهای بینالمللی مدافع حقوق بشر و دولت ایالات متحده، جمهوری اسلامی را به نقض آزادی بیان و سرکوب فعالان مدنی متهم کرده و خواستار آزادی روزنامهنگاران و نویسندگانی شدهاند که صرفا به دلیل انجام وظیفه و شغل خود زندانی شدهاند.
همچنین در این گزارش به روزنامه نگاران بازداشت شده در ترکیه اشاره شده و آمده است که هر چند در چهار سال گذشته این اولین بار است که ترکیه در سرشماری خبرنگاران زندانی، مقام اول را ندارد اما کاهش یافتن تعداد زندانیان نشانه بهبود وضعیت رسانههای ترکیه نیست.
کمیته محافظت از روزنامهنگاران در این گزارش گفت که «کاهش تعداد روزنامه نگاران زندانی از ۶۸ به ۴۷ نفر، نشان دهنده آن است که دولت رجب طیب اردوغان پس از بستن بیش از ۱۰۰ رسانه خبری و متهم کردن کارمندان آنها به جرایم تروریستی در ساکت کردن رسانههای مستقل و منتقد موفق بوده است.»
پیشتر نیز وزارت خارجه آمریکا مطالبی را با عنوان «۴۰سال وعدههای عمل نشده» جمهوری اسلامی در توئیتر فارسی خود منتشر کرده و از فساد، نبودن آزادی بیان، نبودن عدالت، و وعدههای عمل نشده اقتصادی از سوی مقامات جمهوری اسلامی نوشته بود.
وزارت خارجه آمریکا در این توئیتها نوشته بود که «چهل سال پیش، آیت الله خمینی وعده آزادی بیان و آزادی مطبوعات را داد. امروز، ایران یکی از سرکوب شده ترین فضاهای رسانه ای را دارد. رژیم حاکم تنها چهل سال شکست به بار آورده است.»
فاکسنیوز: ایران در حال ساخت یک «تونل زیرزمینی» در مرز سوریه و عراق است

شبکه فاکسنیوز گزارش داد که ایران در حال ساخت یک «تونل زیرزمینی» در مرز سوریه و عراق برای انبار کردن موشک و سلاحهای سنگین نظامی است.
شبکه فاکسنیوز، این گزارش را براساس «منابع اطلاعاتی غربی» و تصاویر ماهوارهای به دست آمده منتشر کرده و با انتشار تصاویر ماهوارهای از این سازهها نوشته است که این سازه در داخل پایگاه نظامی امام علی در شرق سوریه واقع شده است.
در نخستین تصویر ماهوارهای منتشر شده توسط شبکه فاکسنیوز، که در تاریخ پنجم اکتبر (۱۳ مهر ماه) گرفته شده، مراحل ساخت تونل قابل مشاهده است. در تصویر بعدی که دو هفته پس از تصویر نخست گرفته شده است، ورودی تونل از بیرون پوشانده شده، اما حفاریها کماکان ادامه داشته است.
تصاویری که فاکسنیوز در این باره منتشر کرده توسط شرکت مخابراتی «ایمِج سَت اینترنشنال» تهیه شده است.
به گزارش فاکسنیوز منابع اطلاعاتی غربی معتقدند قرار است در این سازه موشک و سلاح های دیگر نگهداری شوند.
بنابر این گزارش، براساس ارزیابی اطلاعاتی که از سوی چندین منبع اطلاعاتی غربی نیز تایید شده است، «این تونل در آخرین مراحل ساخت قرار دارد و به زودی عملیاتی می شود.»
شبکه تلویزیونی فاکس نیوز پیش از این نیز در گزارشی اختصاصی به نقل از منابع اطلاعاتی غربی خبر داده بود که ایران مشغول ساخت پایگاهی نظامی در سوریه است و قصد دارد چند هزار نیروی نظامی را در آن مستقر کند.
گزارش جدید فاکسنیوز پس از آن منتشر شده است که اخیرا نیویورک تایمز به نقل از مقامات نظامی و اطلاعاتی آمریکا گزارش داد ایران به عنوان بخشی از تلاش های خود برای قدرت نمایی در خاورمیانه، از بحران های اخیر عراق استفاده کرده تا در این کشور یک زرادخانه پنهان موشک های بالیستیک کوتاهبرد بسازد.
مقامات اطلاعاتی آمریکا نخستین بار سال گذشته در مورد زرادخانه موشکهای ایران در عراق هشدار داده بودند و اسرائیل حملاتی هوایی برای نابود کردن این سلاح های پنهان ترتیب داد اما از آن زمان تاکنون، مقامات آمریکایی گفته اند که تهدیدها افزایش پیدا کرده است و موشکهای بالستیک تازه ای به صورت مخفیانه وارد عراق شده است.
به گفته مقامات، ایران از نیروهای شبه نظامی شیعه عراقی که بسیاری از آنها را مدتها است با تأمین منابع تحت کنترل دارد، برای انتقال و پنهان کردن موشکها استفاده کرده است.
برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، به تازگی در رابطه با ماجراجوییهای نظامی ایران در خاورمیانه گفت: «این رژیم سوءمدیریت اقتصادی دارد و مردم خود را سرکوب میکند. ما رژیم را در مسیری قرار دادهایم که باید میان اسلحه در سوریه و نان در ایران، یکی را انتخاب کند.»
محمدعلی نجفی بار دیگر در دادگاه به «قتل عمد» میترا استاد محکوم شد؛ اینبار ۷.۵ سال زندان

پس از بررسی مجدد پرونده قتل میترا استاد، وکیل مدافع محمد علی نجفی، شهردار پیشین تهران خبر داد که موکلش بار دیگر به «قتل عمد» محکوم شده است.
حمید گودرزی روز چهارشنبه ۲۰ آذرماه گفت درباره آخرین وضعیت پرونده محمدعلی نجفی به اتهام قتل همسرش میترا استاد، گفت که «در سامانه ثنا دیدم دادگاه قتل عمد را احراز کرده و در این خصوص حکم موکلم صادر شده است.»
برخی رسانه های داخل ایران نوشته اند که «گفته میشود نجفی به ۷.۵ سال حبس محکوم شده که شش سال آن قابل اجراست.»
گودرزی اما گفت که این حکم هنوز به آنها ابلاغ نشده است و اگر آنطور که برخی رسانه ها اعلام کرده اند، حکم موکلش ۶ سال حبس باشد، «نظراتی داریم که پیگیری می کنیم.»
حکم صادر شده برای نجفی در مهلت قانونی ۲۰ روز قابل فرجام خواهی است و وکیل مدافع محمدعلی نجفی اعلام کرد که «بطور قطع اعتراض خواهیم کرد زیرا نوع قتل را شبه عمد می دانیم.»
شهردار پیشین تهران روز هفتم خرداد ماه سال جاری و با شلیک گلوله، میترا استاد را به قتل رسانده بود. دادگاه اتهام قتل عمد از سوی نجفی را «محرز» دانست و او در دادگاه به قصاص محکوم شد.
با این حال خانواده میترا استاد اعلام کردند که از قصاص او صرفنظر کردهاند. نجفی پس از بخشیده شدن قصاص، نسبت به حکم خود درخواست تجدیدنظر کرده بود. اما در نهایت بار دیگر با نقض شدن حکم اولیه از سوی دیوان عالی کشور نجفی در دادگاه حاضر شد.
محمدعلی نجفی در حضور دوباره خود در دادگاه و در دفاعیات خود بار دیگر اتهام قتل عمد را رد کرده و گفته بود که گلولههای شلیک شده بدون اراده و در «حالت کشمکش» و به صورت «غیرارادی» شلیک شده است.
توئیت پرزیدنت ترامپ پس از دیدار با وزیرخارجه روسیه: منتظر ادامه گفتوگوهایمان در آینده نزدیک هستیم

رئیس جمهوری ایالات متحده پس از دیدار با وزیر خارجه روسیه برای ادامه این گفتوگوها در «آینده نزدیک» ابراز امیدواری کرد.
پرزیدنت ترامپ شامگاه سه شنبه ۱۹ آذرماه در یک توئیت دیدار با سرگئی لاوروف را «بسیار خوب» توصیف کرد و نوشت که در این دیدار «در مورد بسیاری مسائل گفتوگو کردیم، از جمله تجارت، ایران، کره شمالی، پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد، کنترل جنگافزارهای هستهای و دخالتهای انتخاباتی.»
رئیس جمهوری آمریکا در ادامه افزود «منتظر ادامه گفتوگوهایمان در آینده نزدیک هستیم!»
پیش از این مایک پمپئو روز سهشنبه ۱۹ آذرماه در نشست خبری مشترک با همتای روس خود گفت که با وزیر خارجه روسیه درباره کنترل تسلیحاتی و مداخله روسیه در امور داخلی آمریکا و انتخابات صحبت کرده است و به روشنی به او گفته است که چنین مداخله ای «غیرقابل پذیرش» است.
بمبگذاری انتحاری در نزدیکی پایگاه نظامی آمریکا در شرق کابل؛ پنج تبعه افغانستان زخمی شدند

گزارشها حاکی است که یک بمبگذاری انتحاری در نزدیکی پایگاه نظامی آمریکا در بگرام در شرق کابل، منجر به زخمی شدن پنج نفر شده است.
به گزارش رویترز، مقامات افغانستان و ناتو گزارش دادند که بمبگذاری انتحاری روز چهارشنبه ۲۰ آذرماه در خارج از پایگاه نظامی بگرام در شرق کابل رخ داده که براثر آن پنج نفر زخمی شدهاند.
وحید شهکار، سخنگوی استان پروان نیز اعلام کرد که هر پنج نفر زخمی شده تبعه افغانستان هستند.
این مقام مسئول به رویترز گفت که درگیری ۳۰ دقیقهای نیز میان مهاجمان و نیروهای امنیتی وجود داشته است و مهاجم قصد داشتند وارد این پایگاه نظامی شوند.
همچنین ارتش آمریکا در بیانیهای اعلام کرد که این حمله «به سرعت مهار و دفع» شده و این بمبگذاری تلفاتی از بین نیروهای آمریکا و ائتلاف نداشته است. اما پایگاه پزشکی که برای مردم محلی ساخته شده بود، به شدت آسیب دیده است.
هنوز هیچ گروهی مسئولیت این بمب گذاری را برعهده نگرفته است.
این حملات در شرایطی رخ می دهد که مذاکره کنندگان آمریکایی و طالبان هفته گذشته پس از وقفه ای سه ماهه به میز مذاکرات بازگشتهاند.
انیمیشن کوتاه «بابابزرگ عاشق پیشه» اثر «مریم مهاجر» به فهرست کوتاه نامزدهای جایزه «بفتا» راه پیدا کرد

سفیر ایالات متحده در برلین خواستار پیوستن آلمان به آمریکا برای متوقف کردن حمایت ایران از تروریسم شد

سفیر ایالات متحده در آلمان با اشاره به سفر هیئت بازرگانی ایران به آلمان، خواستار پیوستن آلمان به آمریکا در تلاش برای توقف حمایت ایران از تروریسم شد.
ریچارد گرنل روز سه شنبه ۱۹ آذر به جروزالم پست گفت: «اقتصاد ایران به دلیل اینکه مقامات جمهوری اسلامی منابع خود را به سمت تروریست های نیابتی شان در لبنان و سوریه هدایت میکنند، دچار بحران شده است.»
او اضافه کرد: «ما همچنان به متحدانمان توضیح میدهیم که باید برای توقف حمایت ایران از تروریسم با یکدیگر کار کنیم، نه اینکه راهی برای دادن منابع بیشتر به این رژیم پیدا کنیم.»
گروه ایرانی برای حضور در اتاق بازرگانی ایران و آلمان به برلین سفر کرده اند. این هیئت با رئیس آلمانی اینستکس، ساز و کار حمایت از مبادلات تجاری، دیدار کردند.
دولت پرزیدنت ترامپ با برشمردن ایرادات توافق هستهای با ایران، از آن خارج شد و تحریمهای هستهای ایران را بازگرداند. ایالات متحده پس از آن با اعلام اینکه سیاست فشار حداکثری را علیه جمهوری اسلامی در پیش گرفته است تا رژیم جمهوری اسلامی را وادار به رفتار مانند یک کشور عادی کند، از متحدان خود نیز خواست که از هرگونه معامله با جمهوری اسلامی خودداری کنند.
دولت پرزیدنت ترامپ میگوید خواهان مذاکره و توافقی با ایران است که همه مسائل مورد اختلاف از جمله هستهای، موشکی، حمایت از تروریسم و منطقهای را شامل شود.
پنتاگون آموزش همه افسران و دانشجویان نظامی عربستان سعودی در آمریکا را تعلیق کرد

در پی تیراندازی یک افسر تحت آموزش عربستان سعودی در پایگاهی در فلوریدا که به کشته شدن سه نفر منجر شد، پنتاگون اعلام کرد که آموزشهای عملیاتی همه پرسنل نظامی عربستان سعودی در آمریکا تا اطلاع بعدی به حالت تعلیق درآمد.
به گزارش رویترز، تصمیمی که وزارت دفاع آمریکا روز سه شنبه ۱۹ آذر به عنوان بخشی از طرح «اطمینان از تامین امنیت» اعلام کرد از جمله شامل جلوگیری از پرواز ۳۰۰ دانشجوی هوانوردی عربستان سعودی میشود که این خبرگزاری پیشتر خبری در رابطه با آن منتشر کرده بود.
پنتاگون ضمن تایید گزارش خبرگزاری رویترز درباره توقف آموزش دانشجویان هوانوردی عربستان سعودی، اعلام کرد که این توقف آموزش شامل پرسنل پیاده نظام عربستان سعودی نیز می شود و تنها برخی از کلاس های درس، از جمله کلاسهای آموزش زبان انگلیسی، ادامه پیدا میکند.
مقام وزارت دفاع آمریکا که این خبر را به خبرنگاران اعلام کرد، گفت که این تصمیم به منظور تامین امکان تحقیقات گسترده تر امنیتی، که در نهایت شامل همه ۵۰۰۰ دانشجوی نظامی خارجی خواهد شد، اجرا شده است.
در حال حاضر، این توقف برنامه ها شامل ۸۵۰ دانشجوی عربستان سعودی می شود.
مقامات اف بی آی اعلام کردند که به باور آنها ستوان دوم محمد سعید الشمرانی، ۲۱ ساله، که در پایگاه نیروی دریایی در فلوریدا تیراندازی کرد، همدستی نداشت و به تنهایی اقدام کرد.
ماکرون خواستار آزادی فوری فریبا عادلخواه و رولان مارشال شد

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، خواستار آزادی دو شهروند فرانسوی زندانی در ایران، فریبا عادلخواه و رولان مارشال، شد.
آقای ماکرون روز سه شنبه ۱۹ آذر در پیامی در توئیتر نوشت: «در روز حقوق بشر به هموطنان زندانی در ایران، فریبا عادلخواه و رولان مارشال، و خانواده های آنها فکر می کنم.»
او با اعلام اینکه پیشتر از حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، آزادی آنها را خواستار شده بود، نوشت: «حبس آنها غیرقابل تحمل است. آنها باید بلافاصله آزاد شوند.»
فریبا عادلخواه، پژوهشگر ایرانی فرانسوی «بنیاد مطالعات علوم سیاسی پاریس» در خرداد امسال توسط سازمان اطلاعات سپاه در تهران بازداشت شد. برخی رسانهها، رولان مارشال را همکار او معرفی کرده اند.
وزارت خارجه فرانسه در بیانیه ای تائید کرد که آقای مارشال از چند ماه پیش در ایران بازداشت است. طبق این بیانیه، مقامات سفارت فرانسه توانسته اند چند بار با او در زندان دیدار کنند و او به وکیل دسترسی دارد.
رئیس جمهوری فرانسه در حالی خواستار آزادی فوری این دو زندانی شده است که وکیل آنها در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا از اختلاف نظر مقام های قضایی در آزادی این دو خبر داده است.
سعید دهقان روز سه شنبه گفت که قاضی با آزادی موکلانش به قید وثیقه موافقت کرده است، اما معاون دادستان مخالفت آزادی آنها است. به همین دلیل موضوع به دادگاه انقلاب فرستاده شده تا این مرجع درباره آزادی آنها تصمیم بگیرد.
به گفته آقای دهقان، خانم عادلخواه در زندان به شدت از نظر جسمی ضعیف شده است.
نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی در سالهای اخیر چندین تبعه کشورهای غربی و شهروندان دو تابعیتی را به اتهامات امنیتی نظیر جاسوسی و تلاش برای نفوذ بازداشت کرده اند. ژیو وانگ، دانشجوی آمریکایی که برای تحقیق روز پروژه تحصیلی خود به ایران سفر کرده بود نیز یکی از این بازداشت شدگان بود که به اتهام جاسوسی به ۱۰ سال زندان محکوم شده بود. مقامات ایالات متحده در روزهای گذشته موفق شدند آزادی او را کسب کنند.
دیدگاه تحلیلگران ارشد در واشنگتن درباره اعتراضات در ایران؛ رژیم ایران اصلاحپذیر نیست

روز سه شنبه ۱۹ آذر بنیاد دفاع از دموکراسی میزبان برایان هوک نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران در وزارت خارجه آمریکا بود. بعد از سخنرانی آقای هوک، یک نشست با حضور تحلیلگران مسائل ایران برگزار شد.
در این نشست که توسط کلیفورد می رئیس بنیاد دفاع از دموکراسیها مدیریت شد، بهنام طالبلو پژوهشگر ارشد بنیاد دفاع از دموکراسیها، سوزان ملونی معاون برنامه سیاست خارجی در اندیشکده بروکینگز و علیرضا نادر پژوهشگر ارشد بنیاد دفاع از دموکراسیها حضور داشتند.
بهنام طالبلو در این نشست گفت: باید ببینیم در اعتراضات بعدی برای مردم ایران چه می توانیم بکنیم. یعنی در کنار فشار حداکثری بر رژیم ایران مراقبت حداکثری از مردم ایران داشته باشیم. نباید در هنگام اعتراضات آینده غافلگیر شویم.
این پژوهشگر ارشد بنیاد دفاع از دموکراسیها افزود: روند اعتراضات ایران نشان میدهد که فاصله اعتراضات کمتر و هربار شدیدتر شده است. بنابراین انتظار دارم اعتراضات بعدی نزدیک و گسترده تر هم باشد.
سوزان ملونی نیز در این نشست گفت: دسترسی مردم ایران به امکانات ارتباطی و اینترنت حیاتی است؛ هم برای این که خودشان باهم مرتبط باشند و هم این که جهان از وضعیت ایران باخبر شود.
معاون برنامه سیاست خارجی در اندیشکده بروکینگز همچنین گفت: من از اصلاحات در ایران ناامیدم. چون هرچیزی که خلاف میل رهبر و تشکیلات رهبر جمهوری اسلامی باشد فرصتی برای حضور در قدرت و اصلاح پیدا نمیکند. حتی راهی برای بروز اعتراضات مردمی وجود ندارد.
همچنین، علیرضا نادر در این نشست گفت: رژیم ایران یک دیکتاتوری مذهبی است که قدرتش را با سپاه تنظیم کرده و به جای این که خود را نماینده مردم بداند، نماینده خدا میداند. میانه رو و تندرو در این دیکتاتوری معنا ندارد. فقط چهل سال است وعده دروغین #اصلاحات میدهند.
این پژوهشگر ارشد بنیاد دفاع از دموکراسیها در پایان گفت: بزرگترین فرق اعتراضات امسال با جنبش سبز این بود که در آن اعتراضات مردم به نتیجه انتخابات اعتراض داشتند اما این بار خود جمهوری اسلامی در کانون اعتراض بود. چرا که دیگر مردم از #اصلاحات و اصلاحطلبان عبور کردهاند.
نسخه کامل سخنرانی هوک و نشست بعد از آن را از فیسبوک صدای آمریکا با ترجمه همزمان به فارسی ببینید:
تیراندازی در ایالت نیوجرسی منجر به کشته شدن شش نفر از جمله یک افسر پلیس شد

در پی کشته شدن یک افسر پلیس و پنج از شهروندان شهر جرسی سیتی در نزدیکی نیویورک، پرزیدنت ترامپ با قربانیان حادثه و خانواده های آنها ابراز همدردی کرد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، مقامات اعلام کردند که این تیراندازی که روز سه شنبه ۱۹ آذر رخ داد و بیش از یک ساعت طول کشید، حرکتی تروریستی نبود، اما تاکید کردند که تحقیقات پلیس درباره دلایل آن همچنان ادامه دارد.
رئیس پلیس جرسی سیتی در ایالت نیوجرسی با اشاره به اینکه تیراندازی در دو صحنه اتفاق افتاد گفت که در صحنه اول یک افسر پلیس در یک گورستان زخمی شد در بیمارستان جان باخت و در صحنه بعد پنج شهروند در یک سوپرمارکت کوشر (مواد غذایی یهودیان) کشته شدند. دو افسر و دو شهروند دیگر نیز زخمی شدند.
خبرگزاری رویترز نیز به نقل از رئیس پلیس شهر جرسی سیتی نوشت که دو نفر از شهروندان کشته شده، مظنونان به تیراندازی بودند.
تیراندازی در بعد از ظهر سه شنبه آغاز شد و به دنبال آن، ماموران پلیس خیابانهای منتهی به محل حادثه را بستند و یک مدرسه و تعدادی مغازه اطراف را تعطیل کردند.
در پی این حادثه، کاخ سفید در پیامی در توئیتر اعلام کرد که پرزیدنت ترامپ در جریان آن قرار گرفته است و موضوع را زیر نظر دارد. رئیس جمهوری آمریکا نیز در یک پیام توئیتری این حادثه را وحشتناک توصیف کرد و با قربانیان و خانواده های آنها ابراز همدردی کرد.
ویدئوهای شاهدان عینی نشان می دهد که تعدادی زیادی از ماموران پلیس خیابان اصلی این شهر را بسته بودند و در میانه تبادل آتش سنگین، از مردم می خواستند که از محل دور شوند.
مقالهای در بلومبرگ: بودجه سال آینده ایران «فوران آرزوها» است

بابی غوش، ستون نویس خبرگزاری بلومبرگ، در مقاله ای بودجه پیشنهادی سال آینده ایران را «بیشتر یک بلوف» توصیف کرده و نوشته طرح حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران «فوران آرزوها» است.
او می نویسد دولت ها همیشه، و به ویژه در دوران های سخت، می خواهند احساس امید را در بین شهروندانشان پرورش دهند؛ «اما بودجه ای که حسن روحانی روز یکشنبه از آن رونمایی کرد، هیچ مبنای واقعی ندارد.»
غوش برای نمونه با اشاره به اقدام دولت روحانی در استفاده از نرخ رسمی دلار برای بودجه ایران، مینویسد که عدد ۱۱۵ میلیارد دلار برای بودجه سال آینده که با نرخ رسمی دلار محاسبه شده، « تخیل محض» است. با نرخ واقعی دلار در بازار، بودجه پیشنهادی سال آینده ایران، ۳۷ میلیارد دلار است که شامل ۵ میلیارد دلار وامی می شود که وعده داده شده از روسیه دریافت خواهد شد و هنوز پرداخت آن نیز نهایی نشده است.
بابی غوش می نویسد که حتی ممکن است با واکنش هایی که ریال ایران به روندهای اقتصادی نشان دهد، رقم ۳۷ میلیارد دلار برای بودجه سال آینده ممکن است از این نیز کمتر شود. حسن روحانی همچنین می خواهد از طریق مالیات، ۱۳ درصد در آمد دولت را تامین کند در حالی که حقوق های کارمندان دولت را ۱۵ درصد افزایش دهد.
به گفته او در حالی که در سال ۲۰۱۹ و پس از رویدادهای سال ۲۰۱۸، ارزش ریال به طور عمده مدیریت و حفظ شد، ادامه حفظ ارزش ریال کار دشواری خواهد بود. به ویژه آن که صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده است که تولید ناخالص داخلی ایران امسال دست کم ۹.۵ درصد کاهش خواهد یافت. به این ترتیب کاهش تولید ناخالص داخلی تنها دو کشور جهان - یعنی لیبی و ونزوئلا - بیش از ایران کاهش خواهد یافت.
برایان هوک: با شکست داعش اکنون رژیم ایران بزرگترین عامل بیثباتی در خاورمیانه است

برایان هوک، نماینده ویژه امور ایران در وزارت خارجه آمریکا طی یک سخنرانی در «بنیاد دفاع از دموکراسی ها» درباره اعتراضات در ایران، گفت با شکست داعش اکنون رژیم ایران بزرگترین عامل بی ثباتی در خاورمیانه است و کارزار فشار حداکثری ما ادامه می یابد.
آقای هوک روز سه شنبه ۱۹ آذر در «بنیاد دفاع از دموکراسی ها» در واشنگتن گفت: در اعتراضات اخیر ایران، نیروهای سپاه پاسداران جمهوری اسلامی بدون هشدار قبلی، معترضان را در نیزارهای ماهشهر کشتند؛ در ویدیوهای ارسالی، صدای معترضان و جیغ آنها شنیده می شد.
وی افزود: گفته می شود در ماهشهر بیش از ۱۰۰ نفر از معترضان یا تعداد بیشتری کشته شده اند و اجساد آنها را با کامیون برده اند. آقای هوک گفت گزارش های دیگری را نیز از کشته شدن صدها نفر دیگر در اطراف تهران شنیده ایم.
به گفته برایان هوک، برآورد این است که شاید هزار نفر در مجموع در اعتراضات ایران کشته شده اند.
او گفت رژیم اجازه نداده است که اجساد کشته شدگان آزادانه دفن شود و دست کم ۷هزار معترض زندانی شده اند و مقامات برای دریافت اجساد، طلب پول کرده اند.
او گفت هفته گذشته به کنگره اطلاع دادیم که ندامتگاه بزرگ تهران و زندان قرچک که بزرگترین زندان زنان ایران است و بسیاری از اقلیت ها در آن زندانی هستند، اماکن نقض حقوق بشر در نظر گرفته شوند.
برایان هوک گفت زمان آن رسیده است که همه کشورهای جهان کنار مردم ایران بایستند و مسوولان نقض حقوق بشر در ایران را تحریم کنند.
نماینده ویژه امور ایران در وزارت خارجه آمریکا گفت شاهد حمایت بی نظیر مردم آمریکا از مردم ایران بودیم. او رفتار رژیم ایران را غیرقابل قبول و وحشیانه است.
برایان هوک گفت در آمریکا می خواهیم که جامعه جهانی نیز به طور متحد از مردم ایران حمایت کند، اعتراضات در ایران نشان داد که همانطور که وزیر خارجه آمریکا گفته بود، مردم ایران خواهان تمرکز حکومت بر امور داخلی هستند نه گروه های نیابتی در خارج.
برایان هوک گفت رژیم ایران دیپلماسی را پس می زند و می خواهیم ایران دیپلماسی ما را با دیپلماسی پاسخ دهد و نه با رفتارهایی مثل هدف قرار دادن پهپادها و یا حمله به کشتی ها که کارهای یک رژیم یاغی است.
این دیپلمات ارشد افزود: کارزار حداکثری همان درخواست های مردم ایران از رژیمشان را می خواهد که ایدئولوژی را در اولویت قرار ندهد.
او گفت رژیم ایران مدتها نماینده بدی برای مردم ایران بوده است، اعتراضات در صد شهر ایران اتفاق افتاد و هرگز گزارش نشد که مردم در این اعتراضات علیه آمریکا، تحریم و یا پرزیدنت ترامپ شعار داده باشند.
آقای هوک در بخش دیگری از سخنانش گفت خوشحالم تبادل دو زندانی را انجام دادیم و امیدوارم این گام نخست منجر به آزادی همه آمریکاییان بی گناه زندانی در ایران شود. او با اشاره به باب لوینسون که نزدیک به ۱۳ سال پیش در ایران ناپدید شد گفت برای آزادی او تلاش می کنیم.
برایان هوک گفت ایران در ۴۰ سال گذشته به قدری در بی ثبات کردن خاورمیانه موفق عمل کرده است که نمی توانیم تصور کنیم که خاورمیانه صلح آمیز به چه شکل خواهد بود.
نماینده ویژه آمریکا همچنین در مورد اعتراضات در عراق، ایران و لبنان، گفت مردم این کشورها می خواهند کشورشان را پس بگیرند.
او گفت پرزیدنت ترامپ روشن گفته است حاضر به ملاقات با سران رژیم ایران است، اما آنها باید به دیپلماسی تن بدهند.
برایان هوک گفت درست وقتی مردم ایران علیه سیاستهای رژیم ایران تظاهرات میکنند رژیم برای حوثی های یمن موشک میفرستد آن هم وقتی مذاکرات صلح یمن و عربستان در جریان است.
او افزود: ایالات متحده پیش از این روشن اعلام کرده که رژیم ایران یا باید بپذیرد مثل یک کشور عادی رفتار کند یا شاهد فروپاشی اقتصادش باشد، اما رهبر جمهوری اسلامی راه پذیرش فشار اقتصادی و انزوای سیاسی را در پیش گرفته است.
بعد از این سخنان، کلیفورد می، رئیس بنیاد دفاع از دموکراسیها، در پنلی با حضور بهنام طالبلو پژوهشگر ارشد بنیاد دفاع از دموکراسیها، سوزان ملونی معاون برنامه سیاست خارجی در اندیشکده بروکینگز و علیرضا نادر پژوهشگر ارشد بنیاد دفاع از دموکراسیها درباره اعتراضات در ایران گفتگو کرد.
نسخه کامل سخنرانی هوک و نشست بعد از آن را از فیسبوک صدای آمریکا با ترجمه همزمان به فارسی ببینید:
احتمال بازگشت استراماچونی به تهران قوت گرفت؛ تغییر در قرارداد مربی ایتالیایی

در پی اعتراض هواداران باشگاه استقلال تهران به فسخ قرارداد سرمربی ایتالیایی این تیم و دخالت وزارت خارجه و وزارت ورزش برای پرداخت مطالبات آندرا استراماچونی، احتمال بازگشت او به تهران قوت گرفت.
مدیر برنامه های آقای استراماچونی روز سه شنبه ۱۹ آذر در پیامی که اینستاگرام منتشر کرد، واکنش گسترده هواداران و بازیکنان تیم استقلال را در اعتراض به مسئولان باشگاه و وزارت ورزش به دلیل مشکلات سرمربی ین تیم، فوق العاده خواند و گفت که استراماچونی از این اتفاقات احساساتی شده است.
به گفته او، اگر باشگاه استقلال با با سند اثبات کند که به تعهدات خود پایبند خواهد بود، آقای استراماچونی به تهران باز می گردد.
از سوی دیگر، در پی استعفای امیرحسین فتحی، مدیرعامل استقلال، کامران منزوی، عضو هیئت مدیره این باشگاه از بررسی سه گزینه برای مدیرعاملی خبر داد. او همچنین گفت که اسماعیل خلیل زاده، عضو هیئت مدیره استقلال، برای مذاکره و توافق با استراماچونی به ترکیه می رود تا بخشی از مطالبات او را پرداخت کرده و مدت قرارداد را بنا به خواسته مربی ایتالیایی به یکسال تغییر دهد.
در خبری دیگری که در وبسایت باشگاه استقلال منتشر شد، وزیر ورزش اسماعیل خلیلزاده را به عنوان سرپرست این باشگاه منصوب کرد.
مشکلات باشگاه استقلال و خروج ناگهانی سرمربی آن، ابعاد دخالت سیاستمداران ایران در ورزش و مشکلات ناشی از آن را بیشتر نمایان کرد. روز دوشنبه، بازیکنان باسابقه استقلال خطاب به وزیر ورزش گفتند که مدیر عامل آنها باید تغییر کند. آنها از مدیرانی که بدون آگاهی از ورزش وارد این باشگاه پرطرفدار شده اند انتقاد کردند.
آندرا استراماچونی نیز در مصاحبه ای در ایتالیا ضمن تمجید از هواداران استقلال و شور و شوق فوتبال در ایران به ویژه در میان بانوان، از اینکه برخی از اعضای هیئت مدیره استقلال هیچ آگاهی از فوتبال ندارند، انتقاد کرد.
هواداران این تیم نیز هم در ورزشگاه و هم در تجمع مقابل ساختمان باشگاه، علیه وزارت ورزش شعار دادند.
دو باشگاه پرطرفدار تهرانی، استقلال و پرسپولیس، توسط دولت اداره می شوند و طرفداران آنها هر از چند گاهی سوء مدیریت مدیران منصوب دولت را مورد انتقاد قرار داده و مشکلات باشگاه را به این مدیران و دولتی بودن سیستم اداره باشگاه نسبت میدهند. در پایان فصل گذشته لیگ برتر فوتبال ایران نیز برانکو ایوانکویچ، سرمربی پرسپولیس تهران که این تیم را به سه قهرمانی پیاپی در لیگ برتر رسانه بود، به دلیل پرداخت نشدن مطالباتش قرارداد خود را فسخ کرد.
سرمربی آرژانتینی این فصل پرسپولیس نیز در دریافت مطالبات خود مشکل داشته و به باشگاه تا پایان سال جاری میلادی فرصت داده است تا طلب ۱۱۰ هزار دلاری او را پرداخت کند. این موضوع نگرانی هواداران باشگاه پرسپولیس را در پی داشته است تا جایی که دروازه بان ملی پوش پرسپولیس، علیرضا بیروانوند به خبرگزاری ها گفت حاضر است برای پرداخت حقوق سرمربی، مبلغ ۸۰ هزار دلار به باشگاه کمک کند.
مایک پمپئو به همتای روس خود در مورد مداخله مسکو در انتخابات آمریکا هشدار داد

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت ایالات متحده اجازه نمی دهد به انتخابات دموکراتیک آمریکا خدشه ای وارد شود.
آقای پمپئو روز سه شنبه ۱۹ بهمن در بخشی از سخنانش در این کنفرانس خبری که در وزارت خارجه ایالات متحده برگزار شد، گفت باید فعالیت های هسته ای راستی آزمایی شود.
آقای پمپئو گفت با همتای روس خود درباره کنترل تسلیحاتی و مداخله روسیه در امور داخلی آمریکا و انتخابات صحبت کرده است و به روشنی به او گفته است که چنین مداخله ای «غیرقابل پذیرش» است.
آقای پمپئو در مورد ونزوئلا نیز گفت آمریکا می خواهد از آرزوهای مردم ونزوئلا و خوان گوایدو، رهبر مخالفان در ونزوئلا حمایت کند.
در مورد بازداشت شهروندان آمریکایی در روسیه، به گفته آقای پمپئو، اولویت دولت آمریکا و پرزیدنت ترامپ بازگرداندن کسانی است که در خارج نگه داشته شدند.
آقای پمپئو در بخش دیگری از کنفرانس خبری گفت امیدوار است کره شمالی به تعهدات خود برای غیرهسته ای شدن عمل کند.
او درباره پیمان کنترل تسلیحات استراتژیک بین روسیه و آمریکا نیز گفت این توافقی بود که سال ها پیش کشورها در آن شرکت کردند و تهدیدات سامانه های هسته ای آن زمان متفاوت بود و باید مذاکرات جدید شامل چین نیز شود و تجهیزات دیگر را نیز در بر بگیرد.
آقای لاوروف نیز در بخشی از کنفرانس خبری گفت حل مسائل، یک شبه صورت نمی گیرد.
او گفت وقتی دو قدرت هسته ای اختلاف دارند، این به نفع جهان نیست و به دیالوگ دو جانبه ادامه خواهیم داد تا روابط دو جانبه عادی شود. وزیر خارجه روسیه مداخله در انتخابات آمریکا را رد کرد.
او در مورد ایران گفت باید همه کاری انجام دهیم تا در برجام بمانیم و ایران بتواند به پژوهش های مسالمت آمیز هسته ای ادامه دهد. لاوروف گفت پیشنهاد دادیم نظام اشتراک در نگه داری آزادی کشتیرانی در آزادی خلیج فارس بوجود آید.
لاوروف همچنین گفت درباره چین، اوکراین، سوریه، یمن، شمال آفریقا، ونزوئلا مسئله اسرائیل و فلسطینی ها، تروریسم و مسائل دو جانبه نیز با همتای آمریکایی صحبت کرده است.
نسخه کامل این کنفرانس خبری را در فیسبوک صدای آمریکا با ترجمه همزمان ببینید:
هویت یکی از کشتهشدگان اعتراضات اخیر مردمی در فردیس کرج احراز شد

آشور کالتا، شهروند آشوری ساکن فردیس کرج در اعتراضات اخیر مردمی ایران با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی جان خود را از دست داده است.
یک منبع مطلع روز سهشنبه ۱۹ آذر در گفتگو با صدای آمریکا گفت که این شهروند مسیحی روز یکشنبه ۲۶ آبان ماه بر اثر اصابت گلوله به سینهاش جان خود را از دست داده است و خانوادهاش از طریق یک تماس تلفنی ناشناس متوجه وقوع حادثه میشوند. البته در ابتدا به آنها گفته شده بود که وی در یک سانحه رانندگی کشته شده است.
پس از این ارتباط تلفنی، پیگیریهای مستمر خانواده برای پیدا کردن پیکر آقای کالتا بینتیجه ماند تا این که با تماس تلفنی دیگری به آنها اعلام شد که برای شناسایی جسد به پزشکی قانونی مراجعه کنند.
به گفته این فرد مطلع، خانواده با مشاهده پیکر بی جان آقای کالتا در پزشکی قانونی از علت اصلی مرگ مطلع میشوند. بر اساس شواهد موجود دلیل اصلی فوت برخورد گلوله به قلب و خروج آن از ناحیه شانه چپ بوده است.
بنا بر اطلاعات موجود، پیکر این شهروند مسیحی با اخذ تعهد مبنی بر عدم اطلاع رسانی و برگزاری مراسمی کوچک و خانوادگی به اعضای خانواده تحویل داده شده و پیکر این شهروند آشوری در تاریخ ۲۸ آبان ماه در آرامستان (آرامگاه) آشوری و کلدانیهای کاتولیک در اسلامشهر به خاک سپرده شده است.
در پی افزایش ناگهانی قیمت بنزین، ایران شاهد اعتراضات گسترده مردم علیه جمهوری اسلامی بود. روز جمعه ۲۴ آبان ماه پس از انتشار ناگهانی خبر گرانی بنزین، در شهرهای مختلف ایران صورت گرفت و تنها یک روز بعد از آغاز اعتراضات، جمهوری اسلامی شنبه شب ۲۵ آبان اینترنت را تقریبا به طور کامل قطع کرد.
پیش از این سازمان عفو بینالملل در آخرین گزارش خود از سرکوب اعتراضات مردمی آبان ماه اعلام کرد که بنا بر گزارشهای معتبری که توسط این سازمان دریافت شده حداقل ۲۰۸ نفر در این اعتراضات کشته شدهاند که شمار واقعی کشته شدگان احتمالا بیش از این است.
برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیز روز پنجشنبه ۱۴ آذر، در یک کنفرانسی خبری با اشاره به اعتراضات مردمی ایران، آن را بزرگترین بحران عمر جمهوری اسلامی دانست و گفت از آغاز اعتراضات ایران شاید ۱۰۰۰ نفر کشته شده باشند؛ ولی رژیم ایران اجازه اطلاعرسانی دقیق نمیدهد.
پرزیدنت دونالد ترامپ نیز روز سهشنبه ۱۲ آذر بار دیگر به برخوردها دولت ایران با مردم معترض واکنش نشان داد و در حاشیه گردهمایی سران کشورهای عضو ناتو گفت: این بسیار تاسفبار است که معترضان در ایران فقط به دلیل این که اعتراض کردهاند، کشته شدند.
رئیس جمهوری آمریکا در حاشیه این گردهمایی چند بار به موضوع معترضان ایران و حمایت آمریکا از مردم ایران اشاره کرد و گفت: معترضان در ایران به دنبال آزادی هستند و ما به طور کامل از آنها حمایت میکنیم.
مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده نیز روز دوشنبه ۱۱ آذر در سخنانی در دانشگاه لوئِول (لوئیویل) با تایید دلایل داخلی اعتراضات در برخی از کشورهای خاورمیانه، به نقش جمهوری اسلامی در این کشورها نیز اشاره کرد و گفت که رژیم ایران عامل مشترک در پس همه اعتراضات منطقه است.
مایک پمپئو میگوید جمهوری اسلامی ایران هر روز حقوق بشر را به طور فاحش نقض میکند

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، با صدور بیانیه ای به مناسبت «روز جهانی حقوق بشر» جمهوری اسلامی ایران را به نقض آشکار روزانه حقوق بشر متهم کرد.
در این بیانیه آمده است، در سال ۱۹۴۸ مجمع عمومی سازمان ملل اعلامه جهانی حقوق بشر را تصویب کرد تا حقوق مشترک بشر و آزادی همه مردم در همه کشورها، شناسانده شود.
در بخشی از این بیانیه، آقای پمپئو می گوید «رژیم های ایران، سوریه، و ونزوئلا، همه روزه، مرتکب نقض فاحش حقوق بشر شده اند و این موضوع وجدان را به شدت آزار می دهد.»
او همچنین گفته است که حکومت چین، به سرکوب پیروان ادیان و اقلیت ها در سینکیانگ و تبت و همچنین تضعیف آزادی های تضمین شده برای هنگ کنگی ها، ادامه می دهد.
وزیر خارجه آمریکا در این بیانیه که روز سه شنبه ۱۹ آبان منتشر شده است، می گوید چین، ایران، سوریه، و ونزوئلا باید دوباره خود را ملزم به حفاظت از حقوق بشر و آزادی های بنیادین بکنند تا در چشم کشورهای عاشق آزادی، صلاحیت اخلاقی خود را بازیابند.
مهدی محمودیان، فعال سیاسی، بازداشت شد

مهدی محمودیان، زندانی سیاسی سابق و از امضا کنندگان بیانیه «۷۷ نفر»، در پی احضار به دادسرای فرهنگ و رسانه بازداشت شد.
بر اساس اخبار منتشر شده در رسانههای ایران، این فعال سیاسی روز سهشنبه ۱۹ آذر در پی احضار به دادسرای فرهنگ و رسانه به اتهام امضای بیانیه «۷۷ نفر» بازداشت شده است. دلیل بازداشت او پایان ساعت اداری و عدم تودیع قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی تعیین شده در ساعت مقرر کاری اعلام شده است.
بنا بر این گزارش در جلسه برگزار شده در دادسرای فرهنگ و رسانه، اتهام مهدی محمودیان «اجتماع و تبانی» اعلام شده است.
۷۷ نفر از فعالان سیاسی ایران پس از سرکوب معترضان در اعتراضات اخیر ایران با انتشار بیانیهای خواستار برخورد فوری با عاملان شلیک به سوی مردم معترض شدهاند.
در این بیانیه آمده است که «شلیک بیمحابای تفنگی که از محل بیتالمال برای دفاع از مردم فراهم شده بهسوی شهروندان عادی و غیرمسلح که برای ابراز اعتراض و یا خشم خود به خیابان آمدهاند، مطلقا و فارغ از موضوع اعتراض غیرقابل توجیه و جنایتی است که قانون و دستگاه قضاء نباید حتی لحظهای در تعقیب بانیان، آمران و عاملان آن تعلل کند.»
پیش از این مهدی محمودیان در توییتی نوشته بود «طی یک هفته اخیر، برای نزدیک به ۱۷ نفر از امضا کنندگان این بیانیه» پرونده قضایی تشکیل دادهاند.
در پی افزایش ناگهانی قیمت بنزین، ایران شاهد اعتراضات گسترده مردم علیه جمهوری اسلامی بود. روز جمعه ۲۴ آبان ماه پس از انتشار ناگهانی خبر گرانی بنزین، در شهرهای مختلف ایران صورت گرفت و تنها یک روز بعد از آغاز اعتراضات، جمهوری اسلامی شنبه شب ۲۵ آبان اینترنت را تقریبا به طور کامل قطع کرد.
پیش از این سازمان عفو بینالملل در آخرین گزارش خود از سرکوب اعتراضات مردمی آبان ماه اعلام کرد که بنا بر گزارشهای معتبری که توسط این سازمان دریافت شده حداقل ۲۰۸ نفر در این اعتراضات کشته شدهاند که شمار واقعی کشته شدگان احتمالا بیش از این است.
برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیز روز پنجشنبه ۱۴ آذر، در یک کنفرانسی خبری با اشاره به اعتراضات مردمی ایران، آن را بزرگترین بحران عمر جمهوری اسلامی دانست و گفت از آغاز اعتراضات ایران شاید ۱۰۰۰ نفر کشته شده باشند؛ ولی رژیم ایران اجازه اطلاعرسانی دقیق نمیدهد.
پرزیدنت دونالد ترامپ روز سهشنبه ۱۲ آذر بار دیگر به برخوردها دولت ایران با مردم معترض واکنش نشان داد و در حاشیه گردهمایی سران کشورهای عضو ناتو گفت: این بسیار تاسفبار است که معترضان در ایران فقط به دلیل این که اعتراض کردهاند، کشته شدند.
رئیس جمهوری آمریکا در حاشیه این گردهمایی چند بار به موضوع معترضان ایران و حمایت آمریکا از مردم ایران اشاره کرد و گفت: معترضان در ایران به دنبال آزادی هستند و ما به طور کامل از آنها حمایت میکنیم.
مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده نیز روز دوشنبه ۱۱ آذر در سخنانی در دانشگاه لوئِول (لوئیویل) با تایید دلایل داخلی اعتراضات در برخی از کشورهای خاورمیانه، به نقش جمهوری اسلامی در این کشورها نیز اشاره کرد و گفت که رژیم ایران عامل مشترک در پس همه اعتراضات منطقه است.
همسر باب لوینسون: باید او را به خانه بازگردانیم

کریستین لوینسون، همسر باب لوینسون، در گفتگویی با شبکه فاکس نیوز، خواستار بازگشت باب لوینسون به آمریکا شد. خانم لوینسون گفت آخرین بارهایی که رسما خبری درباره همسرش شنید، انتشار ویدیویی از او در سال ۲۰۱۰ و سپس انتشار تصاویری از او در لباس نارنجی در سال ۲۰۱۱ بود و از آن زمان تاکنون دیگر چیزی از او نشنیده است.
همسر باب لوینسون - که از او به عنوان طولانیترین گروگان آمریکایی یاد میشود - در این مصاحبه گفت که وقتی با مقامات فدرال تماس می گیرد تا جویای اطلاعات تازه ای درباره وضعیت همسرش شود، آنها می گویند که به سختی برای آزادی باب لوینسون تلاش می کنند، و خود او نیز بر این باور است.
وی افزود که دولت پرزیدنت ترامپ در این باره کوشش فراوانی کرده است تا باب لوینسون به خانه بازگردد، چرا که پرزیدنت ترامپ در این باره بارها توییت کرده و حرف زده است و جایزه ای ۲۰ میلیون دلاری نیز از سوی برنامه «پاداش برای عدالت» برای بازگرداندن باب لوینسون تعیین شده است. همچنین اف.بی.آی نیز ۵ میلیون دلار جایزه گذاشته است.
کریستین لوینسون گفت مایل است که قانونگذاران کنگره باید بدانند که خانواده اش بیش از دوازده سال سخت را پشت سر گذاشته اند و همچنین می خواهد ایران بداند که این کار را نمی تواند با خانواده دیگری انجام دهد و باب باید به خانه بازگردد.
او گفت معتقد است که ایران می داند که باب لوینسون کجا است، ولی نمی داند چرا ایران نمی گذارد او آزاد شود و از زمان ناپدید شدن باب لوینسون این مسئله یک معما باقی مانده است.
کریستین لوینسون با اشاره به آزادی اخیر ژیو وانگ از ایران گفت امیدوار است که پرزیدنت ترامپ به تلاش برای بازگرداندن «همه گروگان ها» به آمریکا ادامه دهد.
در حال حاضر علاوه بر باب لوینسون که در ایران ناپدید شده و هنوز از سرنوشتش اطلاعی در دست نیست، چندین تن دیگر از شهروندان آمریکایی و غیرآمریکایی - از جمله سیامک و باقر نمازی، مایکل وایت، نازنین زاغری، ارس امیری و کامران قادری - در ایران زندانی هستند.
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا چندی پیش با انتشار بیانیهای به مناسبت چهلمین سالگرد واقعه اشغال سفارت آمریکا در تهران و گروگانگیری دیپلماتهای آمریکایی، گفت که این رژیم همچنان به بازداشت ناعادلانه شهروندان آمریکا و پشتیببانی از گروههای نیابتی گروگانگیرش ادامه میدهد.
نگاهی به کارنامه نخست وزیر جدید فنلاند؛ او هماکنون جوانترین نخستوزیر جهان است

سانا مارین ۳۴ ساله از حزب سوسیال دموکرات فنلاند روز سه شنبه دهم ماه دسامبر سوگند یاد کرد و جوانترین نخست وزیر دنیا شد.
با استعفای انتی رینه، خانم مارین که وزیر حمل و نقل این کشور بود با ۳۲ رأی موافق و ۲۹ رأی مخالف از سوی شورای حزب حاکم سوسیال دموکرات برای این سمت انتخاب شد.
خانم مارین که یک سیاستمدار لیبرال با گرایش چپ است از سال ۲۰۱۵ عضو پارلمان فنلاند بوده است.
او فعالیت سیاسی خود را در سال ۲۰۱۲ و با پیوستن به شورای محلی شهر جنوبی «تامپره» آغاز کرد و از ماه ژوئن امسال نیز وزیر حمل و نقل و ارتباطات بود.
خانم مارین همچنین مدتی در نبود انتی رینه، به عنوان معاون او فعالیت می کرد و به پیروزی حزبشان در انتخابات عمومی کمک کرد.
دولت خانم مارین با چهار حزب دیگر که رهبرانشان زن هستند و سن سه نفر از آنها زیر ۳۵ سال است یک دولت ائتلافی تشکیل خواهد داد.
سانا مارین برنامه رفاه و تأمین اجتماعی را که به گفته او در دوران «دشوار زندگی» از آن بهره برد را در اولویتهای خود قرار داده است. خانم مارین می گوید از این طریق توانست تحصیل کند و دنبال رویاهایش برود و ارائه این خدمات به همه الهام بخش او برای ورود به عرصه سیاست بود.
به گزارش رسانه ها، خانم مارین در آپارتمانی اجاره ای با مادرش و زنی که شریک زندگی مادرش است بزرگ شده است. او نخستین عضو خانوادهاش بود که به دانشگاه رفت. خانم مارین یک دختر ۲۲ ماهه دارد.
انتظار می رود دولت ائتلافی فنلاند به رهبری خانم مرین نیز همچنان اشتغال زایی و تغییرات اقلیمی را در اولویتهای دولت خود قرار دهند.
وزارت دفاع آمریکا ادعاها درباره «گمراه کردن تعمدی افکار عمومی» بر سر جنگ افغانستان را رد کرد

بخش انگلیسی صدای آمریکا - پنتاگون گمراه کردن تعمدی افکار عمومی درباره جنگ ۱۸ ساله در افغانستان را رد کرده است. پیشتر، واشنگتن پست مجموعه ای از اسناد دولتی را منتشر کرد که مدعی بود مقام ها بیانیه های رسمی بیش از حد خوش بینانه ای، از آن چه می دانستند نادرست است، ارائه می دادند و شواهد حاکی از عدم امکان پیروزی در جنگ افغانستان را پنهان می کردند.
سرگرد تامس کمپبل، سخنگوی پنتاگون به صدای آمریکا گفت: «وزارت دفاع هیچ قصدی برای گمراه کردن کنگره یا افکار عمومی نداشته است. اطلاعات مندرج در مصاحبه ها برای درج در گزارش های عمومی بازرس کل ویژه امور بازسازی افغانستان در اختیار او قرار گذاشته بود.»
واشنگتن پست می گوید اسناد منتشر شده حاوی بیش از ۴۰۰ مصاحبه با اعضای ارشد ارتش و دولت است که انتقادهایی بی پروا از مشکلات در افغانستان و چگونگی گرفتار شدن ایالات متحده در نزدیک به دو دهه جنگ ارائه کرده اند.
به گزارش واشنگتن پست، مقام های آمریکایی که اکثرا با پیش فرض علنی نشدن اظهاراتشان حرف زده بودند، اذعان کردند که استراتژی های نبرد پر خطا بوده و ایالات متحده صدها میلیارد دلار را در تبدیل افغانستان به کشوری باثبات و دموکراتیک تلف کرده است.
واشنگتن پست گفت این مصاحبه ها همچنین بیانگر تلاش ناموفق ایالات متحده در کاستن از فساد، ایجاد یک ارتش باکفایت در افغانستان و کاهش تجارت مواد مخدر در آن کشور است.
این روزنامه آمریکایی می گوید مصاحبه ها در تضاد با بیانیه های عمومی حاکی از پیشرفت آمریکا در افغانستان قرار دارد.
در ۱۸ سال جنگ در افغانستان حدود ۱۵۰ هزار نفر کشته شده اند. این جنگ جان بیش از ۲۴۰۰ نیروی آمریکایی را گرفته و برای واشنگتن یک هزار میلیارد دلار هزینه به همراه داشته است.
واشنگتن پست سه سال درگیر یک کشمکش حقوقی بود تا دولت را مجبور به انتشار این اطلاعات کند زیرا آن را برای افکار عمومی پر اهمیت می دانست.
آمریکا و طالبان مذاکرات صلح را پس از وقفه ای سه ماهه روز شنبه در دوحه در قطر از سر گرفتند.
اعلام موارد استیضاح از سوی دموکراتها؛ واکنش پرزیدنت ترامپ

دموکرات ها در مجلس نمایندگان آمریکا دو مورد اتهامی برای استیضاح دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا را اعلام کردند. کمیته قضایی مجلس نمایندگان با اکثریت دموکرات، سوءاستفاده از قدرت و ممانعت در اجرای کار کنگره را مطرح کرد. کاخ سفید قویا این اتهامات را رد میکند.
جرالد ندلر، رئیس دموکرات کمیته قضایی مجلس نمایندگان، در برابر خبرنگاران موارد اتهامی علیه رئیس جمهوری را قرائت کرد. وی در بخشی از سخنانش گفت که پرزیدنت ترامپ اوکراین را برای مداخله در انتخابات ریاست جمهوری پیش روی آمریکا تخت فشار قرار داد.
اما پرزیدنت ترامپ با انتشار توئیتی به اظهارات آقای ندلر واکنش نشان داد و نوشت: «ندلر همین حالا گفت که من اوکراین را برای مداخله در انتخابات ۲۰۲۰ تحت فشار گذاشتم. این مسخره است و او میداند که این حقیقت ندارد! رئیس جمهوری و وزیر خارجه اوکراین بارها گفته اند که فشاری وجود نداشت. ندلر و دموکراتها این را می دانند؛ اما حاضر نیستند به آن اذعان کنند!»
پرزیدنت دونالد ترامپ پیشتر نیز جلسه کمیته قضایی مجلس نمایندگان را نیرنگ و ماجرای ساختگی توصیف کرده بود.
محور این اتهامات علیه پرزیدنت ترامپ به یک تماس تلفنی وی با رئیس جمهوری اوکراین باز میگردد. دموکراتها میگویند رئیس جمهوری با اعمال فشار بر اوکراین و توقف کمک به آن کشور، سعی کرد آنها را وادارکند در مورد اتهام فساد علیه جو بایدن نامزد احتمالی حزب دموکرات و پسرش تحقیق کنند. این در حالی است که رئیس جمهوری آمریکا این اتهام را رد میکند.
نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا پیش از آنکه موارد اتهامی رسما اعلام شود، روز سه شنبه، رئیس جمهوری آمریکا را متهم کرد که سعی کرده است انتخابات پیش روی ریاست جمهوری آمریکا را به «فساد» آلوده کند. او رئیس جمهوری را «تهدیدی برای دموکراسی و امنیت ملی» خواند.
اما پیشتر در همین روز، دونالد ترامپ با انتشار توئیتی گفت که او مرتکب «هیچ» خطایی نشده است و همچنین استیضاح او با توجه به کارنامه ای که از خود به جای گذاشته «یک دیوانگی سیاسی محض است.»
دونالد ترامپ گفته است که در رابطه با اوکراین، هیچ کار خلافی انجام نداده است.
مشاهده نظرات
قبلأ ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
ثبت نام نکرده اید؟ ثبت نام کنید
نظرات بیشتر