سرخط خبرها
همسر باب لوینسون: باید او را به خانه بازگردانیم

کریستین لوینسون، همسر باب لوینسون، در گفتگویی با شبکه فاکس نیوز، خواستار بازگشت باب لوینسون به آمریکا شد. خانم لوینسون گفت آخرین بارهایی که رسما خبری درباره همسرش شنید، انتشار ویدیویی از او در سال ۲۰۱۰ و سپس انتشار تصاویری از او در لباس نارنجی در سال ۲۰۱۱ بود و از آن زمان تاکنون دیگر چیزی از او نشنیده است.
همسر باب لوینسون - که از او به عنوان طولانیترین گروگان آمریکایی یاد میشود - در این مصاحبه گفت که وقتی با مقامات فدرال تماس می گیرد تا جویای اطلاعات تازه ای درباره وضعیت همسرش شود، آنها می گویند که به سختی برای آزادی باب لوینسون تلاش می کنند، و خود او نیز بر این باور است.
وی افزود که دولت پرزیدنت ترامپ در این باره کوشش فراوانی کرده است تا باب لوینسون به خانه بازگردد، چرا که پرزیدنت ترامپ در این باره بارها توییت کرده و حرف زده است و جایزه ای ۲۰ میلیون دلاری نیز از سوی برنامه «پاداش برای عدالت» برای بازگرداندن باب لوینسون تعیین شده است. همچنین اف.بی.آی نیز ۵ میلیون دلار جایزه گذاشته است.
کریستین لوینسون گفت مایل است که قانونگذاران کنگره باید بدانند که خانواده اش بیش از دوازده سال سخت را پشت سر گذاشته اند و همچنین می خواهد ایران بداند که این کار را نمی تواند با خانواده دیگری انجام دهد و باب باید به خانه بازگردد.
او گفت معتقد است که ایران می داند که باب لوینسون کجا است، ولی نمی داند چرا ایران نمی گذارد او آزاد شود و از زمان ناپدید شدن باب لوینسون این مسئله یک معما باقی مانده است.
کریستین لوینسون با اشاره به آزادی اخیر ژیو وانگ از ایران گفت امیدوار است که پرزیدنت ترامپ به تلاش برای بازگرداندن «همه گروگان ها» به آمریکا ادامه دهد.
در حال حاضر علاوه بر باب لوینسون که در ایران ناپدید شده و هنوز از سرنوشتش اطلاعی در دست نیست، چندین تن دیگر از شهروندان آمریکایی و غیرآمریکایی - از جمله سیامک و باقر نمازی، مایکل وایت، نازنین زاغری، ارس امیری و کامران قادری - در ایران زندانی هستند.
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا چندی پیش با انتشار بیانیهای به مناسبت چهلمین سالگرد واقعه اشغال سفارت آمریکا در تهران و گروگانگیری دیپلماتهای آمریکایی، گفت که این رژیم همچنان به بازداشت ناعادلانه شهروندان آمریکا و پشتیببانی از گروههای نیابتی گروگانگیرش ادامه میدهد.
نگاهی به کارنامه نخست وزیر جدید فنلاند؛ او هماکنون جوانترین نخستوزیر جهان است

سانا مارین ۳۴ ساله از حزب سوسیال دموکرات فنلاند روز سه شنبه دهم ماه دسامبر سوگند یاد کرد و جوانترین نخست وزیر دنیا شد.
با استعفای انتی رینه، خانم مارین که وزیر حمل و نقل این کشور بود با ۳۲ رأی موافق و ۲۹ رأی مخالف از سوی شورای حزب حاکم سوسیال دموکرات برای این سمت انتخاب شد.
خانم مارین که یک سیاستمدار لیبرال با گرایش چپ است از سال ۲۰۱۵ عضو پارلمان فنلاند بوده است.
او فعالیت سیاسی خود را در سال ۲۰۱۲ و با پیوستن به شورای محلی شهر جنوبی «تامپره» آغاز کرد و از ماه ژوئن امسال نیز وزیر حمل و نقل و ارتباطات بود.
خانم مارین همچنین مدتی در نبود انتی رینه، به عنوان معاون او فعالیت می کرد و به پیروزی حزبشان در انتخابات عمومی کمک کرد.
دولت خانم مارین با چهار حزب دیگر که رهبرانشان زن هستند و سن سه نفر از آنها زیر ۳۵ سال است یک دولت ائتلافی تشکیل خواهد داد.
سانا مارین برنامه رفاه و تأمین اجتماعی را که به گفته او در دوران «دشوار زندگی» از آن بهره برد را در اولویتهای خود قرار داده است. خانم مارین می گوید از این طریق توانست تحصیل کند و دنبال رویاهایش برود و ارائه این خدمات به همه الهام بخش او برای ورود به عرصه سیاست بود.
به گزارش رسانه ها، خانم مارین در آپارتمانی اجاره ای با مادرش و زنی که شریک زندگی مادرش است بزرگ شده است. او نخستین عضو خانوادهاش بود که به دانشگاه رفت. خانم مارین یک دختر ۲۲ ماهه دارد.
انتظار می رود دولت ائتلافی فنلاند به رهبری خانم مرین نیز همچنان اشتغال زایی و تغییرات اقلیمی را در اولویتهای دولت خود قرار دهند.
وزارت دفاع آمریکا ادعاها درباره «گمراه کردن تعمدی افکار عمومی» بر سر جنگ افغانستان را رد کرد

بخش انگلیسی صدای آمریکا - پنتاگون گمراه کردن تعمدی افکار عمومی درباره جنگ ۱۸ ساله در افغانستان را رد کرده است. پیشتر، واشنگتن پست مجموعه ای از اسناد دولتی را منتشر کرد که مدعی بود مقام ها بیانیه های رسمی بیش از حد خوش بینانه ای، از آن چه می دانستند نادرست است، ارائه می دادند و شواهد حاکی از عدم امکان پیروزی در جنگ افغانستان را پنهان می کردند.
سرگرد تامس کمپبل، سخنگوی پنتاگون به صدای آمریکا گفت: «وزارت دفاع هیچ قصدی برای گمراه کردن کنگره یا افکار عمومی نداشته است. اطلاعات مندرج در مصاحبه ها برای درج در گزارش های عمومی بازرس کل ویژه امور بازسازی افغانستان در اختیار او قرار گذاشته بود.»
واشنگتن پست می گوید اسناد منتشر شده حاوی بیش از ۴۰۰ مصاحبه با اعضای ارشد ارتش و دولت است که انتقادهایی بی پروا از مشکلات در افغانستان و چگونگی گرفتار شدن ایالات متحده در نزدیک به دو دهه جنگ ارائه کرده اند.
به گزارش واشنگتن پست، مقام های آمریکایی که اکثرا با پیش فرض علنی نشدن اظهاراتشان حرف زده بودند، اذعان کردند که استراتژی های نبرد پر خطا بوده و ایالات متحده صدها میلیارد دلار را در تبدیل افغانستان به کشوری باثبات و دموکراتیک تلف کرده است.
واشنگتن پست گفت این مصاحبه ها همچنین بیانگر تلاش ناموفق ایالات متحده در کاستن از فساد، ایجاد یک ارتش باکفایت در افغانستان و کاهش تجارت مواد مخدر در آن کشور است.
این روزنامه آمریکایی می گوید مصاحبه ها در تضاد با بیانیه های عمومی حاکی از پیشرفت آمریکا در افغانستان قرار دارد.
در ۱۸ سال جنگ در افغانستان حدود ۱۵۰ هزار نفر کشته شده اند. این جنگ جان بیش از ۲۴۰۰ نیروی آمریکایی را گرفته و برای واشنگتن یک هزار میلیارد دلار هزینه به همراه داشته است.
واشنگتن پست سه سال درگیر یک کشمکش حقوقی بود تا دولت را مجبور به انتشار این اطلاعات کند زیرا آن را برای افکار عمومی پر اهمیت می دانست.
آمریکا و طالبان مذاکرات صلح را پس از وقفه ای سه ماهه روز شنبه در دوحه در قطر از سر گرفتند.
اعلام موارد استیضاح از سوی دموکراتها؛ واکنش پرزیدنت ترامپ

دموکرات ها در مجلس نمایندگان آمریکا دو مورد اتهامی برای استیضاح دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا را اعلام کردند. کمیته قضایی مجلس نمایندگان با اکثریت دموکرات، سوءاستفاده از قدرت و ممانعت در اجرای کار کنگره را مطرح کرد. کاخ سفید قویا این اتهامات را رد میکند.
جرالد ندلر، رئیس دموکرات کمیته قضایی مجلس نمایندگان، در برابر خبرنگاران موارد اتهامی علیه رئیس جمهوری را قرائت کرد. وی در بخشی از سخنانش گفت که پرزیدنت ترامپ اوکراین را برای مداخله در انتخابات ریاست جمهوری پیش روی آمریکا تخت فشار قرار داد.
اما پرزیدنت ترامپ با انتشار توئیتی به اظهارات آقای ندلر واکنش نشان داد و نوشت: «ندلر همین حالا گفت که من اوکراین را برای مداخله در انتخابات ۲۰۲۰ تحت فشار گذاشتم. این مسخره است و او میداند که این حقیقت ندارد! رئیس جمهوری و وزیر خارجه اوکراین بارها گفته اند که فشاری وجود نداشت. ندلر و دموکراتها این را می دانند؛ اما حاضر نیستند به آن اذعان کنند!»
پرزیدنت دونالد ترامپ پیشتر نیز جلسه کمیته قضایی مجلس نمایندگان را نیرنگ و ماجرای ساختگی توصیف کرده بود.
محور این اتهامات علیه پرزیدنت ترامپ به یک تماس تلفنی وی با رئیس جمهوری اوکراین باز میگردد. دموکراتها میگویند رئیس جمهوری با اعمال فشار بر اوکراین و توقف کمک به آن کشور، سعی کرد آنها را وادارکند در مورد اتهام فساد علیه جو بایدن نامزد احتمالی حزب دموکرات و پسرش تحقیق کنند. این در حالی است که رئیس جمهوری آمریکا این اتهام را رد میکند.
نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا پیش از آنکه موارد اتهامی رسما اعلام شود، روز سه شنبه، رئیس جمهوری آمریکا را متهم کرد که سعی کرده است انتخابات پیش روی ریاست جمهوری آمریکا را به «فساد» آلوده کند. او رئیس جمهوری را «تهدیدی برای دموکراسی و امنیت ملی» خواند.
اما پیشتر در همین روز، دونالد ترامپ با انتشار توئیتی گفت که او مرتکب «هیچ» خطایی نشده است و همچنین استیضاح او با توجه به کارنامه ای که از خود به جای گذاشته «یک دیوانگی سیاسی محض است.»
دونالد ترامپ گفته است که در رابطه با اوکراین، هیچ کار خلافی انجام نداده است.
ستاره پیشین بسکتبال که الهام بخش چالش «سطل آب یخ» بود در ۳۴ سالگی درگذشت

پیت فریتز، ستاره پیشین بسکتبال که الهام بخش راه اندازی چالش «سطل آب یخ» برای آگاهیرسانی در مورد بیماری «اِی اِل اِس» بود در ۳۴ سالگی از دنیا رفت.
آقای فریتز که کاپیتان تیم بسکتبال کالج بوستون بود از سال ۲۰۱۲ به بیماری «ای اس ال» مبتلا شد و ورزش را برای همیشه کنار گذاشت.
«اِی اِل اِس» نوعی اختلال در عصب های حرکتی است که در نهایت بیمار را فلج می کند.
استیون هاوکینگ، کیهان شناس و فیزیکدان فقید بریتانیایی دهه ها با این بیماری دست به گریبان بود. هنوز علاجی برای این بیماری پیدا نشده است.
هر چند پیت فریتز، آغازگر کارزار سطل آب یخ نبود ولی جهانی شدن این چالش که در تابستان سال ۲۰۱۴ شبکه های اجتماعی را تسخیر کرد، به لطف شهرت و محبوبیت او بود.
به گزارش سرویس جهانی بی بی سی، بیش از ۱۷ میلیون نفر ویدئوهای خود را از این چالش در فیسبوک منتشر کردند.
چهره های مشهور آمریکایی از جمله دونالد ترامپ پیش از رسیدن به ریاست جمهوری، جورج بوش رئیس جمهور پیشین آمریکا، اپرا وینفری چهره مشهور تلویزیونی ، مارک زاکربرگ مدیرعامل فیس بوک، بیل گیتس بنیانگذار مایکروسافت در این چالش شرکت کردند.
چالش سطل آب یخ میان ایرانی ها نیز پرطرفدار شد و از گوگوش و ابی و سیاوش قمیشی گرفته تا مهناز افشار و علی کریمی آن را پذیرفتند.
انجمن «اِی ال اِس» اعلام کرد که این چالش هشت هفته ای توانست ۱۱۵ میلیون دلار برای پژوهش در این رابطه و تلاش برای یافتن علاج جمع آوری کند.
این انجمن در واکنش به خبر درگذشت پیت فریتز در توییتی از تلاش های او برای آگاهی رسانی جهانی در مورد بیماری «ای ال اس» و چالشهایی که این بیماران با آن روبرو هستند از او قدردانی کرد.
انجمن «ای ال اس» می گوید کمک های مالی جمع آوری شده از طریق چالش سطل آب یخ به کشف یک ژن مهم که در این بیماری نقش دارد انجامید.
قیمت هر دلار از ۱۴ هزار تومان رد شد؛ بالاترین قیمت شش ماه اخیر

برای دومین روز متوالی ارزش هر دلار آمریکا افزایش یافت و روز سه شنبه هر دلار در بازار آزاد ۱۴۰۵۰ تومان معامله شد.
سایتهای اعلام نرخ ارز و طلا ۱۹ آذر خبر دادند که این افزایش بالاترین قیمت دلار در شش ماه اخیر است. قیمت یورو، ارز واحد ۱۹ کشور اروپایی هم به ۱۵۵۲۰ تومان رسید.
روز دوشنبه هم منابع رسمی گفته بودند که هر دلار آمریکا با ۶۰۰ تومان افزایش نسبت به روز قبل، به ۱۳ هزار و پانصد تومان رسید.
ارزش پول ملی ایران در چند سال اخیر به شدت سقوط کرده است؛ به طوری که هر دلار آمریکا روند صعودی خود را از سه هزار تومان آغاز کرد و طی یک سال به حدود ۲۰ هزار تومان هم رسید.
در ماههای اخیر دولت ایران سعی کرده است نرخ دلار را در حدود ۱۲ هزار تومان نگه دارد؛ اما بعد از سه برابر شدن قیمت بنزین در ایران و اعتراضات پس از آن، دلار دوباره گران شد.
روز شنبه، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، درباره وضعیت اقتصادی ایران گفته بود: ایران کشور متفاوتی است. ایران اکنون پر از قیام و شورش است. ما تحریم های قوی علیه جمهوری اسلامی اعمال کردیم. رشد اقتصادیشان ۲۵ درصد سقوط کرد. ما هرگز نمی توانیم اجازه بدهیم که رژیم ایران سلاح هستهای داشته باشند. آنها به شورشیان سلاح میدهند.
دولت پرزیدنت ترامپ در یکسال اخیر فشار حداکثری را بر ایران اعمال کرده و گفته است که رژیم ایران باید مثل یک کشور عادی رفتار کند و از تلاش برای دستیابی به جنگافزارهای هستهای، برنامه گسترده موشکی، کمک به تروریسم، و سایر اقدامات تنش برانگیز خود دست بردارد.
یک فعال کارگری اهل سنندج به ۶ سال زندان محکوم شد

طی روزهای گذشته «کامران ساختمانگر» فعال کارگری اهل سنندج از سوی دادگاه انقلاب این شهر به ۶ سال زندان محکوم شد.
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی روز سهشنبه ۱۹ آذر با انتشار این خبر اعلام کرد که این فعال کارگری که پیش از این شهریور ماه سال جاری توسط ماموران اداره اطلاعات سنندج بازداشت شده بود بابت اتهام «همکاری با یکی از احزاب کُرد اپوزیسیون حکومت ایران» و «تبلیغ علیه نظام» از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی حسین سعیدی به شش سال زندان محکوم شده است.
برای صدای آمریکا مشخص نیست این شهروندان، عضو کدام یک از احزاب کُرد مخالف جمهوری اسلامی ایران هستند.
بنا بر این گزارش کامران ساختمانگر از بابت اتهام «همکاری با یکی از احزاب کُرد اپوزیسیون حکومت ایران» به پنج سال زندان و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال زندان محکوم شده که بر اساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مبنی بر تجمیع احکام، تنها پنج سال از این حکم قابل اجرا خواهد بود.
این فعال کارگری در تاریخ ۱۳ شهریورماه سال جاری توسط ماموران اداره اطلاعات بازداشت و پس از ۸۵ روز با تودیع وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل بازرسی از زندان مرکزی سنندج آزاد شده بود.
پیش از این صدای آمریکا در گزارشی اعلام کرده بود که دو شهروند کُرد اهل ارومیه دیگر نیز به نامهای شیروان سلیماننژاد و شیدا نجفیانا از سوی دادگاه انقلاب بابت اتهام «عضویت در یکی از احزاب کُرد اپوزسیون» مجموعا به ۱۰ سال زندان محکوم شدند.
سازمان عفو بینالملل بهمن ماه سال گذشته در گزارشی، سال ۲۰۱۸ را «سال شرم» جمهوری اسلامی نامید و اعلام کرد در این سال بیش از هفت هزار نفر، اعم از شرکتکنندگان در تظاهرات، دانشجویان، روزنامهنگاران، فعالان حقوق زنان، فعالان محیط زیست، فعالان کارگری و فعالان حقوق قومی و اقلیتهای مذهبی، در ایران بازداشت شدهاند.
پادشاه عربستان از کشورهای منطقه و جامعه جهانی خواست با اقدامات ایران مقابله کنند

ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی، نشست کشورهای عربی حوزه جنوبی خلیج فارس را روز سه شنبه ۱۹ آبان در ریاض پایتخت عربستان افتتاح کرد.
به گزارش رویترز، ملک سلمان برای مقابله با ایران و تامین امنیت عرضه انرژی و مسیرهای دریایی خواستار اتحاد منطقه ای شد.
ملک سلمان در نطق افتتاحیه این نشست، گفت: «منطقه ما امروزه، با ادامه اقدامات تهاجمی رژیم ایران که امنیت و ثبات را تهدید می کند از شرایط و دشواری هایی عبور می کند که نیازمند تلاش های متمرکز برای رویارویی با آنها است.»
ملک سلمان همچنین در نطقی تلویزیونی از جامعه جهانی خواست به برنامه های هسته ای و موشکی ایران رسیدگی کنند.
نسرین ستوده خواستار محاکمه «آمران و عاملان کشتار معترضان» شد

نسرین ستوده، وکیل زندانی در ایران، در بیانیهای خواستار«محاکمه آمران و عاملان کشتار معترضان» در اعتراضات مردم در آبان ماه شد.
نسرین ستوده در بیانیه خود که زندان اوین منتشر کرده است، با اشاره به کشته شدن دستکم ۲۰۸ نفر و بازداشت هزاران نفر در اعتراضات آبان ماه نوشت که «بازداشت شدگان دسترسی به وکیل منتخب خود نداشته و دادرسی عادلانه در مورد آنان اجرا نمیشود.»
او با اشاره به خواست مقامات جمهوری اسلامی مبنی بر پخش اعترافات این افراد علیه خود نوشت: «بیم آن می رود که برخی از بازداشت شدگان، تحت شکنجه و فشار روحی و جسمی تن به این کار بدهند.»
این فعال حقوق بشر زندانی همچنین در این بیانیه در واکنش به قطع شدن اینترنت در زمان اعتراضات نوشت که «اینترنت، شبکه حیاتی دنیای امروز به روی مردم بسته میشود تا دنیا از جنایات صورت گرفته آگاه نشود.»
خانم ستوده با تسلیت به خانوادههای جانباختگان در این اعتراضات، خواستار «تحقیقات مستقل با حضور نمایندگان و وکلای مورد وثوق مردم و فعالان مدنی، با دخالت و نظارت کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد و گزارشگر ویژهی حقوق بشر برای ایران و محاکمه آمران و عاملین کشتار معترضین» شد.
این فعال حقوق بشری زندانی همچنین از دولت ایران خواست تا هر چه زودتر آمار قربانیان، مصدومین و بازداشت شدگان را که «بسیاری از آنان در شرایط خطرناکی نگهداری میشوند» را اعلام کند و اجساد باقیمانده قربانیان تحویل خانوادهها شده و اجازه سوگواری آبرومندانه به خانوادهها داده شود.
نرگس محمدی فعال مدنی زندانی نیز در روزهای گذشته در یادداشتی با تشریح وضعیت چند نفر از بازداشتیهای اخیر نوشت که حکومت مسئول کشتار بی رحمانه مردم و خشونت هاست.
پیشتر مایکل پیج، معاون بخش خاورمیانه سازمان دیدهبان حقوق بشر، در یک بیانیه گفته بود که در ایران مقامات همچنان از ارائه شمار دقیق تلفات این اعتراضات خودداری میکنند و در عوض بازداشتشدگان را به مرگ تهدید كردهاند.
برخی از گزارش ها حاکی از ازدحام بازداشت شدگان در زندانها و نبود امکانات است. حسن خلیل آبادی، رئیس شورای اسلامی شهرستان ری، روز دوشنبه ۴ آذر ماه گفت که زندان فشافویه «امکانات لازم» را ندارد و استقرار «این تعداد بازداشتی در این مکان سخت است.»
در پی افزایش ناگهانی قیمت بنزین، ایران شاهد اعتراضات گسترده مردم علیه جمهوری اسلامی بود. روز جمعه ۲۴ آبان ماه پس از انتشار ناگهانی خبر گرانی بنزین، در شهرهای مختلف ایران صورت گرفت و تنها یک روز بعد از آغاز اعتراضات، جمهوری اسلامی شنبه شب ۲۵ آبان اینترنت را تقریبا به طور کامل قطع کرد.
این اعتراضات در آبان ماه بنا به اعلام عفو بین الملل بیش از ۲۰۸ کشته داشته است.
پرزیدنت دونالد ترامپ روز پنجشنبه ۱۴ آذر بار دیگر از اعتراضات مردم ایران حمایت کرد و بر نقش رسانهها برای اطلاعرسانی از «شرایط فجیع» ایران تاکید کرد و گفت: «شورا باید برای مقابله با مخاطراتی که جهان با آن مواجه است اقداماتی انجام دهد از جمله رفتار رژیم ایران که تاکنون صدها و صدها تن را در مدت کوتاهی کشته است. آنها معترضان را میکشند و اینترنت را قطع کردهاند تا جهان حرفهای آنها را نشنوند و نبینند. آنها نمیخواهند رسانهها گزارش تهیه کنند؛ زیرا در آنجا وضعیت خوبی نیست. وضعیت بسیار فجیع است.»
«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز روز یکشنبه ۱۷ آذر به اعتراضات خیابانی اخیر در ایران واکنش نشان داد و خواستار شفافیت مقامهای جمهوری اسلامی در اعلام تعداد قربانیان و دادرسی منصفانه بازداشتشدگان شد.
مقامات ایالات متحده: ایران احتمالا پشت حملات موشکی اخیر به تاسیسات نظامی مشترک عراق و آمریکا است

ایالات متحده معتقد است كه ایران در پشت حملات موشكی به تأسیسات نظامی مشترک آمریكا و عراق در این کشور است.
شبکه سیانان آمریکا به نقل از چند مقام آمریكایی نوشت که حملات موشکی اخیر به تاسیسات نظامی مشترک ایالات متحده و عراق در حالی رخ داده است که آمریکا به شدت نگران است که ممکن است ایران برنامه ریزی برای تحریکات جدید علیه نیروهای آمریکایی و منافع این کشور در منطقه داشته باشد.
بنابر این گزارش ارتش آمریکا معتقد است که گروههای تحت حمایت جمهوری اسلامی در عراق، مسئول حملههای اخیر هستند.
در پنج هفته اخیر ۹ حمله راکتی در نزدیکی تاسیسات عراقی که میزبان نیروهای آمریکایی هستند، رخ داده است. آخرین مورد این حملات در روز دوشنبه انجام شده است.
نیروهای آمریکایی برای آموزش نیروهای ضد تروریسم عراقی در این کشور حضور دارند.
همچنین شان رابرتسون، سخنگوی پنتاگون، در بیانیهای اعلام کرد که وزارت دفاع آمریکا همچون شرکای خود در نیروهای امنیتی عراق در حال بررسی موضوع هستند و این حملات را جدی گرفتهاند.
در این بیانیه آمده است ما روشن کرده ایم که تهدید تاسیسات و نیروهای آمریکایی و ائتلاف تحمل نمیشود و آمریکا حق دفاع از خود را محفوظ میداند.
پیش از این نیز دیوید شِنکر، مدیر کل وزارت خارجه آمریکا در امور خاورنزدیک گفته بود که «انتقال موشکهای بالیستیک ایران در عراق را زیر نظر داریم و این بسیار بسیار نگران کننده است.»
پیشتر نیویورک تایمز به نقل از مقامات نظامی و اطلاعاتی آمریکا گزارش داده است ایران به عنوان بخشی از تلاش های خود برای قدرت نمایی در خاورمیانه، از بحران های اخیر عراق استفاده کرده تا یک زرادخانه پنهان موشک های بالیستیک کوتاهبرد در این کشور بسازد.
کودک همسری در ایران با افزایش «وام ازدواج» چهار برابر شده است

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان از چهار برابر شدن کودک همسری در برخی از مناطق ایران به خاطر استفاده از استفاده «وام ازدواج» خبر داده است.
محمدمهدی تندگویان روز سهشنبه ۱۹ آذرماه گفت که در برخی از نقاط کشور که با فقر فرهنگی و اقتصادی وجود دارد، از «وام ازدواج» برای معامله کودکان زیر ۱۵ سال استفاده میشود.
بنابر گفته این مقام مسئول «آمارهایی موجود است که کودکان زیر ۱۵ سال به ویژه دختران زیر این سنین از این وام استفاده کردهاند و این آمار نسبت به سال گذشته ۴ برابر شده است.»
در حال حاضر وام ازدواج در ایران برای هر نفر ۳۰ میلیون تومان است که این مقدرا در لایحه بودجه سال آینده نیز تغییری نداشته است.
پیش از این نیز تندگویان با بیان این که وام ازدواج کمکی به افزایش نرخ ازدواج در کشور نمی کند، گفته بود که براساس آخرین گزارشهای بانک مرکزی، بسیاری از جوانان اعلام کردهاند امکان پرداخت اقساط وام ۳۰ میلیون تومانی را ندارند.
اعلام افزایش آمار کودک همسری به خاطر وام ازدواج در ایران در شرایطی است که بر اساس قانون مدنی ایران، عقد نکاح دختر قبل از رسیدن به سن ۱۳ سال و پسر قبل از سن رسیدن به ۱۵ سال تمام شمسی، منوط به اذن ولی است كه به شرط مصلحت با تشخیص دادگاه صالح امکانپذیر است.
پیشتر «کامیل احمدی» پژوهشگر اجتماعی، در دی ماه سال ۹۷ با اعلام اینکه ۱۷ درصد ازدواجها مربوط به دختران زیر ۱۸ سال است، گفته بود که ۱۴ هزار کودک بیوه زیر ۱۸ سال در ایران وجود دارد.
این آمار در حالیست که کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل که ایران نیز به آن پیوسته است، افراد زیر ۱۸ سال را کودک تشخیص داده و دولت ها را موظف کرده است که از هرگونه سوء استفاده جنسی از کودکان جلوگیری کنند، از جمله، «تشویق یا وادار کردن کودکان برای مشارکت در هر گونه فعالیت جنسی».
کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی دی ماه سال گذشته طرح ممنوعیت ازدواج زیر ۱۳ سال را به دلیل آنچه مخالفت مراجع تقلید خواند، رد کرد.
رئیس جمهوری آمریکا و وزیر خارجه روسیه با هم دیدار می کنند

پرزیدنت ترامپ و مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا روز سهشنبه ۱۹ آذرماه با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه دیدار و گفتگو خواهند کرد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در این باره نوشت که انتظار می رود مقامات آمریکا و روسیه در رابطه با موضوعاتی همچون اوکراین، سوریه، مسائل مربوط به کنترل تسلیحات و دیگر چالشهای موجود بین دو کشور گفتوگو کنند.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه اعلام کرده بود که پرزیدنت ترامپ از او خواسته است تا در رابطه با «روابط تجاری ایالات متحده و روسیه» تلاش کند. آقای پمپئو و لاوروف همچنین در مورد مسایل کنترل تسلیحات بحث خواهند کرد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام بلند پایه دولت نوشت که قرار است دیدار پرزیدنت ترامپ و سرگئی لاوروف در کاخ سفید برگزار شود. همچنین بناست مایک پمپئو و سرگئی لاوروف نشست خبری مشترکی را برگزار کنند.
پیش از این در مهرماه امسال نیز مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، و در مورد چالشهای جهانی و مسائل دوجانبه گفتوگو کرده بودند.
تیراندازی در بیمارستانی در جمهوری چک دستکم ۶ کشته در پی داشت

در پی تیراندازی در یک بیمارستان در شهر استراوا در جمهوری چک دست کم ۶ نفر کشته شدند.
به گزارش اسکاینیوز، مقامات پلیس اعلام کردند که در پی این تیراندازی دستکم ۶ نفر کشته و دو نفر زخمی شدهاند.
پلیس جمهوری چک در توئیتر اعلام کرد که گزارش این تیراندازی در ساعت ۷.۱۹ به وقت محلی به دست آنها رسیده است.
براساس گزارشهای محلی این تیراندازی در بخش بیماران سرپایی بیمارستان رخ داده است. در حال حاضر این بیمارستان تخلیه شده و دانشگاهی که در مجاورت این بیمارستان بوده نیز تعطیل شده است.
گزارشها حاکی است که پلیس تصویری از مظنون این تیراندازی را برای شناسایی منتشر کرده است.
هنوز جزئیات بیشتری از این حمله و انگیزه ضارب منتشر نشده است.
رهبران روسیه و اوکراین بر سر آتشبس و تبادل زندانیان توافق کردند

مذاکرات روسای جمهور روسیه و اوکراین در نشست پاریس با توافق آتش بس «فراگیر و کامل» میان دو کشور و «تبادل زندانیان» تا پایان سال جاری میلادی به پایان رسید.
به گزارش روریترز، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین ، روز دوشنبه ۱۸ آذرماه در پاریس، در اولین نشست چهره به چهره که تا حدود ۹ساعت به طور انجامید، و رهبران دو کشور بر سر مبادله تمامی زندانیان تا پایان سال ۲۰۱۹ به توافق رسیدند.
این مذکرات بر احیای توافق صلح مینسک در سال ۲۰۱۵ میلادی با هدف پایان دادن به درگیریها میان نیروهای اوکراینی و جداییطلبان شرق اوکراین که تحت حمایت روسیه قرار دارند، متمرکز بود.
براساس بیانیه این مذاکرات «طرفها متعهد شدهاند با استفاده از تمامی ابزارهای حمایتی مورد نیاز، تا پیش از پایان سال ۲۰۱۹، آتشبسی کامل و فراگیر برقرار سازند.»
طرفین همچنین توافق کردند که در چهار ماه آینده برای رسیدن به راه حلی جهت برگزاری انتخابات محلی در شرق اوکراین تلاش کنند. در مورد چگونگی برگزاری این انتخابات هیچ جزئیاتی در دست نیست ، و امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه تایید کرده است که هنوز اختلافاتی در این زمینه وجود دارد.
همچنین زلنسکی رئیس جمهور اوکراین اعلام کرده است که پیش نویس نویس توافقی بین دو کشور انجام شده که همچنان اجازه انتقال گاز طبیعی روسیه از خاک اوکراین ادامه یابد.آقای زلنسکی جزئیات بیشتری در این باره ارائه نداده است.
رویترز گزارش داد که با این حال ، هیچ توافق قطعی در مورد مسائل سیاسی بین دو کشور برای پایان مناقشه وجود ندارد. از جمله این موضوعات وضعیت منطقه دونباس در اوکراین است که مشخص نیست کدام کشور باید مرز بین دونباس و روسیه کنترل کند.
به گزارش آسوشیتدپرس ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نیز در این نشست گفت که
ما به توافق رسیدیم که هیچ جایگزینی برای توافق صلح مینسک وجود ندارد. اوکراین باید به سرعت قانونی را در نظر بگیرد که طبق این توافق خودمختاری زیادی به منطقه دونباس بدهد و همچنین قانونی را تصویب کند که شورشیان را مورد عفو قرار دهد.
او افزود که علاوه بر تعویض زندانیان ، توافق برای ادامه عقب نشینی نیروها در دیگر مناطق شرق اوکراین، پاک سازی مینها و برداشتن سنگرها بدست آمده است.
زلنسکی تایید کرد که بسیاری از توافقات قبلی مبنی بر آتش بس حفظ نشدند، اما این بار توافق شده تا با این موارد «برخورد جدی» صورت گیرد.
رئیس جمهور اوکراین تاکید کرده است که این کشور باید کنترل کامل خود بر بخشهای شرقی اوکراین را حفظ کند و در خصوص واگذاری هیچیک از بخشهایش سازش نخواهد کرد.
رویترز نوشت که قرار است این مذاکرات در چهار ماه آینده، بار دیگر برگزار شود.
یک هواپیمای نظامی شیلی با ۳۸ سرنشین «ناپدید» شد

مقامات شیلی اعلام کردند که یک هواپیمای نظامی حامل ۳۸ نفر که در حال پرواز به قطب جنوب بوده، ناپدید شده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، نیروی هوایی شیلی اعلام کرد که عصر روز دوشنبه ۱۸ آذرماه تماس با یک هواپیمای نظامی خود را که به سمت قطب جنوب در پرواز بوده را از دست داده است. مقامات این کشور چند ساعت پس از این حادثه اعلام کردند که نسبت به سرنوشت این هواپیما خوشبین نیستند.
بنابر این گزارش هواپیمای ترابری هرکولس سی-۱۳۰ حامل ۲۱ مسافر و ۱۷ خدمه بوده است که سه نفر از این سرنشینان غیرنظامی هستند. این هواپیما در حدود ساعت ۴:۵۳ بعدازظهر به وقت محلی از شهر پونتا آرنا پرواز کرده بود که در ساعت ۶:۱۳ به وقت محلی و پس از سه هزار کیلومتر پرواز ارتباط آن از بین رفته است.
در بیانیه نیروی هوایی شیلی آمده است که این نیرو جستجو برای بازماندگان احتمالی این حادثه را ادامه می دهد.
سباستین پینیهیرا رئیس جمهور شیلی در توئیتی نوشت که وضعیت این هواپیمای مفقود شده را به همراه وزیر دفاع و وزیر کشور از پایگاه هوایی سریلوس در سانتیاگو، پایتخت، تحت نظارت دارد.
آسوشیتدپرس نوشت که جایی که هواپیما مفقود شده است به خاطر شرایط جوی از جمله توفانهای سهمگین مشهور است اما نیروی هوایی شیلی گزارش داده که هوا هنگام شروع پرواز این هواپیما خوب بوده است.
همچنین یک مقام نظامی شیلی نیز به رسانههای محلی گفت که هیچ سیگنال اضطراری از سوی این هواپیما فعال نشده است.
بیش از ۱۵۰ حقوقدان خواستار رسیدگی به وضعیت بازداشت شدگان و برخورد با سرکوبگران اعتراضات شدند

برخی از وبسایت های خبری گزارش دادند که ۱۶۰ وکیل دادگستری با امضای نامه ای خطاب به رئیس جمهوری ایران، خواستار تحقیق درباره خشونت در سرکوب معترضان آبان امسال و برخورد با عاملان این برخوردها شدند.
این وکلا در نامه خود که دوشنبه ۱۸ آذر منتشر شد ضمن انتقاد از بی توجهی به ریشه اعتراض های آبان و خواست مردم از سوی دولت، خواستار اعلام رسمی تعداد کشته شدگان، آسیب دیدگان و بازداشت شدگان این اعتراضات شدند.
وکلای دادگستری در این نامه به نقض متعدد قوانین داخلی و بین المللی در سرکوب معترضان و برخورد خشونت آمیز با معترضان و شلیک مرگبار به آنها، یادآور شدند که برخورد نیروهای امنیتی ناقض معاهده های بین المللی و حتی دستورالعمل های داخلی جمهوری اسلامی که شلیک هوایی و شلیک به کمر به پایین را توصیه کرده است.
بسیاری از معترضانی که در تجمع های آبان امسال کشته شدند، به دلیل برخورد گلوله به سر جان باختند.
در ادامه نامه وکلای دادگستری به حسن روحانی آمده است: «متاسفانه مشاهده می شود که نه تنها هیچ نوع دلجویی از دهها خانواده عزادار به عمل نمیآید، بلکه با ادبیات و موضع گیریهای نامتعارف از قبیل تهدید معترضان به شناسایی با دوربین، اخذ اعتراف تلویزیونی و سایر اظهاراتی که هیچ نوع تناسبی با جایگاه رئیس دولت حقوقدان و قانونمدار ندارد نمک هم بر زخم مردم مصیبت دیده پاشیده می شود.»
وکلای امضا کننده این نامه ضمن انتقاد از سرگردانی و بلاتکلیفی خانواده های هزاران بازداشتی حوادث آبان ماه، اعلام کردند که آماده پذیرش وکالت پرونده آنها هستند. امضا کنندگان نامه همچنین در پایان نامه از رئیس جمهوری ایران خواستار تحقیق و تفحص جامع در مورد نکات مطرح شده در نامه، برخورد قانونی با افراد خاطی و پاسخگویی شفاف به مردم شدند.
سرکوب خشونت بار معترضان ایرانی در آبان امسال و قطع اینترنت در جریان اعتراضات، انتقاد شدید نهادهای بین المللی و برخی از کشورها، از جمله آمریکا، را در پی داشت.
در آخرین واکنش به این رویدادها، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز یکشنبه ۱۷ آذر خواستار شفافیت مقامهای جمهوری اسلامی در اعلام تعداد قربانیان و دادرسی منصفانه بازداشتشدگان شد. او با اشاره به حق مردم برای اعتراض به وضعیت اقتصادی، سرکوب خشن معترضان را غیرقابل قبول دانست.
مایک پمپئو: آمریکا در اعتراض به دزدسالاری و فساد، در کنار مردم ایران ایستاده است

توئیتر وزارت خارجه آمریکا به نقل از مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده نوشت که مردم ایران به روشنی خواستار توقف فساد و دزدسالاری رژیم ایران هستند.
در این پیام که دوشنبه ۱۸ آذر همزمان با روز بینالمللی مبارزه با فساد منتشر شد به نقل از وزیر خارجه آمریکا آمده است: مردم ایران به وضوح و روشنی سخن گفتند. آنها چهل سال فساد و سوء استفاده را رد کردند و خواستار توقف دزدسالاری و توقف انتخاب مصالح عاملان خارجی به جای مصالح مردم ایران شدند.
در ادامه پیام این جمله مایک پمپئو آمده است که گفته بود: «آمریکا در کنار مردم ایران ایستاده است.»
وزیر خارجه ایالات متحده در هفته های گذشته و در پی اعتراضات اخیر مردم ایران نیز در یک مصاحبه گفته بود: «آن چه در ایران روی میدهد، خواست مردم ایران برای دستیابی به آزادی و کامیابی اقتصادی و رژیمی است که اینها را از مردم دریغ میکند.»
آقای پمپئو گفته بود: «چیزی که ما در هفتههای گذشته دیدهایم، این است که مردم ایران میگویند دیگر بس است. دزدسالاری بس است، حکومت دینی دیگر بس است.»
به گفته آقای پمپئو، سیاست دولت پرزیدنت ترامپ در قبال ایران محروم کردن رژیم ایران و «دزدسالاران حاکم بر جمهوری اسلامی ایران» از منابعی است که از آن برای «ترویج تروریسم» استفاده میکنند.»
پرزیدنت ترامپ نیز در نخستین موضعگیری علنی درباره اعتراضات مردم ایران گفت: «ایران آنقدر بیثبات شده است که رژیم تمام سیستم اینترنتی را قطع کرد تا مردم خوب ایران نتوانند درباره خشونت شدیدی که در داخل آن کشور جریان دارد، صحبت کنند.»
کاخ سفید هم در بیانیهای در حمایت از مردم معترض در ایران اعلام کرد ایالات متحده استفاده از نیروی مرگبار و محدود کردن شدید ارتباطات علیه تظاهرکنندگان را محکوم میکند.
آمریکا میگوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم، صرف حمایت از گروههای تروریستی و بی ثبات سازی در خاورمیانه میکند.
ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت داراییهای خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقامهای جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شدهاند.
دموکرات ها و جمهوریخواهان دیدگاههای کاملا متفاوت خود درباره استیضاح احتمالی پرزیدنت ترامپ را تشریح کردند

بخش انگلیسی صدای آمریکا - رهبران دموکرات و جمهوریخواه کمیته قضایی مجلس نمایندگان ایالات متحده دوشنبه دیدگاه های کاملا متفاوتی را نسبت به استیضاح پرزیدنت دونالد ترامپ ارائه دادند.
جلسه رسیدگی کمیته قضایی مقطعی کم نظیر در ۲۴۳ سال تاریخ مجلس نمایندگان آمریکا است. تنها چهار رهبر آمریکا با تحقیقات استیضاح روبرو شده اند. دو رئیس جمهور آمریکا استیضاح شدند، اما هیچ کدام از طریق روند استیضاح از قدرت خلع نشدند.
جرالد ندلر، رئیس دموکرات کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا، گفت رئیس جمهوری آمریکا با تعلیق موقت کمک نظامی ۳۹۱ میلیون دلاری به اوکراین که در جنگ با جدایی طلبان طرفدار روسیه در شرق آن کشور است کییف را برای انجام تحقیقات درباره جو بایدن معاون پیشین ریاست جمهوری و یکی از رقبای اصلی اش در انتخابات ۲۰۲۰ تحت فشار گذاشته بود. ندلر به دفعات گفت «پرزیدنت ترامپ خود را مقدم بر کشور قرار دارد».
جری ندلر که برای استیضاح ترامپ تلاش می کند، افزود رهبر ایالات متحده از روسیه برای کمک به او در انتخابات ۲۰۱۶ دعوت کرده بود و از اوکراین برای انتخابات ۲۰۲۰ درخواست کمک کرده است: «او اساسی ترین مسئولیت خود نسبت به کشور را زیر پا گذاشته است.»
اما داگ کالینز، عضو ارشد جمهوریخواه کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا، گفت با وجود درخواست ترامپ برای تحقیقات درباره بایدن «اوکراین کاری انجام نداد و در هر صورت کمک نظامی اش را دریافت کرد».
کالینز دموکرات ها در مجلس نمایندگان را متهم کرد که به محض کسب اکثریت در سال گذشته به دنبال استیضاح ترامپ بودند تا «اطمینان حاصل کنند رئیس جمهور نتواند در انتخابات سال آینده برنده شود».
این قانونگذار جمهوریخواه پرسید: «جرم قابل استیضاح کجاست؟ جرمی در کار نیست.»
کمیته قضایی گزارش وکلای دموکرات و جمهوریخواه پرونده را می شنود که زیر سوگند در دفاع از استیضاح یا مخالفت با آن استدلال می کنند. ندلر چند تلاش اقلیت جمهوریخواه برای به تاخیر انداختن جلسه را ناکام گذاشت.
کمیته قضایی احتمالا این هفته به مواد استیضاح رای می دهد و زمینه را برای رای اکثریت حداقلی در مجلس نمایندگان پیش از تعطیلات کریسمس آماده می کند.
برای برکنار کردن رئیس جمهور لازم است دست کم ۲۰ سناتور جمهوریخواه به دموکرات ها در سنا ملحق شوند، اما تا کنون هیچ کدام خواهان محکومیت یا خلع او از قدرت نشده اند.
کاخ سفید در روند استیضاح حضور ندارد و تحقیقات را کاملا بی پایه و سوء استفاده از قدرت توصیف کرده است.
دیک چنی هشدار می دهد که عدم تعامل در خاورمیانه به نفع ایران و روسیه تمام میشود

بخش انگلیسی صدای آمریکا - دیک چِنی، معاون پیشین ریاست جمهوری ایالات متحده، در انتقادی غیرمستقیم از تصمیم دولت برای خارج کردن نیروهای آمریکا از خاورمیانه هشدار داد که «عدم تعامل آمریکا» در خاورمیانه صرفا به نفع ایران و روسیه تمام خواهد شد.
معاون پیشین ریاست جمهوری آمریکا فقط یک بار از دونالد ترامپ اسم برد و آن هم در تمجید از او برای خروج از توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ با ایران بود. اما حمایت چنی از حضور نظامی آمریکا در خاورمیانه با وعده های ترامپ مبنی بر بیرون آوردن آمریکا از «شن های خون آلود» در تضاد قرار دارد.
چنی به «فوروم استراتژی عرب» گفت: «روسیه همیشه آماده پر کردن خلاء قدرت است. همین امر باعث حضور سریع نیروهای روسیه هنگام خروج آمریکا از شمال شرقی سوریه شد. در جمع بندی این ماجرای ناتمام می توان گفت: هیچ کس این مقطع را به عنوان اوقات خوب ما به یاد نخواهد داشت.»
معاون پیشین جرج بوش گفت این چالش ها و دیگر چالش های ناشی از گروه های افراطی نظیر القاعده و داعش نشان می دهد که «بی عملی می تواند حتی خطری بیشتر از دست به عمل زدن داشته باشد».
چنی در مورد ایران ادعا کرد که «ملاها در تهران بیش از همه خواهان دستیابی به جنگ افزار هسته ای هستند».
دیک چنی که در دوره ریاست جمهوری بوش پدر وزیر دفاع ایالات متحده بود، ناتو را «نیرومندترین اتحاد در تاریخ» توصیف کرد.
دیک چنی در تشکیل یک ائتلاف نظامی بین المللی برای بیرون راندن صدام حسین از کویت در سال ۱۹۹۱ در جنگ خلیج فارس نقش داشت.
منطقه خلیج فارس در پی آن جنگ شاهد حضور گسترده نیروهای ایالات متحده از جمله در امارات متحده عربی بوده که اکنون میزبان حدود ۵ هزار نیروی آمریکایی است.
چنی در مقام معاون رئیس جمهوری آمریکا در جریان سرنگونی صدام حسین و حمله به افغانستان از کمک متحدان آمریکا شامل امارات بهره برد.
جنگ های فرقه ای در عراق در نهایت به ظهور داعش منجر شد.
برای سومین بار در یک سال گذشته، انتخابات پارلمانی در اسرائیل اسفند آینده برگزار میشود

دو حزب پیشروی اسرائیل درباره تاریخ سومین انتخابات پارلمانی سال جاری در این کشور به توافق رسیدند.
به گزارش رویترز، حزب لیکود و ائتلاف «آبی و سفید» توافق کردند که انتخابات پارلمانی روز ۲ مارس (۱۲ اسفند ۱۳۹۸) برگزار شود. هنوز پارلمان اسرائیل باید این روز را برای انتخابات تائید کند.
در دو انتخابات پارلمانی که ۹ آوریل (۲۰ فروردین) و ۱۷ سپتامبر (۲۶ شهریور) برگزار شد. بعد از این دو انتخابات بنیامین نتانیاهو و بنی گانتز از سوی رئیس جمهوری مامور تشکیل کابینه شدند، اما هیچ یک نتوانستند دولت ائتلافی تشکیل دهند. مهلت ۲۱ روزه گانتز، رهبر حزب «آب و سفید»، روز چهارشنبه پایان مییابد. او در تاریخ ۲۹ آبان ماه اعلام کرد که موفق به تشکیل کابینه ائتلافی جدید نشده است.
حزبی که اکثریت در پارلمان ۱۲۰ عضوی اسرائیل را داشته باشد، میتواند دولت تشکیل دهد. چون هیچ حزبی به اکثریت نمیرسد، معمولا دولت ائتلافی تشکیل میشود اما بعد از دو انتخابات هیچ کدام از رهبران دو حزب پیشروی انتخابات نتوانستند دولت تشکیل دهند.
انتخابات در حالی قرار است حدود سه ماه دیگر برگزار شود که ماه پیش دادستانی اسرائیل علیه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر فعلی اسرائیل، اعلام جرم کرد. آقای نتانیاهو این اتهامات را رد کرده است. قبل از انتخابات ماه اسفند، نتانیاهو باید با رقبای درون حزبی خود رقابت کند.
آمریکا دو تن از نزدیکان نیکلاس مادورو را به فهرست تحریمها اضافه کرد

ایالات متحده دو تن از مقامات رسمی نزدیک به نیکلاس مادورو در ونزوئلا را به فهرست تحریمها اضافه کرد. این دو مقام از مدیران سازمان مهاجرت دولت ونزوئلا هستند و در پی ارتکاب به فساد از سوی آمریکا مجازات شدند.
در بیانیهای که روز دوشنبه ۱۸ آذر ماه از سوی وزارت خارجه آمریکا منتشر شده آمده است که گوستاوو آدولفو ویسانیو گیل به دلیل زورگیری در هزینههای صدور گذرنامه، و خوان کارلوس دوگارته پادرون به دلیل فروش گذرنامه، مرتکب فساد شدهاند.
این بیانیه تاکید کرده است که ایالات متحده با همکاری متحدان منطقهای به حمایت از مردم ونزوئلا، خوان گوایدو رئیس جمهوری موقت، و شورای ملی ادامه میدهد. این تحریمها روز دوشنبه و مقارن با روز جهانی مقابله با فساد، اعمال شد.
آمریکا و بیش از ۵۰ کشور جهان رژیم نیکلاس مادورو را نامشروع دانسته و ریاست جمهوری موقت خوان گوایدو را به رسمیت شناختهاند.
پژوهش جدید: حتی مصرف میزان اندک الکل احتمال ابتلا به سرطان را افزایش میدهد

نتایج یک پژوهش پزشکی نشان می دهد حتی مصرف میزان اندکی الکل، احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.
به گزارش نشریه «نیویورک تایمز» دانشمندان ژاپنی در این پژوهش، میزان مصرف روزانه و سالانه نوشیدنی های الکلی در بیش از ۶۳ هزار بیمار سرطانی را بررسی کردند.
پژوهشگران پس از طبقه بندی این بیماران بر اساس شاخص های مختلفی چون استعمال دخانیات، فشار خون، اضافه وزن یا دیابت و مقایسه آنها با افراد سالم غیرالکلی، دریافتند حتی مصرف مقدار کمی شراب، آبجو، یا ویسکی نیز احتمال ابتلا به سرطان را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.
نتایج این پژوهش نشان می دهد نوشیدن روزانه شش اونس شراب، هفده اونس آبجو یا دو اونس ویسکی به مدت ده سال، احتمال ابتلا به سرطان را پنج درصد افزایش می دهد.
به گفته این پژوهشگران مصرف روزانه دو نوشیدنی الکلی به مدت ۴۰ سال، احتمال ابتلا به سرطان را در مقایسه با افراد غیر الکلی ۵۴ درصد افزایش می دهد.
میزان ابتلا به سرطان های دهان، گلو، شکم و روده بزرگ در میان این افراد بیشتر است.
البته نتایج این پژوهش که در «ژورنال سرطان» منتشر شده است، نواقصی نیز دارد و به همین دلیل کامل نیست.
دانشمندان در این پژوهش از داده های شخصی افراد که بi صورت داوطلبانه در اختیار آنها قرار گرفته است، استفاده کردند که شاید در برخی از موارد دقیق نباشد.
از طرفی پژوهشگران به سوابق خانوادگی، پزشکی، رژیم غذایی یا فعالیت های روزانه تمامی این بیماران، که در ریشه یایی بیماری هایی چون سرطان اهمیت به سزایی دارد، دسترسی نداشتند.
در همین حال ژاپنی ها به دلایل ژنتیکی، متالبولیسم کندتری نسبت به الکل دارند و به همین دلیل نتایج این پژوهش می تواند درباره سایرین صدق نکند.
به خاطر دوپینگ، روسیه چهار سال از حضور در بازیهای المپیک و جام جهانی فوتبال محروم شد

آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (WADA) به اتفاق آراء، روسیه را برای چهار سال از شرکت در رقابتهای ورزشی بین المللی، از جمله بازیهای المپیک و جام جهانی فوتبال محروم کرد.
به گزارش سیانان، بر اساس این تصمیم، روسیه در این مدت نمی تواند رویدادهای مهم ورزشی را نیز میزبانی کند.
کمیته بازبینی و نظارت بر اجرای قوانین این آژانس، محرومیتهایی را در پی عدم همکاری «آژانس مبارزه با دوپینگ روسیه» هنگام تحقیق در مورد ورزشکاران روس پیشنهاد کرده بود.
تصمیم تازه آژانس به ورزشکاران روس که ثابت کنند نقشی در این رسوایی نداشته اند، اجازه می دهد به عنوان ورزشکاران «بی طرف» در رقابت های جهانی شرکت کنند.
به گزارش شبکه خبری سی ان ان، این به آن معناست که تیم ملی فوتبال روسیه هنوز می تواند در بازیهای مقدماتی جام جهانی فوتبال سال ۲۰۲۲ شرکت کند؛ اما در صورتی که برنده شود به عنوان تیم بی طرف در بازیهای جام جهانی قطر حضور خواهد داشت.
به گزارش سی ان ان، کمیته بین المللی المپیک و کمیته بین المللی پارالمپیک هر دو از تصمیم آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ در این رابطه حمایت کرده اند.
آژانس مبارزه با دوپینگ روسیه ۲۱ روز فرصت دارد این تصمیم را بپذیرد و یا آن را در دادگاه حکمیت ورزش (CAS) به چالش بکشد.
یکی از بازداشتشدگان اعتراضات اخیر «زیر شکنجە» جان باخت

یک شهروند کُرد به نام کاوه ویسانی، که در اعتراضات اخیر مردمی بازداشت شده بود، زیر شکنجه جان خود را از دست داد.
به گزارش شبکه حقوق بشری ههنگاو، کاوە ویسانی اهل روستای خامسان از توابع کامیاران و ساکن سنندج که روز یکشنبه ۲۶ آبان توسط نیروهای امنیتی در اعتراضات اخیر مردمی در سنندج بازداشت شده بود بر اثر «شکنجه» جان خود را از دست داد.
بر پایه گزارش این نهاد حقوق بشری، جسد این شهروند کُرد روز جمعه ۱۵ آذر در «باباریز» حومه شهر سنندج، در حالی که آثار شکنجه و کبودی بر روی بدنش مشهود بوده پیدا شده است.
صدای آمریکا مستقلا نمیتواند صحت این خبر را تائید کند.
این اولین بار نیست که یک شهروند ایرانی در زمان بازداشت جان خود را از دست میدهد، پیش از این نیز جواد خسروانیان، که ۸ شهریور ماه توسط مأموران اداره آگاهی خرمبید بازداشت شده بود، به دلیل ضرب و جرح برای گرفتن اعتراف جان خود را از دست داد.
پیشتر نیز خبر مرگ بنیامین البوغبیش، شهروند عرب اهوازی که در تاریخ ۵ خرداد ۹۸ به همراه برادرش محمدعلی آلبوغبیش توسط ماموران اداره اطلاعات بازداشت شده بود، در تاریخ ۵ تیر از سوی یک مقام امنیتی به خانوادهاش اعلام شد. پس از انتشار این خبر سازمان عفو بین الملل در بیانیهای از مقامات ایرانی خواست تا به سرعت تحقیقات مؤثر و بیطرفانهای در مورد مرگ این زندانی انجام دهند.
در پی افزایش ناگهانی قیمت بنزین، ایران شاهد اعتراضات گسترده مردم علیه جمهوری اسلامی بود. روز جمعه ۲۴ آبان ماه پس از انتشار ناگهانی خبر گرانی بنزین، در شهرهای مختلف ایران صورت گرفت و تنها یک روز بعد از آغاز اعتراضات، جمهوری اسلامی شنبه شب ۲۵ آبان اینترنت را تقریبا به طور کامل قطع کرد.
پرزیدنت دونالد ترامپ روز پنجشنبه ۱۴ آذر بار دیگر از اعتراضات مردم ایران حمایت کرد و بر نقش رسانهها برای اطلاعرسانی از «شرایط فجیع» ایران تاکید کرد و گفت: «شورا باید برای مقابله با مخاطراتی که جهان با آن مواجه است اقداماتی انجام دهد از جمله رفتار رژیم ایران که تاکنون صدها و صدها تن را در مدت کوتاهی کشته است. آنها معترضان را میکشند و اینترنت را قطع کردهاند تا جهان حرفهای آنها را نشنوند و نبینند. آنها نمیخواهند رسانهها گزارش تهیه کنند؛ زیرا در آنجا وضعیت خوبی نیست. وضعیت بسیار فجیع است.»
«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز روز یکشنبه ۱۷ آذر به اعتراضات خیابانی اخیر در ایران واکنش نشان داد و خواستار شفافیت مقامهای جمهوری اسلامی در اعلام تعداد قربانیان و دادرسی منصفانه بازداشتشدگان شد.
زن ۳۴ ساله فنلاندی جوانترین نخست وزیر دنیا خواهد شد

سانا مارین ۳۴ ساله از حزب سوسیال دموکرات فنلاند جوانترین نخست وزیر دنیا خواهد شد.
با استعفای انتی رینه، خانم مارین که وزیر حمل و نقل این کشور بود با رأی موافق شورای حزب حاکم سوسیال دموکرات برای این سمت انتخاب شد.
دولت خانم مارین با چهار حزب دیگر که رهبرانشان زن هستند و سن سه نفر از آنها زیر ۳۵ سال است، یک دولت ائتلافی تشکیل خواهد داد.
به گزارش رسانه ها، خانم مارین در آپارتمانی اجاره ای با مادرش و زنی که شریک زندگی مادرش است بزرگ شده است.او نخستین عضو خانواده بود که به دانشگاه رفت. خانم مارین از ماه ژوئن وزیر حمل و نقل و ارتباطات بوده است و یک دختر ۲۲ ماهه دارد.
بعد از سانا مارین، اولکسی هونچاروک نخست وزیر۳۵ ساله اوکراین وسپس جاسیندا آردرن نخست وزیر ۳۹ ساله نیوزیلند جوان ترین نخست وزیرهای دنیا هستند.
سانا مارین این هفته سوگند یاد خواهد کرد.
تاج دختر شایسته سال ۲۰۱۹ بر سر دختری از آفریقای جنوبی قرار گرفت

زوزیبینی تونزی، دختر شایسته آفریقای جنوبی، تاج «دختر شایسته جهان» را بر سر گذاشت.
بیش از ۹۰ زن از سراسر جهان در این مسابقات، که در آتلانتای آمریکا برگزار شد، شرکت کردند.
خانم تونزی میگوید در دنیایی بزرگ شده است که زنی با رنگ پوست او زیبا محسوب نمیشد؛ اما امروز این طور نیست.
از سال ۲۰۱۱ تا امروز، زنی سیاه پوست در این مسابقات برنده نشده بود.
از شرکت کننده ها، پرسشهایی در رابطه با تغییرات اقلیمی، شبکه های اجتماعی و اعتراضات مردمی پاسخ دادند.
زوزیبینی ۲۶ ساله در پاسخ به پرسشی که باید به دختران جوان چه چیزی یاد داد گفت مدیریت برای زنان مهمترین مسأله است.
اپرا وینفری، چهره مشهور تلویزیونی آمریکا، نیز به خانم تونزی تبریک گفت و سخنان او را در اهمیت آموزش مدیریت به دختران جوان تأیید کرد و از او برای دیدار از «آکادمی مدیریت اپرا وینفری برای دختران» دعوت کرد.
هشتگ «#دخترشایستهجهان» (#MissUniverse) بلافاصله پس از پیروزی دختر شایسته آفریقای جنوبی تبدیل به یکی از ترندهای توییتر شد.
زوزیبینی در ماه اوت، تاج دختر شایسته آفریقای جنوبی را بر سر گذاشت. سازمان «میس یونیورس» او را به عنوان «مروج زیبایی طبیعی» توصیف کرده است.
دختر شایسته جدید دنیا همچنین از مدافعان حقوق زنان است و مبارزه با خشونتهای جنسیتی را در اولویتهای خود قرار داده است.
گزارش شبکه تلویزیونی سیبیسی کانادا: اعتراضات سراسری ایران، مقدمه سرنگونی رژیم است

شبکه تلویزیونی سیبیسی کانادا با استناد به گزارش اخیر نهاد حقوق بشر سازمان ملل متحد اعلام کرد که در جریان اعتراضهای هفتههای اخیر در ایران، بیش از هفت هزار تن به زندان افتاده و دستکم ۲۰۸ تن کشته شدهاند.
این گزارش که روز دوشنبه ۱۸ آذر ماه منتشر شده میگوید مقارن با گذشت ۴۰ سال از حکومت اسلامی در ایران و در این اعتراضها، بیش از ۱۰۰ شهر و در ۲۸ استان از ۳۱ استان ایران، شاهد اعتراضهای مردمی است.
بنا بر این گزارش، شیرین عبادی، برنده ایرانی جایزه صلح نوبل، نیز اعتراضات سراسری اخیر را «مقدمه سرنگونی رژیم» خواند و گفت: «این امر ممکن است در کوتاهمدت و یا در بلندمدت روی دهد. اما شکاف میان رژیم و مردم آن قدر عمیق شده که دیگر قابل پر کردن نیست.»
وی افزود که کانادا میتواند گامهایی برای کمک به معترضان در ایران بردارد و برای مثال، با پولشویی مبارزه کرده و جلوی سرمایهگذاری نظام جمهوری اسلامی در خارج از کشور را بگیرد.
شورشیان مورد حمایت جمهوری اسلامی در یمن، اسرائیل را تهدید به حمله کردند

شورشیان حوثی یمن، که مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران هستند، اسرائیل را تهدید به حمله کرده و حتی گفتند که چندین هدف را از قبل مشخص کردهاند.
به گزارش روزنامه تایمز اسرائیل که روز یکشنبه ۱۷ آذر ماه منتشر شده، سرلشکر محمد العاطفی، که خود را وزیر دفاع حوثیها معرفی کرده است، در گفتوگو با روزنامه «المسیره» گفته است که اسرائیل از چهار سال پیش، یعنی از زمان شروع مناقشه یمن، در این مناقشه حضور داشته است. العاطفی مدعی شده که «شکی نیست که انتقام در راه است.»
محمد العاطفی افزوده است که حوثیها چندین هدف را مشخص کردهاند و توانایی از کار انداختن نیروهای متخاصم را نیز دارند.
یمن چهار سال است که شاهد جنگ داخلی بوده است و حوثیهای مورد حمایت ایران، دولت قانونی و به لحاظ بینالمللی به رسمیت شناخته شده یمن را مشروع نمیدانند.
سروش فرهادیان، روزنامهنگار بار دیگر به یک سال زندان محکوم شد

سعید میرمحمدی وکیل سروش فرهادیان میگوید که این روزنامهنگار برای سومین بار در طول سه سال گذشته بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی» از سوی دادگاه انقلاب به یک سال زندان محکوم شده است.
بنا بر برخی گزارشهای رسانهای، قاضی صلواتی ریاست شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب استان تهران، این روزنامهنگار را بر اساس شکایت وزارت اطلاعات بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی» به یک سال زندان و دو سال محرومیت از فعالیت رسانهای محکوم کرده است. هرچند حکم این روزنامهنگار پس از واخواهی، به زندان و محرومیت از فعالیت رسانهای تغییر یافته است.
سروش فرهادیان پیش از این نیز سال ۹۵ به دلیل یک سخنرانی در روزهای انتخابات مجلس از سوی دادگاه انقلاب استان مرکزی به هفت ماه زندان محکوم شده بود که این حکم در دادگاه تجدید نظر به جزای نقدی تبدیل شده بود. همچنین حدود یک ماه پس از نهایی شدن این حکم، پرونده دیگری نیز به اتهام تبلیغ علیه نظام تشکیل شد که شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب استان تهران در سال ۹۶ به ریاست قاضی مقیسه وی را به یک سال زندان محکوم کرد.
این اولین بار نیست که برای یک روزنامهنگار در ایران احکام زندان صادر میشود، چندی پیش نیز فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران، صدور احکام زندان برای سه روزنامهنگار ایرانی به نامهای مرضیه امیری، مسعود کاظمی، و کیومرث مرزبان از سوی دادگاه انقلاب تهران را محکوم کرده بود.
پیش از این بارها نهادهای بینالمللی مدافع حقوق بشر و دولت ایالات متحده، جمهوری اسلامی را به نقض آزادی بیان و سرکوب فعالان مدنی متهم کرده و خواستار آزادی روزنامهنگاران و نویسندگانی شدهاند که صرفا به دلیل انجام وظیفه و شغل خود زندانی شدهاند.
قیمت دلار به نسبت دیروز ۶۰۰ تومان افزایش یافت

منابع رسمی در ایران میگویند قیمت هر دلار آمریکا در روز دوشنبه ۱۸ آذر، با ۶۰۰ تومان افزایش نسبت به روز قبل، به ۱۳ هزار و پانصد تومان رسید.
سامانه نرخ ارز (سنا) در ایران روزانه نرخ برابری دلار با ریال را اعلام میکند.
ارزش پول ملی ایران در چند سال اخیر به شدت سقوط کرده است؛ به طوری که هر دلار آمریکا روند صعودی خود را از سه هزار تومان آغاز کرد و طی یک سال به حدود ۲۰ هزار تومان هم رسید.
در ماههای اخیر دولت ایران سعی کرده است نرخ دلار را در حدود ۱۲ هزار تومان نگه دارد؛ اما بعد از سه برابر شدن قیمت بنزین در ایران و اعتراضات پس از آن، دلار دوباره گران شد.
روز شنبه، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، درباره وضعیت اقتصادی ایران گفته بود: ایران کشور متفاوتی است. ایران اکنون پر از قیام و شورش است. ما تحریم های قوی علیه جمهوری اسلامی اعمال کردیم. رشد اقتصادیشان ۲۵ درصد سقوط کرد. ما هرگز نمی توانیم اجازه بدهیم که رژیم ایران سلاح هستهای داشته باشند. آنها به شورشیان سلاح میدهند.
دولت پرزیدنت ترامپ در یکسال اخیر فشار حداکثری را بر ایران اعمال کرده و گفته است که رژیم ایران باید مثل یک کشور عادی رفتار کند و از تلاش برای دستیابی به جنگافزارهای هستهای، برنامه گسترده موشکی، کمک به تروریسم، و سایر اقدامات تنش برانگیز خود دست بردارد.
مشاهده نظرات
قبلأ ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
ثبت نام نکرده اید؟ ثبت نام کنید
نظرات بیشتر