سرخط خبرها
انتقاد پرزیدنت ترامپ از توافق هستهای ایران و جان کری

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، روز دوشنبه ضمن انتقاد دوباره از توافق هستهای ایران که در دولت پیشین آمریکا حاصل شد، گفت ظاهرا وزیر خارجه دولت باراک اوباما، از بانیان این توافق، در اندیشه ریاست جمهوری است.
پرزیدنت ترامپ در پیامی در توئیتر نوشت، «میبینم که جان کری، پدر توافق (هستهای با) ایران که اکنون ملغی شده است، به فکر نامزدی برای (انتخابات) ریاست جمهوری است. من باید خیلی خوش شانس باشم.»
جان کری، وزیر خارجه پیشین ایالات متحده، در گفتوگوهای شش قدرت جهانی با ایران، برای رسیدن به یک توافق جامع بر سر برنامه هستهای تهران نقش عمدهای داشت و عملا مذاکرات بین او و همتای ایرانی اش برگزار شد.
دونالد ترامپ در زمان نامزدی حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر ۲۰۱۶، از ابتدا مخالف این توافق بود، و پس از پیروزی و راهیابی به کاخ سفید خواستار مذاکره مجدد و اصلاح این توافق شد.
پرزیدنت ترامپ در نهایت، با این استدلال که ایران با ادامه برنامه موشکی و اقدامات بدخواهانه اش در منطقه خاورمیانه روح برجام را نقض میکند، در هشتم ماه مه (هجدهم اردیبهشت ماه) سال جاری از توافق خارج شد.
نتانیاهو: توافق هستهای «بد» با ایران اسرائیل را به جهان عرب نزدیک کرد

نخست وزیر اسرائیل، که از مخالفان سرسخت توافق جامع هستهای قدرتهای جهانی با ایران بود، روز دوشنبه در پیامی در توئیتر نوشت که این توافق یک جنبه مثبت داشت و آن هم نزدیک شدن اسرائیل و جهان عرب بود.
به عقیده بنیامین نتانیاهو، توافق هستهای تابستان ۲۰۱۵ اعضای گروه ۱+۵، از جمله ایالات متحده، با ایران «از هر نظر یک توافق بد بود، به جز یک مورد – این توافق، ما را به صورت بی سابقهای به جهان عرب نزدیک کرد.»
نخست وزیر اسرائیل در ادامه این پیام که به زبان فارسی نوشته شده است، با بیان این که یکی از اهداف ما ادامه این روند است نوشت، عادیسازی تدریجی روابط (اسرائیل) با کشورهای مرکزی در جهان عرب بسیار مهم است.»
وی اضافه کرد، «ما در روند شکوفایی سیاسی و مبارزه برای حق و عدالت هستیم. این روند عادیسازی تدریجی روابط در آخر دروازهای برای رسیدن به صلح خواهد بود.»
اسرائیل و برخی کشورهای عربی خاورمیانه، به ویژه عربستان سعودی رقیب منطقهای ایران، از منتقدان جدی توافق هستهای شش قدرت جهانی – ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان – با تهران بودهاند.
این کشورها با این استدلال که جمهوری اسلامی قابل اعتماد نیست و اهداف بدخواهانهای را در منطقه خاورمیانه دنبال میکند، نسبت به دستاوردهای این توافق که از آن با عنوان برجام نیز یاد میشود ابراز بدبینی کردهاند.
با روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، که او هم چنین عقیدهای دارد و هشتم ماه مه اعلام کرد واشنگتن از توافق خارج میشود، روابط اسرائیل و عربستان به ویژه در مواجهه با جمهوری اسلامی نزدیکتر شد.
ژاپنیها برای توقف واردات نفت از ایران آماده میشوند

خریداران ژاپنی نفت خام ایران خود را برای توقف واردات نفت از ایران در ماه اکتبر آماده می کنند.
به گزارش رسانه های محلی، نگرانی پالایشگاه های ژاپن از دور بعد تحریم های ایالات متحده علیه ایران است که از پنجم نوامبر علاوه بر بانک ها، صادرات ایران را هدف قرار خواهد داد.
پرزیدنت ترامپ در پی انصراف از توافق هسته ای ایران با قدرت های جهان از اعمال دوباره تحریم های ایالات متحده علیه ایران خبر داد و کشورها و شرکت های سراسر جهان را تهدید کرد در صورت معامله با ایران خود مشمول تحریم های آمریکا خواهند شد.
ژاپن به گزارش رسانه های داخلی آن کشور تلاش عمده ای را برای کسب معافیت از ممنوعیت واردات نفت از ایران به کار گرفته اما تابحال نتوانسته رضایت واشنگتن را جلب کند.
آمریکا ریاست دورهای شورای امنیت سازمان ملل متحد را برعهده گرفت

ایالات متحده روز دوشنبه مسئولت ریاست شورای امنیت سازمان ملل متحد را به مدت یک ماه بر عهده گرفت.
ریاست این مهمترین نهاد سازمان ملل متحد هر ماه به یکی از پانزده عضو دائم و غیر دائم آن واگذار میشود.
ریاست شورا برای سپتامبر در حالی به آمریکا منتقل شد که بریتانیا مسئولیت آن را در ماه اوت بر عهده داشت.
نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل در توئیتی اعلام کرد، ما امروز ریاست شورای امنیت را آغاز میکنیم.
وی با بیان این که ماه پرمشغله و سخت خواهد بود، گفت که این افتخار بزرگی برای هیات نمایندگی آمریکا خواهد بود.
ریاست دورهای شورای امنیت، بر اساس اسامی اعضای آن به زبان انگلیسی و به ترتیب حرف الفبا تعیین میشود.
شورای امنیت پانزده عضو دارد، که پنج عضو آن دائم و دارای حق وتو هستند و سایرین اعضای انتخابی هستند.
ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه، و چین پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد هستند.
همسر نازنین زاغری از وزیر خارجه ایران تقاضای ملاقات کرد

همسر نازنین زاغری از تلاش وزیر خارجه بریتانیا برای آزادی این زندانی ایرانی بریتانیایی تقدیر کرد و گفت که قصد دارد با محمد جواد ظریف دیدار کند.
ریچارد رتکلیف روز دوشنبه ۱۲ شهریور در گفتوگو با بخش فارسی صدای آمریکا با اشاره به سفر معاون وزیر خارجه بریتانیا به تهران و گفتوگوی او با مقامهای ایران درباره نازنین زاغری، گفت که از اهمیتی که وزیر خارجه بریتانیا به آزادی همسرش میدهد قدردان است و به این سفر با دید مثبت مینگرد.
او گفت که الیستر برت، معاون خاورمیانه و آفریقای وزارت خارجه بریتانیا، در سفر این هفته خود به تهران با مقامات وزارت خارجه ایران و بستگان نازنین گفتگو کرده است. آقای رتکلیف با اعلام این که هنوز جزئیاتی از این دیدارها دریافت نکرده است، گفت که اظهارات سخنگوی وزارت خارجه ایران که گفته اقداماتی در پرونده نازنین صورت خواهد گرفت موجب خوشبینی شده است.
همسر نازنین زاغری در گفتوگوی خود همچنین از نوشتن نامه به محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، خبر داد و گفت که در این نامه از آقای ظریف خواسته است که با او دیدار کند.
ریچارد رتکلیف گفت: «در نامهای به آقای ظریف، ابتدا از او بابت تلاشش برای آزادی کوتاه مدت نازنین قدردانی کردم. به او گفتم که چقدر بازگشت دوباره او به زندان برای همه ما دردناک بود. در این نامه از او خواستم که با او رو در رو دیدار کنم. او طی هفته های آینده در نیویورک خواهد بود که من هم در آنجا حضور دارم تا در حاشیه مجمع عمومی برای آزادی نازنین لابی کنم. می خواهم در دیدارم با آقای ظریف از او درباره موانع آزادی نازنین بپرسم و بدانم که چگونه می شود، آنها را حل کرد. میخواهم به او بگویم که نازنین یک مادر بی گناه است که باید هرچه زودتر به خانه برگردد.»
آقای رتکلیف گفت که نازنین در گفتوگوی تلفنی روز یکشنبه به او گفته است که همچنان کرختی و بی حسی در پاهایش را حس میکند، و از هنگام بازگشت از مرخصی به زندان، از سردرد رنج میبرد. او اضافه کرد که امیدوار است نازنین به خاطر مسائل انساندوستانه هرچه زودتر از زندان رهایی یابد.
هفته گذشته، نازنین زاغری که به تازگی از مرخصی به زندان بازگشته بود، در پی حملههای عصبی از هوش رفته و به درمانگاه زندان اوین منتقل شده بود.
در واکنش به وضعیت وخیم سلامتی نازنین زاغری، کیت الن، مدیر بخش بریتانیای عفو بین الملل در بیانیهای اعلام کرده بود آنچه که مقامهای جمهوری اسلامی با نازنین زاغری میکنند به شدت بی رحمانه است.
نازنین زاغری، شهروند بریتانیایی ایرانی تبار که پس از سپری کردن ۳۰ ماه زندان، هفته گذشته به مرخصی سه روزه رفته و با خانواده خود ملاقات کرده بود، به زندان بازگشت.
ریچارد رتکلیف، همسر خانم زاغری خبر داده بود که حکومت ایران با درخواست تمدید مرخصی موقت نازنین زاغری موافقت نکرد.
رئیس دفتر عفو بین الملل در بریتانیا تحولات پیرامون مرخصی نازنین زاغری را تاسف بار و دردآور توصیف کرد.
دادگاه انقلاب جمهوری اسلامی نازنین زاغری را به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و آموزش روزنامهنگاری، به تحمل پنج سال حبس محکوم کرده است. خانم زاغری این اتهام را رد می کند.
فدریکا موگرینی: به دنبال انتخاب مجدد در سمت فعلی نیستم

فدریکا موگرینی، هماهنگ کننده ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز دوشنبه گفت که پس از پایان دوران ماموریت پنج ساله اش در این سمت، به دنبال انتخاب مجدد نیست.
او در جمع سفرای کشورهای اروپایی گفت که تلاش دارد تا پایان دوران ماموریتش امور را به شکلی پیش ببرد که فرد پس از او خانه ای مرتب تحویل گیرد.
خانم موگرینی ۴۵ ساله، در سال ۲۰۱۵ در محقق شدن برجام نقش مهمی ایفا کرد.
او که از دهم آبان ۱۳۹۳ به وزیر خارجه دی-فاکتو اتحادیه اروپا منصوب شد، پیشتر به مدت هشت ماه وزیر امور خارجه ایتالیا بود.
کاترین اشتون بریتانیایی و خاویر سولانا اسپانیایی پیش از خانم موگرینی در این سمت فعالیت داشتند. دوران خدمت در این سمت پنج سال است.
با محدود شدن صادرات ایران قیمت نفت افزایش یافت

به گزارش خبرگزاری رویترز، نگرانی بازار نفت جهانی از نزدیک شدن تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران و قطع یا کاهش شدید صادرات نفت ایران موجب افزایش قیمت این کالا در روز دوشنبه شد؛ هرچند افزایش تولید نفت آمریکا و کشورهای عضو اوپک، کمبود نفت ایران را تا حد زیادی جبران میکند.
آمریکا از ماه نوامبر تحریمهای نفتی علیه ایران را اعمال می کند و از شرکت های نفتی و کشورهای خریدار نفت ایران خواسته است از خرید نفت این کشور خودداری ورزند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، نفت خام برنت هر بشکه ۷۸.۱۴ دلار و نفت آمریکا هر بشکه ۶۹.۹۰ دلار خرید و فروش شد، که در مقایسه با دو هفته گذشته ۱۰ در صد افزایش را نشان می دهند.
سایه تحریم های آمریکا، پیشاپیش صادرات نفت ایران را محدود کرده است.
استیفن برناک، کارشناس انرژی در لندن می گوید که صادرات نفت ایران، سومین تولیدکننده بزرگ اوپک، بیش از آنچه انتظار میرفت محدود شده و سرعت این کاهش صادرات نیز زیاد تر از حد انتظار بوده است. با این حال باید منتظر وخیم تر شدن وضعیت صدور نفت ایران پس از ماه نوامبر و اعمال مرحله دوم تحریم ها بود.
ادوارد بل کارشناس انرژی در دوبی می گوید، با آن که در ماه گذشته صدور روزانه ۱۵۰ هزار بشکه نفت ایران کاهش یافته، اما عرضه نفت به بازار به خوبی انجام شده است.
تولید روزانه اوپک در ماه اوت ۲۲۰هزار بشکه افزایش داشته و به ۳۲.۷۹ میلیون بشکه رسیده است.
لیبی و عراق نیز در این مدت بر تولید و صادرات نفت افزوده اند.
بهره برداری از نفت در آمریکا نیز افزایش چشمگیری داشته و طی سه هفته گذشته با حفر ۸۶۲ حلقه چاه نفت بر میزان فعالیت و بهره برداری افزوده شده است.
در این میان، عاملی که ممکن است بر کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی تاثیر گذار باشد جنگ تجاری کنونی آمریکا با چین، کانادا و متحدان اروپایی است، که اگر ادامه یابد به تولید صنعتی آسیب می رساند و از میزان تقاضا برای نفت کاسته خواهد شد و با کاهش تقاضا قیمت نفت پائین می آید.
نرخ ارز در بازار ایران بار دیگر رکورد شکست؛ دلار در آستانه ۱۳ هزار تومان

گزارش ها حاکی از آن است که نرخ دلار در بازار آزاد ارز ایران باز هم رکورد شکست و در آستانه سیزده هزار تومان قرار گرفت.
خبرگزاری ایسنا روز دوشنبه ۱۲ شهریور گزارش داد که صرافی ها در بازار ارز تهران، دلار را با نرخی متفاوت از آنچه روی تابلوهای خود درج کرده بودند، معامله می کردند.
بر اساس این گزارش، بهای هر دلار آمریکا که روز یکشنبه تا مرز ۱۲ هزار تومان پیش رفته بود، روز دوشنبه باز هم افزایش یافت و به بیش از ۱۲ هزار و ۴۰۰ تومان رسید. هر یورو هم که روز یکشنبه تا ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده بود، روز دوشنبه تا ۱۴ هزار و ۸۰۰ تومان معامله شده است.
این در حالی است که برخی از سایت های خبری نیز از بالارفتن نرخ دلار آمریکا تا مرز ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان خبر دادند. همچنین گزارش شده است که هر قطعه سکه طلا نیز در بازار تهران تا چهار میلیون و ششصد و نود هزار تومان قیمت گذاری شده است.
خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی از کاهش ارزش پول ملی ایران در مقابل دلار، نوشت که هر دلار آمریکا روز دوشنبه حدود ۱۲ هزار و ۸۰۰ تومان معامله شد.
افزایش نرخ دلار در برابر ریال ایران در حالی صورت گرفت که مجلس شورای اسلامی در واکنش به بحرانهای اقتصادی در ایران هفته گذشته وزیر اقتصاد و دارایی را اسیتضاح، و از کار برکنار کرد. پیش از آن رئیس جمهوری ایران، رئیس کل بانک مرکزی را تغییر داده بود.
دولت ایران همچنین در ابلاغ سیاست های جدید ارزی، ممنوعیت خرید و فروش ارز را لغو کرد و تامین ارز مورد نیاز واردکنندگان را به بازار ثانویه و سامانه نیما که محل فروش ارز صادرکنندگان است، محول کرد. قوه قضائیه نیز اعلام کرد که حدود ۱۰۰ نفر را به اتهام اخلال در بازار ارز و سکه بازداشت کرده است؛ با این حال، روند افزایش نرخ ارز و سکه ادامه یافته است.
روند جدید کاهش شدید ارزش پول ملی ایران از حدود یک سال پیش در پی بحران شدید اقتصادی، مشکلات مالی عمیق بانکهای داخلی و تقاضای شدید خرید دلار در میان شهروندان ایرانی که نگران پیامدهای خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم ها هستند، آغاز شد.
طی یکسال گذشته با کاهش ارزش پول ملی ایران و تداوم مشکلات عمیق اقتصادی، تظاهرات و اعتراضهای گسترده ای علیه اقدامات جمهوری اسلامی شکل گرفت. در دی ماه سال گذشته یک رشته تظاهرات اعتراضی که با انتقاد از برنامه های اقتصادی شکل گرفت، حدود ۸۰ شهر ایران را در بر گرفت و ۲۵ کشته به جای گذاشت.
گروهی از بازاریان نیز برای چند روز در اعتراض به افزایش شدید نرخ ارز و تداوم بحران اقتصادی اعتصاب کرده و دست به تجمع زدند.
مایک پمپئو این هفته به پاکستان میرود

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا و ژنرال جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح این کشور، روز چهارشنبه از پاکستان دیدن می کنند.
وزارت دفاع آمریکا در آستانه این دیدار رسمی، کمک ۳۰۰ میلیون دلاری واشنگتن به اسلامآباد را قطع کرد. تحلیلگران می گویند این اقدام، دولت جدید پاکستان را تحت فشار ویژه ای گذاشته است.
وزارت دفاع آمریکا می گوید راهبرد دولت ترامپ برای «افغانستان و جنوب آسیا» که اولین هدف آن برقراری صلحی پایدار در افغانستان است، سال گذشته اعلام شد، و قطع ۳۰۰ میلیون دلار از بسته کمک های مالی آمریکا به پاکستان به دلیل بی تفاوتی آشکار اسلامآباد در فشار به رهبری طالبان در افغانستان اتخاذ شده است.
کمتر از یک ماه از انتخاب عمران خان به نخست وزیری پاکستان میگذرد، و شاشانگ جوشی، یکی از تحلیلگران «اندیشکده نیروهای مسلح سلطنتی در بریتانیا» میگوید که قطع کمکهای آمریکا آقای خان را با مشکل بزرگی روبرو میکند.
شاشانگ جوشی میگوید: «میدانیم که روابط پاکستان با چین اخیراً توسعه زیادی یافته و پکن میلیاردها دلار در پروژههای پاکستان و آنچه کریدور اقتصادی چین – پاکستان خوانده می شود، سرمایهگذاری کرده است. پاکستان اقدماتی برای سرکوب لانههای طالبان در استانهای مرزی با افغانستان انجام داده و پایگاههایی برای پرواز هواپیماهای بدون سرنشین در اختیار آمریکا گذاشته است. البته برقراری صلح در افغانستان نیاز به تلاش بیشتر پاکستان دارد، اما قطع کامل کمکهای واشنگتن به اسلام آباد ممکن است دولت جدید پاکستان را بیشتر به دامن چین بیاندازد.»
وزیر خارجه آمریکا در سفر روز چهارشنبه به پاکستان ریاست بلندپایهترین هیات آمریکا را بر عهده دارد که از زمان به قدرت رسیدن عمران خان از اسلام آباد دیدن می کند.
دو خبرنگار زندانی رویترز در میانمار به ۷ سال زندان محکوم شدند

دو خبرنگار زندانی خبرگزاری رویترز در میانمار، به جرم نقض قانون اسرار رسمی مجرم شناخته شده و به ۷ سال زندان محکوم شدهاند.
«وا لون» ۳۲ ساله و «کیا سو او» ۲۸ ساله، در دسامبر ۲۰۱۷ حین پوشش خبری عملیات خشونتبار ارتش میانمار علیه اقلیت مسلمان روهینگیا در راخین دستگیر شدند.
آقای وا لون این مجازات را منصفانه ندانست و گفت روشن است که حکومت، دموکراسی را تهدید و آزادی مطبوعات را زیرپا می گذارد.
این روزنامه نگار افزود، از هیچ چیزی واهمه ندارد، چرا که هیچ کار اشتباهی نکرده است.
استیفن جی ادلر، سردبیر کل خبرگزاری رویترز، نیز حکم دادگاه را محکوم کرده است و از دولت میانمار خواسته است این حکم را بیدرنگ تغییر دهد.
پیکر سناتور مککین در گورستان آکادمی نیروی دریایی آمریکا به خاک سپرده شد

جان مککین، سناتور آمریکایی که ۹ روز پیش در پی دست و پنجه نرم کردن با سرطان مغز به مدت بیش از یک سال، در ۸۱ سالگی در آریزونا درگذشت، روز یکشنبه به خاک سپرده شد.
یک دورۀ سوگواری پنج روزه برای سناتور ارشد جمهوریخواه شاهد تجلیل از او به عنوان یک قهرمان جنگ و یک سیاستمرد ارشد در جهان و یک میهنپرست آمریکایی بود.
پیکر آقای مککین در گورستان آکادمی نیروی دریایی ایالات متحده در شهر آناپولیس در ایالت مریلند در نزدیکی شهر واشنگتن در سینۀ خاک جای گرفت.
صدها نفر در جادههای منتهی به گورستان صف آرایی کردند تا نسبت به آقای مککین ادای احترام کنند.
مراسم یادبود سناتور مککین روز شنبه در کلیسای جامع شهر واشنگتن با سخنرانی جرج دبلیو بوش و باراک اوباما، روسای جمهوری پیشین آمریکا، برگزار شد.
در این مراسم لیندزی گراهام سناتور جمهوریخواه، هنری کسینجر وزیر خارجه پیشین که مشاور ریچارد نیکسون رئیس جمهوری پیشین در دوران جنگ ویتنام بود، و برخی از اعضای خانواده سناتور مککین سخنرانی کردند.
تابوت سناتور مککین بر روی یک سکوی چوبی قرار داشت که اولین بار صد و پنجاه سال قبل برای حمل تابوت آبراهام لینکلن رئیس جمهوری ترور شده آمریکا، استفاده شده بود.
روز شنبه کاروان حامل تابوت سناتور مککین در جریان حرکت از ساختمان کنگره به سمت کلیسای جامع واشنگتن، در محل یادمان جنگ ویتنام توقف کرد و سیندی مککین همسر سناتور فقید، تاج گلی به یاد کشتهشدگان در آن جنگ نثار کرد.
سناتور مککین از کهنه سربازان جنگ ویتنام، از اواخر سال گذشته میلادی بیشتر وظایفش در کنگره را از راه دور از ایالت آریزونا انجام میداد. او از سیاستمداران خوشنام و اخلاقمدار آمریکا محسوب میشد.
واکنش ها به درگذشت احسان یارشاطر، بنیانگذار دانشنامه ایرانیکا

درگذشت احسان یارشاطر، پژوهشگر زبان فارسی و بنیانگذار دانشنامه ایرانیکا واکنش چهرههای برجسته و وزارت خارجه ایالات متحده را در پی داشت.
وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه ۱۲ شهریور در حساب توئیتری فارسی خود در گذشت این پژوهشگر زبان فارسی و فرهنگ ایران را به دوستداران او تسلیت گفت.
شاهزاده رضا پهلوی نیز در پیامی یارشاطر را از «مفاخر ملی ایران» خواند که «خدمات بزرگ او در شناساندن فرهنگ و تاریخ و ادب ایران به جهانیان فراموشناشدنی است.»
فیروز نادری، دانشمند برجسته ایرانی آمریکایی و مدیر پیشین اکتشافات منظومه شمسی در ناسا، نیز از او به عنوان یک اسطوره یاد کرد.
بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی نیز به درگذشت احسان یارشاطر واکنش نشان داده و از وی با این جمله او یاد کردند که گفته بود: «وطن برای من جایی است که بتوان برای ایران کار کرد.»
او در جای دیگری نیز گفته بود که وطن او فرهنگ، زبان و ادبیات فارسی است.
احسان یارشاطر، بنیانگذار و مدیر دانشنامه ایرانیکا و بنیانگذار مرکز ایرانشناسی در نیویورک، یکشنبه ۱۱ شهریور در کالیفرنیا درگذشت.
پرفسور یارشاطر که ۹۸ سال داشت، دکترای ادبیات فارسی داشت و از استادان برجسته دانشگاه کلمبیا در نیویورک بود.
دانشنامه ایرانیکا که از معتبرترین منابع شناخت فرهنگ ایران در زبان انگلیسی است و از آن به عنوان بزرگترین و جامعترین پروژه ایرانشناسی یاد میشود، در سال ۱۳۴۷ به پیشنهاد احسان یارشاطر و با بودجهای دو میلیون دلاری شکل گرفت. بودجه این دانشنامه پس از پیروزی انقلاب اسلامی قطع شد و ادامه کار به بخش ایرانشناسی دانشگاه کلمبیا منتقل شد تا با مدیریت احسان یارشاطر تکمیل شود.
بخش نخست مستند صدای آمریکا درباره احسان یارشاطر
بخش دوم مستند صدای آمریکا درباره احسان یارشاطر
قدیمیترین موزه برزیل آتش گرفت؛ روز تلخی برای همه برزیلیها

موزه ملی برزیل، قدیمیترین موزه بزرگ کشور، روز یکشنبه دچار آتشسوزی شد.
این نگرانی وجود دارد که نزدیک به ۲۰ میلیون اثر موجود به شدت آسیب دیده یا از بین رفته باشند.
موزه ملی برزیل بیش از ۲۰۰ سال قدمت دارد. این موزه در شهر ریودوژانیرو واقع شده و بخشی از دانشگاه فدرال است.
میشل تمر، رئیس جمهوری برزیل، آتشسوزی در این موزه را یک تراژدی خواند و گفت خسارت و زیان ناشی از این آتشسوزی غیر قابل محاسبه است. او گفت امروز «یک روز تلخ برای همه مردم برزیل» است.
هنوز معلوم نیست این آتشسوزی تلفات جانی هم داشته است یا نه.
مارینا سیلوا، نامزد مقام ریاست جمهوری برزیل در انتخابات آینده، می گوید که موزه ملی طبیعی در واقع حافظه تاریخی کشور است.
در این موزه آثاری مربوط به تاریخ برزیل، اشیائی از سایر کشورها، و نیز آثار متعلق به دودمان پادشاهی برزیل در دوران استعمار پرتغال، نگاهداری می شد. آثار باستانی مصر، اشیاء مربوط به دوره باستانی یونان- روم و نیز اسکلت های قدیمی از قاره آمریکا بخش دیگری از موجودی موزه ریودوژانیرو را تشکیل می دهد.
سال ۲۰۱۵ نیز موزه زبان پرتغالی در شهر سائو پائولو آتش گرفته بود.
نتانیاهو در دیدار با نماینده ویژه آمریکا: هدف بیرون راندن ایران از سوریه است

نماینده ویژه ایالات متحده در امور سوریه، که به منطقه سفر کرده است، با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل دیدار و در باره اوضاع خاور میانه و به ویژه جنگ سوریه و حضور نظامی ایران در آن کشور گفتوگو کرد.
آقای نتانیاهو در پیامی در توئیتر، محور گفتگوهای خود را با جیمز جفری شرایط سوریه و تلاشهای مشترک آمریکا و اسرائیل برای پیشگیری از آنچه «اقدامات تروریستی و خشونت آمیز رژیم ایران» خوانده، عنوان کرد.
وی بار دیگر با حضور نظامی ایران و شبه نظامیان متحد آن در سوریه مخالفت کرد و گفت که هدف مشترک اورشلیم و واشنگتن باید همچنان بر بیرون راندن نیروهای ایرانی و متحدانش از خاک سوریه متمرکز باشد.
جمهوری اسلامی ایران موجودیت اسرائیل را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت نمی شناسد و بارها تهدید به نابودی آن کرده است. اسرائیل حضور نظامی ایران در نزدیکی مرزهایش را یک تهدید امنیتی جدی میداند.
جیمز جفری نماینده ویژه جدید وزارت خارجه آمریکا و جول ریبورن نماینده ویژه دولت ایالات متحده در امور سوریه، روز جمعه در رأس هیاتی عازم خاورمیانه شدند و قرار است علاوه بر اسرائیل، به اردن و ترکیه نیز سفر کنند.
سفر هیات ویژه آمریکا به منطقه در حالی صورت می گیرد که نیروهای ارتش بشار اسد رئیس جمهوری سوریه و متحدان آن، با پشتیبانی هوایی روسیه، خود را برای حمله به آخرین مواضع مخالفان دمشق در استان ادلب آماده میکنند.
سازمان ملل متحد پیشتر ضمن ابراز نگرانی از تبعات این حمله برای غیرنظامیان، از دولت اسد خواسته عملیات را متوقف کند. این سازمان همچنین از آمریکا برای شرکت در مذاکرات آتی سوریه در ژنو دعوت کرده است.
یک مقام وزارت خارجه آمریکا گفته است که جیمز جفری و جول ریبورن نمایندگان واشنگتن در این مذاکرات خواهند بود.
نماینده ویژه سازمان ملل پیشتر از مقامات ایران و روسیه و ترکیه نیز برای حضور در کمیته چگونگی تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه دعوت به عمل آورده بود. این نشست قرار است روزهای ۲۰ و ۲۱ شهریور ماه برگزار شود.
علت احتمالی آسیب مغزی به دیپلماتهای آمریکایی در کوبا: حمله با امواج مایکروویو

متخصصان مغز و اعصاب در آمریکا احتمال می دهند، استفاده کوبا از سلاح های منتشر کننده امواج کوتاه رادیویی، موجب ایجاد آسیب های مغزی دیپلمات های آمریکایی شده است.
تقریبا ۴۰ دیپلمات آمریکایی در دو سال گذشته، در کوبا و چین دچار عوارض عصبی مشابهی از جمله سردرد شدید، خستگی، استفراغ، سرگیجه و کاهش شنوایی شدهاند.
دیپلمات های مستقر در کوبا می گویند، پیش از ایجاد این علائم، در بیرون از خانه یا هتل محل اقامت خود، صداهای زیر و غیر معمول، با فرکانس بسیار بالا به گوششان می رسید.
دکتر داگلاس اسمیت، متخصص مغز و اعصاب در دانشگاه پنسیلوانیا، و از پزشکان معالج این افراد می گوید، در مغز آنها، علائم واضح فشار فیزیکی مستقیم و ضربه مغزی دیده میشود.
او می گوید، بدون هیچ سابقه ای از ضربه به سر، تنها راه چنین اتفاقی، استفاده از یک جنگ افزار است که امواج انرژی، مثل لیزر یا مایکروویو را به صورت هدایت شده و متمرکز به هدف می تاباند.
دونالد ترامپ: دولت بدنبال اصلاح نظام مهاجرت است تا از معیشت کارگران کشور حفاظت کند

در آمریکا، روز کارگر، مصادف با اولین دوشنبه در ماه سپتامبر، تعطیلی ملی است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و مایک پنس معاون او، این روز را به کارگران تبریک گفتند.
دونالد ترامپ در توئیتر نوشت که کارگر در آمریکا در وضعیتی بهتر از هر زمان دیگری قرار دارد. او همچنین در بیانیه ای که در سایت کاخ سفید منتشر شده، گفته است که دولت او در همه تصمیم گیری های اقتصادی به دفاع و حفاظت از نیروی کار کشور معتقد است و آن را بالاتر از منافع اقتصادی هر کشور دیگری می داند.
رئیس جمهوری آمریکا در این بیانیه گفته است که دولت او «با اجرای قوانین مهاجرتی» برای دفاع از کارگر آمریکایی اقدامی تاریخی انجام داده است و در پی «اصلاح نظام مهاجرتی» آمریکا است تا از مشاغل، دستمزدها، و معیشت «کارگران کشور» حفاظت کند.
به گفته وزارت کار آمریکا، روز کارگر، روز تشکیل جنبش کارگری است که سابقه آن به بیش از یک صد سال قبل باز می گردد.
اولین روز کارگر۱۳۶ سال قبل در سال ۱۸۸۲ در نیویورک جشن گرفته شد. کنگره آمریکا ۱۲۴ سال قبل در سال۱۸۹۴، این روز را تعطیلی ملی اعلام کرد.
امسال روز کارگر در شرایطی برگزار می شود که اقتصاد آمریکا یکی از پر رونقترین دوران خود را تجربه می کند.
این روز همچنین برای مردم روزی برای تفریح و رفتن به پیک نیک است و بسیاری از مردم در تعطیلات آخر هفته و روز کارگر به مسافرت می روند.
پیش بینی می شود، امسال ۲۵درصد از مردم آمریکا در تعطیلات روز کارگر سفر کنند و حدود ۱۳۰ میلیون نفر نیز به پیک نیک بروند.
تعطیلات روز کارگر همچنین فرصتی برای خرید است. فروشگاه ها و بنگاه های فروش اتومبیل، تخفیف های ویژه برای خریداران در این روز قائل می شوند.
نیویورک تایمز: پنتاگون خروج تقریبا همه نیروهای ویژه از نیجر را بررسی میکند

پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، در حال بررسی احتمال خروج تقریبا تمامی کماندوهای آمریکایی، از کشور نیجر در غرب آفریقا، و تعطیل بیشتر واحدهای نخبه ضدتروریسم در سراسر آفریقا است.
مقامات پنتاگون، به روزنامه نیویورک تایمز گفتند، قرارگاههای نظامی آمریکا در کشورهای کامرون، کنیا، لیبی و تونس نیز در صورت تأیید جیم متیس، وزیر دفاع، بسته خواهند شد.
با این حال، این مقامات افزودند، آمریکا همچنان یک حضور نظامی پر رنگ در نیجریه و سومالی خواهد داشت.
بنا به گزارش نیویورک تایمز، این اقدام بخشی از تغییر استراتژی آمریکا از تمرکز روی نبرد با شورشیان، به تمرکز بر درگیریهای احتمالی گسترده است.
نیویورک تایمز گزارش می دهد که صدها سرباز آمریکایی در سراسر آفریقا به خدمت در مناطقی دیگر گمارده می شوند.
عفو بینالملل خواستار لغو حکم اعدام رامین حسین پناهی و محاکمه منصفانه او شد

عفو بینالملل خواستار لغو فوری حکم اعدام رامین حسین پناهی، زندانی سیاسی کرد، و محاکمه منصفانه او بر اساس قوانین بینالمللی شد.
این سازمان مدافع حقوق بشر در بیانیه ای با اشاره به گفتههای وکلای رامین حسین پناهی اعلام کرد که این زندانی برای اجرای حکم اعدام خود از زندان سنندج به رجایی شهر کرج منتقل شده و ارتباط او با خانوادهاش قطع شده است.
عفو بینالملل به نقل از خانواده رامین حسین پناهی نوشته است که این زندانی لبهای خود را دوخته و در اعتراض به حکم اعدام و محرومیت از دسترسی به خدمات درمانی با وجود مشکلات کلیوی، دست به اعتصاب غذا زده است.
این سازمان بینالمللی ضمن درخواست لغو حکم اعدام رامین حسین پناهی نوشته است: «رامين حسين پناهى بايد آزاد شود مگر اینکه مقامات قضايى بتوانند او را بر اساس مدارک کافی و مستدل و بدون استناد به اعترافات گرفته شده تحت شکنجه و دیگر بدرفتاریها، متهم به یک جرم متعارف در قوانین بین المللی كنند و زمینه محاکمه منصفانه وى، بدون توسل به مجازات اعدام، را فراهم آورند.»
این زندانی سیاسی کرد محکوم به اعدام، دوشنبه شب ۲۲ مرداد، بدون اطلاع قبلی به وکیل یا خانوادهاش، به زندان رجاییشهر کرج منتقل شد. برخی از وبسایتهای خبری نوشتند که آقای حسین پناهی در یکی از بندهای مربوط به مجرمین خطرناک زندان رجاییشهر نگهداری میشود.
رامین حسین پناهی که به اتهام عضویت در حزب کومله کردستان تیرماه سال گذشته دستگیر شد، بنا بر اخبار سازمانهای حقوق بشری در این مدت به شدت تحت شکنجه بوده است.
وکیل و خانواده او میگویند او مستحق اعدام نیست، اما جمهوری اسلامی عضویت در گروههای مخالف جمهوری اسلامی مثل حزب کومله را اغلب با اعدام مجازات میکند.
چندی پیش، بیش از دو هزار نفر از فعالان سیاسی- اجتماعی و مدنی با امضای نامهای، خواهان توقف فوری و لغو حکم اعدام رامین حسین پناهی شدند.
عفو بینالملل نیز پیشتر تاکید کرده بود که آقای حسین پناهی در دادگاهی غیرعادلانه به اعدام محکوم شده است.
احسان یارشاطر، بنیانگذار دانشنامه ایرانیکا، درگذشت

احسان یارشاطر، بنیانگذار و مدیر دانشنامه ایرانیکا و بنیانگذار مرکز ایرانشناسی در نیویورک، یکشنبه ۱۱ شهریور در کالیفرنیا درگذشت.
پرفسور یارشاطر که ۹۸ سال داشت، دکترای ادبیات فارسی داشت و از استادان برجسته دانشگاه کلمبیا در نیویورک بود.
دانشنامه ایرانیکا که از معتبرترین منابع شناخت فرهنگ ایران در زبان انگلیسی است و از آن به عنوان بزرگترین و جامعترین پروژه ایرانشناسی یاد میشود، در سال ۱۳۴۷ به پیشنهاد احسان یارشاطر و با بودجهای دو میلیون دلاری شکل گرفت. بودجه این دانشنامه پس از پیروزی انقلاب اسلامی قطع شد و ادامه کار به بخش ایرانشناسی دانشگاه کلمبیا منتقل شد تا با مدیریت آقای یارشاطر تکمیل شود.
بخش نخست مستند صدای آمریکا درباره احسان یارشاطر
بخش دوم مستند صدای آمریکا درباره احسان یارشاطر
پرفسور یارشاطر فروردین ۱۲۹۹ در همدان و در یک خانواده بهایی و اصالتا کاشانی به دنیا آمد. او در دانشسرای عالی ادبیات فارسی خواند و در سال ۱۳۲۰ به ایرانشناسی روی آورد.
او پس از انقلاب پروژه دانشنامه ایرنیکا را در آمریکا دنبال کرد. با تلاش او، دانشگاه کلمبیا و بنیاد ملی علوم انسانی آمریکا از دانشنامه ایرانیکا حمایت کردند و در ادامه تعدادی از ایرانیان مقیم آمریکا نیز به حامیان مالی این پروژه پیوستند.
نخستین جلد مجموعه ایرانیکا در سال ۱۳۶۱ به چاپ رسید. این مجموعه قرار است تا سال ۲۰۲۰ میلادی در ۴۵ جلد به پایان برسد.
واکنش ها به قطع کمک مالی آمریکا به سازمان امداد و کار برای پناهندگان فلسطینی

در پی تصمیم آمریکا برای قطع کمک مالی به «سازمان امداد و کار برای پناهندگان فلسطینی» وابسته به سازمان ملل متحد، رئیس این سازمان در نامهای سرگشاده این تصمیم را مشکلی برای ادامه فعالیت این سازمان خوانده است.
پرزیدنت ترامپ پیشتر سازمان امداد و کار برای پناهندگان فلسطینی را سازمانی با نقایص غیرقابل اصلاح توصیف کرده و از رهبران آن خواسته بود برای حل مشکلات پناهجویان فلسطینی به میز مذاکرات صلح بازگردند.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل از تصمیم دولت ترامپ برای قطع کمک مالی به سازمان امداد و کار برای پناهندگان فلسطینی وابسته به سازمان ملل متحد استقبال کرد.
او گفت: «ایالات متحده تصمیم مهمی گرفته است؛ قطع کمک مالی به سازمانی که به پناهندگی فلسطینیها تداوم می بخشد. آمریکا بلاخره به این مشکل پایان می دهد. تصمیم بسیار مهمی است. سازمان پناهندگان باید منحل شود. کمک مالی باید قطع شود و واقعا به توانبخشی پناهندگان کمک شود. شمار پناهندگان کمتر از تعدادی است که این سازمان گزارش کرده است.»
فلسطینیها اما تصمیم آمریکا را محکوم کردند و دولت ترامپ را متهم کردند که میخواهد موضوع پناهندگان را که موضوعی اصلی است، از مذاکرات صلح خارج کند.
آمریکا حدود سی درصد از کل بودجه سازمان امداد و کار برای پناهندگان فلسطینی را تامین می کرد و دو سال قبل، ۳۵۵ میلیون دلار به این سازمان کمک مالی کرد، اما دولت ترامپ در اول سال میلادی جاری ۶۰ میلیون دلار به این سازمان پرداخت.
پییر کرانبول، کمیسر سازمان امداد و کار برای پناهندگان فلسطینی در نامه ای سرگشاده گفت که کاهش حدود ۳۰۰ میلیون دلاری کمک آمریکا، این سازمان را با بحران موجودیت مواجه کرده است. آقای کرانبول همچنین گفت که گرچه تصمیم کشورهای دیگر برای کمک مالی عزم این سازمان برای ادامه کمک به پناهندگان را جزم تر کرده است، اما این سازمان نیاز آنی به ۲۰۰ میلیون دلار برای ادامه فعالیت دارد.
هدر نائورت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هفته گذشته گفت که از دیدگاه پرزیدنت ترامپ باید اطمینان حاصل شود که کمک مالی آمریکا به فلسطینیها، در راستای منافع ملی مردم آمریکا باشد.
او گفت: «پرزیدنت ترامپ دستور بازنگری کلی در کمک مالی به تشکیلات خودگردان فلسطینی در کرانه باختری رود اردن و همچنین غزه را صادر کرد تا اطمینان حاصل شود که پول مالیات دهندگان آمریکایی در انطباق با منافع ملی مصرف شود و همچنین برای مالیات دهندگان ارزش ایجاد کند. در این خصوص تصمیم گرفته شد و ما در بیانیهای تاکید کردیم که کمک مالی در این شرایط در جهت منافع ملی آمریکا نیست و در این مقطع، ارزشی برای مالیات دهندگان آمریکایی ایجاد نمیکند.»
خانم نائورت گفت که سازمان امداد و کار برای پناهندگان فلسطینی برای سالها به طرزی نامحدود به شمار پناهندگانی که کمک مالی دریافت می کنند، افزوده است و این وضعیت در شرایط بحرانی دیگر قابل ادامه نیست.
امیر کویت برای گفتگو با پرزیدنت ترامپ به واشنگتن سفر میکند

صباح احمد الجابر، امیر کویت، روز دوشنبه به واشنگتن سفر می کند تا در دیدار با دونالد ترامپ درباره طیفی از مسائل گفتگو کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، با آنکه منابع کویتی درباره موضوع های مورد بحث دو رهبر توضیح روشنی ندادهاند، اما کویت در گذشته تلاش کرده است در ماجرای اختلاف میان ائتلاف عربی با امیرنشین قطر نقش میانجی را داشته باشد.
کشورهای عربستان سعودی، امارات، مصر، و بحرین در پی شدت گرفتن اختلاف هایشان با قطر با این امیر نشین قطع رابطه کرده اند. این کشورها قطر را به حمایت از تروریسم متهم کرده و از روابط نزدیک قطر با ایران انتقاد میکنند. قطر با انتقاد از این چهار کشور آنها را به تعرض به حاکمیت خود و تحریم امیرنشین متهم میکند.
آمریکا یک پایگاه نظامی مهم در قطر دارد. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در دعوای قطر با همسایگان، ابتدا جانب آنها را گرفت، اما پس از آن، خواستار حل اختلاف و ایجاد جبهه متحد کشورهای عرب حوزه خلیج فارس علیه ایران شد.
در ماههای اخیر، دولت ترامپ در صدد ایجاد یک پیمان امنیتی و سیاسی از ۶ کشور عرب عضو شورای همکاری خلیج فارس به علاوه مصر و اردن در برابر مداخله های فزاینده ایران در منطقه برآمد.
این پیمان که «اتحاد استراتژیک خاورمیانه» نام گرفته، قرار است در کنفرانس سران این کشورها در واشنگتن در روزهای ۱۲ و۱۳ ماه اکتبر(۲۱ و ۲۲ مهر) مورد بررسی قرار گیرد و نهایی شود، اما منابع عربی، حل نشدن اختلاف قطر با همسایگان را یک مشکل بر سر راه چنان اتحادی قلمداد میکنند. سفر امیر کویت در رابطه با این موضوع اهمیت بیشتری پیدا میکند.
انفجارهای مهیب در پایگاه هوایی در حومه دمشق

چند انفجار مهیب شنبه شب یک پایگاه هوایی در حومه دمشق را به لرزه درآورد.
انفجارهای شنبه شب، ۱۰ شهریور، در فرودگاه نظامی «المزه» در جنوب غربی دمشق اتفاق افتاد که محل استقرار هواپیمای شخصی رئیس جمهوری و مقر سازمان اطلاعاتی نیروی هوایی سوریه است.
گفته میشود این انفجار به دلیل اصابت موشکی که از اسرائیل پرتاب شد، رخ داد، اما هنوز مقامهای اسرائیلی در این خصوص اظهار نظر نکردهاند.
به گفته رسانه های محلی، اتصال سیم برق انبار مهمات عامل انفجار در این پایگاه بوده است، اما دیدبان حقوق بشر سوری مستقر در بریتانیا دلیل این انفجارها را اصابت موشک اسرائیلی که از ارتفاعات جولان به سوی این فروگاه پرتاب شده، عنوان کرده است.
بنا به گزارشها پایگاه هوایی المزه محل نگهداری موشکهایی است که از ایران برای سوریه و حزب الله لبنان ارسال می شود.
اسرائیل خواستار خروج شبه نظامیان ایران از تمام خاک سوریه است، اما هفته گذشته امیر حاتمی، وزیر دفاع ایران، در سفر به دمشق قراردادی برای «ادامه همکاریهای نظامی و کمک ایران به بازسازی سوریه» به امضا رساند.
وزیر دفاع ایران گفته بود که حضور ایران در سوریه بنا به خواست سوریه و ادامه آن مطابق اراده طرفین خواهد بود.
پیشتر، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در دیدار با نیکلای پاتروشف همتای روس خود، بر ضرورت خروج نیروهای ایران از سوریه تاکید کرده بود.
جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت: «نیکلای پاتروشف پیشنهاد برقراری محدودیت جغرافیایی برای نیروهای ایرانی مستقر در خاک سوریه را در برابر به تعلیق درآوردن تحریم های نفتی آمریکا علیه ایران که تقریباً دو ماه دیگر آغاز می شود مطرح کرد. من این پیشنهاد را صریحاً رد کردم. روسیه پیشتر نیز همین پیشنهاد را به اسرائیل و آلمان و فرانسه کرده بود، که همان زمان با آن مخالفت شده بود. تاکید می کنم، در تحریم نفتی آمریکا علیه ایران و تلاش برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران تغییری بوجود نیامده و نیروهای ایرانی مستقر در سوریه نیز باید خاک آن کشور را ترک کنند.»
پس از هفت سال جنگ داخلی میان نیروهای دولتی سوریه و مخالفان، ادلب در شمال غربی سوریه با سه میلیون نفر جمعیت تنها استان تحت کنترل مخالفان مسلح در آن است.
در شرایطی که نیروهای مسلح رژیم سوریه برای حمله گسترده زمینی به ادلب آماده میشوند، روسیه نیز با تقویت کم سابقه ناوگان خود در شرق مدیترانه در حال انجام رزمآیشی به نام «سپر دریایی» است.
اعتصاب دوهفتهای کارگران نیشکر هفت تپه پس از مذاکره با کارفرما پایان یافت

در پی موافقت کارفرما با برخی از خواسته های کارگران شرکت نیشکر هفت تپه، اعتصاب دوهفتهای کارگران پایان یافت.
خبرگزاری کار ایران، ایلنا، روز یکشنبه ۱۱ شهریور گزارش داد که به دنبال مذاکرات صنفی کارگران که روزهای جمعه و شنبه در استانداری خوزستان و اداره کار شهرستان شوش انجام شد، اعتراض صنفی کارگران نیشکر هفتتپه پس از گذشت نزدیک به ۱۴ روز پایان یافت و کارگران به سر کار خود برگشتند.
روز شنبه نیز برخی از سایتهای خبری به نقل از سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفتتپه گزارش داده بودند که در پی جلسهای بین اعضای مجمع نمایندگان کارگری هفتتپه با معاون استاندار خوزستان و کارفرما در اهواز، کارفرما با برخی از خواسته های کارگران موافقت کرد.
بر این اساس، مقرر شد که تنظیم قرارداد با کارگران از این پس با حضور نمایندگان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تحت نظر نمایندگان کارگری بر اساس مقررات انجام شود.
همچنین قرار شد اجرای طرح طبقه بندی مشاغل پس از فراهم شدن زمینه های قانونی در دستور کار قرار گیرد و کارفرما اعلام کرد که با اجرای این طرح و هر مورد قانونی دیگری، مخالفت نخواهد کرد. علاوه بر این، قرار شد که دستمزد معوقه کارگران تا روز چهارشنبه، ۱۴ شهریور، پرداخت شود.
کارگران شرکت نیشکر هفت تپه سالهاست که با مشکل حقوق عقب افتاده و دیگر مشکلات صنفی روبرو هستند و در سالهای اخیر بارها در اعتراض به تعویق مطالبات خود دست به تجمع و اعتصاب زدهاند.
شرکت نیشکر هفت تپه بعد از خصوصی سازی در سال ۹۴ با مشکلاتی روبرو شده و عمدتا حقوق کارگران خود را با تاخیر پرداخت کرده است. به نوشته خبرگزاری ایلنا، در اعتراضهای جدید، کارگران اعلام کردند که دست کم سه ماه حقوق طلب دارند.
بهای ارز در ایران باز هم افزایش یافت

بر اساس گزارشها، بهای ارز در بازار غیررسمی در ایران باز هم افزایش یافت.
روز یکشنبه ۱۱ شهریور دلار آمریکا به مرز ۱۲ هزار تومان نزدیک شد، بهای یورو از ۱۳ هزار تومان گذشت و پوند انگلستان بیش از ۱۵ هزار تومان خرید و فروش شد.
همچنین در بازار آزاد سکه تمام بهار آزادی طرح جدید حدود ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان معامله شد.
افزایش شدید نرخ ارز در ایران چند ماه پیش موجب بروز ناآرامی و اعتراضهای بازاریان شد. هر دلار آمریکا از شهریور ماه سال گذشته همزمان با اعلام احتمال خروج آمریکا از برجام، از ۳۷۰۰ تومان به حدود ۱۱ هزار تومان در اوایل مرداد امسال رسید.
دولت اعلام کرد نرخ ارز را تک نرخی می کند اما عملا دلار ۴۲۰۰ تومانی تنها به دست برخی افراد نزدیک به حکومت برای واردات پرداخت شده که سوء استفاده هایی نیز در این رابطه گزارش شد.
با این حال، دستگاه قضایی ایران با همکاری دولت روحانی برای کنترل بازار ارز و طلا، تاکنون دهها نفر را در ارتباط با پرونده های ارز، سکه، و خودرو دستگیر کردهاند.
نجمه واحدی، فعال حقوق زنان، بازداشت شد

گزارش ها حاکی از آن است که نجمه واحدی، فعال حقوق زنان، بازداشت شده است.
بر اساس خبرهایی که شنبه ۱۰ شهریور به نقل از روزنامه نگاران و فعالان مدنی در شبکههای اجتماعی منتشر شده است، نجمه واحدی همزمان با بازداشت هدی عمید، وکیل دادگستری و فعال حقوق زنان، بازداشت شده است.
این دو با برگزاری کارگاههایی، شروط ضمن عقد را به زنان جوان آموزش می دادند.
روز شنبه همچنین گزارشهایی از بازداشت پیام درفشان و فرخ فروزان، وکلای دادگستری، توسط ماموران وزارت اطلاعات منتشر شد.
بازداشت و سرکوب فعالان مدنی، دانشجویان و شهروندان معترض توسط دستگاههای امنیتی جمهوری اسلامی، در ماههای اخیر بارها مورد اعتراض نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر و وزارت خارجه آمریکا قرار گرفته است.
مراسم بزرگداشت سناتور جان مککین با سخنرانی چهرههای برجسته سیاسی آمریکا برگزار شد

مراسم یادبود سناتور فقید جان مک کین در کلیسای جامع شهر واشنگتن با سخنرانی جرج دبلیو بوش و باراک اوباما، روسای جمهوری پیشین آمریکا، برگزار شد.
در این مراسم که شنبه ۱۰ شهریور برگزار شد، لیندزی گراهام، سناتور جمهوریخواه، هنری کسینجر، وزیر خارجه پیشین که مشاور ریچارد نیکسون رئیس جمهوری پیشین در دوران جنگ ویتنام بود، و برخی از اعضای خانواده سناتور مک کین سخنرانی کردند.
تابوت سناتور مک کین بر روی یک سکوی چوبی قرار داشت که اولین بار صد و پنجاه سال قبل برای حمل تابوت آبراهام لینکلن، رئیس جمهوری ترور شده آمریکا، استفاده شده بود.
کاروان حامل تابوت سناتور مک کین در جریان حرکت از ساختمان کنگره به سمت کلیسای جامع واشنگتن، در محل یادمان جنگ ویتنام توقف کرد و سیندی مک کین همسر سناتور فقید، تاج گلی به یاد کشته شدگان در آن جنگ نثار کرد. وارن بیتی، هنرپیشه سرشناس، جو بایدن معاون ریاست جمهوری پیشین، مایکل بلومبرگ، شهردار سابق نیویورک و ولادیمیر کارامورزا ، ناراضی روس ، از دیگر حمل کنندگان تابوت سناتور مک کین بودند.
این سناتور ارشد و چهره سیاسی سرشناس آمریکا شنبه شب سوم شهریور در پی ابتلا به سرطان مغز و پس از یک دوره درمان، درگذشت.
سناتور مک کین از کهنه سربازان جنگ ویتنام، از اواخر سال گذشته میلادی بیشتر وظایفش در کنگره را از راه دور از ایالت آریزونا انجام میداد.
او از سیاستمداران خوشنام و اخلاق مدار آمریکا محسوب میشد.
در پی درگذشت آقای مک کین، پرچم ایالات متحده بر فراز کنگره آمریکا و کاخ سفید به احترام او به حالت نیمه افراشته در آمد.
سه وکیل دادگستری در ایران بازداشت شدند

گزارش ها حاکی از آن است که ماموران امنیتی در ایران سه وکیل دادگستری را بازداشت کردهاند.
وبسایت کمپین حقوق بشر در ایران در گزارشی اعلام کرد که پیام درفشان و فرخ فروزان، وکلای دادگستری، روز جمعه ۹ شهریور در کرج بازداشت شدند.
بر اساس این گزارش، آقای درفشان که وکالت آرش کیخسروی، دیگر وکیل بازداشت شده، را بر عهده دارد، همراه آقای فروزان هنگامی که قصد دیدار از خانواده آقای کیخسروی را داشتند، توسط ماموران وزارت اطلاعات مقابل منزل این زندانی بازداشت شدند.
کمپین حقوق بشر در ایران به نقل از منابع خود نوشت که از اتهامات و محل نگهداری این وکلا خبری در دست نیست.
آرش کیخسروی و قاسم شعله سعدی، دو وکیل دادگستری، هفته گذشته در پی یک حرکت مسالمت آمیز مقابل مجلس شورای اسلامی در اعتراض به نظارت استصوابی و امضای کنوانسیون خزر، بازداشت شدند.
بنا به اعلام کمپین حقوق بشر در ایران، فرخ فروزان وکیلی است که در زمینه حقوق کودکان نیز فعالیت می کند. پیام درفشان نیز علاوه بر وکالت آرش کیخسروی، وکالت تعدادی از زندانیان سیاسی را برعهده داشته است.
از سوی دیگر برخی گزارشها حاکی از آن است که هدی عمید، وکیل دادگستری و فعال حقوق زنان نیز شنبه ۱۰ شهریور در خانه خود بازداشت شده است.
هنوز دلیل بازداشت این وکیل دادگستری نیز مشخص نشده است.
ماموران امنیتی پیش از این نیز تعدادی از وکلای دادگستری؛ از جمله نسرین ستوده و محمد نجفی را به دلیل فعالیت حقوقی و بشردوستانه آنها بازداشت کردند.
بازداشت خانم ستوده انتقاد نهادهای بین المللی حقوق بشر و وزارت خارجه آمریکا را در پی داشته است.
فضانوردان حفره ایجاد شده در سفینه سایوز را ترمیم کردند

فضانوردان مقیم ایستگاه بین المللی حفره کوچکی را که در سفینه فضایی سایوز روسیه ایجاد شده بود، به طور موقت ترمیم کردند.
این سفینه که در کنار ایستگاه پهلو گرفته و به آن متصل است، در نتیجه ایجاد حفره با کاهش فشار هوا در ایستگاه مواجه شده بود.
ناسا، سازمان هوافضانوردی ایالات متحده می گوید که این حفره دو میلیمتری خطری را متوجه فضانوردان مقیم ایستگاه ایجاد نکرده است.
راسکسموس، آژانس فضایی روسیه پس از بازگشت سفینه به زمین، علت ایجاد حفره را بررسی و سپس آن را تعمیر خواهد کرد.
پس از یافتن این حفره، الکساندر گرست فضانورد آلمانی مقیم ایستگاه، ابتدا سعی کرد با انگشت خود حفره را مسدود کند. ابتکار این فضانورد، موجب خنده و سرگرمی سایر فضانوردان شد، زیرا این چاره ای دائمی برای حل مشکل در بزرگترین آزمایشگاه فضایی جهان نیست.
هشدار پمپئو نسبت به حمله ارتش سوریه به ادلب، همزمان با کمک تسلیحاتی ایران به بشار اسد

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، بار دیگر در مورد حمله قریب الوقوع ارتش سوریه به استان ادلب هشدار داد.
وزیر خارجه آمریکا جمعه ۹ شهریور در پیام توئیتری که در مورد حمله قریب الوقوع ارتش سوریه به استان ادلب منتشر کرد، نوشت: «هدف این تجاوز نظامی، سه میلیون اهالی ادلب هستند که پیشتر از خانه و کاشانه خود رانده شده اند. در حالیکه دنیا این عملیات نظامی را زیر نظر دارد، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، از عملیات رژیم سوریه و روسیه دفاع می کند.»
از سوی دیگر، در حالیکه وزیر خارجه روسیه می گوید که حمله به ادلب در راستای تحقق تمامیت ارضی سوریه انجام می شود، به گزارش خبرگزاری المصدر، ایران «آماده می شود تا هواپیماها و موشکهای اس ۳۰۰ ساخت خود را در اختیار ارتش سوریه بگذارد.»
بخش بزرگی از سه میلیون نفر سکنه استان ادلب در شمال غربی سوریه را مخالفان مسلحی تشکیل میدهند که در چهار سال اخیر از سایر نقاط سوریه به آن منطقه رانده شدهاند.
ارتش سوریه برای تصرف ادلب، که آخرین استان تحت کنترل مخالفان در آن کشور است، آماده میشود. وزیر خارجه روسیه نیز آشکارا از این عملیات که در آستانه انجام است، دفاع می کند.
سرگئی لاوروف درباره این عملیات گفت: «دولت سوریه حق دارد ضمن دفاع از حاکمیت خود، پناهگاههای تروریست ها در آن کشور، از جمله در ادلب را نابود کند. ضمن آنکه برای جلوگیری از حوادث ناخواسته در تماس دائم با دولت آمریکا هستیم، تاکید می کنم که باید بین مخالفانی که خواستار مذاکره با دمشق هستند، و تروریستهای جبهه النصره در استان ادلب تفاوت گذاشت.»
در همین حال یونیسف، صندوق کودکان وابسته به سازمان ملل، نیز در مورد وضعیت ناگوار کودکان در ادلب هشدار داده است.
منولت فونتین، یکی از مدیران یونیسف گفت: «می دانیم که بیش از یک میلیون کودک در استان ادلب ساکن هستند. این کودکان در بسیاری موارد، سه، چهار، پنج یا حتی شش بار از این منطقه به آن منطقه مهاجرت کرده اند، و در چهار یا پنج سال اخیر شرایط بسیار سختی داشته اند. حمله گسترده رژیم سوریه به منطقه ادلب در حالی آغاز می شود که این کودکان در بدترین شرایط از نظر مادی و معنوی زندگی می کنند.»
در شرایطی که رژیم سوریه برای حمله گسترده به ادلب آماده می شود، ناوگان روسیه در شرق مدیترانه به صورت بیسابقهای تقویت شده و در حال انجام رزمایشی با نام «سپردریایی» است.
قرار است جیمز جفری و جوئل رایبورن، دو نماینده ویژه آمریکا در امور منطقه، جمعه آینده برای تبادل نظر در مورد ایران و سوریه، از اسرائیل، اردن و ترکیه دیدن کنند.
دیده بان حقوق بشر: ۳۰ نفر در اعتراضات ماههای اخیر در ایران کشته شدهاند

دیده بان حقوق بشر با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که از آغاز اعتراضات مردمی در دی ماه سال گذشته تا کنون دست کم ۳۰ نفر کشته شده اند.
این سازمان مدافع حقوق بشر در این بیانیه که جمعه ۹ شهریور منتشر شد، با بیان اینکه در یک ماه گذشته دست کم ۵۰ نفر از معترضان بازداشت شده اند، اعلام کرد که حکومت ایران باید از تمام بازداشت شدگانی که در تجمع اعتراضی مسالمت آمیز شرکت کرده اند، رفع اتهام کند.
دیده بان حقوق بشر در بیانیه خود آورده است که جمهوری اسلامی تحقیق کاملی از دلایل کشته شدن معترضان منتشر نکرده و اعتراض ها را به اقدامات بیگانگان ربط داده است.
سارا لی ویتسون، مدیر بخش خاورمیانه دیده بان حقوق بشر، در این بیانیه گفت: «حکومت ایران از روی دفترچه راهنمای حکومتهای مستبد نقش خود را ایفا میکند؛ مخالفان آرام را بازداشت می کند و از ماموران امنیتی در برابر تحقیق و بازجویی محافظت میکند.»
این بیانیه ضمن محکومیت بازداشت های گسترده در کرج، تهران و اصفهان در پی اعتراضهای ماه گذشته، به توئیت مهدی محمودیان، روزنامه نگار، اشاره کرده است که در آن از دستگیری ۱۵ زن در جریان اعتراضات مسالمت آمیز اخیر تهران و انتقال آنها به زندان قرچک خبر داده بود.
سارا لی ویتسون در این بیانیه از اینکه توجه جهانی در شرایط کنونی بیشتر متوجه مسائل مربوط به برجام و توافق اتمی است تا مسائل حقوق بشر در ایران، انتقاد کرد.
در پی بحران های اقتصادی و افشای فساد مالی گسترده در نهادهای حکومتی، اعتراضهای مردمی گسترده از دی ماه سال گذشته در شهرهای مختلف ایران آغاز شد. در جریان این اعتراضها چنین نفر کشته شدند، اما دستگاههای حکومتی آمار دقیق و گزارش کاملی از مرگ معترضان منتشر نکرده اند.