روز چهارشنبه ۷ شهریور، قیمت نفت در بازارهای جهانی اندکی افزایش یافت. به گزارش خبرگزاری رویترز کاهش صادرات نفت ایران و افزایش ذخیره سازی نفت در آمریکا در این افزایش قیمت تاثیرگذار بوده اند.
مجلس ایران با برکناری وزیر امور اقتصادی و دارایی، دگرگون کردن کابینه روحانی را در میان مخالفت ها با واکنش او به تحریم های سخت آمریکا، سرعت بخشیده است.
حمایت عربستان سعودی از دولت دونالد ترامپ جنبه ایدئولوژیک یا مذهبی ندارد؛ بلکه انگیزه آن صرفا اقتصادی است: هر چه ایران نفت خام کمتری در بازار عرضه کند، مصرف کنندگان خرید بیشتری از عربستان سعودی خواهند داشت.
این پیمان جدید به جای «پیمان بازرگانی آمریکای شمالی» موسوم به «نفتا» منعقد میشود، که پیشتر بین آمریکا، کانادا و مکزیک به امضا رسیده بود و پرزیدنت ترامپ خواستار اصلاح آن شده بود.
برخی از کارشناسان می گویند سیاست های اقتصادی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، و تنش میان روابط ترکیه و آمریکا از جمله دلایل کاهش ارزش لیر است.
بزرگترین شرکت های فناوری آمریکا تمرکز خود را معطوف ایران کرده، شبکه های آنلاین خود را از حساب ها، ویدئوها و پست های جعلی متعلق به دشمنان سایبری در حال ظهور که هدف شان پخش اطلاعات نادرست است، پاک می کنند.
بعد از یک سال مذاکره، آمریکا و مکزیک در شرف امضای یک توافق برای ایجاد تغییرات در توافق پیمان تجاری نفتا هستند.
ایران، روسیه و ترکیه به تحریم های مالی شدید آمریکا چگونه واکنش نشان خواهند داد؟ با گریختن.
این نامه که به ابتکار تد کروز، سناتور جمهوریخواه تگزاس نوشته شده، خطاب به استیو منوشین، وزیر خزانهداری آمریکا، از او می خواهد: اقدامات سریع و کامل برای موفقیت استراتژی فشار حداکثری دولت آمریکا ایجاد می کند که مقدمات خروج ایران از سوئیفت فراهم شود.
از مدتی پیش سامانه نظارت ارز موسوم به «سنا» که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران راه انداخته شده، از ارایه اطلاعات درباره دلار آمریکا خودداری می کرد اما روز پنجشنبه اول شهریور، این سامانه دوباره ارزش دلار را در جدول های خود ارایه داد.
دور جدیدی از اعمال تعرفه های متقابل میان ایالات متحده و چین بر کالاهای صادراتی دو کشور از روز پنجشنبه آغاز شد.
اتحادیه اروپا در تلاش دیگری برای حفظ برجام و کمک به اقتصاد ایران، روز پنجشنبه اعلام کرد که کمک ۱۸ میلیون یورویی، معادل ۲۰ ملیون دلار آمریکا، برای مصرف در ایران اختصاص می دهد.
یک شرکت کره جنوبی به نام پتروشیمی هانوا توتال واردات میعانات گاز طبیعی از آمریکا و استرالیا را افزایش داده است و همچنین به دنبال محموله های بیشتر از اروپا برای جایگزین کردن توزیع کنندگان ایرانی است.
قیمت های نفت روز سه شنبه افزایش یافت. انتظار اعمال تحریم های سخت تر علیه ایران و کاهش صادرات نفت این کشور باعث افزایش قیمت این کالا شده است.
«متیو رایزنر» در مقاله ای که سایت «نشنال اینترست» منتشر کرده، با ذکر این مطلب می نویسد بحران کنونی آب در خوزستان و واکنش عمومی به آن، جلوه ای از چالش هایی است که ایران در سال های آتی با آن روبرو خواهد بود.
دو هفته پس از بازگشت رسمی دور نخست تحریم های هسته ای آمریکا علیه ایران، وزیر نفت جمهوری اسلامی در مجلس اعلام کرد که شرکت فرانسوی توتال رسما پروژه های نفت و گاز ایران را ترک کرده است.
در ادامه تلاش دولت و دستگاه قضایی جمهوری اسلامی برای کنترل بازار ارز و طلا، سخنگوی قوه قضائیه ایران اعلام کرد که در ارتباط با پرونده های ارز، سکه و خودرو ۱۰۰ نفر تاکنون دستگیر شده اند.
نشنال اینترست در مقاله ای می نویسد که اتحادیه اروپا و چین نمی توانند اقتصاد ایران را از گزند تحریم های آمریکا حفظ کنند.
نشریه فوربز در مقاله ای از تلاش ایران برای ایجاد یک ارز دیجیتال رمزنگار (کریپتوکارنسی) با استفاده از فناوری «بلاک چین» گزارشی منتشر کرده است. نویسنده فوربز می گوید تلاش تهران برای ایجاد چنین ارزی در سایه بازگشت تحریم های آمریکا علیه ایران صورت می گیرد.
در همین حال، رویترز خبر داد که علاوه بر «دویچه بان»، یک شرکت آلمانی دیگر به نام «دویچه تلکام» نیز در پی تحریم های آمریکا به فعالیت های خود در ایران پایان می دهد.
نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری کشور نفت خیز ونزوئلا، اجرای یک طرح جنجالی را برای پایان دادن به سوبسید یا یارانه های دولتی سوخت اعلام کرد.
شرکت خودروسازی دایملر آلمان اعلام کرد که با آغاز تحریمهای آمریکا، برنامۀ توسعۀ فعالیتهایش در ایران را رها خواهد کرد.
در حالیکه ارزش هر دلار آمریکا همچنان بالای ده هزار تومان در بازار آزاد است، مقام های قضایی و پلیس از بازداشت تعداد بیشتری از فعالان بازار ارز خبر داده اند.
جولین لی در مقالهای در بلومبرگ با عنوان «آسیبهای تحریم نفتی ایران بیش از حد تصور است»، با استناد به گفتههای صاحبنظران پیش بینی میکند با بازگشت کامل تحریمهای نفتی ایران در ماه نوامبر، تاثیرها سریعتر و به مراتب گسترده تر از دفعه پیش خواهد بود.
خبرگزاری بلومبرگ پیشتر اعلام کرد که بهای پیشنهادی ایران پائین ترین سطح قیمت در ۱۴ سال گذشته است.
حضور بیشتر در ایران به اولویت چین و هند بدل شده است که هر دو می کوشند نفوذ خود در منطقه را توسعه بدهند. ایران منطقه آسیای مرکزی، قفقاز و خاورمیانه را به هم متصل می کند و سرشار از منابع انرژی مورد نیاز چین و هند است. روابط پکن و دهلی نو با تهران که چیزی میان مبادله ای و استراتژیک بوده، همواره بر مبنای این فاکتورها شکل گرفته است.
کمتر از یک هفته پس از آغاز به کار سیاستهای جدید ارزی بانک مرکزی ایران، نرخ ارز در بازار متشکل (بازار ثانویه) و صرافی ها بار دیگر بالا رفت.
دو منبع آگاه به تلاش های آمریکا برای قطع شریان فروش نفت تهران می گویند، دولت ترامپ پیش بینی می کند کشورها یک میلیون بشکه واردات نفت از ایران را قطع کنند.
او در توئیتی که روز جمعه ۱۹ مرداد منتشر کرد، گفت «مجوز دو برابر شدن تعرفه فولاد و آلومینیوم وارداتی از ترکیه را صادر کرده است»، امری که تنش ها میان آنکارا و واشنگتن را تشدید می کند.
مذاکرات با ایران بر سر توافق هسته ای دو سال به درازا کشید. چند چرخش قلم همه آن چه رشته شده بود را پنبه کرد. امضای فرمان اجرایی ریاست جمهوری در روز ششم اوت عمل پرزیدنت ترامپ به وعده انتخاباتی اش بود. تحریم ها آسیب خواهد زد. این که آیا هیچ دستاوردی خواهد داشت یا نه، باید دید.
تا پیش از این از دلار ۴۲۰۰ تومانی برای پروازهای خارجی استفاده می شده است اما ایرلاین ها از روز چهارشنبه موظف شدند دلار ۸۸۰۰ تومانی را مبنای محاسبه قیمت بلیت پروزارهای خارجی قرار دهند.
خالد فالح وزیر نفت سعودی با صدور بیانیه ای گفت، عربستان یک «سیاست محکم و استوار» دارد که صادرات نفت کشور تحت تاثیر مسائل سیاسی قرار نگیرد.
طی چند هفته گذشته، حرارت کم سابقه، قطع برق، کمبود آب و ۵۰ درصد رشد در قیمت مواد خوراکی به تظاهرات پراکنده دامن زده است. در جریان اعتراضات در کرج در ۱۲ مرداد ماه یک نفر کشته و ۲۰ نفر بازداشت شدند. در اشتهارد، حدود ۵۰۰ نفر با سنگ و آجر پنجره های یک حوزه علمیه را شکسته و سعی کردند ساختمان را به آتش بکشند.
با توجه به این که رژیم و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بخش عمده آن چه از اقتصاد مصیبت زده ایران مانده است را در کنترل دارند، دور جدید تحریم ها با ضایعات عمده ای برایشان همراه خواهد بود.
چین، روسیه و هند می گویند با وجود تحریم های آمریکا به خرید نفت خام از ایران ادامه خواهند داد. با این وجود مشکلات بانکی مانع سرمایه گذاری هایشان در میدان های نفتی جمهوری اسلامی می شود.
بارگذاری بیشتر