هدر نائرت، سخنگوی وزارت خارجۀ آمريکا در جلسۀ مطبوعاتی امروز به مسائل متعددی از جمله بحران کنونی در ايران اشاره داشت.
سخنگوی کاخ سفید روز سه شنبه در اولین نشست خبری در سال ۲۰۱۸ در واکنش به اعتراضات مردمی در ایران گفت که مردم ایران از فساد مزمن در کشورشان و در میان مقاماتشان خسته شده اند. سارا هاکبی سندرز افزود آمریکا همانگونه که پرزیدنت دونالد ترامپ گفته اند در کنار مردم ایران هست و خواهد ماند.
لی اسمیت نویسنده آمریکایی می گوید آنقدر رسانه های آمریکایی سرگرم انتقاد از ترامپ بودهاند که از اخبار ایران غفلت کرده اند. او مینویسد: اگر اعتراض خیابانی زنان در واشنگتن علیه ترامپ در ابتدای کارش توسط سی ان ان ارزش پوشش داشت، به یقین گلوله خوردن معترضان به دینسالاری اقتدارگرا در ایران هم ارزش پوشش دارد.
یک کارشناس ارشد امور ایران در بنیاد صلح کارنگی میگوید دولت آمریکا کار چندانی برای حمایت از تظاهرکنندگان ضدحکومتی در ایران نمیتواند انجام دهد، ولی باید از همه توان خود برای جلوگیری از تلاش رژیم برای بستن رسانههای مخابراتی و ارتباطی، بهره برداری کند.
در حالی که سپاه پاسداران مداخله خود در سرکوب جاری و کشتار معترضان در خیابانهای شهرهای سراسر کشوررا انکار می کندو فرماندهان سپاه تهدید می کنند که در صورت بالا گرفتن اعتراضها به قول خودشان «وارد می شوند و جمعش می کنند» حضور عوامل سپاه و بسیج در کنار نیروی انتظامی در همه اعتراضها بسیار محسوس است.
در ادامه واکنش سازمان ها و احزاب سیاسی از تظاهرات گسترده مردم در شهر های ایران احزاب کرد ایرانی نیز از مطالبات دموکراسی خواهی مردم ایران حمایت کردند. گزارش شپول عباسی
رادیوی سراسری و غیرانتفاعی «ان پی آر» آمریکا در مصاحبه با «رابین رایت»، کارشناس اندیشکده «ویلسون» و نویسنده مجله «نیویورکر» میپرسد: پشت اعتراضات مرگبار در ایران چه کسانی قرار دارند؟ رابین رایت میگوید تظاهرات رهبر ندارد ولی میتواند به برخورد حکومت با مردم منجر شود.
زن ناشناسی که در مشهد یک تنه در مقابل صف یگان ضدشورش ایستادگی میکند و فریاد «مرگ بر خامنهای» سر میدهد، و زنی که جلوی دانشگاه تهران، حجاب خود را به صورت پرچم اعتراض بالای سرش به احتزاز درآورده، به سمبل جنبش جوانان سکولار ایران علیه حزب الله و حکومت سوریه و حماس تبدیل شدهاند.
«ری تکیه» پژوهشگر سابق دانشگاه «ییل» و استاد سابق دانشگاه دفاع ملی آمریکا، که اینک پژوهشگر «شورای روابط خارجی» است و «مارک دوبوویتس» مدیر ارشد بنیاد دفاع از دمکراسیها در مقالهای در روزنامه «وال استریت جورنال» به آمریکا توصیه میکنند که از تظاهرکنندگان در خیابانهای ایران صریحا حمایت کنند.
ارسالی یک بیننده: اموال عمومی را پلیس داغون می کند، که بگویند مردم اهل اغتشاش هستند.
با شدت گرفتن ناآرامی ها و تظاهرات در گوشه و کنار کشور، دستگاههای سرکوب از جمله فرماندهان سپاه و مقامهای قضائی جمهوری اسلامی به تهدید مردم پرداخته و سخن از مجازات مرگ و محاکمه های گسترده دستگیر شدگان به میان آورده اند. بازتاب این تهدیدها را در نشریات ایران می بینیم.
«مارک دوبوویتس» یکی از مشهورترین مخالفان توافقنامه برجام و مدیر ارشد بنیاد دفاع از دمکراسی ها، همراه با «دانیل شاپیرو» سفیر سابق آمریکا در اسرائیل و یکی از طرفداران برجام که در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما مدیر ارشد خاورمیانه در انجمن امنیت ملی، به صورت مشترک مقاله ای در پولتیکو منتشر کردند که در آن از جمهوریخواهان و دموکراتها خواسته شده با کنار گذاشتن اختلافها، از مردم ایران حمایت کنند.
در این فیلم ارسالی به صدای آمریکا، مامور نیروی انتظامی به معترضان میگوید: ما سرباز این مملکتیم. باید با اجنبی بجنگیم نه شما. در مقابل، مردم شعار میدهند: کنار ما باش.
«جیمز رابینز» از هیات تحریریه روزنامه آمریکائی«یو اس تودی» از خوانندگان می پرسد: آیا ندا آقا سلطان را به یاد می آورید؟ دختری در سیمای اسطوره ای «بهار ایرانی» در تابستان سال ۱۳۸۸ که توسط تک تیراندازان رژیم در خیابانهای تهران کشته شد و مرگ اندوهبار او به نماد آن بهار نافرجام تبدیل گردید.
بارگذاری بیشتر