دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در گزارش هفتگی اش به رشد اقتصادی آمریکا اشاره کرد. آقای ترامپ با اعلام اینکه ارزش سهام آمریکا به بالاترین حد در تاریخ رسیده، نرخ بیکاری را پایینترین در شانزده سال گذشته دانست.
امروز که آقای روحانی در پایان نخستین دوره ریاست جمهوری اش، دومین دوره را آغاز می کند، بخش فارسی صدای آمریکا پرسش هائی مشابه را با ناظران سرشناس امور ایران در آمریکا مطرح ساخته است که پاسخ های آنان را عینا در اینجا نقل می کنیم:
واکنش جمهورى اسلامی نسبت به امضای قطعنامه کنگره در مورد برقراری تحریم های جدید علیه ایران و روسیه و کره شمالی ملایم بوده است. گرچه بعید نیست که در روزهای آینده سخنان شدیداللحن تری از زبان رهبر جمهورى اسلامى شنیده شود. سپاه پاسداران نیز که گفته بود «اگر تحریم ها تصویب شود، آمریکا باید مراکز نظامی خود در منطقه را تا فاصله یک هزار کیلومتری دور سازد»، تا هنگام نگارش این سطور واکنش تهدیدآمیز تازه ای انتشار نداده است.
در مورد ماهیت و حدت مشکلات داخلی، مقامات همه جناح های حکومتی اتفاق نظر دارند: آن ها می گویند که بزرگترین معضل کشور رکود اقتصادی است که نه تنها پس از اجرای برجام برطرف نشده، بلکه بر دشواری های آن نیز افزوده گردیده است.
چین و هند گامهای خود را فراتر از اختلافات سنتی مرزی خود گذارده و تلاش دارند که نفوذ خود بر دیگر نقاط آسیا و حتی ورای آن گسترش بدهند.
حسن روحانی وعده داد همکاران سابق اش را از حصر نجات دهد ولی چنین نکرد و میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد با وجود وضع جسمی نامناسب پس از شش سال همچنان مغضوب نظام هستند. آزادی آن ها می تواند به عنوان نشانه ای از ضعف نظام برداشت شود، اما مرگ آن ها در بازداشت می تواند جرقه ناآرامی باشد که در سراسر ایران گسترش خواهد یافت.
آیت الله خامنه ای که اغلب آشکارا از رییس جمهور انتقاد کرده اما در مسائل کلیدی چون توافق هسته ای و تماس های خارجی پشتیبان او بوده است، بیش از تغییرات اجتماعی به رشد اقتصادی علاقمند است.
نتین گدکری، وزیر حمل و نقل هند، فردا که مراسم تحلیف دومین دوره ریاست جمهوری حسن روحانی در تهران برگزار می شود، نماینده کشورش در این مراسم است. برپایه برخی گزارشها در رسانه های هند اعزام وی به این مراسم نشانگر اهمیت برنامه دهلی نو برای توسعه بندر چابهار ایران است.
نتیجه یک تحقیق در دانشگاه ملبورن استرالیا، به یک پرسش قدیمی و عام، پاسخ داده است. سوال این است که چرا بعضی ها هر چه می خورند، چاق نمی شوند و برعکس گروه دیگری هرچه رژیم می گیرند، لاغر نمی شوند؟ پژوهشگران استرالیایی در جواب می گویند که یکی از سوئیچ های مغزی شان کار نمی کند. گزارش شیده رضایی
سازمان گزارشگران بدون مرز در آستانه آغاز دور دوم ریاست جمهوری حسن روحانی با صدور اطلاعیه ای از وی خواسته تا در چهار سال دوم ریاست جمهوری خود آزادی رسانه ای و قانون مداری را تضمین کند. گزارش مسعود سفیری
رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا و وزرای ۱۰ کشور عضو مجمع کشورهای جنوب شرقی آسیا، موسوم به " آسه آن" برای شرکت در یک کنفرانس منطقه ای این مجمع، وارد مانیل پایتخت فیلیپین شده اند. گزارش شهلا آراسته
عفو بین الملل از فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، که برای شرکت در مراسم تحلیف دومین دوره ریاست جمهوری حسن روحانی راهی تهران است، خواسته است در دیدار با مقام های ایرانی، خواستار آزادی کلیه فعالان حقوق بشر زندانی در ایران شود. گزارش نیلوفر پورابراهیم
تصمیم قطر به اعزام هیاتی به ایران برای شرکت در مراسم تحلیف دومین دوره ریاست جمهوری حسن روحانی، بار دیگر موضع جمهوری اسلامی ایران در منطقه را زیر سئوال برده است.
نيروهای سوريه دمكراتيک با كمكهای آموزشی و تسليحاتی آمريكا، خود مناطق آزاد شده شهر رقه را اداره مي كنند. نيروهای سوريه دمكراتيک روز جمعه مناطق جديدی را در رقه آزاد كردند. همزمان سفارت آمريكا در آنكارا خبرهای مربوط به تحويل تانكهای آمريكايی به كردهای سوريه را تكذيب كرده است. گزارش علی جوانمری
آیت الله علی خامنه ای نیز سه سال پیش گفته بود که باید عملیات موشکی و درگیری های نظامی بین غزه و اسرائیل را به کرانه باختر نیز کشاند و از این رو لازم است به فلسطینی ها در کرانه باختری اسلحه رسانده شود. اکنون حضور صالح العاروری در تهران، به علت تجربیاتی که در فرماندهی عملیات چریکی در کرانه باختری دارد، می تواند سودمند باشد.
فهرست ناقضان حقوق بشر باید شامل آمران و عاملان قتل عام سال ۱۳۶۷ باشد. اپوزیسیون منظم جمهوری اسلامی هم که قربانی اصلی سرکوب و بهترین امید به تغییرات بوده است باید مورد توجه قرار بگیرد.
جان بولتون نماینده سابق ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل می گوید باید فشار بیشتری بر چین برای وادار کردن کره شمالی برای عقب نشینی از برنامه اتمی اش وارد شود. او می گوید حمله نظامی یک گزینه ایده آل نیست اما آمریکا تهدید از سوی پیونگ یانگ را تحمل نمی کند.
به گزارش گلف نیوز، این هیئت قرار بود در راستای تحقیقات پس از حمله دی ماه ۱۳۹۴ گروهی از ایرانیها به ساختمان سفارت سعودی تهران و کنسولگری آن کشور در مشهد، از این دو نمایندگی دیپلماتیک بازدید به عمل آورد.
مارک دابوویتز، از مدیران بنیاد دفاع از دموکراسی ها، می گوید اختلافی بین پرزیدنت ترامپ و وزیر خارجه اش نیست، آن ها صرفا نقش پلیس بد و پلیس خوب را بازی می کنند.
کارآفرینی می تواند موثرترین روش در کاهش شکاف اقتصادی بین زنان و مردان باشد . انجمن جهانی اقتصاد می گوید کارآفرینی می تواند در آینده این شکاف را در جهان از بین ببرد.
تیمی از پژوهشگران دانشگاه ایالتی اورگان در آمریکا، برای نخستین بار موفق به اصلاح ژن یک بیماری مادرزادی قلب در جنین انسان شدند. آنها می گویند، این فن آوری، علاوه بر درمان عارضه قلبی در جنین، مسیر ارثی انتقال آن را به نسل های بعد نیز مسدود می کند. گزارش شیده رضایی
رئیس جمهوری ونزوئلا و رئیس کمیسیون برگزاری انتخابات آن کشور گزارش های حاکی از تقلب و دست کاری انتخابات جنجالی تغییر در قانون اساسی را رد می کنند. بنا به گزارش ها شمار شرکت کنندگان در انتخابات دستکم یک میلیون نفر بیشتر از میزان واقعی اعلام شده است.
پرزیدنت ترامپ حمایت همه جانبه خود را از اصلاحات در قانون مهاجرت به آمریکا اعلام کرده است. اصلاحات پیشنهادی شرایط پذیرش مهاجر را بیشتر به داشتن مهارت های شغلی و آشنائی به زبان انگلیسی پیوند می دهد.
وزارت دفاع روسيه از برقراری آتش بس و كاهش درگيری در سومين منطقه امن سوريه خبر داده است. این آتش بس مشمول گروههای تروريستی نمی شود. گزارش علی جوانمردی
در فیلم «ویند ریور» از سناریست و کارگردان «تیلر شریدان»، تماشاگر در کوهستانهای پوشیده از برف مناطق دورافتاده ایالت «وایومینگ» شاهد فقر و اعتیاد بازماندگان قبایل سرخپوستی قدیم است. گزارش بهنام ناطقی
پرسش مطرح در خاورمیانه این است که آیا تمایل ظاهری واشنگتن به کنار آمدن با واقعیت جنگ افزار هسته ای کره شمالی بر آن چه در ارتباط با ایران می گذرد سایه می اندازد. رهبران و مردم در اسراییل و کشورهای منطقه خلیج فارس از این می ترسند که شاهد تماشای فیلمی در شرق آسیا باشند که به زودی در نزدیکی خودشان به نمایش درخواهد آمد.
در طول ۳۸ سال حکومت اسلامی، کمتر دوره ای بوده که از وجود فساد مالی در حکومت ایران سخن گفته نشده باشد. آیت الله خمینی خود زندگی ساده ای داشت و بارها نسبت به فساد مالی هشدار داده بود. ولی هر اندازه که از شوق و شور انقلابی کاسته شد و بیشتر معلوم شد که رژیم در حل مشکلات اساسی ملت ایران ناتوان است، فساد مالی ریشه دارتر شد و زوایای بیشتری از نهادهای حکومتی را در بر گرفت.
تیرگان، بزرگترین جشنواره ایرانی در خارج از کشور است که هر دوسال یکبار در شهر تورنتو برگزار می شود. جشنواره امسال هم شامل برنامه های متنوع فرهنگی و هنری بود و به گفته برگزار کنندگان بیش از یکصد و پنجاه هزار شرکت کننده داشت.
شورای ملی ایران برای انتخابات آزاد طی نامه ای سرگشاده به نمایندگان کنگره ایالات متحده خواستار حمایت آنها از برگزاری یک انتخابات آزاد درایران شده است. نازیلا گلستان درباره دلیل این نامه نگاری با صدای آمریکا گفتگو کرد.
محافظه کاران می گویند این روش معمول رژیم ایران در اعمال فشار تا جای ممکن بوده است. خطر این کار این است که جامعه بین المللی دولت ترامپ را به بهانه جویی متهم کرده و در کنار آژانس بین المللی انرژی اتمی بایستد.
هیچ کس تردیدی ندارد که ایران به توافق هسته ای پایبند بوده است. اروپا خواهان صلح است نه جنگ و برای آوردن یک آمریکای بی میل و یک ایران مردد به روند دیپلماتیک تلاش کرد.
اعلام برگزاری همه پرسی برای استقلال اقلیم کردستان از عراق واکنشهایی را در میان کشورها منطقه و دولت ایالات متحده آمریکا برانگیخت. چند کارشناسان معتقدند که اگر همه پرسی استقلال کردستان عراق به رای مثبت مردم منتهی شود دولت آمریکا باید از آن حمایت کند و در کنار آن، رهبران کرد هم باید روابط بسیار مسالمت آمیزی با همسایگان خود داشته باشند. برخی نیز معتقدند احتمال تشکیل کشور کردستان «ضعیف» است.
بارگذاری بیشتر