حافظ ناظری آهنگساز و خواننده سنتی در تلاش است کنسرت «ناگفته» با حضور بزرگان موسیقی دنیا را در ایران اجرا کند. سال گذشته مجوز حضور نوازندگان آمریکایی در این کنسرت صادر نشد.
دلایل خوبی برای نگرانی از قدرت فزاینده ایران و پرسشهای مشروعی در مورد توافق اتمی که ممکن است به آن کمک کند وجود دارد؛ اما ارتباطی به «کورهها» (ی آدم سوزی هیتلر) ندارد.
حمایت تهران در جنگ علیه داعش در عراق در حالی که آمریکا حدود یک سال گذشته درگیر بمباران مواضع داعش بوده، بخشی از بار مسولیت را از دوش نیروهای آمریکا و غرب برداشته است.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، منتقدان توافق هسته ای با ایران را روز چهارشنبه به باد انتقاد گرفت و گفت هیچ کدام از انتقادها محتوای قابل توجهی ندارند و اگر کنگره مانع اجرای توافق شود آمریکا در مسیر جنگ قرار خواهد گرفت.
ایران پایتخت تولید زعفران جهان است و سنت کشت آن به بیش از سه هزار سال پیش برمی گردد. به گزارش «شورای ملی زعفران ایران» صادرات زعفران این کشور در سال گذشته ۳۶ درصد رشد نشان می دهد و بهای آن به ۲ هزار دلار برای هر کیلو افزایش یافته است.
بر اساس نظام عقیدتی دروزی ها، آنها باید به کشوری که در آن زندگی می کنند وفادار باشند، اماهنوز توانسته اند با یکدیگر، حتی در دو سوی مرزهای متخاصم، در ارتباط باقی بمانند.
در حالی که نیروهای موافق و مخالف مشغول لابی گری در کنگره بر سر توافق هسته ای با ایران هستند، نظرسنجی ها منشاء امید، ناامیدی و حتی سردرگمی مردمی اند که مباحث را دنبال می کنند.
جفری گولدبرگ خبرنگار نشريه آتلانتيک با جان کری مصاحبهای انجام داد که طی آن وزير خارجه آمريکا از توافق اتمی با ايران به عنوان سندی «تا حد ممکن هواخواه اسرائيل» نام برد. آقای کری همچنين در مورد اينکه ايران واقعا خواستار نابودی اسرائيل است ابراز ترديد نمود.
به گفته این مقام ارشد آمریکایی «گزینه نظامی همواره گزینهای برای اسراییل و آمریکا است، اما توافق از ضرورت گزینه نظامی میکاهد. البته درک میکنیم که اسراییل حق دفاع از خود را دارد.»
از رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، نقل شده که روز دوشنبه گفته است ولادمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه، ممکن است آماده «کوتاه آمدن» درباره حمایت از بشار اسد، رییس جمهوری سوریه، باشد. اما مقام آمریکایی می گوید: پرسش اینک ایرانی ها هستند که آیا به ادامه حمایت از اسد اصرار می ورزند یا نه؟
در بحث داغی که در مورد توافقنامه اتمی ایران جریان دارد، ایرانیان مقیم خارج از کشور، از جمله در آمریکا، نیز درگیر هستند. برای کسانی که هنوز در ایران خانواده دارند، چشم انداز لغو تحریم ها می تواند بهبود شرایط اقتصادی برای بستگانشان باشد.
حامیان توافق هسته ای طوری از آن می گویند که گویی هیچ نقطه ضعفی ندارد و گزینه دیگر هم جنگ است. مخالفان می گویند توافق به دردی نمی خورد و جایگزین ساده آن هم توافقی بهتر است که راه آن فشار بر متحدان ما برای انتخاب میان تجارت با ما یا ایران است. تا این جای کار هیچ کدام من را مجاب نمی کنند.
آمریکاییان یهودی بیش از آمریکایی ها از توافق با ایران حمایت می کنند؛ اکثریت آمریکایی ها یا بر مبنای نظرسنجی اخیر «سی ان ان» و «او آر سی» توافق را رد می کنند یا بر مبنای نظرسنجی «واشنگتن پست» و «ای بی سی» از آن حمایت می کنند و این بستگی به جمله بندی ها در نظرسنجی ها دارد.
سوم اوت یک سال پیش، نیروهای خلافت خودخوانده اسلامی موسوم به داعش، به روستاهای ایزدی نشین در کردستان عراق ریختند. صدها مرد را کشتند و هزاران زن را به اسارت بردند.
ساخت یک ملکول جدید توسط پروفسور علی توسلی، پژوهشگر ایرانی و استاد بیوشیمی دانشگاه ساوت همپتون بریتانیا، امیدهای تازهای برای درمان چاقی و دیابت بوجود آورده است.
بر اساس پژوهشی که در دانشگاه ورمونت آمریکا انجام شده، سطح آب دریا در منطقه ای که پایتخت آمریکا در آن قرار دارد، به دلیل گرمتر شدن زمین، سریعتر از پیش بالا آمده است.
شکار پرسروصدای شیر محبوب زیمبابوه دوستداران حیات وحش را برآن داشت تا تصاویر حیوانات در خطر انقراض را در ابعاد بزرگ بر ساختمان امپایر استیت نیویورک انعکاس دهند.
در پی توافق هسته ای تاریخی آمریکا و ایران صحبت های زیادی در باره پیامدهای ژئوپولتیک آن مطرح شده است. پیامدهای توافق هسته ای آمریکا و ایران برای افغانستان چندان پیچیده نیست و بسیار مثبت است.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در یادداشتی در روزنامه گاردین می گوید در پی توافق اتمی وین، مجهز بودن کشورها، از جمله اسرائیل، به تسلیحات اتمی دیگر قابل تحمل نیست.
برخی واکنشها نشان میدهد که ترکیه و جهان اسلام باید در بحث رواداری در برابر هممیهنان همجنسگرایشان کمی در خود غور کنند.
مدتها پیش از خشک شدن امضای توافق هستهای تاریخی بین پنج به علاوه یک و ایران، مخالفان سیاست دولت اوباما استراتژی محدود کردن ایران و خنثی کردن جاهطلبیهایش برای هژمونی بر منطقه را توصیه میکردند.
مولود چاوش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه، می گوید: «چطور می توانید بگویید این سازمان تروریستی بهتر است چون با داعش می جنگد؟ آن ها یکی هستند. تروریست ها شرورند. همه شان باید قلع و قمع شوند. این چیزی است که ما می خواهیم.»
خانم موگرینی در کنفرانس خبری مشترک با محمد جواد ظریف: توافق اتمی بین تهران و قدرت های جهان، «فصلی تازه در روابط ایران و اتحادیه اروپا می گشاید» و اکنون زمان به اجرا درآوردن آن است.
فدریکا موگرینی در مقاله ای در گاردین نوشت که دیپلماتها پس از دههها تنش و بیاعتمادی و بیست و دو ماه مذاکرات فشرده، دشوار، فوقالعاده فنی و سیاسی سرانجام به نتیجه رسیدند و او باور دارد که واقعا فصل نویی در حال گشایش است.
وبسايت فارين پاليسی، نوشته است که اگر توافقنامه هستهای وین شکست بخورد، ليبرالهای آمريکا هرگز اسرائيل را به خاطر نقش محوریاش در وقايع فاجعهباری که باعث خواهد شدف نخواهند بخشيد.
توماس فريدمن، روزنامه نگار برجسته، در مقالهای با عنوان «خاورميانه هنوز در سال ۱۹۷۹ است» در وبسايت نيوز ريپابليک، نوشت که پرسش بزرگی که مطرح است اين که آيا توافقنامه اتمی با ايران میتواند آنچنان گسستی با تاريخ ۱۹۷۹ ايجاد کند که جهان را تکان دهد؟
برنامه صفحه آخر روز جمعه ۲ مرداد به موضوع دخالت روحانیان در سیاست و حکومت اختصاص داشت. در این برنامه محمد نوری زاد، فعال سیاسی از تهران، و محمد امینی، کارشناس تاریخ معاصر ایران در لس آنجلس آمریکا، شرکت داشتند.
برخی ناظران، پیچیدگی تحولات داخلی ترکیه و تحولات یک سال اخیر منطقه را عوامل اصلی سردرگمی آنگارا در عدم اتخاذ سیاست مشخص در مسیر برون رفت از بحران سیاسی میدانند.
لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه در آستانه سفر به ایران، یادداشتی با عنوان «اقدام مشترک برای یک جهان امنتر» در روزنامه دولتی ایران منتشر کرد.
سناتورهای جمهوریخواه در جلسه پرسش و پاسخ هفته گذشته مجلس سنای آمریکا یکی پس از دیگری به مقامات ارشد دولت اوباما گفتند که دیپلمات های ایرانی در مذاکرات هسته ای وین «گوش شما را بریده اند» و «سرتان را شیره مالیده اند»؛ اما تمرکز یک سناتور جمهوریخواه بر پرسیدن سوال های تخصصی با لحنی غیرخصمانه بود.
وزیر امور خارجه ایران چهارم مرداد ماه برای دیداری رسمی وارد نجف محل سکونت آیت الله سیستانی شد و همچنین با همتای عراقی خود و نخست وزیر عراق دیدار و گفتگو کرد.
در پی انتخایات پارلمانی اخیر در ترکیه و بمبگذاری انتحاری در سوروچ، و درست در زمانی که رجب طیب اردوغان در حال بررسی کاری بود که باید انجام گیرد، باراک اوباما وارد عمل شد.
با وجود این که کنیا مدت ۵۰ سال است که شریک پویای واشنگتن در منطقه بوده است، اما سفر باراک اوباما نخستین دیدار یک رئیس جمهوری شاغل آمریکا از آن کشور پرخطر است.
وبسايت کريستين ساينس مانيتور در گزارشی می نويسد، برای يک گروه از سناتورهای دموکرات که در رایگيری در مورد توافقنامه اتمی با ايران کليدی هستند، وفاداری حزبی جا و معنايی ندارد.
این گزارش چشم اندازی مهم را ارائه میدهد که در بحث توافق هستهای در جهان غایب بوده و در بعضی موارد به غلط بازتاب داده شده است.
تل زباله های انباشته شده در خیابان های بیروت یادآور بحران مدیریت در درون دولت لبنان است. جایی که رهبران سیاسی به واسطه علائق و گرایش های محلی و منطقه ای دچار اختلافند و قادر به توافق کردن بر سر این که زباله های پایتخت را کجا دفن کنند نیستند.
بارگذاری بیشتر