لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه در آستانه سفر به ایران، یادداشتی با عنوان «اقدام مشترک برای یک جهان امنتر» در روزنامه دولتی ایران منتشر کرد.
سناتورهای جمهوریخواه در جلسه پرسش و پاسخ هفته گذشته مجلس سنای آمریکا یکی پس از دیگری به مقامات ارشد دولت اوباما گفتند که دیپلمات های ایرانی در مذاکرات هسته ای وین «گوش شما را بریده اند» و «سرتان را شیره مالیده اند»؛ اما تمرکز یک سناتور جمهوریخواه بر پرسیدن سوال های تخصصی با لحنی غیرخصمانه بود.
وزیر امور خارجه ایران چهارم مرداد ماه برای دیداری رسمی وارد نجف محل سکونت آیت الله سیستانی شد و همچنین با همتای عراقی خود و نخست وزیر عراق دیدار و گفتگو کرد.
در پی انتخایات پارلمانی اخیر در ترکیه و بمبگذاری انتحاری در سوروچ، و درست در زمانی که رجب طیب اردوغان در حال بررسی کاری بود که باید انجام گیرد، باراک اوباما وارد عمل شد.
با وجود این که کنیا مدت ۵۰ سال است که شریک پویای واشنگتن در منطقه بوده است، اما سفر باراک اوباما نخستین دیدار یک رئیس جمهوری شاغل آمریکا از آن کشور پرخطر است.
وبسايت کريستين ساينس مانيتور در گزارشی می نويسد، برای يک گروه از سناتورهای دموکرات که در رایگيری در مورد توافقنامه اتمی با ايران کليدی هستند، وفاداری حزبی جا و معنايی ندارد.
این گزارش چشم اندازی مهم را ارائه میدهد که در بحث توافق هستهای در جهان غایب بوده و در بعضی موارد به غلط بازتاب داده شده است.
تل زباله های انباشته شده در خیابان های بیروت یادآور بحران مدیریت در درون دولت لبنان است. جایی که رهبران سیاسی به واسطه علائق و گرایش های محلی و منطقه ای دچار اختلافند و قادر به توافق کردن بر سر این که زباله های پایتخت را کجا دفن کنند نیستند.
اشتون کارتر در ماموریت خود برای جلب رضایت متحدان آمریکا در خاورمیانه از توافق هستهای وین، گفت، در جده، پادشاه عربستان هر چند از توافق استقبال کرد، اما تردیدهایی نیز ابراز داشت.
مقاله جان کری و ارنست مونیز در واشنگتن پست: عقب کشیدن آمریکا از توافق اتمی اشتباهی تاریخی خواهد بود. دراین صورت ما منزوی شده و شاهد گسیخته شدن نظام تحریم ها خواهیم بود.
آمریکایی ها به شکل گسترده ای از توافق هسته ای با ایران حمایت می کنند؛ یا تمایل به پشتیبانی از آن دارند؛ یا عموما آن را رد می کنند. این جملات نتایج تا حدودی متناقض سه نظرسنجی است که نشان می دهد جمله بندی پرسش های یک نظرسنجی برای سنجش افکار عمومی چقدر مهم است.
روزنامهنگار سرشناس آمريکايی، توماس فريدمن، در مقالهای با عنوان «در حمايت از قمار با ايران» در بخش نظرات روزنامه نيويورک تايمز، زیان های بر هم زدن توافق با ایران را برای ایالات متحده بیشتر از وجود چنین توافقی دانست.
«ای، ال، دکتروف» خالق آثاری همچون «رگتایم» و «بیلی باتگیت» در ۸۴ سالگی در اثر ابتلا به سرطان ریه درگذشت. باراک اوباما در پیامی به این مناسبت دکتروف را یکی از بزرگترین نویسندگان آمریکایی دانست که از کتابهایش بسیار آموخته است.
نشریه اسرائیلی تایمز آو اسرائیل می نویسد گروه فلسطینی حماس پس از سال ها پیوند با ایران به نظر می رسد که طی تغییر ناگهانی در مسیر ژئواستراتژیک خود، به عربستان سعودی تمایل پیدا کرده است.
«زندگی در مرز» تازه ترین کار بهمن قبادی است، که بر اساس برنامه ریزی سازمان عفو بین الملل قرار است به همراه دو فیلم دیگر اواخر ماه جاری میلادی در کاخ سفید به نمایش در آید.
به گزارش آسوشیتدپرس، گروه ۱+۵ در نامهای به دبیر کل سازمان ملل متحد، اعلام کردند برای تمدید بند مربوط به بازگرداندن تحریمها به مدت ۵ سال دیگر پس از دوره ۱۰ ساله، توافق کردهاند.
باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، هنگام استقبال از توافق هسته ای با ایران با اشاره به قطع «تمام راه های» جمهوری اسلامی برای دستیابی به جنگ افزار هسته ای تصریح کرد: «شما با دوستان تان به چنین توافق هایی دست نمی زنید.»
ایالت متحده هیئتی خبره را به مذاکرات اتمی با ایران اعزام کرد، که نه تنها به لحاظ تخصصی، بلکه با توجه به پیشینه مثبت حرفهای، اعضای آن نقش مهمی در اعتمادسازی در مذاکرات ایفا کردند.
یک به یک موانع توافق هسته ای ایران و آمریکا با مشقت برداشته شد. اما زمانی که مذاکرات در هتل نئوکلاسیک وین پاله کوبورگ وارد هفته سوم شد مشاجره جدی بر سر این در گرفت که آیا ممنوعیت خرید تسلیحات متعارف و فناوری موشکی بر ایران باید باقی بماند یا نه.
ادام رن: بر اساس پژوهش مربوط به سواد جغرافیایی که در سال ۲۰۰۶ انجام شده، ۷۵ درصد مردم آمریکا در گروه سنی ۱۸ تا ۲۴ ساله نمی توانند ایران را روی نقشه جغرافیا نشان دهند، چه رسد که به جهت توافق دیپلماتیکی که در فاصله نصف جهان با آنان صورت گرفته، قدردانی کنند.
صادق زيبا کلام استاد علوم سياسی دانشگاه تهران در گفتگوی اختصاصی با صدای آمريکا گفت که فضای ضدآمريکايی در ايران پس از نزديک به ۴۰ سال رو به زوال گذاشته است.
وزیر خارجه آمریکا می گوید روز یکشنبه پیش از رسیدن به توافق نهایی، یعنی حدود یک هفته پیش، با همتای ایرانیم (محمدجواد ظریف) گفت وگویی بسیار سنگین و تیره و تار و نومیدکننده داشتم.
شاید مردم ایران از حیث فوریت دست یابی به منافع اقتصادی توقع هایی غیرواقعی داشته باشند. اما وقتی این توقعات برآورده شد، دیگر امری واقعی خواهد بود.
به نظر می رسد بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسراییل، با وجود هشدارهایی نسبت به شکست استراتژی اش در برابر توافق هسته ای ایران و وارد آوردن لطمات بیشتر به روابط با دولت اوباما عزم خود را جزم کرده است تا با کمک متحدانش در کنگره توافق هسته ای میان ایران و شش قدرت جهانی را متوقف کند.
ایران پس از توافق با قدرتهای جهانی بر سر محدود کردن برنامه هستهایاش و هموار کردن راه برای لغو تحریمهایی که اقتصادش را خفه کرده بود، در انتظار افزایش تجارت و سرمایه گذاری است؛ شرایطی که میتواند منطقه را دگرگون کند.
آمریکا و ایران، هر یک برای دستیابی به یک توافق هسته ای تاریخی، امتیازهایی به یکدیگر دادهاند که جای بررسی دارد.
یک نشریه آمریکایی به بررسی دلایل تنفر اسرائیل، عربستان سعودی و محافظه کاران جدید از معامله اتمی با ایران پرداخته است، و می گوید اعتراضات آنها هیچ ارتباطی به جزئیات توافق ندارد.
بیست و دو دانشجوی «کارشناسی ارشد مدیریت» در کلاسی در تهران با جدیت به استاد بازاریابی که هر ماه از اروپا به ایران می آید گوش فرا می دهند.
مسئول امور مطبوعاتی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در مقالهای با بررسی هشت معیاری که باراک اوباما و تیم او در مذاکرات هستهای مشخصههای یک توافق خوب دانستهاند، این پرسش را مطرح کرده که آیا توافق پیش رو، براستی توافقی خوب است؟
نشریات پولیتیکو، نشنال اینترست، و هیل، مقالاتی درباره گفتگوهای اتمی و توافق احتمالی با ایران منتشر کرده اند.
یک دیپلمات ارشد ایرانی که به شرط فاش نشدن نامش با خبرنگاران گفتوگو می کرد، گفت قرار بود روز چهارشنبه توافق به انجام رسد اما روز پنجشنبه آمریکا موضع خود را تغییر داد و کوشید خطکشی ها را در مسائل مربوط به لغو تحریم ها، فعالیت های هسته ای و غیره تغییر دهد.
رابرت پاتنام، دانشمند علوم سیاسی، نوشته است که دیپلماسی بازی ای در دو سطح است. مذاکره کننده تنها در سطح کشورهای دیگر مذاکره نمی کند، بلکه درعین حال در سطح نظام داخلی خود نیز به مذاکره می پردازد.
آمریکا در مورد برنامه هسته ای ایران تلاش می کند چه کند؟ در یک جمله: «ممانعت از دسترسی ایران به یک بمب هسته ای به شکلی قابل تایید و بی وقفه.» هیچ توافقی، هیچ حمله هوایی، و نه هیچ گزینه مطرح دیگری نمی تواند اطمینان صد در صدی بدهد که ایران به بمب دست نخواهد یافت.
بسیاری از سنی ها بیش از آن که نگران شکست داعش باشند، خواستار سرنگونی بشار اسد هستند که از حمایت ایران برخوردار است. سنی های عراقی نیز علاقه ای به گذشتن از جان خود برای حمایت از حکومتی دیگر در عراق که تحت حمایت ایران باشد، ندارند.
همزمان با حرکت ایران و قدرت های جهانی به سوی یک توافق هسته ای احتمالی، عربستان سعودی با تغییرات ژئوپولتیک جدی روبرو است.
دستیابی به یک توافق هسته ای برای شش قدرت بزرگ جهان زجرآور بوده است. مذاکرات تحت رهبری جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، به دفعات برای ماهها و هفته ها تمدید شده است و حالا روز به روز در هتل کوبورگ وین ادامه دارد.
بارگذاری بیشتر