تجمع اعتراضی کارگران فولاد اهواز روز دوشنبه پنجم آذرماه در حالی به مرکز شهر اهواز رسید که تصاویر و ویدئوهای منتشر شده در شبکه های اجتماعی از حضور گسترده نیروهای یگان ویژه پلیس در این تجمعات حکایت دارد.
کارگران گروه ملی فولاد اهواز در هفدهمین روز از تجمعات اعتراضی خود به مرکز شهر اهواز رفتند. گزارشها حاکی از حضور گسترده نیروهای یگان ویژه پلیس در برابر معترضان است.
تصاویر و ویدئوهای منتشر شده در شبکه های اجتماعی نشان می دهد که کارگران فولاد اهواز در این تجمعات به نیروهای پلیس گل تقدیم کردهاند.
♦️ صف آرایی و قدرت نمایی پلیس ضدشورش مقابل #کارگران گروه ملی صنعتی #فولاد_اهواز? آیا برای مبارزه با #مفسدین و #اختلاسگران و #غارتگران ثروت این مملکت هم اینگونه صف میبندید؟!?یا فقط برای کارگری که نانش را میطلبد لشکرکشی و عرض اندام میکنید؟ دوشنبه ۵آذر✊✌️#اعتراضات_سراسری pic.twitter.com/yKNRs1icnO
— Hirad?️ (@AHirad29414413) November 26, 2018
همچنین آنها در این تجمعات شعار «خوزستان می میرد ذلت نمی پذیرد»، «می ایستیم، میمیریم، حقمونو می گیریم»، «ما کارگران فولاد، علیه ظلم و بیداد، می جنگیم، می جنگیم»،«ای رهبر آزاده، مافیا آزاده» و «اهواز شده فلسطین، مردم چرا نشستین» سردادند.
اعتراض کاگران مقابل شعبه بانک ملی اهواز نیز شکل گرفت که معترضان مقابل شعبه این بانک می گفتند: «امالفساد اهواز همینجاست، همینجاست» و «دشمن ما همینجاست، دروغ میگن آمریکاست»
حضور زنان نیز در تجمعات روز دوشنبه قابل توجه بود:
?فوری? دوشنبه ۵ آذر ۹۷حضور بانوان در بین اعتراض کارگران فولاد #اهواز شعار: نصر من الله وفتح قریب مرگ بر این دولت مردم فریب#اعتراضات_سراسری pic.twitter.com/W8txwIZpVW
— یار کودکستانی (@Saeidkocholo) November 26, 2018
این تجمعات اعتراضی در حالی روز دوشنبه در اهواز ادامه یافت که کاگران نیشکر هفت تپه نیز به تجمعات خود در شهر شوش در بیست و دومین روز متوالی ادامه دادند. هنوز «اسماعیل بخشی» کارگر بازداشت شده این شرکت زندانی است و کارگران خواهان بازگرداندن «نیشکر هفت تپه» به بخش دولتی هستند.
همچنین کانون صنفی معلمان تهران نیز در حمایت از کارگران فولاد اهواز و کاگران نیشکر هفت تپه بیانیه صادر کرد.
این کانون در این بیانیه با تاکید بر این که باید هرگونه اعتراض صنفی مطابق با قانون اساسی به رسمیت شناخته شود، اعلام کرد:حاکمیت و مسئولان امر باید با پیگیری خواسته های برحق کارگران، حذف نگاه امنیتی و توجه به خواسته کارگران مبنی بر مخالفت با خصوصی سازی -که منشأ همه مشکلات کنونی است-راه را بر سوء استفادههای بیش از این ببندند، تا پیش از آنکه دیرتر شود به رشد و توسعهگرایی مورد نظر خویش طبق برنامههای پیشبینی شده برسد.
پیش از این نیز اعتراضات کارگران نیشکر هفت تپه و کارگران گروه ملی فولاد اهواز از سوی اصناف مختلف صنفی و جوامع بین المللی از جمله وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا مورد حمایت قرار گرفته بود.
کارگران فولاد اهواز که پیش از این چندین بار تجمعات صنفی برگزار کرده بودند به پرداخت نشدن چهار ماه حقوق خود و نبود مواد اولیه برای تولید اعتراض دارند و اعلام کردند که بخش های مختلف کارخانه، از جمله لوله سازی، به دلیل نبود مواد اولیه در آستانه تعطیلی قرار دارد. آنها پیش از این حمایت خود را از کارگران معترض شرکت نیشکر هفت تپه اعلام کرده و خواستار آزادی کارگران زندانی شده بودند.
کارخانه ملی فولاد اهواز توسط گروه سرمایهگذاری امیرمنصور آریا راه اندازی شد، اما در پی اتهام فساد مالی علیه امیرمنصور آریا و برخی شرکایش، اداره این کارخانه با نظارت دستگاه قضایی به بخش خصوصی واگذار شد ولی بار دیگر مالکیت این مجموعه در اردیبهشت ماه امسال به بانک ملی بازگردانده شد.