بهروز بوچانی، نویسنده کرد ایرانی که در اردوگاه پناهندگان «پاپوآ» در گینه نو به سر میبرد، پس از شش سال جزیره مانوس را ترک کرد و گفت که دیگر به آنجا باز نمی گردد.
بهروز بوچانی روز پنجشنبه ۲۳ آبان ماه در صفحه توئیتر خود با اعلام ورودش به نیوزیلند نوشت که به دست آوردن آزادی پس از شش سال بسیار «هیجان انگیز» است.
او در ادامه نوشت که به دعوت «جشنواره کلمه» در کرایستچرچ به نیوزیلند آمده تا در این رویداد شرکت کند.
I just arrived in New Zealand. So exciting to get freedom after more than six years. I have been invited by Word Festival in Christchurch and will participate in an event here. Thank you to all the friends who made this happen.
— Behrouz Boochani (@BehrouzBoochani) November 14, 2019
روزنامه گاردین روز چهارشنبه ۲۳ آبان ماه نوشت که آقای بوچانی پس از ورود به نیوزیلند گفت که «دیگر هرگز به آنجا بر نمی گردم.»
بهروز بوچانی، پناهجوی کرد ایرانی از سال ۲۰۱۳ میلادی در اردوگاه پناهجویان «پاپوآ» در جزیره مانوس اقامت داشت، در مطلبی که سال ۹۶ برای خبرگزاری «سی ان ان» نوشت از پناهجویان این اردوگاه به عنوان «افراد فراموش شده ای که به جزیره ای فراموش شده انداخته شده اند» یاد کرد.
این روزنامه نگار و مستندساز ایرانی، زمانی که پناهجویی را پشت حصارهای جزیره مانوس تجربه می کرد، در گینه نو توانست با ساخت مستندی با نام «چوکا الان ساعت چنده»، صدای اعتراض پناهجویان به وضعیت اسفناک در جزیره مانوس باشد.
بهروز بوچانی، در بهمن سال گذشته برنده دو جایزه ادبی در استرالیا شد و در مهرماه همان سال برای تلاش در راستای ثبت مشکلات پناهجویان حاضر در جزیره مانوس جایزه مهم روزنامه نگاری تحلیلی «آنا پولیتکوفسکایا» را دریافت کرد.