وزیر خارجه آمریکا ضمن انتقاد شدید از آنچه «پاکسازی نفرت برانگیز قومی» مسلمانان روهینگیا در میانمار خواند، بر ادامه سیاست واشنگتن در پاسخگو قرار دادن مسئولان این پاکسازی تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، مایک پمپئو به مناسبت سالگرد درگیری های خونین در ایالت راخین در میانمار، روز شنبه در یک توئیت نوشت که سال پیش به دنبال حمله های مرگبار ستیزه جویان، نیروهای امنیتی میانمار به پاکسازی نفرت برانگیز قومی روهینگیا پرداختند و اگر قرار است دموکراسی در برمه(میانمار) پیروز شود، نیروهای نظامی باید به حقوق بشر احترام بگذارند.
ارتش که در سال ۱۹۶۲ با کودتا در برمه به قدرت رسید، نزدیک به ۵۰ سال است بر این کشور فرمانروایی می کند و در قانون اساسی سال ۲۰۰۸ نیزبخش بسیار بزرگی از قدرت در این کشور را در اختیار خود گرفته است.
A year ago, following deadly militant attacks, security forces responded by launching abhorrent ethnic cleansing of ethnic #Rohingya in Burma. The U.S. will continue to hold those responsible accountable. The military must respect human rights for #Burma’s democracy to succeed.
— Secretary Pompeo (@SecPompeo) August 26, 2018
دولت میانمار که اکنون رهبری آن با آنگ سان سوچی برنده صلح نوبل است، همه ادعاهای پناهندگان دایر بر شرارت ها را انکار کرده و می گوید نیروهای امنیتی با قدرت، شورش ستیزه جویان مسلمان در راخین را سرکوب کرده اند.
روز شنبه پناهندگان روهینگیایی در جنوب بنگلادش با برپایی تظاهراتی به مناسبت سالگرد سرکوب، یاد قربانیان آنچه را «نسل کشی روهینگیا» نامیدند، گرامی داشتند.
در میانمار پیشاپیش این سالگرد، نیروهای امنیتی در سراسر مرزهای کشور به گشت زنی پرداختند و بر تعداد این نیروها در مناطق مورد مشاجره در حد چشمگیری افزوده شد.
در اوایل ماه جاری دولت آمریکا ۴ فرمانده نظامی و پلیس میانمار، و دو واحد ارتش این کشور را به پاکسازی قومی متهم کرد و در فهرست تحریم شدگان قرار داد.
فشارهای بین المللی بر دولت میانمار رو به افزایش است و سازمان ملل متحد روز دوشنبه گزارشی را درباره بحران پناهندگان میانمار منتشر می کند.