وزیر خارجه ایالات متحده روز پنجشنبه در نشستی به همراه دبیرکل سازمان ملل متحد و وزیران خارجه چهار عضو دائم دیگر شورای امنیت در نیویورک شرکت و درباره تهدیدهای ناشی از کره شمالی و ایران گفتوگو کرد.
هدر ناوئرت سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با صدور بیانیهای ضمن اعلام این خبر گفت، مایک پمپئو در دیدار با همتایان بریتانیایی، فرانسوی، روسی و چینی خود بر اهمیت همکاری در برابر چالشهای جهانی تاکید کرد.
آقای پمپئو در حالی در این نشست شرکت کرد که ایالات متحده ریاست دورهای شورای امنیت را برای مدت یک ماه برعهده دارد. وی خواستار اعمال دوباره تحریمها علیه ایران، به منظور تحت فشار قرار دادن رژیم برای تغییر دادن رفتار بدخواهانه اش، شد.
In his meeting w/ @UN Secretary General & the permanent members of the #UNSC, @SecPompeo emphasized the need to fully implement resolutions on #DPRK, pressed for the re-imposition of #Iran sanctions, & expressed support for UN-led political processes in #Syria, #Libya, & #Yemen. pic.twitter.com/WuCOegdnMy
— Heather Nauert (@statedeptspox) September 27, 2018
رئیس جمهوری آمریکا هشتم اردیبهشت، با این استدلال که ایران با ادامه برنامه موشکی بالیستیک و فعالیتهای منطقهای خود روح توافق هستهای ۲۰۱۵ را نقض میکند، اعلام کرد از توافق خارج و تحریمها بازگردانده میشوند.
دور نخست تحریمهای آمریکا علیه ایران که پس از اجرای برجام در دی ماه ۱۳۹۴ لغو شده بودند، اواسط تابستان امسال بازگردانده شدند و دور دوم – که شامل تحریمهای نفتی و بانکی میشود – در آبان ماه اعمال خواهند شد.
بر اساس این بیانیه، وزیر خارجه ایالات متحده همچنین بر لزوم اجرای کامل قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد با هدف دستیابی به خلع سلاح کامل و قابل راستی آزمایی هستهای کره شمالی تاکید کرد.
RT @USUN: Proud to join @SecPompeo today in the @UN Security Council to discuss North Korea. The entire international community must continue the pressure campaign and enforce sanctions until the Korean peninsula is fully denuclearized. pic.twitter.com/jn05VKOBP0
— Nikki Haley (@nikkihaley) September 27, 2018
نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز که در نشست حضور داشت در توئیتی نوشت، جامعه جهانی باید تا زمانی که عاریسازی هستهای شبه جزیره کره بطور کامل محقق نشده، به کمپین فشار و اعمال تحریم ادامه دهد.
مایک پمپئو در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد که واشنگتن از روند سیاسی به رهبری سازمان ملل با هدف پایان دادن به جنگ داخلی هفت ساله در سوریه – مطابق با قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت – حمایت میکند.
وی در این دیدار که آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در آن حضور داشت، از دیگر اعضای دائم شورای امنیت خواست که از تلاشهای دیپلماتیک این نهاد بین المللی در ارتباط با لیبی و همچنین یمن حمایت کنند.