لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۱۹

دیدگاه | سرمقاله هیات تحریریه «وال استریت ژورنال»: اقدام نهاد نظارتی آمریکا در تأیید داروی آلزایمر به میلیون‌ها نفر امید داد


FILE - In this Aug. 14, 2018 file photo, a doctor looks at a PET brain scan at the Banner Alzheimers Institute in Phoenix. Two experimental drugs failed to prevent or slow mental decline in a study of people who are virtually destined to develop…
FILE - In this Aug. 14, 2018 file photo, a doctor looks at a PET brain scan at the Banner Alzheimers Institute in Phoenix. Two experimental drugs failed to prevent or slow mental decline in a study of people who are virtually destined to develop…

هیأت تحریریه روزنامه «وال استریت ژورنال» در مطلبی به اهمیت تأیید «آدوکانوماب»، دارویی که برای درمان زودهنگام آلزایمر طراحی شده، توسط سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا پرداخته است.

در این مطلب آمده است که صدها داروی تجربی آلزایمر طی دهه‌ها در اثبات کارآیی خود در آزمایش‌های بالینی شکست می‌خوردند و هر چند برخی از داروها قادر بودند علائم رفتاری این بیماری را به طور موقت کاهش دهند، اما پیش از «آدوکانوماب»، هیچ دارویی نتوانسته بود سرعت پیشرفت آلزایمر را کاهش دهد.

دلیل موفقیت این دارو، پیدا شدن علت بارز آلزایمر است که به تجمع توده‌های آمیلوئید بازمی‌گردد و مدت‌ها پیش از بروز علائم بیماری در افراد، خود را نشان می‌دهد.

آداکانوماب یک آنتی‌بادی مونوکلونال است که از افراد مسن‌تری که بیماری در آنها پیشرفت کند‌تری داشته، شبیه‌سازی شده است و می‌تواند آمیلوئید را پاک کند.

دز بالایی از این دارو در آزمایش‌های نهایی توانست طی هجده ماه ۷۱ درصد از تجمع آمیلوئید کم کند. با این حال، بیش از دوازده داروی تجربی که آمیلوئید را هدف قرار می‌دهند نتوانسته‌اند اثربخشی نشان دهند.

شرکت «بایوژن» نیز پس از آن که آزمایش‌های فاز سوم «آداکانوماب» بر روی ۳۲۰۰ نفر به نظر «بی‌فایده» آمد، این آزمایش‌ها را متوقف کرد. اما ماه‌ها بعد متوجه شد بیمارانی که دز بالایی از این دارو را مصرف کرده‌اند، ۲۸ درصد‌ کاهش حافظه کمتری نسبت به گروه کنترل نشان داده‌اند.

این در حالی است که آنها در آزمایش‌های دیگر، به نتیجه مشابهی دست پیدا نکردند.

شرکت «بایوژن» علت این تفاوت را دریافت دارو برای مدت زمان طولانی‌تر عنوان کرد، استدلالی که سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا آن را «به طور استثنایی منطقی» دانست؛ هر چند گروه مستقل مشاوره‌ای این سازمان مخالفت کرد.

تعدادی از گروه‌های چپ‌گرا نیز سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا را به همکاری با شرکت دارویی «بایوژن» و «پایین آوردن» استانداردهای خود متهم کردند.

هیأت تحریریه روزنامه «وال استریت ژورنال» در این مطلب تأکید می‌کند که «همین همکاری میان شرکت‌های دارویی و نهاد نظارتی آمریکا است که موجب شده است امروز آمریکایی‌ها سه واکسن برای مقابله با همه‌گیری کرونا داشته باشند.»

آلزایمر سالانه ۲۷۷ میلیارد دلار برای آمریکا هزینه دارد و درمان زودهنگام آن پیشرفت مهمی محسوب می‌شود.

این اقدام سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا به شرکت‌های سازنده دارو اطمینان داد که این نهاد در مقابل فشارهای سیاسی سر خم نمی‌کند و دستاوردهای مهم علمی را به هدر نمی‌دهد.

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.
XS
SM
MD
LG