لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۳۳

ادامه درگیری‌ها میان اسرائیل و فلسطینی‌ها به رغم تلاش‌های دیپلماتیک؛‌ ساختمان محل استقرار دفترهای رسانه‌های بین‌المللی در غزه ویران شد


لحظه تخریب ساختمانی که محل دفترهای رسانه های بین المللی در غزه بود - ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰
لحظه تخریب ساختمانی که محل دفترهای رسانه های بین المللی در غزه بود - ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰

با ادامه حملات هوایی اسرائيل به غزه در ششمین روز درگیری‌ها، خبرگزاری آسوشیتدپرس از تخریب یک ساختمان بلندمرتبه در غزه در حمله جت‌های اسرائیلی خبر داد. این ساختمان محل استقرار دفترهای چندین رسانه مهم بین المللی، از جمله آسوشیتدپرس و الجزیره، بود.

آسوشیتدپرس می نویسد که تخریب این ساختمان در روز شنبه ۲۵ اردیبهشت و تقریبا یک ساعت پس از یک هشدار قبلی مبنی بر هدف قرار گرفتن آن در یک حمله صورت گرفت و افراد پیش از حمله محل را ترک کرده بودند. ارتش اسرائيل به کارکنان آسوشیتدپرس گفته بود فورا باید این ساختمان را ترک کنند.

در همین حال، پیکارجویان فلسطینی در روز شنبه نیز به شلیک راکت به سمت شهر تل آویو در اسرائيل و دیگر مناطق این کشور ادامه دادند. رویترز می نویسد که نشانه ای از پایان درگیری ها دیده نمی شود.

دیپلمات های عرب و آمریکایی تلاش دارند شرایط را آرام کنند. شبه نظامیان در غزه شبانه حدود ۲۰۰ راکت به سمت شهرهای اسرائیل شلیک کردند. هواپیماهای اسرائيل نیز به اهدافی حمله کردند که به گفته این کشور، مواضع حماس است. گروه فلسطینی حماس باریکه غزه را اداره می کند.

در همین حال خبرگزاری رویترز به نقل از پزشکان فلسطینی گزارش داد که از روز دوشنبه که درگیری‌ها آغاز شد تاکنون دست کم ۱۳۹ نفر از جمله ۳۹ کودک در غزه کشته شده اند.

اسرائيل نیز از کشته شدن ۹ نفر، از جمله کودکان، خبر داده است. یک سرباز اسرائيلی و یک کارگر هندی نیز در میان کشته شدگان در اسرائيل هستند.

اوایل روز شنبه، در حمله ای هوایی به یک ساختمان سه طبقه در کمپ آوارگان شاطی در «شهر غزه»، هشت کودک و دو زن از بستگان یک خانواده کشته شدند. به گزارش آسوشیتدپرس، ارتش اسرائیل به درخواست برای اظهارنظر پاسخ نداده است. حماس گفت در پاسخ به آن حمله هوایی چندین راکت به جنوب اسرائیل شلیک کرد.

اسرائیل می گوید به مناطقی که مورد استفاده حماس است حمله می کند.

به گزارش آسوشیتدپرس، در حملات هوایی که اسرائيل روز جمعه انجام داد، یک خانواده شش نفره در خانه خود کشته شدند و هزارن نفر به پناهگاه های تحت اداره سازمان ملل رفتند. ارتش اسرائيل گفت در این عملیات ۱۶۰ فروند هواپیمای نظامی حدود ۸۰ تن مواد منفجره را طی مدت ۴۰ دقیقه شلیک کردند و موفق شدند شبکه وسیع تونل‌های حماس را با موفقیت منهدم کنند.

یک سخنگوی ارتش اسرائيل گفته است قصد ارتش اسرائيل کاهش خسارت‌های ناخواسته در حمله به اهداف نظامی است اما تدابیری که در حملات دیگر اتخاذ می کند نظیر شلیک های هشدار برای بیرون راندن غیرنظامیان، «این بار عملی نبود.»

رسانه های اسرائيلی می گویند که ارتش معتقد است که ده ها نفر از پیکارجویان در داخل تونل ها کشته شدند. به گزارش آسوشیتدپرس، حماس و «جهاد اسلامی» تایید کرده اند که ۲۰ نفر از اعضایشان کشته شده اند؛ اما ارتش اسرائيل می گوید که تعداد کشته ها بسیار بیشتر است.

به نوشته رویترز، ارتش اسرائیل گفته است که هواپیمای آن به سایت های شلیک راکت و آپارتمان های متعلق به حماس حمله کرده اند.

ارتش اسرائيل می گوید از روز دوشنبه حماس حدود ۲۳۰۰ راکت به سمت این کشور شلیک کرده است که از این تعداد، ۳۸۰ راکت داخل باریکه غزه فرود آمد و حدود ۱۰۰۰ راکت را نیز پدافند هوایی اسرائيل منهدم کرد. اما پرتاب راکت ها زندگی در شهرهای جنوبی اسرائيل را مختل کرده و باعث مختل شدن کار فرودگاه ها و به صدا در آمدن آژیرهای خطر حمله راکتی در تل آویو و اورشلیم شده است.

آسوشیتدپرس می نویسد در مناطق اشغالی کرانه باختری نیز فلسطینی ها دست به اعتراضات گسترده ای زدند که ۱۱ نفر در شلیک نیروهای اسرائيلی کشته شدند.

در همین حال دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، هفته گذشته به کنگره اطلاع داد که ۱۰ میلیون دلار به فلسطینی های کرانه باختری و غزه، کمک می رساند تا سعی کند صلح فلسطینی ها با اسرائیل را ترویج کند. به نوشته آسوشیتدپرس، اسامی دریافت کنندگان این کمک ها عنوان نشده است. وزارت خارجه آمریکا روز جمعه گفت این بخشی از یک بودجه ۱۰۰ میلیون دلاری است که پیشتر برای کمک ها به فلسطینی ها اختصاص داده شده است.

در همین حال، جواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران، دیدار با همتای اتریشی خود را در اعتراض به اقدام دولت اتریش برای برافراشتن پرچم اسرائيل در وین، لغو کرد. به گزارش رویترز، این مطلب را وزارت خارجه اتریش اعلام کرد. اتریش برای نشان دادن همبستگی خود با اسرائیل، پرچم این کشور را برافراشته است.

یک سخنگوی وزارت خارجه اتریش گفت از این اقدام وزیر خارجه ایران متاسف است، اما «برای ما مثل روز روشن است که وقتی حماس با بیش از ۲ هزار راکت به اهداف غیرنظامی در اسرائيل حمله می کند، ما ساکت نخواهیم ماند.»

در همین حال آلون اوشپیز، مدیرکل وزارت خارجه اسرائيل، به یک توئیت عباس عراقچی، مذاکره کننده ایران در گفتگوهای احیای برجام در وین، که برافراشته شدن پرچم اسرائیل در پایتخت اتریش را «شوک آور و درد آور» خوانده بود، واکنش نشان داد.

اوشپیز در توئیتر نوشت که «شوک آور و درد آور آن است که ۲ هزار راکت توسط گروه تروریستی مورد حمایت ایران به جوامع اسرائیلی شلیک شده است. [برافراشته شدن] پرچم اسرائیل، یک دموکراسی دوست اتریش که با آن کشور ارزش‌های مشترک دارد، امری طبیعی است. شما بهتر است به دیدن آن عادت کنید.»

آلمان، همسایه اتریش، نیز پیشتر ضمن اعلام حمایت از اسرائیل، حملات راکتی حماس به این کشور را محکوم کرده است. اسرائيل، آمریکا، و بسیاری از کشورهای دیگر حماس را یک سازمان تروریستی می‌دانند.

ناآرامی ها و درگیری های اخیر عمدتا در پی خشم فلسطینی‌ها از اخراج احتمالی شماری از خانواده‌های فلسطینی از منطقه شیخ جراح، در شرق اورشلیم، آغاز شده است.

XS
SM
MD
LG