ویدئوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی نشان می دهد که گروهی از مردم در کوت عبدالله واقع در اهواز در پی «مرگ مشکوک» یک شاعر اهوازی شامگاه یکشنبه ۱۹ آبان ماه دست به تجمع زدهاند.
براساس ویدئوهای منتشر شده معترضان اقدام به بستن جاده کوت عبدالله اهواز کردند و گروهی نیز اقدام به بستن مسیرها با روشن کردن آتش کرده اند.
#اھواز در مقابل جنایت قتل شاعر جوان حسن حیدری سکوت نکرد. جمھوری اسلامی باید بھای جنایاتش را بپردازد. دیگر بس است! pic.twitter.com/MxcmtnDtlc
— آ.گلشني (@yarashna7) November 10, 2019
معترضان می گویند که مرگ «حسن حیدری» شاعر منتقد جمهوری اسلامی مشکوک است. این شاعر چندین بار بازداشت شده بود که آخرین بار آن به همراه شهاب بلاوی، دیگر شاعر عرب، در جریان سیلابهای امسال بود. گزارشهای غیررسمی حاکی است که شهاب بلاوی نیز همچنان در بازداشت به سر می برد.
کمپین دفاع از فعالان عرب اهواز درباره مرگ حسن حیدری نوشت که او در بیمارستان شفا اهواز جان باخته و اطرافیانش «زهر» را علت مرگ او میدانند.
حسن حیدری شاعر جوان اهوازی که به دلیل سرودن شعرهای سیاسی و اعتراضی در محافل مردمی سال پیش بازداشت شده بود، امروز در بیمارستان شفا اهواز جان باخت!اطرافیانش علت مرگ را ناشناخته و در اثر «زهر» میدانند! #فعالان_عرب#اهواز pic.twitter.com/Q6lBccMojA
— کمپین دفاع از فعالان عرب اهواز (@campaignarab) November 10, 2019
همچنین معترضان به مرگ مشکوک این شاعر اهوازی در شعارهای شب گذشته خود می گفتند که «اهواز در عزا است و خون هدر نخواهد رفت.»
? هم اكنون تظاهرات در كوى شكاره كوت عبدالله در اعتراض به كشته شدن شاعر اهوازى #حسن_حيدرى به طرز مشكوك pic.twitter.com/pxvIUi9DnO
— فرياد در خفا ٢ (@bidarbashid2) November 10, 2019
اما مقامات جمهوری اسلامی مشکوک بودن مرگ این شاعر منتقد را رد کرده و تجمع در اهواز را که امروز دوشنبه نیز ادامه داشته است را به دلیل «معروف بودن این شاعر اهوازی» اعلام و مدعی شدند که مردم برای گفتن «تسلیت» در منطقه تجمع کردهاند.
در حالی مرگ مشکوک این شاعر اهوازی مورد اعتراض قرار گرفته است که پیش از این نیز خبر مرگ بنیامین آلبوغبیش، شهروند عرب اهوازی که در تاریخ ۵ خرداد ۹۸ به همراه برادرش محمدعلی آلبوغبیش توسط ماموران اداره اطلاعات بازداشت شده بود در تاریخ ۵ تیر از سوی یک مقام امنیتی به خانوادهاش اعلام شد.
جمهوری اسلامی بارها فعالان عرب و مخالف خود را به بهانه های مختلف بازداشت کرده است. علی حیدری، فعال عرب، آبان سال ۹۷ به صدای آمریکا خبر داده بود که پس از حمله مسلحانه به رژه نیروهای مسلح در ۳۱ شهریور سال گذشته، نزدیک به ۷۰۰ نفر در استان خوزستان بازداشت شده و هیچ نهادی پاسخگوی خانواده بازداشتشدگان نیست.
بر اساس آخرین تحقیقات سازمان عفو بینالملل، از دسامبر ۲۰۱۷ تاکنون دستکم ۱۱ مورد مرگ مشکوک بازداشتشدگان در ایران اتفاق افتاده است.
نهادهای بینالمللی مدافع حقوق بشر و دولت ایالات متحده بارها آزار و زندانی کردن اعضای اقلیتهای قومی و پیروان اقلیت های مذهبی توسط رژیم جمهوری اسلامی را محکوم کرده اند.