لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۳۲

حسین رئیسی، حقوق‌دان: حریم خصوصی مردم هیچ‌گاه مورد احترام جمهوری اسلامی نبوده؛ محسنی اژه‌ای نگران خودش است


محسنی اژه‌ای - آرشیو
محسنی اژه‌ای - آرشیو

رییس جدید قوه قضاییه ایران در تبیین برنامه‌هایش بر «گسترش آزادی‌های مشروع در جامعه»، «جلوگیری از تجسس و تفحص بی‌مورد ... و ورود به حریم خصوصی» تاکید کرد. حسین رئیسی، حقوق‌دان، در گفت‌وگو با بخش فارسی صدای آمریکا، این اظهارات محسنی اژه‌ای را ناشی از نگرانی او از برملا شدن ابعاد تاریک گذشته خودش و سایر مقامات جمهوری اسلامی دانست.

حسین رئیسی، حقوق‌دان، معتقد است که «آقای محسنی اژه‌ای بیشتر نگران خودش، ایادی اطرافش و برخی از دولت‌مردان هم‌سو با خودش در نیروهای نظامی در دستگاه روحانیت و دیگران است، نه نگران مردم.»

آقای رئیسی، که پیش از این وکالت بسیاری از پرونده‌های قربانیان نقض حقوق بشر در ایران را بر عهده داشته، تاکید کرد: «مسئله حریم خصوصی مردم به مفهوم خاص خود که به عنوان یکی از حقوق بنیادین و حقوق بشر شناخته می‌شود، هیچ‌گاه از سوی جمهوری اسلامی به‌خوبی مورد احترام و حفاظت نبوده است. هر زمان دلشان خواسته در اتاق خواب‌های مردم، موبایل‌هایشان، تلفن‌هایشان، دوربین [و شنود] کار گذاشته‌اند و مسائل متعدد دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد.»

به گفته حسین رئیسی، «آنچه این روزها اهمیت دارد و به نظر می‌آید محسنی اژه‌ای نگرانش است، گذشته خودش است و رفتاری که خودش و دیگرانی که به او نزدیک هستند انجام داده‌اند و می‌خواهد که آنها بر ملا نشود. مثلا این را که ‍پسر محسنی اژه‌ای چه کاره است، این که آیا محسنی اژه‌ای یا کسانی نزدیک به او معاملاتی داشته‌اند، دستی در اموال بیت‌المال داشته‌اند یا نه، حساب بانکی‌هایشان چگونه است، احتمالا نگرانند.»

این حقوق‌دان تاکید کرد: «آنچه که از حریم خصوصی اهمیت دارد و باید مورد حمایت قانون و حمایت دستگاه قضایی قرار گیرد، این است که هیچ کس مورد تجسس بی‌مورد و بدون دستور مقام قضایی قرار نگیرد و دستور مقام قضایی هم باید مبنتی بر دلایل ضرورت نقض حریم خصوصی باشد. این یک اصل است که باید در مورد همگان رعایت بشود.»

این وکیل حقوق بشری همچنین افزود: «آقای محسنی اژه‌ای به باور من نگران خودش و کسان اطراف خودش است که مبادا نورافکن یک روزنامه‌نگار، یا قلم یک روزنامه‌نگار، و دوربین یک جست‌وجوگر مواردی از ایشان برملا کند که نشان‌دهنده گذشته نادرستشان باشد و بخواهد ابعاد تاریکی از رفتار گذشته خودشان را آشکار کند. از این رو از همان ابتدا در جلسه مهم معارفه می‌آید به این موضوع می‌پردازد، در حالی که موضوعات بسیار مهم‌تری وجود داشت که می‌توانست به آن بپردازد. امیدوارم که این حرفش سیاسی نباشد و شاید امیدوار بود که بخواهد تغییر بکند.»

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG