رهبر مخالفان در ليبی، که با عنوان شورای ملی انتقالی ليبی ازسوی ايالات متحده به عنوان حکومت مشروع ليبی شناخته شده است و اکنون به نظر می رسد در آستانه به دست گرفتن کامل قدرت قرار دارد، طی نشست مطبوعاتی روز دوشنبه، ۳۱ مردادماه ۱۳۹۰، در بنغازی از نيروهای مسلح شورشی که وارد طرابلس شده اند قدردانی کرد و به آنان شادباش گفت.
خيزش مردم ليبی ۲۶ بهمن ۱۳۸۹ - با الهام از نهضت های مردمی موسوم به «بهار عرب» در تونس و مصر، ناآرامی هايی در بنغازی آغاز شد. |
مصطفی عبدالجليل در اين نشست خبری گفت، «ما اکنون در مراحل پايانی بيرون راندن معمر قذافی هستيم.»
مصطفی عبدالجليل همچنين خواهان حفاظت جان و مال شهروندان شد.
عبدالجليل گفت، ليبی پس از قذافی دولتی متکی به قانون برپا خواهد داشت و اين دولت دادگاه هايی تشکيل خواهد داد تا به جرايم متهمانی که وی مدعی شد «اين خرابی» را در دوران قذافی به بار آورده اند رسيدگی کند.
عبدالجليل گفت حکومت ليبی پس از قذافی مبتنی بر آزادی، عدالت، برابری و شفافيت در درون يک چارچوب اسلام متعادل است و در آن همه شهروندان با يکديگر برابر و صاحب حق زندگی شرافتمندانه خواهند بود.
وی همچنين از جامعه بين المللی برای حمايت از مردم ليبی در اين بحران تشکر کرد.
سخنان رهبر شورای ملی انتقالی ليبی در شرايطی منتشر می شود که نيروهای طرفدار قذافی هنوز در جای جای طرابلس به تلاش برای حفظ موقعيت خود و پس راندن نيروهای مخالفان تلاش می کنند.