اهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل روز یکشنبه ٢٠ فروردین (٨ آوریل) به شش قدرت بزرگ جهانی که با ایران مذاکره کرده اند هشدار داد تا در مذاکرات آتی خود با تهران در مورد روند غنی سازی این کشور محدودیت های جدی اعمال کنند.
آقای باراک در مصاحبه ای با تلویزیون سی ان ان گفت «اگر گروه ٥ + ١ آستانه پایینی، همچون توقف غنی سازی بیست درصدی تعیین کند، به این معنا است که ایران اساساً به قیمت بسیار پایین و بدون آنکه چندان از تحریم ها آسیب ببیند، برنامه نظامی خود را ادامه داده است و این موضع تغییر کلی مسیر خواهد بود».
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل ماه گذشته برای یافتن یک راهکار صلح آمیز برای برنامه اتمی ایران سه معیار تعیین کرد: تهران تاسیسات اتمی زیرزمینی خود در قم را برچیند، غنی سازی اورانیوم را متوقف کند و در نهایت کلیه مواد غنی سازی، فراتر از آن چه که با آن در ایران ایزوتوپ های پزشکی می سازند و یا انرژی هسته ای تولید می کنند را نابود کند.
نتانیاهو در طی دیدار ماه مارس خود از کانادا و واشنگتن و در ملاقات با باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده گفت: «زمانی که من در مورد مواد صحبت می کنم، منظور من همه مواد است، از ٣̷٥ درصد به بالا.»
نیویورک تایمز شامگاه شنبه گزارش داد که ایالات متحده و متحدان اروپایی آن قصد دارند از تهران بخواهند تا نیروگاه قم را فوراً تعطیل و در نهایت فعالیت های غنی سازی سوخت آن را متوقف کند. بنا به گزارش این روزنامه، غنی سازی اورنیوم (ایران) فقط چند قدم با میزان لازم برای ساخت بمب و انتقال محموله های موجود سوخت به خارج از کشور فاصله دارد.
ایران روز یکشنبه درخواست های مطرح شده در این گزارش ها را رد کرد و گفت نه تنها نیروگاه زیرزمینی قم را تعطیل نخواهد کرد بلکه از غنی سازی اورانیوم در سطوح بالا نیز دست نخواهد کشید.
فریدون عباسی دوانی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در یک مصاحبه طولانی با ایسنا این دو درخواست را «غیرمنطقی» خواند.
محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران گفت ایران «برای مذاکرات آمادگی دارد و پیشنهادهای عملی غیرمشخصی برای دیدار آتی دارد».
نتانیاهو روز یکشنبه پس از دیدار با ماریو مونتی، همتای ایتالیایی خود ایران را به سوء استفاده از مذاکرات برای به تاخیر انداختن زمان و منحرف کردن افکار جهانی متهم کرد و گفت اسرائیل آن ها (عملکرد ایران) را پیگیری خواهد کرد.
دولت ایالات متحده می گوید تصمیم ایران برای توسعه بمب اتمی و یا این که زمان اقدام نظامی (علیه ایران) فرا رسیده است را باور ندارد و ترجیح می دهد تا برای مشاهده تاثیر تحریم ها صبر پیشه کند.
اما اسرائیل که یک ایران اتمی را تهدیدی برای موجودیت خود تلقی می کند می گوید احتمال نزدیک بودن ایران به ساخت بمب اتمی و استفاده از آن بالا است. اسرائیل ایده حمله نظامی پیشگیرانه خود به ایران را رد نکرده است.
ایران در ژانویه سال ٢٠١١ با شش قدرت جهانی فرانسه، بریتانیا، آلمان، چین، روسیه و ایالات متحده دیدار کرد اما این مذاکرات بی ثمر بودند.
واشنگتن پست روز حمعه گزارش داد باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده به ایران گفته است که ایالات متحده برنامه اتمی غیرنظامی تهران را به شرطی می پذیرد که ایران ثابت کند درصدد ساخت سلاح های اتمی نیست.
بنا به گزارش این روزنامه، آقای اوباما از طریق رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه به تهران پیام فرستاد و این پیام هفته گذشته به علی خامنه ای، رهبر ایران تحویل داده شد.