لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۱۱

ادعای تازه دولت پزشکیان؛ ۷۵۰ هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در ایران


یک مدرسه در ایران
یک مدرسه در ایران

وزیر آموزش و پرورش دولت پزشکیان آمار دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل را ۷۵۰ هزار نفر عنوان کرد و گفت که این از این آمار، «حدود ۱۵۰ هزار نفر» در دوره اول ابتدایی و بقیه مربوط به متوسطه اول و دوم است.

علیرضا کاظمی گفته بازماندگان از تحصیل ربطی به آموزش و پرورش ندارد و ادعا کرد که بازماندگان از تحصیل در دوره متوسطه مربوط به کسانی است که دنبال کار و مهارت هستند.

کاظمی همچنین ادعا کرده که بخشی از این تعداد ممکن است مربوط به دختران روستایی باشد که به خاطر کلاس مختلط از تحصیل بازمانده باشند.

شماری از کارشناسان بر این باورند که ترک تحصیل برای ورود به بازار کار در سال‌های اخیر همزمان با افزایش تورم و شدت گرفتن فقر در کشور شتاب گرفته است.

در همین رابطه روزنامه شرق اول مهر ماه در گزارشی نوشته بود: «دانش‌آموزان ترک تحصیل و ورود به بازار کار را برای خودشان یک برد حساب می‌کنند و درس خواندن و ساعاتی که سر کلاس هستند را برای خودشان باخت می‌دانند.»

روزنامه خراسان نیز یازدهم مرداد ماه در گزارشی به این موضوع پرداخته و نوشته بود: «درد معیشت و فقر مهمترین عوامل ترک تحصیل به شمار می‌آید.»

همچنین در مورد بازماندن دختران از تحصیل در مناطق محروم و روستاها نیز از نگاه فعالان اجتماعی این موضوع ارتباط مستقیم با فقر و کودک همسری دارد.

در این رابطه نیز روزنامه «دنیای اقتصاد» ۲۳ مرداد ماه با انتشار نتایج یک پژوهش در زمینه «کودک همسری» نوشته بود: «در ایران عواملی مانند پایین بودن درآمد سرانه، تورم‌ بالا و نابرابری درآمدی از اصلی‌ترین عوامل ازدواج زودهنگام کودکان است.»

این شرایط در حالی است که سیستم آموزش و پرورش هم از کمبود معلم، نبود کلاس درس کافی و فرسوده بودن بخش قابل توجهی از زیرساخت‌های آموزشی رنج می‌برد. در همین رابطه معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش از کمبود حدود هشت هزار معلم تربیت‌بدنی در کشور خبر داده است.

در حالی که این کمبودها و بحران‌های آموزشی در سال‌های اخیر شدت گرفته، مقامات جمهوری اسلامی در این سال‌ها تمرکز خود را به تغییر محتوای کتب درسی معطوف کرده‌اند. تغییر محتوای کتب درسی و تغییر رویکرد آموزشی در مدارس سال‌ها است که یکی از دغدغه‌های رهبر جمهوری اسلامی است. علی خامنه‌ای بارها نسبت به محتوای کتاب‌های درسی حساسیت نشان داده و خواستار بازبینی در محتوای مفاد درسی شده است. او در اردیبهشت سال ۱۴۰۱ در دیدار با جمعی از معلمان و فرهنگیان سراسر کشور گفت که «مطالب بی‌فایده کتب درسی باید حذف شود.»

در آبان ماه سال گذشته همچنین دبیر ستاد همکاری‌های حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرگزاری «ایسنا» درباره استخدام ۳۰۰۰ طلبه زن و مرد به عنوان معلم گفته بود که «طلبه‌هایی که در طرح «امین» با این وزارتخانه همکاری می‌کنند نیز کاملا «خودجوش» و «جهادی» و بدون دریافت هیچ کمک مالی از وزارت آموزش و پرورش در امور تربیتی مدارس فعالیت دارند.»

XS
SM
MD
LG