لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۲ ایران ۰۱:۰۰

کشيک کار شب وارد فهرست علل احتمالی ايجاد سرطان خواهد شد


بزودی کشيک کار شب، مانند انتشار دود اگزوز ديزل و اشعه های ماورای بنفش، وارد فهرست علل احتمالی ايجاد سرطان خواهد شد.

اين فرضيه بر اساس تحقيقی است که طبق آن موارد بيشتری از سرطان سينه و سرطان پروستات در ميان زنان و مردانی که ساعات کارشان پس از تاريک شدن هوا آغاز ميشود، مشاهده شده است.

طی ماه جاری، آژانس بين المللی تحقيقات سرطان، شاخه پژوهشهای سرطانی سازمان جهانی بهداشت، کشيک کار شب را، به فهرست علل احتمالی ايجاد سرطان اضافه خواهد کرد.

البته ، افزايش موارد سرطان، ثابت کننده کار نوبت شبانه به عنوان يک عامل سرطانزا نيست، و احتمال وجود عوامل مشترک ديگری در ميان کارگران و کارمندان شبانه می تواند مشدد پيدايش سرطان باشد.

در هر صورت، دانشمندان معتقدند که کشيک کار شب، خطرناک است، چرا که سبب اختلال ريتم ۲۴ ساعته بدن انسان، و يا به اصطلاح ساعت بيولوژيکی بدن، ميشود. به علاوه، هورمنی به نام Melatonin ، که قادر به سرکوبی ظهور و رشد توموريا غده است، معمولا طی شب توليد ميشود.

اگردرستی فرضيه کشيک کار شب، سرانجام ثابت شود، ميليونها نفر در سراسر جهان تحت تاثير آن قرار خواهند گرفت. طبق برآورد کارشناسان،تقريبا ۲۰ درصد جمعيت کارمندان و کارگران کشورهای توسعه يافته، در نوبت شبانه کار می کنند.

آقای Richard Stevens، متخصص شيوع سرطان و استاد دانشکده پزشکی در دانشگاه Connecticut، در رده اولين دانشمندانی بود که به ارتباط ميان کشيک کار شب و سرطان پی برد، و در سال ۱۹۸۷ ميلادی، مقاله ای علمی در اين باره به انتشار رسانيد.

در آن زمان، او سعی بر پيدايش علت افزايش ناگهانی موارد سرطان سينه در سالهای ۱۹۳۰ داشت، زمانيکه کار نوبت شبانه نشانه پيشرفت محسوب ميشد. اکثر دانشمندان آن دوره،نسبت به اين فرضيه و طرح پيشنهادی حيرت زده بودند.

ولی در سالهای اخير، مطالعات علمی بسياری به اين نتيجه رسيده اند که در حقيقت زنانيکه سالهای سال در کشيک شب کار ميکنند، بيشتر مستعد ابتلا به سرطان سينه هستند. همچنين، طبق نتايج آزمايشاتی بروی حيوانات، هنگاميکه برنامه شب و روز آنان جابه جا شد،پيدايش تومورهای سرطانی و مرگ و مير زود رس در آنان افزايش يافت.

برخی ديگر از تحقيقات براساس اين فرضيه است که کار شبانه ميتواند در مردان نيز ايجاد سرطان پروستات کند.

از آنجائيکه اين تحقيقات تمرکز بيشتری بروی پرستاران و کارمندان هواپيمايی داشته است، انجام تحقيقات وسيعتری ميان جمعيتهای متفاوت لازم است تا فرضيه های کنونی را تأييد يا تکذيب کند.

در فهرست بلند بالای موادی که به عنوان مشدد سرطان شناخته شده اند، مشروبات الکلی، و قرصهای ضد حاملگی به چشم می خورند. ولی، اين فهرست پيرامون مقدار و مدت زمان استفاده آن و همچنين احتمال ايجاد سرطان از سوی مشروبات و قرصهای ضد حاملگی صحبتی به ميان نمی آورد.

XS
SM
MD
LG