رکورد رسمی درگذشتگان کرونا در ایران روز سه شنبه دوم شهریور با مرگ ۷۰۹ نفر در یک شبانه روز باز هم شکسته شد.
وزارت بهداشت ایران روز سه شنبه اعلام کرد آمار کل جانباختگان کرونا در ایران به ۱۰۳ هزار و ۳۵۷ نفر می رسد.
همچنین آمار کل مبتلایان به کرونا از ابتدای شیوع این بیماری در ایران تا روز سه شنبه به حدود ۴ میلیون و ۷۵۶ هزار نفر رسیده است.
وزارت بهداشت ایران در حالی می گوید در شبانه روز گذشته ۷۰۹ نفر بر اثر بیماری کرونا درگذشته اند که بنابر اعلام فرمانده قرارگاه نظارتی و عملیاتی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان «روزانه ۶۰ تا ۷۰ نفر از مردم استان خوزستان به دلیل کرونا جانشان را از دست میدهند .»
خوزستان تنها یکی از ۳۱ استان ایران است و با توجه به تعداد شهرهایی که از نظر خطر ابتلا به کرونا در وضعیت قرمز هستند، معلوم نیست آمار واقعی مرگ و میرهای کرونا در سراسر ایران تا چه اندازه به آمار رسمی وزارت بهداشت نزدیک است.
در حال حاضر ۳۵۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۵۹ شهر در وضعیت نارنجی، ۳۰ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
به گزارش ایسنا، ولیالله حیاتی، فرمانده قرارگاه نظارتی و عملیاتی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان، می گوید: «برای پاسخ به موارد نادرست منتشرشده علیه واکسن در فضای مجازی، باید اطلاعرسانیها افزایش یابد.» این در حالی است که برخی از عالی ترین مقام های جمهوری اسلامی در مخالفت با واکسن های معتبر جهانی بارها اظهارنظر کرده اند.
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران روز یکشنبه گفت: «اجازه نمی دهیم دشمنان واکسن را در بدن مردم ما تزریق کنند چون میدانیم در استراتژی دشمن، فلج سازی مردم ایران یک هدف قطعی است.»
حسین سلامی پرسید: «آیا کسی می تواند تضمین دهد آمریکاییها با واکسن، مردم ما را به بیماری پیچیده، خطرناک و غیرقابل درمان دیگری مبتلا نکنند؟»
فایزر یکی از واکسن های معتبر آمریکایی است که مجوز دائمی سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا را دریافت کرده است و صدها میلیون دز از آن در کشورهای مختلف مورد استفاده قرار گرفته است.
در همین حال، سعید نمکی، وزیر بهداشت در آخرین روزهای مدیریت بحث برانگیز خود بر این وزارتخانه با انتشار نامه خداحافظی از وزارت بهداشت، از اجرای «سناریوی خباثت آمیز» برای تهیه «واکسن از خارج و داخل» انتقاد کرده است.
بسیاری معتقدند دستور آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ممنوعیت واکسنهای آمریکایی و بریتانیایی، از جمله فایزر و مدرنا، از دلایل عمده کندی واکسیناسیون و بالا رفتن آمار ابتلا و مرگ در ایران است.
در خبری دیگر و در حالی که رئیس سازمان نظام پزشکی ایران در مصاحبهای به مناسبت روز پزشک، وضعیت کادر درمانی در ایران را بحرانی توصیف کرد، خبرگزاری فارس می گوید کاروان «نسل حسینی» همزمان با روز پزشک به بیمارستان بقیه الله تهران رفت تا «برای کادر درمان و بیماران کرونایی بستری در این مرکز درمانی» مراسم عزاداری برگزار کند.
از زمان شیوع کرونا در ایران، در موارد متعدد توصیههای بهداشتی برای جلوگیری از گسترش این بیماری با مخالفتهایی از سوی نهادها و مسئولان مذهبی جمهوری اسلامی مواجه شده است. در مواردی، مسئولان جمهوری اسلامی اعلام کرده اند اعتقادات دینی و حضور در مراکز و مراسم مذهبی شیعه می تواند عامل جلوگیری از بیماری و مرگ بر اثر باشد.