لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۹ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۳۶

واکنش سناتورها روبیو و کروز در سالگرد گروگانگیری دیپلمات‌های آمریکایی: فشار بر رژیم ایران باید ادامه یابد


سناتورها مارکو روبیو (راست) و تد کروز
سناتورها مارکو روبیو (راست) و تد کروز

مارکو روبیو و تد کروز، سناتورهای جمهوریخواه ایالت‌های فلوریدا و تگزاس، در توئیت‌هایی به سالگرد گروگانگیری دیپلمات‌ها و کارکنان سفارت آمریکا در تهران واکنش نشان دادند.

آقای روبیو روز دوشنبه ۱۳ آبان نوشت: «امروز چهلمین سالگرد روزی است که سفارت‌مان در ایران اشغال و آمریکایی‌ها گروگان گرفته شدند. رژیم حامی تروریسم در تهران همچنان به گروگانگیری آمریکایی‌هایی مثل باب لوینسون، سیامک نمازی، و دیگران ادامه می‌دهد. ما باید فشار بر رژیم را ادامه دهیم.»

همچنین سناتور تد کروز به خبر امروز آسوشتیدپرس مبنی بر تخطی ایران از توافق هسته‌ای واکنش نشان داد. او با بازنشر این خبر در توئیتی نوشت: «تخلفات جدید ایران [از برجام] دلیل دیگری است که باید توافق فاجعه‌بار اوباما-ایران پاره شود.»

وی در ادامه این توئیت نوشته است که او و لیندزی گراهام، سناتور کارولینای جنوبی، در حال کار روی لایحه‌ای برای حذف معافیت های هسته ای غیرنظامی ایران هستند.

اشاره سناتور کروز به معافیت همکاری هسته ای در قالب برجام است که به تازگی وزیر خارجه آمریکا از تمدید آن خبر داده بود.

به دنبال اشغال سفارت آمریکا در تهران و بازداشت کارکنان آن، ایالات متحده در تاریخ ۷ آوریل ۱۹۸۰ روابط دیپلماتیک خود با ایران را قطع کرد. گروگان‌ها در نهایت در تاریخ ۲۰ ژانویه ۱۹۸۱ آزاد شدند؛ با این حال، روابط دیپلماتیک همچنان قطع ماند و در حال حاضر سوئیس حافظ منافع آمریکا در ایران است.

پیشتر، کاخ سفید در چهلمین سالگرد گروگانگیری کارکنان و دیپلمات های آمریکایی توسط ایران، بیانیه‌ای صادر کرد و نوشت: رژیم ایران باید صلح را جایگزین گروگان‌گیری، قتل و دزدی دریایی کند.

بیشتر بخوانید:‌
از صفحه ویژه صدای آمریکا درباره «چهل سال گروگانگیری» دیدن کنید:

همچنین پیش از این اعلام شد، دفتر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده است که مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، روز دوشنبه در چهلمین سالگرد اشغال سفارت آمریکا در تهران، میزبان مراسمی در این وزارتخانه برای گرامیداشت خدمت و فداکاری گروگان‌های سابق خواهد بود.

به گزارش مجله آتلانتیک، دست کم پنج شهروند آمریکایی، که بیشترشان دوتابعیتی هستند، هم‌اکنون در ایران محبوسند. یک آمریکایی دیگر به نام رابرت لوینسون نیز ۱۲ سال پیش در ایران ناپدید شد.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG