لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۴:۰۶

دیدگاه‌های مقامات کنونی و پیشین ایالات متحده درباره سیاست آمریکا در قبال ایران


از راست: جان کری وزیر خارجه سابق، بن کاردن سناتور دموکرات، جیم متیس وزیر سابق دفاع، استیون منوشن وزیر خزانه داری و مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده.
از راست: جان کری وزیر خارجه سابق، بن کاردن سناتور دموکرات، جیم متیس وزیر سابق دفاع، استیون منوشن وزیر خزانه داری و مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده.

به گزارش نشریه «هیل»، مایک پمپئو وزیر خارجه، استیو منوشن وزیر خزانه‌داری، جیم متیس وزیر دفاع پیشین، بن کاردن سناتور دموکرات و عضو کمیته روابط خارجی سنا، و جان کری وزیر خارجه پیشین ایالات متحده روز یکشنبه در شبکه‌های تلویزیونی مهم آمریکا حضور یافته و درباره ایران صحبت کردند.

مایک پمپئو

مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، روز یکشنبه تاکید کرد که ایران قطعا مسئول حمله به تاسیسات تولید نفت عربستان سعودی است؛ اقدامی که شورشیان حوثی مورد حمایت ایران مسئولیت آن را بر عهده گرفته‌اند.

آقای پمپئو در شبکه سی‌بی‌اس گفت که این حملات «نمی‌توانستند از جانب حوثی ها آمده باشند. این که کسی تاکید کند که آنها [حوثی‌ها] این کار را کرده‌اند، دیوانگی است.» وی افزود: «این یک اقدام به جنگ بود … این، اقدام به جنگ یک حکومت علیه یک حکومت دیگر بود.»

مایک پمپئو همچنین با رد ادعای جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، مبنی بر دست نداشتن تهران در این حملات، تاکید کرد که «شواهد بسیار زیادی وجود دارند» که نشان می‌دهند ظریف دروغ می‌گوید. آقای پمپئو با کم‌اهمیت خواندن نقش ظریف در سیاست خارجی تهران افزود: «من نمی‌دانم اصلا چرا کسی به حرف‌های وزیر خارجه ایران گوش می‌دهد. … در شأن هیچکس نیست که بخواهد به او [ظریف] گوش کند.»

مایک پمپئو کمی بعد با حضور در برنامه فاکس نیوز گفت که «پرزیدنت ترامپ مایل است یک راه حل دیپلماتیک را در اختیار داشته باشد، و وظیفه‌ ما این است که به آن جامه عمل بپوشانیم.»

وی گفت: «مجموعه ماموریت ما بر مبنای پرهیز از جنگ استوار است. ما فشارهای بیشتری را در منطقه با هدف بازدارندگی و دفاع، اعمال می‌کنیم.»

وی افزود: «ذکر همین یک نکته کافی است که ما بی‌وقفه نگران آن هستیم که ایران به رفتارهای ۴۰ سال گذشته خود ادامه دهد. تمام جهان درک می‌کند که ایران یک بازیگر بد است و آنها نیروی اهریمنی در منطقه هستند.»

آقای پمپئو در گفت‌وگو با شبکه فاکس نیوز و پس از آن در سی‌بی‌اس به انتقادهای برخی اعضای جمهوریخواه کنگره ایالات متحده، که گفته بودند حمله نکردن پرزیدنت ترامپ به ایران پس از سرنگون شدن پهپاد آمریکا در تابستان امسال ناتوانی تعبیر می‌شود، پاسخ داد.

آقای پمپئو به سی‌بی‌اس گفت: «ما از چند راه به آن پاسخ داده‌ایم. موضوع ضعف در میان نیست.»

وی گفت: «پیامدهایی وجود داشته است. اقتصاد ایران در سال آینده بین ۱۰ تا ۱۵ درصد کوچکتر خواهد شد.» پمپئو به فاکس نیوز گفت: «ایرانی‌ها منتظر چراغ سبز نیستند. ایرانی‌ها ۴۰ سال است که عملکرد بدی داشته‌اند. بنا بر این، موضوع این نیست که یک واکنش مشخص به ایرانی‌ها اجازه داده است که فکر کنند آزادی عمل دارند و می‌توانند هر کاری که دلشان بخواهد انجام دهند.»

استیو منوشن

استیو منوشن، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده، روز یکشنبه گفت که تنش‌های فزاینده با ایران نشان می‌دهد که رویکرد دولت ترامپ در تحت فشار قرار دادن ایران با تحریم‌ها کارساز بوده است.

منوشن روز یکشنبه به سی‌ان‌ان گفت: «تنش‌ها با ایران شدیدتر شده‌اند، چرا که [کارزار فشار حداکثری] کارساز بوده است.»

وی افزود: «ما همه جریان پولی که به ایران می‌رفت را قطع کرده‌ایم. شما می‌بینید که [رژیم] ایران از سر درماندگی و ناامیدی به همسایگان خود یورش می‌برد.»

بن کاردن

بن کاردن، سناتور دموکرات و عضو کمیته روابط خارجی سنا، روز یکشنبه گفت که خروج پرزیدنت ترامپ از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ تنش‌ها با ایران را شدیدتر کرده است.

کاردن به فاکس نیوز گفت: «اکنون، با بیرون رفتن [ایالات متحده] از توافق هسته‌ای، اروپا این را یک مشکل آمریکایی، و نه یک مشکل بین‌المللی، می‌انگارد … ما به جای منزوی کردن ایران، ایالات متحده را به انزوا کشانده‌ایم.»

کاردن گفت که این انزوا به ویژه پس از حملات انجام شده به تاسیسات نفتی سعودی، هویدا شد؛ حملاتی که شورشیان حوثی مورد حمایت ایران مسئولیتش را بر عهده گرفته‌اند، اما مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، ایران را مسئول آن معرفی کرده است.

سناتور کاردن روز یکشنبه ضمن محکوم کردن ایران به عنوان یک «بازیگر بد» گفت که «مشکل ایران واقعا هیچ‌گونه راه حل نظامی ندارد. ما باید کاری کنیم که دپیلماسی نتیجه دهد. ما باید [شدت و حدت] این وضع را کاهش دهیم و ببینیم که این اشتباه محاسباتی کجا روی داده است.»

سناتور کاردن افزود: «اگر ما وارد یک جنگ با ایران شویم، آن جنگی فاجعه‌بار است که به سود منافع امنیت ملی ما نخواهد بود.»

جیم متیس

جیم متیس، وزیر دفاع پیشین ایالات متحده، روز یکشنبه گفت که رژیم ایران «[می‌کوشد] یک سیاست خارجی را ترسیم کند که بر اساس آن، دیگران» را در سراسر خاورمیانه از سر راه خود «کنار بزند.»

ژنرال متیس در گفتگو با ای‌بی‌سی اظهار داشت که تهران یک الگوی گسترانیدن «نفوذ بی‌ثبات کننده» خود در سراسر منطقه را دنبال کرده است تا اطمینان یابد که به «هیجانات انقلابی» دست خواهد یافت.

وی گفت: «آنها می‌خواهند در نقش یک رهبر ظاهر شوند و می‌کوشند یک سیاست خارجی را اتخاذ کنند که دیگران را از سر راه کنار می‌زند. و این همان چیزی است که آنها سالیان سال است انجام می‌دهند – البته منظور نه مردم ایران، بلکه رژیم ایران است.»

ژنرال متیس گفت که ایران به این دلیل حملاتش را افزایش داده است که احساس می‌کند «تحت فشار» قرار دارد و این کشور «باز هم مانند همیشه واکنش نشان» خواهد داد.

وزیر دفاع پیشین ایالات متحده با تاکید بر ضرورت متقاعد کردن همپیمانان آمریکا برای ایستادن در کنار ایالات متحده جهت اطمینان یافتن از این که ایران به بی‌ثبات کردن خاورمیانه ادامه نخواهد داد، گفت: «این شیوه کار آنها است. هیچ چیز تازه‌ای در این‌جا وجود ندارد.»

جان کری

جان کری، ‌وزیر خارجه پیشین ایالات متحده، روز یکشنبه با بیان این مطلب که به باور او ایران «به نحوی از انحاء» مسئول حمله به میدان‌های نفتی و تاسیسات تولید نفت عربستان سعودی است، از پرزیدنت ترامپ به خاطر بررسی گزینه‌های غیرنظامی تقدیر کرد.

کری در سی‌بی‌اس گفت: «به باور من، ایران به نحوی از انحاء در حمله‌ای که اتفاق افتاد، دست داشته است. این موضوع برای من کاملا روشن است.»

وی افزود: «این هم برای من روشن است که این موضوع انکار می‌شود، و البته باید هم انکار شود؛ ‌زیرا آنها [جمهوری اسلامی] نیازمند انکارپذیری قابل‌باور هستند.»

کری گفت این که پرزیدنت ترامپ «می‌خواهد ارزیابی کند تا مطمئن شود که شتابزده به سوی وضعیتی که نتیجه آن جنگی ناگزیر است سوق داده نمی‌شود، کاری کاملا درست است.»

وی افزود: «این [جنگ شتابزده] همان کاری است که ما نباید انجام دهیم. اما باید آن چه پس از آن،‌ یعنی پس از خروج ما از [توافق هسته‌ای ۲۰۱۵] اتفاق افتاد را نیز بررسی کنیم.»

جان کری در گفتگو با سی‌بی‌اس با اشاره به اعمال مجدد تحریم‌ها بر رژیم حاکم بر تهران گفت: «ما اساسا به ایران اعلان جنگ اقتصادی کرده‌ایم. ما ایران را تحت فشار، یا همان فشار حداکثری، قرار داده‌ایم و این که چنین چیزی به درگیری‌های بیشتر بیانجامد، کاملا قابل پیش‌بینی بود.»

آقای کری گفت که به رغم خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۸ هنوز هم راه‌های دیپلماتیک برای دستیابی به راه حل وجود دارد.

وی گفت: «همپیمانان ما همچنان از این توافق پشتیبانی می‌کنند. آنها همچنین از این که ایران به خاطر مسائل دیگر در منطقه پاسخگو قرار گیرد، نیز حمایت می‌کنند. … به باور من با دیپلماسی بهتر، دیپلماسی بیشتر با همپیمانان‌مان، … راهی برای یک توافق، که بتواند هم یک توافق امنیتی فراگیر تازه برای منطقه و هم یک توافق با منافع هسته‌ای را ارائه دهد، وجود دارد.»

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG