لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۲:۳۸

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پاسخ ادعاهای تهران را داد؛ پیام محرمانه به ایران ارسال نکرده‌ایم


مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، گفت این کشور پیامی محرمانه از طریق مسئولان کشورهای دیگر برای جمهوری اسلامی ارسال نکرده است.

به گزارش وب‌سایت وزارت خارجه آمریکا، اورتگاس در پاسخ به ادعای سخنگوی شورای عالی امنیت ملی ایران گفت: «فکر نمی‌کنم هیچ پیامی به شکل مخفی ارسال شده باشد. در واقع تصور من این است که به شکل کاملا عمومی گفته‌ایم چه هدف و خواسته‌هایی داریم.»

روز گذشته کیوان خسروی سخنگوی شورای عالی امنیت ملی ایران گفته بود سفر سران کشورهای مختلف به ایران که «عمدتا از آمریکا نمایندگی» دارند افزایش پیدا کرده است.

به گفته خسروی، مقام‌های ایران درباره امکان مذاکره با ایالات متحده پاسخ داده‌اند تا زمانی که «رفتارها عوض نشود، حقوق کشور تامین نشود، از لفاظی به اقدام عملی تغییر مسیر ندهند»، مذاکره‌ای میان ایران و آمریکا اتفاق نخواهد افتاد.

طی هفته‌های اخیر و با افزایش تنش‌ها میان جمهوری اسلامی و ایالات متحده، برخی کشورها برای میانجی‌گری اعلام آمادگی کرده‌اند.

هفته گذشته رئیس جمهوری سوئیس در یک سفر غیرمنتظره به واشنگتن رفت و با پرزیدنت ترامپ دیدار کرد. دیداری که به نوشته رسانه‌های اسرائیلی درباره روابط ایران و آمریکا بود.

یوسف بن علوی وزیر خارجه عمان هم هفته جاری به تهران سفر و با محمدجواد ظریف دیدار کرد. عمان پیشتر چندین بار واسطه گفت‌وگوها میان ایران و آمریکا در موضوع‌های مختلف بوده است.

دولت عراق هم پیشتر اعلام کرده بود که دو هیئت را به تهران و واشنگتن برای میانجی‌گری میان دو کشور اعزام خواهد کرد.

با این حال روز چهارشنبه محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهوری ایران گفته بود که در جریان سفر وزیر خارجه عمان به تهران مسئله میانجی‌گری مطرح نشد.

هفته جاری پرزیدنت ترامپ با رد گزارش‌ها درباره مذاکره با ایران، در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشته بود: «ایران وقتی که آماده باشد، و اگر [آماده باشد] سراغ گفت‌وگو می‌آید. در وضعیت فعلی اقتصاد آن‌ها به گسست ادامه می‌دهد که این برای مردم ایران خیلی بد است.»

پیشتر مقام‌های مختلف جمهوری اسلامی امکان مذاکره با آمریکا را رد کرده بودند. آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی هفته گذشته مذاکره با آمریکا را «سم» توصیف کرده و گفته بود امکان گفت‌وگو با این کشور وجود ندارد.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، هم هفته گذشته و پس از دیدار با مقام‌های ژاپنی، گفته بود در حال حاضر «هیچ امکانی» برای مذاکره با آمریکا وجود ندارد.

وزیر خارجه آمریکا اول خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG