لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۲:۵۲

آمریکا در مورد سلاح‌های فضایی جدید روسیه هشدار داد


عکس از آرشیو
عکس از آرشیو

ایالات متحده روز سه شنبه در مورد اهداف روسیه برای توسعه تسلحیات جدید فضایی، از جمله ساخت یک سامانه لیرزی متحرک برای منهدم کردن ماهواره های فضایی و همچنین پرتاب یک ماهواره تجسسی جدید که عملکرد نامعمولی دارد، به شدت ابراز تردید کرد.

مدیر اداره کنترل تسلحیات وزارت خارجه آمریکا در نشست کنفرانس خلع سلاح که برای گفت‌وگو درباره یک پیمان جدید جهت پیگیری از بروز مسابقه تسلیحاتی فضایی برگزار شد، تلاش روسیه را برای ارتقای قابلیت‌های مقابله فضایی اش نگران کننده دانست.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ییلِم پابلیت در این جلسه که در ژنو سوئیس برگزار شد، خاطر نشان کرد که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در ماه مارس از شش سامانه تسلیحاتی جدید تهاجمی، از جمله سامانه متحرک لیرزی نظامی «پِرِسوِت» رونمایی کرد.

خانم پابلیت در ادامه گفت، از دید ایالات متحده این دلیل دیگری است که ثابت می‌کند «عمل روسیه با حرفش یکی نیست.»

مقام وزارت خارجه آمریکا به دستگاه تجسس فضایی که وزارت دفاع روسیه اکتبر گذشته از پرتاب آن خبر داد، اشاره کرد و گفت از تنها چیزی که مطمئنیم این است که سامانه در مدار قرار گرفته است، اما تحرکات آن با هیچ کدام از چیزهایی که قبلا دیده‌ایم تناسب ندارد.

وی در ادامه گفت، «ما از این رفتار بسیار نامعمول آنچه تحت عنوان تجهیزات بازرسی فضایی معرفی شده است نگرانیم.»

هیات روسی حاضر در کنفرانس اظهارات خانم پابلیت را «بی‌پایه و افتراآمیز» خواند.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا اواخر خرداد با تاکید بر این که ایالات متحده باید رهبری خود را در عرصه فضا بازپس بگیرد، از طرح تشکیل یک «نیروی فضایی» به عنوان ششمین شاخه نیروهای مسلح کشور خبر داد و وزارت دفاع، پنتاگون، را مامور ایجاد آن کرد.

مایک پنس معاون رئیس جمهوری آمریکا هفته گذشته در پنتاگون در تشریح کلیات طرح دولت گفت «این طرح وعده‌های رئیس جمهوری را برای سلطه آمریکا بر فضا محقق خواهد کرد؛ سلطه بر فضایی که زمانی آرام و بدون رقیب بود، اما حالا شلوغ و پرمدعی است.»

روابط ایالات متحده و روسیه در چند سال گذشته به دلیل اختلاف بر سر برخی مسائل – از جمله نقش مسکو در بحران اوکراین و جنگ سوریه و همچنین دخالت در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا – به پائین ترین سطح پس از پایان جنگ سرد رسیده است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG