لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۰۵:۳۰

هیلی: شورای حقوق بشر نقض حقوق در ایران و ونزوئلا را نمی‌بیند ولی اسرائیل را محکوم می‌کند


خانم هیلی چهارشنبه شب در بنیاد هریتیج سخنرانی کرد.
خانم هیلی چهارشنبه شب در بنیاد هریتیج سخنرانی کرد.

نیکی هیلی سفیر ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل چهارشنبه شب در سخنرانی در بنیاد هریتیج به دلایل خروج آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل اشاره کرد و بخشی از تصمیم آمریکا را به خاطر ناتوانی این شورا برای محکومیت نقض حقوق بشر در ایران و ونزوئلا دانست.

نیکی هیلی سفیر دائم آمریکا در سازمان ملل دیروز در بنیاد هریتیج در بیان علت خروج آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت هیچکس نباید به اشتباه عضویت در شورای حقوق بشر را با حمایت از حقوق بشر معادل کند. تا امروز، ایالات متحده بیش از هر کشور دیگری برای حقوق بشر، در داخل و خارج از ایالات متحده و در سراسر جهان تلاش کرده وما همچنان این کار را ادامه خواهیم داد.

وی افزود: نادیده گرفتن نقض حقوق بشر در کشورهایی همچون ایران و ونزوئلا از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل، به تحکیم تصمیم ایالات متحده برای ترک این شورا کمک کرد.

نیکی هیلی درباره چشم بستن شورای حقوق بشر به نقض حقوق مردم ایران در بنیاد هریتیج چه گفت

خانم هیلی افزود: شورای حقوق بشر عملا پوشش برای رفتارهای غیر انسانی ترین رژیم های جهان را فراهم کرده است و حتی رفتارهای آنها را محکوم نکرده است. این شورا بزرگترین شکست سازمان ملل است که کرامت انسانی را به حد یک ابزار دیگر سیاست بین المللی کاهش داده است.

خانم هیلی در این سخنرانی افزود: در ماه دسامبر و سال جاری، که مردم ایران در اعتراضات صلح آمیز علیه رژیم دهشتناک خود به خیابان ها آمدند، دولت با ضرب و شتم و دستگیری و کشتار پاسخ داد. شورای حقوق بشر سکوت کرد.

خانم هیلی نشانه شکست سازمان ملل در بهبود کار شورا را وجود دستور کار انحصاری شورا را در مورد اسرائیل ذکر کرد و گفت: این دستور کار دائمی شورا منحصر اسرائیل است، در مورد هیچ کشور دیگری؛ نه ایران، نه سوریه و نه کره شمالی چنین دستور کار انحصاری در شورا تعیین نشده است.

به رغم چالش هایی که ایالات متحده در سازمان ملل متحد تجربه کرده، خانم هیلی افزود ایالات متحده شاهد موفقیت بوده است، از جمله متوقف ساختن تلاش های روسیه و چین برای کاهش قابل توجه تعداد صلح بانان سازمان ملل متحد برای تقویت حمایت از حقوق بشر و جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بحث در مورد نقض حقوق بشر در ایران را ذکر کرد.

خانم هیلی در بخش پایانی سخنان خود گفت: من صدایم را به کار می گیرم، نه فقط به خاطر اینکه من یک مادر هستم، نه فقط به این دلیل که یک سفیر هستم بلکه چون یک آمریکایی هستم و آمریکایی که حمایت از حقوق بشر را کنار گذارد، دیگر آمریکایی نیست.

سخنرانی خانم هیلی در حالی صورت گرفت که یک ماه پیش پرزیدنت ترامپ و خانم هیلی اعلام کردند به دلیل «جانبداری‌های نهادینه» شورای حقوق بشر علیه اسرائیل و همچنین نادیده گرفتن نقض حقوق بشر در کشورهایی مثل ایران، ونزوئلا و کوبا، آمریکا این شورا را ترک می کند.

شورای حقوق بشر در سال ۲۰۰۶ جایگزین کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل شد و وظیفه آن مانیتور نقض حقوق بشر در دنیا است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG