لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۱:۰۰

گفتگو با نخستین مدیر دفاع موشکی اسرائیل: استفاده ایران از موشک‌ها هوشمندانه نیست


آقای «اوزی روبین» کارشناس مطالعات استراتژیک در انستیتوی اورشلیم و بنیانگذار و نخستین مدیر سازمان دفاع موشکی اسرائیل است.
آقای «اوزی روبین» کارشناس مطالعات استراتژیک در انستیتوی اورشلیم و بنیانگذار و نخستین مدیر سازمان دفاع موشکی اسرائیل است.

انتظار می رود تداوم تولید موشکهای بالیستیک توسط جمهوری اسلامی ایران یکی از موضوعاتی باشد که آقای پنس در سفر خاورمیانه ای خود به مصر، اردن و اسرائیل با رهبران این کشورها مطرح کند.

«مایکل لیپین» خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا که برای پوشش این سفر به اسرائیل رفته است با «اوزی روبین» کارشناس مطالعات استراتژیک در انستیتوی اورشلیم و بنیانگذار و نخستین مدیر سازمان دفاع موشکی اسرائیل درمورد نگرانی های اسرائیل در این زمینه گفتگو کرده است.

متن کامل این گفتگو را در زیر بخوانید:

مایکل لیپین/ سئوال: درباره سامانه موشکی اسرائیل بگوئید و اینکه از چه زمانی شروع شد؟

اوزی روبین: من مسئول تولید سامانۀ ارو-۲ بودم که نخستین سامانه از این دست بود. این سامانه از سال ۲۰۰۰، یعنی از حدود ۱۸ سال پیش، کاملا مستقر و عملیاتی بوده است.

خوشبختانه این سامانه تاکنون در جنگ به کار نرفته است. البته به جز یک مورد در سال گذشته که در یک اتفاق خیلی غیرعادی، موشک های سنگین ضد هوایی اس-اِی-۵ سوری به سوی یک هواپیمای اسرائیلی که به سوریه حمله کرده بود، پرتاب شدند و یکی از آن موشک ها در مسیری تهدیدآمیز به سوی اسرائیل در پرواز بود. آن جا بود که یک «ارو» بلند شد و آن را منهدم کرد.

اوزی روبین: ایرانی‌ها به شیوه ای غیرهوشمندانه از این موشک ها استفاده می‌کنند، آنها را توسعه می‌دهند، و موجب بروز نارضایتی و ناآرامی در مناطق سنی نشین خاورمیانه می‌شوند.

بنابراین، در این مورد خیلی خاص این سامانه ثابت کرد که بسیار موثر است. ولی تا حالا هر بار که ما چیزی را به این برنامه اختصاص داده ایم، گفته ایم که امیدواریم هرگز از آن استفاده نکنیم. به این خاطر، من از این بابت خوشحالم.

سئوال: شما فکر می‌کنید اسرائیل از حالا به بعد در رابطه با پدافند موشکی برای تهدیدات بلند مدت یا دوربرد چه کار خواهد کرد؟

روبین: کمیت، کمیت، کمیت! در رابطه با تهدیدهای دوربرد ما هم اکنون ارو-۳ را، که قابلیت های آن از ارو-۲ بیشتر است، در دست تولید داریم. ما همچنین دیوید اسلینگ را داریم که در سطح متوسط است.

تولید، ساخت، و تأمین مالی همه این‌ها به طور مشترک با ایالات متحده انجام می‌شود. این یک برنامۀ بلندمدت است که در بودجۀ دفاعی ما نهادینه شده است و هیچ بحثی در مورد آن وجود ندارد. بنابراین، ما آن چه در توان داریم را به بهترین شکل انجام می‌دهیم.

سئوال: من می‌خواهم از شما در مورد اقداماتی غیر از اقدامات پدافندی، که اسرائیل می‌تواند برای مقابله با برنامۀ موشکی ایران بردارد، بپرسم. آیا تاکنون اسرائیل اقدامات آفندی تری را جهت جلوگیری از تولید انواع مختلف موشک توسط ایران انجام داده است؟

روبین: فکر نمی‌کنم. ایران ۱۲۰۰ کیلومتر با ما فاصله دارد و من فکر نمی‌کنم اسرائیل با استفاده از زور در ایران مداخله کند. این به سود اسرائیل نیست که در رابطه با موشک‌ها چنین کاری کند و سراسر منطقه را بی ثبات نماید. برای چه؟

منظور من این است که آنها این برنامه موشکی را دارند. من امیدوارم که بشود جلوی آن برنامه را گرفت و یا دست کم آن را کاهش داد. ولی ما باید همزمان جنبۀ مثبت این موضوع را هم ببینیم. به نظر من ایرانی‌ها به شیوه ای غیرهوشمندانه از این موشک ها استفاده می‌کنند، آنها را توسعه می‌دهند، و موجب بروز نارضایتی و ناآرامی در مناطق سنی نشین خاورمیانه می‌شوند.

در واقع تهدید موشکی ایران نوعی واکنش منفی بسیار عجیب را به وجود آورده است که موجب شده تا اعراب سنی مذهب و اسرائیل با یکدیگر در یک شرایط قرار گیرند و این موجب همکاری های بسیار گسترده و مؤثر میان اسرائیل و سایر کشورهای عربی شده است و چنین چیزی هرگز در گذشته وجود نداشت و یکی از دلایل بروز آن، شیوه تهاجمی ایرانی ها در توسعه و استفاده از موشک های شان است.

نسخه کامل ویدئوی این گفتگو را اینجا ببینید:

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG