لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۲:۵۰

گزارش آسوشیتدپرس: پرزیدنت ترامپ به وعده‌های مهم خود در سال اول عمل کرده است


۲۰ ژانویه سال گذشته دونالد ترامپ بعد از مراسم سوگند رسما فعالیت خود را به عنوان چهل و پنجمین رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا آغاز کرد. خبرگزاری آسوشیتدپرس در آستانه یکسالگی دولت پرزیدنت ترامپ در گزارشی مشروح، نوشته است که رئیس جمهوری آمریکا توانسته بخش مهمی از وعده های انتخاباتی خود را در سال اول اجرا کند و برخی از آنها را نیز تا حد زیادی به پیش ببرد. ‍

در این گزارش آمده:‌ پرزیدنت دونالد ترامپ اغلب در اظهار نظرهایش می گوید که او بیش از روسای جمهوری قبلی در سال اول، کار کرده است. واقعیت این است که شاید او در برخی از وعده هایش مثل جایگزینی بیمه همگانی موسوم به اوباماکر ناکام ماند اما توانسته برخی از وعده های مهم خود مثل اصلاح قانون مالیاتی، تغییر موقعیت آمریکا در عرضه جهانی و تغییراتی در پذیرش مهاجران به آمریکا عمل کند.

پرزیدنت ترامپ بعد از یکسال، نتوانسته به دیوار مرزی با مکزیک که وعده داده بود،‌ چندان نزدیک شود و یا اینکه به رغم وعده ها برای جایگزینی بیمه درمانی اوباما، با اینکه حزب او از اکثریت در کنگره برخوردار است، اما عملا راهی نبرد و همچنان اوباماکر اجرا می شود.

اما آنسو، موفقیت هایی نیز دولت ترامپ داشت. از جمله توانست بعد از بیش از سه دهه قانون مالیاتی آمریکا را همانطور که وعده داده بود، پیش از شروع سال جدید از کنگره به تصویب برساند. او یک صندلی خالی دیوان عالی آمریکا را با کاندیدای خود پر کرد و دهها قاضی فدرال را به سنا معرفی کرد. از سوی دیگر او توانست همانطور که وعده داده بود توافق های بین المللی را به سمت جدیدی ببرد؛ از توافق پاریس خارج شد، توافق هسته ای ایران را زیر بررسی نگه دارد و درباره توافق اقتصادی با مکزیک و کانادا همچنان مذاکره کند. او از همه اختیارات و فرمان های اجرایی خود برای پیشبرد وعده های انتخاباتی استفاده کرد.

یکی از وعده های آقای ترامپ اصلاح قوانین مالیاتی بود. در یک جنگ نفس گیر او سه فرمان اجرایی و دستورالعمل برای منع سفر شهروندان برخی کشورها صادر کرد و هر چند در مقابل او دادگاه های فدرال ایستادگی کردند اما در نهایت فرمان مهاجرتی سوم او در حال اجراست و میزان ورود مهاجران غیرقانونی به طرز بی سابقه ای کاهش یافته است.

در زیر نگاهی داریم به بخشی از وعده‌های دولت ترامپ:

۱- اصلاح قانون مالیاتی و کاهش میزان مالیاتها عمده ترین موفقیت رئیس جمهوری و حزب حاکم است.در این قانون که درآخرین روزهای سال ۲۰۱۷ به امضا رسید مالیات شرکتهای بزرگ از ۳۵ درصد به ۲۱ در صد کاهش یافته و برای افراد نیز تخفیف های مالیاتی در نظر گرفته شده است.

۲- دومین پیروزی آقای ترامپ نامزد کردن نیل گورساچ به جای آنتونین اسکالیا در دیوان عالی فدرال و تایید سنا بود. با عضویت قاضی گورساچ مبارزه یکساله دموکراتها با جمهوریخواهان برای پر کردن صندلی خالی دیوان عالی به پایان رسید.

۳- سومین اقدام آقای ترامپ لغو شماری از فرمانهای اجرائی ریاست جمهوری دولت اوباما از جمله منع حفاری برای نفت در آلاسکا و خلیج مکزیک و اجازه احداث خط لوله انتقال نفت «کی استون» بود که پرزیدنت اوباما با آن مخالفت کرده بود.

۴- منع سفر شهروندان ۷ کشور عمدتا مسلمان به آمریکا با انگیزه ایجاد شغل برای آمریکائیان و تامین امنیت کشور، چهارمین اقدام پرزیدنت ترامپ بود. اقدامی که نارضایتی ها را در داخل و خارج افزایش داد و دادگاه های فدرال رای به ابطال این فرمان آقای ترامپ دادند اما در نهایت دیوان عالی رای به اجرای فرمان سوم ترامپ داد. آقای ترامپ در ساختن دیوار در مرز با مکزیک نیز که وعده آن را داده بود تا کنون موفق نبوده است.

۵- اقدام پرسرو صدای دیگر رئیس جمهوری آمریکا در اعلام اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل موجب ناخشنودی تقریبا همه کشورهای جهان شد و تنها ۸ کشور از میان همه کشورهای جهان اقدام دولت آمریکا را محکوم نکردند.

۶- خروج آمریکا از پیمان آب و هوائی پاریس از جمله اقدامهای دیگر آقای ترامپ بود که نارضایتی جهانی و متحدان آمریکا را به دنبال داشت.

پرزیدنت اوباما با پیمان پاریس موافقت کرده بود و رئیس جمهوری جدید آمریکا با صدور فرمانی خروج آمریکا از پیمان را اعلام کرد.

۷- اعلام خروج از پیمان تجارت آزاد کشورهای حوزه اقیانوس آرام از دیگر اقدامهای پرزیدنت ترامپ بود که با صدور فرمان اجرائی ریاست جمهوری تصمیم گرفت آمریکا را از آن پیمان خارج سازد.

دولت ترامپ همچنین ضمن اعلام مخالفت با نفتا- پیمان تجارت آزاد آمریکای شمالی- در نظر دارد در گفتگو با کانادا و مکزیک در شرایط پیمان تعدیل ایجاد کند یا از آن خارج شود.

۸- عقب نشینی از سیاست آشتی اوباما با کوبا. با وعده لغو سیاست عادی کردن مناسبات واشنگتن با هاوانا آقای ترامپ بر سفر آمریکائیان به کوبا محدودیتهائی اعمال کرده، از شمار کارکنان سفارت آمریکا در هاوانا کاسته و شماری از دیپلماتهای سفارت کوبا در واشنگتن را نیز اخراج کرده است.

۹-لغو فرمان پرزیدنت اوباما دایر بر بیطرفی شبکه اینترنتی؛ کمیسیون ارتباطات فدرال به لغو مقررات بیطرفی شبکه اینترنتی رای داده و موجب خشم دموکراتها، کاربران اینترنت و شرکتهای دیجیتالی شده است.

۱۰ – و دولت ترامپ در دنبال کردن سیاست اوباما در نبرد با داعش در سوریه و عراق، ضرباتی بر این گروه تروریستی وارد کرده است؛ موصل، و رقه آزاد شده اند و کارشناسان آقای ترامپ و دولت او را در این پیروزی سهیم می دانند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG