لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۲:۳۲

دو تغییر در نیروهای مسلح ایران؛ آیا ارتش برنامه موشکی ایران را پیش می‌برد؟


عبدالرحیم موسوی، نفر ایستاده وسط، فرمانده جدید ارتش ایران شد.
عبدالرحیم موسوی، نفر ایستاده وسط، فرمانده جدید ارتش ایران شد.

رهبر جمهوری اسلامی فرمانده ارتش و جانشین ستاد کل نیروهای مسلح ایران را تغییر داد. این تغییرات همزمان با وزارت یک ارتشی شده است. امیر حاتمی که بعد از بیش از سه دهه اولین مقام ارتشی است که وزیر دفاع می شود، در دفاع خود در مجلس از توسعه برنامه موشکی ایران گفته است. برنامه ای که از سوی غرب و آمریکا مورد اعتراض است اما ایران بر آن اصرار دارد.

آیت الله خامنه‌ای روز دوشنبه ۳۰ مرداد طی حکمی سرتیپ عبدالرحیم موسوی جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح را ضمن ارتقا درجه به سرلشگری، به سمت فرماندهی کل ارتش منصوب کرد. رهبر جمهوری اسلامی همزمان در حکم دیگری سرلشگر عطاء الله صالحی، فرمانده کل ارتش را به جای آقای موسوی به سمت جانشین ستاد کل نیروهای مسلح منصوب کرد.

تغییر آقای صالحی در حالی است که در دوره فرماندهی او، ارتش جمهوری اسلامی در سوریه حضور یافت و برای نخستین بار پس از انقلاب در یک کشور خارجی دست به عملیات زد.

ارتش برنامه موشکی را پیش می برد؟

تغییرات در فرماندهی ارتش ایران در حالیست که تنها چند روز از انتصاب یک ارتشی به سمت وزارت دفاع ایران گذشته است. امیر حاتمی که دو روز پیش رای اعتماد مجلس را برای وزارت دفاع را گرفت، افسری است که در دهه هفتاد در حالیکه تنها ۳۲ سال داشت از سوی آیت الله خامنه‌ای با دو درجه ترفیع به سمت معاونت اطلاعات فرماندهی کل ارتش منصوب شد.

او یک روز پس از آغاز به کار خود به عنوان وزیر دفاع با اشاره به تحریم‌ها علیه برنامه موشکی ایران اعلام کرد که بی‌توجه به فشار تحریم‌ها، توسعه برنامه موشکی ایران در دوره وزارت او ادامه خواهد یافت.

برنامه موشکی ایران از نگرانی‌‌های عمده ایالات متحده، قدرتهای جهانی و برخی کشورهای منطقه است. در حالیکه قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ایران را از ساخت موشک‌های دوربرد با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای بازداشته است، جمهوری اسلامی ایران به توسعه برنامه موشکی خود ادامه می‌دهد.

اوایل مرداد ماه امسال ایالات متحده و سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و بریتانیا در نامه‌ای به سازمان ملل متحد، پرتاب آزمایشی موشک ماهواره‌بر سیمرغ توسط ایران را مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت آن سازمان دانسته و گفتند این اقدام تهران اثرات بی‌ثبات کننده‌ای در منطقه دارد. این کشورها خواستار بررسی موضوع از سوی شورای امنیت شدند.

از سوی دیگر، ایالات متحده نیز به تازگی قانونی را علیه ایران، کره شمالی و روسیه به تصویب رسانده و به اجرا گذاشته که برنامه موشکی یکی از دلایل تصویب بخش‌های مربوط به ایران در آن قانون است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG