لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۵۲

کاستاريکا


گروه D در دور اول

چگونه به جام جهانی راه یافت
مربی کلمبیايی تیم ملی فوتبال کاستاریکا، خورخه لوئیس پینتو، از بدو تصدی اين عنوان، عصر جدیدی را برای این تیم رقم زد و بلافاصله نتيجه آن، راهيابی کاستاريکا به مرحله سوم بازی های قهرمانی جام ملت های آمريکای شمالی، آمريکای مرکزی و منطقه کارائيب بود.

کاستاريکا پس از مکزيک قرار گرفت و به همراه پنج تيم ديگر، اين مرحله را به پايان رساند و به مرحله نهايی صعود کرد. در اين مرحله، تیم ملی فوتبال کاستاريکا، با تنها دو باخت جايگاه خود را در نهایت در جام جهانی فوتبال ۲۰۱۴ در برزیل ثبيت کرد و پشت سر ايالات متحده آمریکا قرار گرفت.

مبارزه موفقيت آميز کاستاريکا مديون دو عامل بود؛ نخست، استحکام خط دفاعی که در دور نهايی بازی های مقدماتی در مجموع تنها ۷ بار گذاشت توپ وارد دروازه اش شود. عامل دوم، رکورد خارق العاده پنج برد در بازی های برگشت بود.

پیشینه شرکت در جام جهانی
کاستاريکا در اولین بازی خود به عنوان یک تیم ملی در سال ۱۹۲۱، با برد ۰-۷ مقابل تيم همسايه، السالوادور، سربلند بيرون آمد. اما از آن پس، تلاش برای توسعه يک تيم توانمند، هميشه خيلی آسان نبود.

بالاخره پس از سال ها تلاش شجاعانه آنها در نهایت در سال ۱۹۹۰، با بهره گیری کامل از تعلیق تيم مکزیک از صعود به جام جهانی ایتالیا، موفق به حضور در بزرگترین مسابقات فوتبال جهان شدند. در دور نخست بازی ها در ايتاليا، تیم ملی کاستاريکا با مربیگری بورا ميلوتينوويج، تيم های سوئد و اسکاتلند را شکست داد، اما در دور بعد، با قبول شکست مقابل چکسلواکی، صحنه را ترک کرد.

۲۲ سال بعد، پس از آن که کاستاريکا در سال ۱۹۹۴ به جام جهانی آمريکا و در سال ۱۹۹۸ به جام جهانی فرانسه صعود نکرد، سرانجام در سال ۲۰۰۲ به رقابت های جام جهانی کره جنوبی و ژاپن راه يافت. اما از آنجا که در دور نخست در مقابل تيم های قدرتمندی چون برزيل (که در نهایت قهرمان آن دوره شد) و ترکيه (که تا نيمه نهايی پیش رفت) قرار گرفت، بازیکنان جسور کاستاريکا در همان دور اول حذف شدند. اين تيم چهار سال بعد در بازی های آلمان نيز در همان دور نخست حذف شد.

بازيکنان کليدی
برایان رویز ستاره بی چون و چرای تیم ملی فوتبال کاستاريکا است. مربی پیشین تيم، رودريگو کنتون، او را «بازیکنی به معنای واقعی خاص» ناميده است، چرا که برای تيم های معروف اروپايی مثل باشگاه توئنته در هلند، و سپس فولهام در انگلستان توپ زده است.

او اکنون در تمام جام ملت های آمريکای شمالی، مرکزی و کارائيب، يکی از دو بازيکن برجسته ای است که گفته می شود بازی ساز هستند. در کنار رويز، بازيکنان قديمی تری چون آلوارو سابوريو، کريستين بولانوس، و دروازه بان برجسته کيلور ناواس قرار گرفته اند.

مهارت دریبل و بازی تهاجمی ستاره جوان جوئل کمپبل، او را به يکی ديگر از دارایی های با ارزش تيم ملی کستاريکا بدل کرده است.

مربی: خورخه لوئیس پینتو

بهترين عملکرد در مسابقات جام جهانی:
حضور در جام جهانی ۱۹۹۰ ایتالیا، ۲۰۰۲ کره جنوبی و ژاپن و ۲۰۰۶ آلمان وجام جهانی زير ۲۰ سال ۲۰۰۹ در مصر.

ستارگان پيشين: هرنان مدفورد، پائولو وانچوپه، والتر سنتنو

مرحله اول گروهی بازی های کاستاريکا

۱۴ ژوئن بازی با اوروگوئه در ساعت ۱۶:۰۰ بوقت محلی فورتالزا
۲۰ ژوئن بازی با ايتاليا در ساعت ۱۳:۰۰ بوقت محلی رسيف
۲۴ ژوئن بازی با انگیس در ساعت ۱۳:۰۰ بوقت محلی بلو هوريزونته
XS
SM
MD
LG