لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۰۸

برنامه کشورهای مختلف در سازمان ملل برای مقابله با تغییرات اقلیمی


پنجاه و یک کشور طرح های عملی خود را برای برخورد با تغییرات اقلیمی و آثار آن به سازمان ملل متحد ارائه داده اند و گام مهمی به سوی رسیدن به توافق بین المللی در اجلاس رهبران در پاریس در ماه دسامبر سال جاری برداشته اند.

در مجموع بیش از ۱۳۰ کشور،که مسئول حدود ۸۵ درصد از گازهای گلخانه ای شناخته می شوند، برنامه های خود را در این زمینه اعلام کرده اند.

با این حال، کارشناسان این برنامه ها را برای جلوگیری از افزایش دمای جهان ورای هدف بین المللی ۲ درجه سانتیگراد تا سال ۲۰۲۵ میلادی کافی نمی دانند.

برنامه هند که روز پنجشنبه ارائه شد، آنچه را برخی از مذاکره کنندگان بین المللی امیدوار بودند در بر نمی گیرد، اما وعده می دهد میزان غلظت گازهای گلخانه ای صنایع را تا سال ۲۰۳۰ میلادی، ۳۳ تا ۳۵ درصد کاهش دهد و هدف های جاه طلبانه ای را برای انرژی های تجدیدپذیر تعیین می کند، اما سطحی را برای تشعشاتی که در بالا رفتن دما تاثیر دارد، مشخص نمی کند.

تحلیلگران می گویند اگر رشد اقتصاد هند در سطح فعلی برای ۱۵ سال آینده ادامه پیدا کند، تشعشات گاز گلخانه ای بیش از ۷۷ درصد بالا خواهد رفت، که حدود ۱۱ درصد تشعشعات جهانی تا ۲۰۳۰ خواهد بود.

هند بزرگترین کشوری بود که برای تسلیم برنامه های خود تا ضرب الاجل اول اکتبر، پیش از قطعی شدن پیمان پاریس، شتاب کرد. این پیمان یکی از ارجحیت های بالای رئیس جمهوری ایالات متحده است که در تلاش برای پائین آوردن نرخ تغییرات اقلیمی بسیار مهم تلقی می شود. باراک اوباما و نخست وزیر هند سال گذشته دو بار ملاقات کردند، که در حد زیادی بر مسائل مربوط به تغییرات اقلیمی متمرکز بود.

برنامه هند همچنین وعده می دهد اتکاء شبکه برق رسانی کشور به سوخت های غیرفسیلی، از جمله خورشیدی، باد، آب و هسته ای ، که در حال حاضر ۲۸ درصد است، را به ۴۰ درصد تا سال ۲۰۳۰ افزایش دهد. افزون بر این، بر گسترش جنگل ها و درختکاری برای جذب ۵/۲ تا ۵/۳ میلیون تن اکسید دو کربن تاکید می گذارد.

به گفته مدیر مؤسسه منابع جهانی هند "این برنامه، علیرغم چالش هایی که در اجرای آن وجود دارد، بر قصد کشور به دستیابی به هدف های انرژی تجدیدپذیر تاکید می گذارد."

تغییرات اقلیمی همچنین در کانون دو دور گفتگو بین پرزیدنت اوباما و شی جین پینگ رئیس جمهوری چین قرار داشت. او به دلایل داخلی و نیز بین االمللی گفته است چین، بزرگترین پخش کننده گازهای گلخانه ای، تا سال ۲۰۳۰ و حتی زودتر، به اوج تشعشع کربن خواهد رسید. آقای شی پیشتر اعلام کرد پکن یک برنامه سراسری را برای اجرای هدف ها تهیه خواهد کرد.

اکثر کشورها، با الهام از نمونه های آمریکا و چین، تعهد کرده اند گام های عمده ای برای کاهش وابستکی به سوخت های فسیلی بردارند. برزیل، پنجمین انتشار دهنده بزرگ گاز گلخانه ای در جهان، قول داد میزان تشعشعات را تا سال ۲۰۲۵ به ۳۷ درصد زیر سطح ۲۰۰۵ کاهش دهد و این رقم را تا سال ۲۰۳۰ به ۴۵ درصد برساند.

رئیس جمهوری فرانسه گفته است امیدوار است رهبران جهان بتوانند تا ۳۰ نوامبر وارد پاریس شوند و یک اراده سیاسی را برای مقابله با پدیده تغییرات اقلیمی نشان دهند.

XS
SM
MD
LG