لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۱۶

افزایش جمعیت ببرهای نپال


بنابربررسی دقیقی که در نپال انجام گرفته، تعداد ببرهای وحشی آن کشور در ۵ سال اخیر، ۶۳ درصدافزایش یافته است.
گروههای هوادار محیط زیست، احیای ارادۀ ملّی حمایت از وحوش عظیم الجثه را عامل اصلی این تحوّل می دانند.
بنا بر ارقام دولتی اعلام شده در هفتۀ اخیر، شمار ببرهای نپال از ۱۲۱ به ۱۹۸ افزایش یافته است.مقامات کاتماندو پایتخت نپال می گویند آن کشور می خواهد نخستین کشور آسیایی باشد که شمار وحوش عظیم الجثه اش را پیش از پایان سال ۲۰۲۲ میلادی (که سال ببر است) دوبرابر کند و هدف برنامۀ جهانی نجات ببرها از انقراض را تحقق بخشد.

مدیر خط مشیء نپال در صندوق جهانی وحوش می گوید نپال در این زمینه موفق شده چون دولتش مسأله را جدّی گرفته، با گروههای هوادار محیط زیست واولیای جوامع محلّی محیط زیست همکاری نزدیک پیش گرفته، دفتری ویژۀ مهار جنایت علیه وحوش تأسیس کرده، پلیس و ارتش را به نگهبانی از پارک های ملّی گمارده، و صیّاد ها و قاچاقچی ها را از آنها دورنگهداشته است.

وی می افزاید به فیض مساعی فشردۀ پلیس، دفتر رسیدگی به اعمال جنایی وجوامع محلّی، در دو سال اخیر، شبکۀ تجارت غیر قانونی وحوش نپال درهم شکسته شده و زنجیر تأمین کالای وحش پایه از هم گسیخته است.
مسیرعمدۀ تجارت غیرقانونی وحوش از نپال می گذرد و اجساد وحوش ازطریق هند و سایر کشورهای جهان به چین قاچاق می شود.
تقاضا برای مصارف پزشکی استخوان ببر در طبّ چینی بالاست. پوست ببر هم در تبّت فراوان دیده می شود.
به اظهار مقامات نهادهای حفظ محیط زیست، نپال با برخورداری ازهمکاری وسیع منطقه ای، به ویژه با برگزاری ملاقات های مرزی ومبادلات اطّلاعاتی با چین و هند در سرکوبی صیّادان و قاچاقچی ها موفق بوده است.

کشور نپال زیستگاه نیمی از۳۲۰ ببر جهان است.
دهلی نو و کاتماندو در ماه دسامبر نتایج سرشماری ببرهای منطقه ۹۶۵ کیلومتری واقع در دو سوی مرز میان آن دوکشور را اعلام می دارند.

گانا گورونگ مدیر بخش نپال صندوق جهانی حفظ محیط زیست وحوش می گوید کشورها با یکدیگر در خصوص هدف گیری معابر اصلی حمل قاچاق وحوش همکاری می کنند. وی می افزاید: «توان ما در کنترل بیشتر است و به همین سبب ما توانسته ایم اطلاعات بهتری در زمینۀ موارد مصادرۀ غیرقانونی وحوش کسب کنیم. درخصوص هند باید بگویم، تنها حفظ اطلاعات محض واطّلاعات مربوط به تجارت مطرح نیست، بلکه حفظ و حراست از وجود خود ببرها هم مطرح است، چون ببرها پیوسته میان هند و نپال درحرکت اند.
افزون بر مبارزه با تجارت غیر قانونی اعضای بدن ببرها، نپال می کوشد محیط زیست آن ها را توسعه بخشد، پارک جدید بسازد و ظرف ۵ سال آینده، ۵/۲ میلیون دلار به حفظ محیط زیست ببرها اختصاص دهد.

امّا با افزایش جمعیّت ببرها و توسعۀ محیط زیست آنها، مقامات مربوط در خصوص وجود تضاد میان مقاصد آدم ها وموقعیّت وحوش اظهار نگرانی می کنند.
نپال گفته دولتش به قربانیان حملات ببرها و همچنین اقوام و بستگان آنها غرامت می پردازد وبا ساکنان دهکده های اطراف پارک های ملی همکاری تنگاتنگ دارد وبه نگرانی های آن ها توجّه نشان می دهد.
گانا گورونگ می گوید: «ما درصدد آموختن به مردم و واداشتن آن ها به یاد گرفتن نحوۀ زندگی هماهنگ ببرها و سایرحیوانات در مراتع محل زیست وحوش هستیم. این موضوعی حسّاس است و من پاسخی و راه حلّی جامع و کامل برایش ندارم.
مقامات حفظ محیط زیست وحوش می گویند ایجاد هماهنگی، چالشی تازه است چون شمار ببرهای نپال در منطقۀ هیمالیا روبه فزونی گذاشته است.
XS
SM
MD
LG