لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۰۱

چند توصیه برای پدر و مادر یا فرزندانی که به گوشی موبایل شان معتاد شده اند


Teens say they’re addicted to technology. Here’s how parents can help.
Teens say they’re addicted to technology. Here’s how parents can help.

تلفن همراه و دیگر ابزار الکترونیکی مثل تبلت به بخشی از زندگی روزانه مردم تبدیل شده اند. آنها را همه جا و تقریبا همراه هرکس در خیابان، اتوبوس ، مترو، رستوران، محل کارو هرجای دیگر می بینید.

کارشناسان می گویند تا آنجا که از آنها برای کارهای عادی استفاده می شود، مشکلی ایجاد نمی کند. آنچه موجب شده است کارشناسان بعنوان یک پدیده اجتماعی زیانبار به آن توجه کنند، این است که این ابزارها، جانشین بسیاری از رابطه های انسانی شده است.

یک سازمان پژوهشی که در باره رسانه ها تحقیق می کند، بنام Common Sense Media می گوید تقریبا نیمی از نوجوانان اعتراف می کنند به این ابزارها معتاد شده اند، و احساس می کنند نمی توانند آنها را زمین بگذارند. در تحقیق این سازمان پژوهشی، ۵۹ درصد والدین شان این اعتیاد را می دانند و ۲۹ درصد از والدین خودشان هم چنین اعتیادی پیدا کرده اند.

بنیانگذار سازمان می گوید "ابزار دیجیتال شیوه های زندگی مردم را دگرگون کرده است. هر چیزی را ، از ارتباط های مادر ، پدر و فرزند، تا کنش و واکنش انسانی و توانایی ما برای تمرکز بر کارهایی را که در دست داریم، را تغییر می دهد."

کارشناسان می گویند درآمیختن فناوری مدرن با زندگی ما بخصوص در مسایلی که تا ده سال پیش تصورش هم نمی شد، خیلی از معادلات رفتاری را بر هم زده است.

برای مثال، پژوهش ها نشان می دهد ۴۸ درصد والدین احساس می کنند باید بی درنگ به ای میل ها و پیامک ها پاسخ دهند، ۷۲ درصد نوجوانان می گویند آنها نیز چنین نیازی دارند. ۶۹ درصد والدین می گویند تلفن و کامپیوتر خود را هر ساعت چک می کنند،این رقم در نوجوانان ۷۸ درصد است.

با توجه به تاثیرات ابزار تکنولوژی برجنبه های گوناگون زندگی روزانه، پرسش این است که چگونه می توان موازنه بهتری برقرار کرد. پژوهشگران راه هایی را به والدین پیشنهاد می کنند:

- گاهی برای استفاده از موبایل و تبلت محدودیت بگذارید. مثلا موقع صرف غذا تلفن باید کنار گذاشته شود یا پس از ساعت ۹ شب هیچ پیامکی ردو بدل نشود.

- با فرزندان خود در باره آنچه که می بینند، می خوانند یا بازی می کنند حرف بزنید. آنها را ترغیب کنید برای شناخت بهتر نقش رسانه ها در زندگی شان، در باره پیام هایی که فرستاده می شود، سئوال کنند و به اظهار نظر بپردازند.

- در یک لحظه چند کار نکنید. مثلا وقتی تلویزیون می بینید، به موبایل دست نزنید، یا وقتی با موبایل مشغول هستید، تلویزیون را روشن نکنید.

- همه مان می دانیم تکست دادن در موقع رانندگی اشتباه است. هرگز این کار را نکنیم.

- در مهمانی و یا حتی وقتی دور همی کوچکی دارید، دست به تلفن و کامپیوتر نزنید. پدر و مادر می توانند سرمشق خوبی در این باره باشند. اگر شما رعایت نکنید، فرزند تان هم نمی کند.

- با این توصیه ها وضع بهتر می شود اما اگر خودتان و فرزند تان نتوانستید به این توصیه ها توجه کنید، حتما دیگر نیاز دارید برای اعتیاد تان به یک مشاور یا کارشناس مراجعه کنید.

XS
SM
MD
LG