لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۲۱

زادروز مارتین لوتر کینگ


پانزدهم ژانویه برابر با ۲۵ دی ماه، زادروز مارتین لوتر کینگ، یکی از رهبران برجسته جنبش حقوق مدنی در آمریکا است.

شخصیتی که جان خود را در راه تامین حقوق شهروندان فدا کرد. از این رو، دولت فدرال آمریکا به یاد و احترام این مبارز حقوق شهروندی سومین دوشنبه ماه ژانویه را به عنوان روز تولد مارتین لوتر کینگ، تعطیل عمومی اعلام کرده، و همه ساله آیین های ویژه ای در ستایش از وی در سراسر آمریکا برگزار می شود.

من هنوز هم رویایی دارم. این رویا، رویایی است که ریشه‌های ژرفی در «رویای آمریکا» دارد. رویای من اینست که روزی این کشور به‌ پا می‌خیزد و به معنای واقعی به اعتقادات خود جان می‌بخشد: «ما این حقیقت را که همه انسان‌ها برابر آفریده شده‌اند، آشکار و بدیهی می‌دانیم.» رویای من اینست که چهار فرزند کوچکم روزی در کشوری زندگی خواهند کرد که آنها را نه به سبب رنگ پوست، که با درونمایه‌ی شخصیتشان داوری خواهند کرد.

این بخشی از سخنرانی سرنوشت ساز مارتین لوتر کینگ در راهپیمایی بزرگ واشنگتن دی سی در ۲۸ اوت ۱۹۶۳ برای ترغیب نمایندگان کنگره به تصویب قانون برابری نژادی و تحقق همه اجزای قانون اساسی آمریکا بود.

این تلاش ها سرانجام به فرجام رسید​. او به کاخ سفید دعوت شد تا در مراسم امضای قانون برابری نژادی توسط لیندن جانسون، رئیس جمهوری آمریکا حضور داشته باشد.

مارتین لوتر کینگ در یک خانواده متوسط، خانواده یک کشیش پیرو کلیسای باپتیست در ایالت جورجیا به دنیا آمد و به مدرسه دینی رفت و کشیش شد. در جوانی توانست اعتراضات مدافعان حقوق مدنی به بازداشت رزا پارکز را سازماندهی کند. معترضان خواهان آزادی این زن سیاهپوست بودند که به دلیل نشستن بر صندلی بخش سفیدپوستان در اتوبوس بازداشت شده بود.

مارتین لوتر کینگ به تاسی از آموزه های مهاتما گاندی پرهیز از خشونت برای اهداف مدنی را برگزید و از حامیانش خواست بی خشونت و با شکیبایی مطالبات خود را تحقق بخشند. مارتین لوتر کینگ در سال ۱۹۶۳ از سوی مجله تایم مرد سال شناخته شد و سال بعد جوانترین برنده صلح نوبل جهان تا آن زمان شد.

حمایت اکثریت مردم آمریکا از مطالبات فعالان حقوق مدنی منجر به شناسایی قانونی این مطالبات از سوی کنگره شد و هرگونه تبعیض نژادی در همه امور در آمریکا ممنوع شد. با این همه اقلیت افراطی شکست خورده بویژه سازمان کلوکس کلان به مخالفت آشکار با این حقوق پرداخته و مارتین لوتر کینگ را در چهارم آوریل ۱۹۶۸ ترور کردند، هرچند رویای او سرانجام تحقق یافت.

XS
SM
MD
LG