لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۰۶

عدم موفقیت تولیدکنندگان کلیدی نفت در توافق بر سر کاهش تولید


وزیر نفت عربستان سعودی، علی النعیمی، در هنگام ورودش به هتل محل اقامت در وین – ۳ آذرماه ۱۳۹۳ (۲۴ نوامبر ۲۰۱۴)
وزیر نفت عربستان سعودی، علی النعیمی، در هنگام ورودش به هتل محل اقامت در وین – ۳ آذرماه ۱۳۹۳ (۲۴ نوامبر ۲۰۱۴)

تحلیل‌گران می‌گویند سقوط قیمت‌های نفت ناشی از اشباع بازار جهانی، کاهش تقاضا، ضعف اقتصاد جهانی و افزایش تولید توسط ایالات متحده است

بزرگترین صادر کننده نفت جهان، عربستان سعودی، و دیگر تولیدکنندگان کلیدی نتوانسته‌اند در مورد کاهش تولید بمنظور متوقف کردن افت شدید قیمت‌های نفت به توافقی دست يابند.

وزیر نفت عربستان، علی النعیمی، پيشاپيش نشست روز پنج‌شنبه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) روز گذشته در وین با مقامات ارشد انرژی از ونزوئلا، روسیه و مکزیک ملاقات کرد. اما چهار کشور تنها درمورد زيرنظر گرفتن قیمت‌های جهانی نفت و دیدار مجدد در سه ماه آتی توافق کردند.

کارتل اوپک، با دوازده کشور عضو، از جمله عربستان سعودی و ونزوئلا، تقريبا یک‌سوم نفت جهان را تامين می‌کند، در حالی‌که روسیه و مکزیک، که عضو نیستند، از توليدکنندگان مهم نفت بشمار می‌روند.

برخی از کشورها بر ریاض فشار می‌آورند تا برای جلوگیری از افت بیشتر قیمت‌های جهانی نفت، که از خردادماه سال جاری تاکنون ۳۰ درصد افت داشته و به بشکه‌ای ۸۰ دلار رسيده است، از تولید خود بکاهد.

روسیه روز سه‌شنبه ۴ آذر (۲۵ نوامبر) اعلام کرد که ۲۵هزار بشکه در روز از توليد خود کاسته است، اما چنين ميزان اندکی به احتمال زياد تاثيری بر قيمت‌های نفتی نخواهد داشت.

سقوط قیمت‌های جهانی نفت، قیمت بنزین را برای رانندگان در غرب کم کرده و از هزینه‌های انرژی صاحبان کسب‌وکار کاسته است. اما کشورهای تولید کننده‌ای که به درآمد حاصل از افزایش قیمت نفت خام وابسته هستند به طور فزاینده‌ای نگران کاهش مستمر قیمت نفت هستند. اوپک می‌گوید کاهش مستمر قيمت نفت روزانه ۱ ميليارد دلار برای اعضايش هزینه ببار می‌آورد.

تحلیل‌گران می‌گویند سقوط قیمت‌های نفت ناشی از اشباع بازار جهانی، کاهش تقاضا، ضعف اقتصاد جهانی و افزایش تولید توسط ایالات متحده است.

XS
SM
MD
LG