لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۲۰

فؤاد معصوم در مصاحبه با صدای آمریکا: خطر داعش ایران را نیز تهدید می‌کند


فؤاد معصوم در مصاحبه با صدای آمریکا: خطر داعش ایران را نیز تهدید می‌کند
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:01:10 0:00

رئیس جمهوری عراق در گفتگوی اختصاصی با صدای آمریکا، با اشاره به این که خطر گروه افراطی موسوم به دولت اسلامی (داعش) ایران را نیز تهدید می‌کند، گفت اگر عراق به دست پیکارجویان داعش بیافتد، ایران نیز به خطر خواهد افتاد.

فؤاد معصوم با اشاره به نقش ایران در مبارزه بغداد با پیکارجویان داعش، گفت «ایران در روزهای نخست (پس از حملات داعش) نیروی انسانی به عراق اعزام کرد، آب و مایحتاج دیگر هم همینطور؛ بویژه به مناطقی مثل شنگال. در قدم دوم کارشناسان خود را به عراق اعزام کردند تا همیار مردم عراق باشند؛ اسلحه و تجهیزات نظامی هم به ما دادند.»

رئیس جمهوری عراق در گفتگوی خود با علی جوانمردی خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا در بغداد، کمک‌های ایران را «بسیار مهم» خواند و گفت «ایران خوب می‌دانست اگر داعش در منطقه حاکم شود، ایران نیز دچار خطر خواهد شد.»

وی در ادامه تاکید کرد «اگر داعش به صورت بلندمدت در عراق حضور داشته باشد، این خطر گریبان ایران، ترکیه و بسیاری از کشورهای منطقه را خواهد گرفت. به همین دلیل، هر کشوری با توجه به نگرانی‌ها و وضعیت امنیتی خود، با عراق همکاری می‌کند؛ هر کدام به نوعی.»

این در حالی است که برخی از کشورها، بویژه کشورهای عرب منطقه، ایران را به دخالت در امور داخلی عراق متهم می‌کنند و می‌گویند با اعمال نفوذ بر دولت شیعه آن کشور، درصدد گسترش نفوذ خود در عراق، و همینطور در سراسر خاورمیانه است.

ایران اتهام دخالت در امور داخلی عراق را رد می‌کند، اما حمایت از دولت مرکزی – بویژه پس از پیشروی‌های داعش در تابستان گذشته – را انکار نکرده است. تهران همچنین از پیش از سقوط صدام حسین، دیکتاتور پیشین عراق، روابط خوبی با کردهای عراق و اقلیم کردستان داشته است.

نظامیان ایرانی در مواردی هم در مقابله با داعش نقشی محوری ایفا کرده‌اند، مانند عملیات آزادسازی تکریت و رمادی؛ ایالات متحده نیز با وجود نگرانی از بروز درگیری‌های فرقه‌ای در عراق، بواسطه حضور شبه‌نظامیان شیعه مورد حمایت در این عملیات، از نقش ایرانی‌ها بطور تلویحی استقبال کرده است.

به دنبال اعتراض‌ به حضور نیروهای شیعه مورد حمایت ایران در عملیات آزادسازی تکریت در اواخر اسفند ماه، و نگرانی از بالا گرفتن درگیری‌های قومی در آن کشور، شبه‌نظامیان شیعه در عملیات دولتی برای مقابله با داعش در مناطق سنی‌نشین حضور نداشتند.

اما در پی سقوط رمادی در اواخر ماه گذشته، حیدر العبادی نخست وزیر عراق از گروه‌های داوطلب شبه‌نظامی شیعه خواست برای مقابله با پیکارجویان افراطی گروه داعش در رمادی مرکز استان سنی‌نشین انبار، در ۱۱۰ کیلومتری شمال غرب بغداد، به نیروهای دولتی بپیوندند.

با این حال، سخنگوی کاخ سفید هفته گذشته گفت ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا از پیوستن نیروی‌های مردمی از طوایف و فرقه‌های مختلف عراق برای بازپس‌گیری رمادی استقبال می‌کند؛ اما به گفته او «مهم است این نیروها تحت مدیریت و فرمان دولت عراق باشند.»

XS
SM
MD
LG