لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۲۶

سایت مشکوک به فعالیت اتمی در دماوند


مرکز آب سنگین اراک
مرکز آب سنگین اراک
روز پنجشنبه سازمان مجاهدین خلق اعلام کرد اطلاعاتی درباره یک سایت محرمانه هسته ای زیرزمینی در ایران به دست آورده است، بدون آن که مشخص کند چه نوع فعالیتهای اتمی قرار است در آن جا انجام شود.
سازمان مجاهدین در سال ۲۰۰۲ مرکز غنی سازی اورانیوم در نطنز و آب سنگین اراک را افشا کرده بود اما تحلیلگران می گویند افشای اطلاعات توسط این سازمان در همه موارد درست نبوده است، به علاوه مجاهدین خلق اهداف سیاسی خاصی را دنبال می کنند.
در سال ۲۰۱۰ سازمان مجاهدین یک مرکز هسته ای را در غرب تهران افشا کرد و مقامهای امریکا گفتند سالهاست از آن مرکز باخبر بوده اند و دلیلی ندارند که سایتی هسته ای بوده باشد.
این آخرین ادعا درباره سایت محرمانه جدید یک ماه بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران، و در حالی صورت گرفته که انتخاب حسن روحانی خوش بینی ها و امیدهایی برای حل و فصل برنامه جنجالی اتمی ایران به وجود آورده است.
ایران مدعی است برنامه اتمی اش صلح آمیز است و اتهامات اسرائیل و ایالات متحده را درباره اهداف نظامی این برنامه رد می کند.

ولی سر باز زدن ایران از گشودن کامل سایت های هسته ای کشور بر روی بازرسان آژانس اتمی وابسته به سازمان ملل باعث اعمال تحریمهای سختی از سوی غرب بر ایران، و تهدید نظامی اسرائیل برای حمله پیشگیرانه به ایران شده است.

سازمان مجاهدین خواهان سرنگونی جمهوری اسلامی است و به گزارش رویترز، نیروهایش سالها در دهه ۱۹۸۰ میلادی در عراق و در کنار نیروهای صدام حسین علیه ایران جنگیده اند.

«شورای ملی مقاومت» که شاخه سیاسی سازمان مجاهدین است می گوید سایت محرمانه جدید در مجموعه ای از تونل ها در ده کیلومتری شرق دماوند و ۵۰ کیلومتری شمالشرقی تهران واقع شده است. بنا بر همین گزارش ساختمان سایت جدید در سال ۲۰۰۶ آغاز شده و اخیراً تمام شده است.

مجاهدین عکسهایی ماهواره ای منتشر کرده که می گوید متعلق به این سایت است، ولی به گزارش رویترز تصاویر منتشر شده با شواهدی که نشان از برنامه ریزی برای سایت هسته ای دارد تطبیق نمی کند.
سخنگوی مجاهدین خلق میگوید نمی تواند بگوید چه نوع کار اتمی می تواند در این سایت انجام شود، ولی کسانی که دست اندرکار این پروژه هستند، نشان از اتمی بودن سایت دارد.

این سایت شامل ۴ تونل است و توسط گروه مهندسی مربوط به وزارت دفاع و سپاه پاسداران ساخته شده است. درازای ۲ تونل ۵۵۰ متر است و هر یک ۶ سالن بزرگ دارند. ایران در سال ۲۰۰۹ اعلام کرده بود که قصد دارد ۱۰ مرکز جدید غنی سازی اورانیوم - علاوه بر نطنز و فردو - بسازد، ولی اطلاعات زیادی در مورد سایتهای جدید منتشر نکرده است.

اورانیوم غنی سازی شده می تواند برای تولید سوخت اتمی و بمب اتمی به کار رود و غرب نگران است که مبادا هدف نهایی ایران تولید بمب اتمی باشد.
ایران بارها تهدید کرده است که خواهان نابودی اسرائیل است و غرب نگران است تولید بمب اتمی توسط ایران با این هدف باشد.

XS
SM
MD
LG