لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۴۷

صبا آذرپیک خبرنگار ایرانی به قید وثیقه از زندان آزاد شد


صبا آذرپیک خبرنگار ایرانی که به اتهام «تبلیغ علیه نظام» حدود سه ماه در بازداشت بود
صبا آذرپیک خبرنگار ایرانی که به اتهام «تبلیغ علیه نظام» حدود سه ماه در بازداشت بود

وکیل صبا آذرپیک، خبرنگار ایرانی که از اوایل خرداد ماه به اتهام تبلیغ علیه نظام در حبس بود، اعلام کرد که موکل او روز چهارشنبه به قید وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.

محمود علیزاده طباطبایی در گفتگو با خبرگزاری ایسنا، ضمن اعلام این خبر گفت خانواده خانم آذرپیک وثیقه تعیین شده را جهت آزادی او، تهیه و پرداخت کردند.

ساعاتی پیش از اعلام این خبر، اکرم محمدی، مادر صبا آذرپیک در صفحه فیسبوک شخصی خود نوشته بود سپاه پاسداران نهاد مسئول بازداشت دخترش بوده و او در تمام طول بازداشت، در سلول انفرادی بوده است.

خبرگزاری کار ایران، ایلنا، روز ۷ خرداد از بازداشت صبا آذرپیک خبر داد. وی در باره پرونده‌هایی نظیر قتل ستار بهشتی، وبلاگ نویسی که در بازداشتگاه نیروی انتظامی جان خود را از دست داد، و همچنین برخوردهای فیزیکی ماموران گشت ارشاد با زنان و دختران گزارش‌هایی داده بود.

در حالی که خانواده خانم آذرپیک بیش از دو ماه پس از بازداشت او، از محل بازداشت صبا بی‌اطلاع بودند، غلامحسین محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه‌ قضائیه ایران روز ۱۴ مرداد ماه اعلام کرد که این روزنامه‌نگار در زندان اوین تهران در بازداشت است.

یک روز پیش از آن، مادر صبا در گفتگو با خبرگزاری ایلنا، گفت این روزنامه نگار به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و به دلیل اطلاع‌رسانی در مورد وقایع بند ۳۵۰ اوین به نمایندگان مجلس، بازداشت شده است.

فروردین ماه امسال، انتشار خبر حمله گروهی از مأموران زندان به بند ۳۵۰ زندان اوین و مصدوم شدن تعدادی از زندانیان این بند در جریان درگیری با مأموران خبرساز شده بود. به گفته مادر صبا آذرپیک، بازپرس دادسرا به او گفت انتشار گزارش‌های مربوط به وقایع بند ۳۵۰ زندان اوین، آبروی قوه قضائیه را برده است.

اوایل مرداد ماه، دو نهاد بین‌المللی سازمان گزارشگران بدون مرز و عفو بین‌الملل، در بیانیه‌ای نسبت به وضعیت خانم آذرپیک ابراز نگرانی کرده بودند.

گروهی از فعالان سیاسی و اجتماعی داخل ایران و خانواده‌های زندانیان سیاسی و کشته‌شدگان حوادث سال ۸۸، نیز روز دوشنبه با انتشار نامه‌ای خطاب به مسئولان سه قوه، خواستار رعایت حقوق شهروندی و قانونی خانم آذرپیک، و نیز فراهم شدن مقدمات آزادی او شدند.

برخورد امنیتی و قضایی با مطبوعات و روزنامه‌نگاران در ایران سال‌هاست که توسط نهادهای قضایی و امنیتی ایران دنبال می‌شود، اما به دنبال حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ و اعتراضات گسترده مردمی، به اوج خود رسید.

سازمان گزارشگران بدون مرز، در بیانیه‌ای که اواخر خرداد ماه منتشر کرد، ایران را یکی از پنج زندان بزرگ روزنامه‌نگاران در جهان دانست و گفت یک سال پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ایران، هنوز پیشرفت قابل ملاحظه‌ای در عرصه آزادی اطلاع‌رسانی در ایران رخ نداده است.

احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر ایران هفته گذشته گفت که در ماه‌های اخیر، ده‌ها روزنامه‌نگار در ایران بازداشت شده‌اند و از دولت ایران خواست حقوق روزنامه‌نگارانی که تنها به وظیفه شغلی خود – از جمله حق انتقاد – می‌پردازند، را مطابق قانون اساسی و تعهدات آن کشور تحت قوانین بین‌المللی رعایت نماید.

XS
SM
MD
LG