لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۰۹

انتخابات بحرین در سایه تحریم اپوزوسیون برگزار شد


تظاهرات صدها بحرینی در حمایت خود از تحریم انتخابات پارلمانی روز شنبه توسط گروه‌های اپوزوسیون – ۱ آذر ۱۳۹۳
تظاهرات صدها بحرینی در حمایت خود از تحریم انتخابات پارلمانی روز شنبه توسط گروه‌های اپوزوسیون – ۱ آذر ۱۳۹۳

مردم بحرین روز شنبه در نخستین انتخابات پارلمانی از زمان اعتراضات سال ۲۰۱۱ میلادی الهام گرفته از آنچه که به بهار عربی موسوم شد، شرکت کردند، اما تحریم این انتخابات توسط اوپوزیسیون آن را تحت الشعاع قرار داده و به گزارش رسانه‌ها می‌تواند به شکاف‌های فرقه‌ای در آن کشور دامن بزند.

جمعیت الوفاق، سازمان‌یافته‌ترین گروه شیعه مخالف حکومت سنی‌مذهب بحرین، و برخی دیگر از گروه‌های اپوزوسیون، از طرفداران خود خواستند در انتخابات روز شنبه شرکت نکنند. مخالفان دولت را به عدم اجرای اصلاحات سیاسی و خودداری از پرداختن به نارضایتی‌‌های دیگری که در کانون قیام فوریه ۲۰۱۱ میلادی (زمستان ۱۳۸۹ خورشیدی) قرار داشت متهم می‌کنند.

بنابر گزارش‌ها، بسیاری از رای‌دهندگان در نواحی شیعه‌نشین بحرین اعلام کرده‌اند که به فراخوان اپوزوسیون برای تحریم انتخابات پاسخ مثبت خواهند داد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی می‌نویسد انتخابات امروز بحرین را نه فقط متحدان غربی آن، بلکه دیگر همسایگان آن مانند عربستان سعودی و امارات متحده عربی که حکومت‌های سنی دارند، از نزدیک دنبال می‌کنند.

مقامات بحرین، با پشتیبانی نیروهای امنیتی کشورهای حاشیه خلیج فارس اعتراضات مردمی سه سال پیش را سرکوب کردند، اما اعتراضات و ناآرامی‌های محدود و پراکنده، ادامه یافت. شماری از فعالان اوپوزیسیون زندانی هستند و تعدادی از فعالان برجسته حقوق بشر در انتظار صدور احکام دادگاه هستند.

در انتخابات روز شنبه، در مجموع ۴۱۹ نامزد برای کرسی‌های پارلمانی و شهرداری‌ها با یکدیگر به رقابت می‌پردازند. نتایج رای‌گیری ترکیب مجلس عوام، که ۴۰ کرسی دارد، را تعیین خواهد کرد. قدرت مستقیم پارلمان در بحرین محدود است، اما به عنوان بخشی از اصلاحات سیاسی که بیش از یک دهه پیش در آن کشور کوچک حاشیه خلیج فارس آغاز شد، اهمیتی نمادین دارد.

اعضای مجلس اعیان توسط حمد بن عیسی آل خلیفه پادشاه بحرین منصوب می‌شوند، که اعضای خاندان او اکثر پست‌های بالای دولتی را در اختیار دارند. عموی او بیش از چهار سال است که به عنوان نخست وزیر غیرمنتخب فعالیت می‌کند.

کارشناسان ریشه اعترضات در بحرین را حکومت اقلیت سنی‌مذهب بر اکثریت شیعه می‌دانند و از این رو طی چند سال اخیر صحنه زورآزمایی دو قدرت مسلمان منطقه، یعنی ایران شیعه از یک سو و عربستان سعودی سنی از سوی دیگر بوده است. دولت بحرین و حامیان منطقه‌ای آن، تهران را متهم به دخالت در امور داخلی آن کشور می‌کنند. ایران این اتهام را رد می‌کند.

خبرگزاری ایرانا، روز شنبه بیانیه دفتر آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید شیعه قم را منتشر کرد که در آن گزارش‌های منتسب به روزنامه‌های الایام و الوطن مبنی بر آن که آیت‌الله مکارم از مردم بحرین دعوت به شرکت در انتخابات کرده است را تکذیب می‌کند.

به گزارش ایرنا در این بیانیه آمده است «به طوری که اطلاع دادند روزنامه‌های الایام و الوطن بحرین در روز جمعه ۳۰ آبان ماه امسال مطابق با ۲۱ نوامبر سال ۲۰۱۴ این خبر را منتشر کرده‌اند که آیت‌الله مکارم شیرازی شرکت در انتخابات را برای اهالی محترم بحرین لازم دانسته؛ این مطلب کاملا بر خلاف واقع است و این مرجع تقلید از چنین فتوایی اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند.»

XS
SM
MD
LG