لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۵۴

بازتاب رویدادهای ایران در روزنامه های آمریکا


بازتاب رویدادهای ایران در روزنامه های آمریکا
بازتاب رویدادهای ایران در روزنامه های آمریکا

تسلط یک شرکت بزرگ مخابراتی چینی بر بازار تلفن های همراه و نصب دستگاه های شنود این تلفن ها، امکان بازگشت ایران به مذاکرات هسته ای با قدرت های جهانی، و گسترش جدال سیاسی در ساختار قدرت گزارش های سه روزنامه بزرگ آمریکا در باره ایران است.
روزنامه وال استریت جورنال چاپ آمریکا در گزارشی پیرامون همکاری غول مخابراتی چینی با ایران برای نصب دستگاه های رهگیری تلفن های همراه می نویسد: زمانی که شرکتهای بزرگ غربی از پی سرکوب خونین جنبش سبز خاک ایران را ترک کردند، یک شرکت غول آسای مخابرات چینی این خلاء را پر کرد.
شرکت هواوای اخیرا قراردادی را با ایران به امضا رسانده تا بزرگترین شرکت تلفن همراه در ایران ابزارهای دستگاه شنود تلفن همراه را نصب کند وبه پلیس ایران امکان می دهد تا قادر به رهگیری مکان تلفن همراه مردم شود.
وال استریت جورنال به منابع تهیه گزارش خود پرداخته و می افزاید: این شرکت مخابرات چینی همچنین تامین کننده دستگاه های شنود برای دومین شرکت تلفن همراه در ایران نیز بوده است.
وال استریت جورنال می نویسد نقش شرکت هواوای در ایران نشانگر سهولت بهره گیری از فناوری خارجی در سرکوب مخالفان است. بسیاری از فناوری فروخته شده از سوی این شرکت مخابراتی چین به ایران همچون ایستگاه های مخابراتی همانند فناوریهای غربی ست اما مسئله در این است که این فناوری در دستان حکومتی قرار می گیرد که در جهت سرکوب مخالفان داخلی بکارگرفته می شود. وال استریت جورنال سپس به نقل از منابع حقوق بشر می نویسد: مقامات ایرانی دو سال پیش در جریان سرکوب مخالفان بیش از ۶ هزار تن را دستگیر کردند که صدها تن از آنان هنوز در زندانها بسر می برند.
روزنامه نیویورک تایمز چاپ آمریکا در گزارشی پیرامون جدال سیاسی درون حاکمیت ایران می نویسد: «زمانی که رهبر جمهوری اسلامی با پیشنهاد غیرمترقبه خود مبنی بر حذف جایگاه ریاست جمهوری اسلامی جدال بر سر قدرت سیاسی درون حاکمیت را شدت بخشید، از پی آن رهبری و پیروانش به تلاش خود برای کاهش قدرت رئیس جمهوری جاه طلب ایران ادامه دادند.
این روزنامه با اشاره به سخنان آقای خامنه ای مبنی بر تغییر شیوه ریاستی به پارلمانی افزوده است این دمیدن به آتش جدال با احمدی نژاد است که از ماه آوریل و اختلاف بر سر ابقای وزیر اطلاعات علنی شد.
این روزنامه به نقل از تحلیلگران می نویسد این جدال قدرت از زمان سرکوب مخالفان به نتیجه انتخابات در ایران عمیق ترین ناخشنودی و کاهش پشتیبانی علنی رهبر جمهوری اسلامی از احمدی نژاد است که منجر به دوقطبی شدن شدید درون حاکمیت شده است.
روزنامه نیویورک تایمز سپس افشای اختلاس بزرگ بانکی اخیر را اقدامی برای تاثیرگذاری در بازی شطرنج با احمدی نژاد و متحدانش ارزیابی کرده چرا که احمدی نژاد امیدوار به پیروزی در انتخابات پارلمانی پیش رو و سپس ریاست جمهوری سال آینده است.
و فرید ذکریا تحلیلگر سیاسی در گزارشی با عنوان آینده توافق با ایران و امکان بازگشت به سال ۲۰۰۸ که در روزنامه واشنگتن پست به چاپ رسیده می نویسد: پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری دو سال پیش در ایران، باراک اوباما با ارسال پیامی خواهان کنارنهادن دیدگاه مانوی خیروشر مطلق سیاست خارجی جرج بوش شد که در راس آن ایران قرار داشت. اوباما بارها بر بی فایده بودن سیاست بوش مبنی بر تحت فشار گذاشتن ایران اشاره کرده خواهان گفتگوی مستقیم رهبران دو کشور برای کاهش تنش ها شد. سیاست دولت اوباما از تلاش برای گفتگو با رهبر جمهوری اسلامی آغاز و با نگریستن به جنبش سبز ادامه یافته، سپس بار دیگر فشار بر ایران را پیشه کرد که مشکلات اقتصادیی برای ایران پدید آورد.
فرید ذکریا سپس با اشاره به سفر کوتاهش به ایران می نویسد گرچه تحریم ها افزایش یافت؛ اما همسنگ درآمدهای نفتی و بازار بزرگ داخلی به ایران نیست. تاثیر عملی این تحریم ها تضعیف شهروندان بوده است. فرید ذکریا پیشنهاد می کند دولت اوباما باید بار دیگر با طرح بازگشت به گفتگوها مواضع ایران را بیازماید زیرا همچون دیدگاه مشترک ایران و آمریکا بر سر افغانستان امکان یافتن نقاط مشترک بر سر موضوع هسته ای وجود دارد. همان سیاستی که آمریکا در دهه ۷۰ و ۸۰ میلادی با دولتهای چین و روسیه در پیش گرفت. ایران جامعه ای آموزش دیده و پویا بخشی از جامعه جهانی ست و ما نیازمند راهکاری هستیم که همزمان با فشارها به تلاش برای یافتن راهی برای بیرون آمدن از جنگ سرد با ایران باشیم.



XS
SM
MD
LG