لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۰۵

نقش زنان در انتخابات مصر


برگزاری انتخابات مجمع خلق مصر با استقبال گسترده مردم بويژه زنان اين کشور روبرو شده است. هرچند آنان نيز تحت تاثير احزاب سياسی اهداف و خواسته های متفاوتی را دنبال می کنند؛ با اين همه نقش تاثيرگذار زنان در انتخابات، تعيين کننده راه آينده اين کشور بسوی دمکراسی ارزيابی شده است.

دور نخست رای گيری برای گزينش اعضای پارلمان يا مجمع خلق مصر با حضور ناظران و گزارشگران بين المللی از روز دوشنبه آغاز شد. اين نخستين انتخابات آزاد پارلمانی مصر پس از دهه ها حکومت استبدادی در اين کشور بشمار می آيد.

حضور پرشور زنان مصر در اين انتخابات که در صفهای طولانی حوزه های رای گيری بازتاب يافته بود، نشانگر اميد به آينده و پيشرفت بسوی دمکراسی و برابری در کشورشان است.

يک زن رای دهنده می گويد: من از ساعت ۷ صبح در صف انتظار رای ايستاده ام. خيلی سخت است سرپا ايستادن در اينجا. از بس شلوغ است. خيلی از زنان حتا نتوانستند به سر کارهاشان بروند. من نمی دانم چرا اين همه معطلی هست.

براساس برنامه تعيين شده در اين دور از انتخابات پارلمانی مصر که در ۹ استان برگزار شد، ۲۴ ميليون نفر از جمعيت ۸۵ ميليونی مصر در آن شرکت کردند. قاهره و بندر اسکندريه دو شهر پرجمعيت مصر مهمترين و تاثيرگذارترين مناطق انتخاباتی بشمار می آيند.

بيش از ۵۰ ميليون شهروند مصر واجد شرايط رای در اين انتخابات هستند.

روند انتخابات پارلمان جديد مصر که برآمده از خيرش مردم اين کشور برای دستيبای به دمکراسی است، گرچه با ادامه اعتراضهای حاضر در ميدان التحرير قاهره همراه است؛ با اين همه روند رای گيری در فضايی آرام و عادلانه برگزار شد.

بسياری از رای دهندگان که انتخابات مجمع خلق دوران گذشته را تشريفاتی می دانستند، می گويند اين برای نخستين بار است که در يک انتخابات شرکت می کنند.

به گفته کارشناسان، اين انتخابات، دوقطبی شدن شديد جامعه مصر را بر سر مسير نه چندان روشن آينده، آشکار کرده است. از يکسو رقابت احزاب اسلامگرا با ليبرالها و از ديگرسو نگرانی مردم از ادامه حضور نظاميان در قدرت.

در اين انتخابات، احزاب اسلامگرايی که خواهان پياده شدن احکام شريعت ميباشند، به رقابت با گروه های ليبرالی برخاستند که خواهان عرفی ماندن دولت و جدايی دين از سياست هستند.

بندر اسکندريه يکی از پايگاه های مهم اخوان المسلمين، بزرگترين تشکيلات حامی پياده شدن قوانين اسلامی در مصر آينده است.

يک زن رای دهنده ساکن اسکندريه می گويد: من می خواهم احکام اسلامی پياده بشود. من نمی خواهم وقتی می روم کالج کسی به من بگويد که تو بايد حجاب خود را برداری. هدف اصلی من قوانين اسلامی است، نه کار و مسکن.

از ديگر سو بسياری از مردم مصر با اين پرسش روبرو هستند که پس از ماه ها آشوب و درگيريهای خيابانی مردم با نظاميان حاکم، آيا اين انتخابات می تواند کشورشان را به راه دمکراسی هدايت کند؟

تنها ده روز پيش از برگزاری انتخابات بود که بزرگترين تظاهرات به منظور کناره گيری شورای نظاميان حاکم برگزار شد؛ چون مردم نگرانند که نظاميان حاکم حتا پس از انتخابات از قدرت کناره گيری نکنند.

XS
SM
MD
LG