لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۲۷

روان درمانی و سازمان جهانی بهداشت


تصویری زنی که با کمک سازمان جهانی بهداشت در بیمارستان روانی دولتی بستری است. سری لانکا، آوریل ۲۰۱۳
تصویری زنی که با کمک سازمان جهانی بهداشت در بیمارستان روانی دولتی بستری است. سری لانکا، آوریل ۲۰۱۳

آموزش روان درمانی به پزشکان و بهیاران کشورهای در حال توسعه، در میان پیشنهادهای شاخص سازمان جهانی بهداشت است.

گزارش تازه سازمان جهانی بهداشت که همزمان با ۱۹ اوت، روز جهانی کمک های انسانی، منتشر شده، حاوی توصیه ای بدیع است.

سازمان جهانی بهداشت طی این گزارش پیشنهاد کرده که روان درمانی بخشی از کمک های انسانی باشد که در مواقع اضطراری به مردم مناطق آسیب دیده ارائه می شود.

در گزارش جدید سازمان جهانی بهداشت آمده که هنگام رخ دادن حادثه، خواه طبیعی باشد یا حاصل جنگ و کشمکش بر سر قدرت سیاسی، مردم آسیب دیده به روان درمانی نیاز مبرم دارند، اما اغلب از آن بی بهره می مانند یا تنها مدت کوتاهی از آن بهره مند می شوند.

مارک ون اومرن، از روان پزشکان مسئول بخش اعتیاد و بهداشت روانیِ سازمان جهانی بهداشت، می گوید که ارائه خدمات روان درمانی به آسیب دیدگان، در کوتاه مدت و دراز مدت، از اهمیت ویژه ای برخوردار است، چه برای آنها که از پیش از روی دادن حادثه ای گرفتار مشکلات روانی بوده اند و چه برای گروهی که در پی مواجهه با مشکلاتِ زاده شرایط پیرامونشان دچار بحران روحی می شوند.

دکتر ون اومرن می افزاید: «از آن روی که بسیاری از کشورهای تحت توسعه و توسعه نیافته جهان محل وقوع بسیاری از رویدادهای خطیرند، تلاش برای تأمین تندرستی روان به طور خاص در چنین کشورهایی از اهمیت بیشتری برخوردار است، زیرا دقیقاً همین کشورها هستند که دسترسی شهروندان آنها به خدمات درمانی محدود یا دشوار است.»

گزارش جدید سازمان جهانی بهداشت که به تفصیل به اهمیت مقوله سلامت روان و روان درمانی پرداخته، در ۱۱۰ صفحه تهیه شده و بر ده مورد خاص تأکید ورزیده که دولت کشورهای حادثه دیده از خدمات روان درمانی این سازمان بهره برده اند. این گزارش به مناسبت دهمین سالگرد بمبگذاری در مقر سازمان ملل متحد در بغداد منتشر شده است. در آن انفجار، ۲۲ تن، از جمله نماینده ویژه سازمان ملل در عراق، جان سپردند.

کمک به قربانیان سونامی فاجعه بار سال ۲۰۰۴ در سری لانکا از موارد دیگری است که در این گزارش به آن اشاره شده است.
سری لانکا، عراق، افغانستان، اندونزی، اردن، کوزوو، سومالی، کرانه باختری رود اردن، و نوار غزه در میان نمونه های موفق رسیدگی به بهداشت روانی حادثه دیدگان است.

در اغلب ده موردی که در این گزارش از آنها یاد شده، دست کم نیمی از پزشکان و بهیاران بومی تحت آموزش های روان درمانی مسئولان سازمان جهانی بهداشت قرار گرفته اند و اثرات مثبت چشمگیر این آموزش، در این جوامع مشهود است.

سازمان جهانی بهداشت در تلاش است تا توجه بیشتری به ضرورت تامین خدمات روان درمانی در نقاطی از جهان که طی سال اخیر درگیر بحران هایی شده اند، جلب شود. سوریه، مالی، آفریقای مرکزی، و بخش هایی از قاره آمریکا در میان این مناطق هستند.
XS
SM
MD
LG