لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۰۷

چند نماينده کنگره: چرا پرزيدنت اوباما خواستار برکناری بشار اسد نشده است؟


چند نماينده کنگره: چرا پرزيدنت اوباما خواستار برکناری بشار اسد نشده است؟
چند نماينده کنگره: چرا پرزيدنت اوباما خواستار برکناری بشار اسد نشده است؟

هم چنان که سرکوب معترضين ضد دولتی در سوريه شدت گرفته است، برخی از نمايندگان کنگره آمريکا پرزيدنت اوباما را با اين سوال مواجه کرده اند، که چرا خواستار برکناری بشار اسد، رييس جمهوری سوريه، از قدرت نشده است. سياستی که کاخ سفيد در ارتباط با ديگر کشورهای خاورميانه و شمال افريقا اتخاذ کرده است.

تصاوير ويديويی غيرحرفه ای نشان می دهد، دولت سوريه سرکوب اعتراض های ضددولتی را در سراسر آن کشور تشديد کرده است. روز چهارشنبه سناتور جو ليبرمن، عضو مستقل سنای آمريکا، قطعنامه ای را پيشنهاد کرد که طی آن از پرزيدنت اوباما خواسته شده است، موضع قاطع تری عليه بشار اسد، رهبر سوريه، اتخاذ کند. سناتور ليبرمن می گويد: «به نظر من، بشار اسد يک جانی و قاتل است. رهبر مستبدی است که از همان الگوی قذافی پيروی می کند و اميد دارد از عواقب آن بگريزد.»

سناتور مارکو روبيو، از حزب جمهوريخواه، يکی از امضا کنندگان اين قطعنامه نيز می گويد: «سه نکته بايد در اين قطعنامه به روشنی مطرح شود؛ ما از اين حق که سوری ها آينده بهتری برای کشورشان بخواهند، پشتيبانی می کنيم؛ دوم، آمريکا جناياتی که دولت سوريه مرتکب می شود را محکوم می کند و سوم، ديگر نبايد بشار اسد، رهبر مشروع سوريه، تلقی شود. او همچون پدرش يک جانی است.»

از سوی ديگر، مارک تونر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا،تاکيد دارد که کاخ سفيد همواره موضع روشنی در ارتباط با سوريه داشته است. آقای تونر می گويد: «شايان ذکر است که ما در محکوم کردن اِعمال خشونت و سرکوب مردم از سوی دولت سوريه، همواره منطقی و شفاف عمل کرده ايم. نگرانی های زيادی از وقايع سوريه در ميان متحدان ما وجود دارد و ما در پی يافتن بهترين واکنش ها نسبت آن هستيم.»

دو ماه پس از آغاز اعتراض های ضد دولتی در سوريه که بيش از ۵۰۰ کشته بر جای گذاشته است، برخی از نمايندگان کنگره آمريکا، از جمله دان مانزولو از حزب جمهوريخواه، کاخ سفيد را متهم کردند که جنايات رهبر سوريه را ناديده می گيرد.

خالد الجندی، از موسسه بروکينگز، تصريح می کند که شرايط در سوريه پيچيده تر از آن است که راه حل های ساده داشته باشد و می گويد: «فکر می کنم، جامعه بين المللی به شکلی در ارتباط با سوريه بلاتکليف است و نمی داند چه برخوردی داشته باشد. جهان يک ليبی ديگر نمی خواهد، هم از نظر داخلی و هم از نظر واکنش هايی که بايد صورت بگيرد. فکر نمی کنم جامعه بين المللی خواهان دخالت مستقيم در سوريه باشد. مانند آن چه در ليبی شاهد بوده ايم.»

آقای الجندی در مقايسه سوريه و مصر می گويد، مبارک به آمريکا خيلی نزديک بود و برخی معتقدند که آمريکا وی را مجبور به کناره گيری کرد، اما در رابطه با سوريه که مناسباتش با آمريکا در سال های اخير دچار نوسانات زياد بوده است، آمريکا برخورد محتاط تری داشته است. خالد الجندی تغيير رژيم دمشق را تغيير صحنه بازی می داند، تغييری که شرايط در منطقه را کاملاً دگرگون خواهد کرد، زيرا سوريه هم مرز عراق است و در لبنان و همچنين در صحنه تنش های اعراب و اسراييل دخالت مستقيم دارد.

XS
SM
MD
LG