لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۴۵

مايکل پوزنر: ايران در گزارش سالانه حقوق بشر وزارت خارجه آمريکا


مايکل پوزنر: ايران در گزارش سالانه حقوق بشر وزارت خارجه آمريکا
مايکل پوزنر: ايران در گزارش سالانه حقوق بشر وزارت خارجه آمريکا

وزارت امور خارجه آمريکا روز جمعه گزارش سالانه حقوق بشر خود را منتشر کرد. در اين گزارش انتقاد شديدی از شرايط حقوق بشر چندين کشور از جمله ايران شده است. اين در حالی است که هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا، تاکيد کرده است که اين کشور به گفتگو در مورد چگونگی ايجاد فرصت برای تغيير در ايران، ادامه خواهيم داد. مايکل پوزنر، مديرکل معاونت دمکراسی، حقوق بشر و امور کارگران وزارت امور خارجه آمريکا، فرصت های تغيير را برای ايران در گفتگو با صدای آمريکا، تشريح کرد.

اقای پوزنر گفت: «سرباز زدن دولت ايران از احترام به حقوق پايه ای مردم خود، ما را بسيار مايوس کرده است. ما به دنبال فرصت هايی در سازمان ملل متحد و فراتر هستيم تا اطمينان حاصل کنيم ايران مسئول شناخته خواهد شد. برای مثال ما در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد با همکاری دولت سوئد توانستيم برای اولين بار تعيين گزارشگر ويژه ای را برای ايران در نظر گيريم. اين گزارشگر شرايط حقوق بشر ايران را تحت نظر خواهد داشت و سالانه گزارشی را در اين مورد تهيه خواهد کرد. ما به اين مسأله بسيار آگاه هستيم که نمی توانيم به تنهايی اقدام کنيم از آنجايی که دولت ايران معمولاً با ديد متفاوتی به اقدام های دولت آمريکا می نگرد و رويدادها را توطئه آمريکا، معرفی می کند. آنچه که مشخص است اين است که نگرانی گسترده ای در مورد وخامت وضعيت حقوق بشر در ايران وجود دارد، اما اکنون به نظر می رسد در شرايطی هستيم که همه آگاه هستند هيچ آزادی برای مخالفان سياسی، فعالين حقوق بشر و اقليت های مذهبی در ايران، به وجود نيامده است. شرايط وخيم است و مهم است که توجه ها را به شرايط ايران جلب کنيم تا مردم ايران بتوانند اقدام های لازم را برای رسيدگی به اين موضوع انجام دهند.»

خبرنگار صدای آمريکا با اشاره به تصميم شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای برگزيدن گزارشگر ويژه ايران گفت که دولت ايران اين تصميم شورای حقوق بشر را رد کرده و مجلس شواری اسلامی آن را فاقد ارزش قانونی خوانده است.

آقای پوزنر در پاسخ گفت: «مسأله جالبی است، جمهوری اسلامی ايران برگزيدن گزارشگر حقوق بشر را فاقد ارزش می خواند اما پيش از اين تصميم، تلاش ديپلماتيک بسياری برای جلوگيری از اين اقدام به عمل آورد، و شکست خورد. به اين ترتيب تلاشی که دولت ايران برای جلوگيری از اين موضوع کرد نشان می دهد که اين مسأله بيشتر از آن که ادعا می کند برايش مهم است. با اينهمه بايد به اين مسأله به طور گسترده تری نيز بنگريم. چندين کشور منطقه شاهد افزايش انتقادها و اعتراض مردم خود بوده اند. مردم با ريختن به خيابان ها مخالفت خود را با دولت های مستبد نشان داده اند. فکر می کنم مردم ايران با ديدن اين رويدادها از خود می پرسند، اشکال کار در کجاست، چرا ما نمی توانيم آزاد تر باشيم. »

خبرنگار صدای آمريکا می پرسد: «به نظر می رسد دولت آمريکا در مقايسه با اعتراض های دو سال پيش ايران، واکنش بسيار سريعتری به اعتراض های مردم مصر نشان داد. دليل اين امر چيست.»

آقای پوزنر در پاسخ گفت: «برای تشخيص عوامل يک اقدام هميشه گمانه زنی بسيار است. اما فکر می کنم آنچه مهم است اين است که اکنون ما به شرايط جهان بسيار آگاه و متعهد هستيم. ما از تلاش های مردم ايران برای زندگی آزاد تر حمايت می کنيم. آنها خواهان برخوردی انسانی و عادلانه هستند. ما بايد از آنها حمايت کنيم و حمايت می کنيم.»

XS
SM
MD
LG