لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۵۴

گزارش: آمريکا در روز حقوق بشر در چه وضعی قرار دارد


گزارش: آمريکا در روز حقوق بشر در چه وضعی قرار دارد
گزارش: آمريکا در روز حقوق بشر در چه وضعی قرار دارد

جامعه جهانی امروز، دهم دسامبر، روز حقوق بشر را گرامی می دارد. در چنین روزی در سال ۱۹۴۸ میلادی مجمع عمومی سازمان ملل متحد اعلامیه جهانی حقوق بشر را تصویب کرد.

با اینکه ایالات متحده آمریکا کشوری است دمکراتیک که در آن آزادی بیان مذهب و تساوی افراد در برابر قانون محترم شمرده می شود اما برخی از فعالان حقوق بشری در آمریکا عقیده دارند دولت این کشور در بعضی از موارد حقوق شهروندان خود را نقض کرده است.

جان بولتن، سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل متحد، یکی از مدافعان سرسخت عملکرد آمریکا در زمینه رعایت حقوق بشر است.

آقای بولتن می گويد: «ما سرسخت ترین مدافع حقوق بشر و آزادی های فردی در جهان امروز یا کل تاریخ بشری هستیم. هیچ کشوری در جهان در زمینه حقوق بشر کامل نیست.»

پروفسور هِدار هریس، مدیر مرکز حقوق بشر و مطالعات قوانین بشر دوستانه در دانشگاه آمریکایی در واشنگتن، دولت آمریکا را برای باز نگاه داشتن زندان گوانتانامو سرزنش می کند ومیگوید پرزیدنت اوباما قول داده بود این مرکز را تعطیل کند.

اقای هريس می گويد: «افرادی را در زندان گوانتانامو بدون اینکه جرم آنها در دادگاه به اثبات رسیده باشد و بدون هیچ گونه تماس با خارج و یا نظارت زندانی کرده ایم. به نظر من بر همه فعالان حقوق بشر و جامعه جهانی واجب است که برای تعطیل کردن این زندان بر دولت آمریکا فشار بیاورند. همچنین روند صحیح دادرسی برای محاکمه این افراد باید رعایت بشود.»

اما جان بولتون میگوید آمریکا میتواند این افراد را در بازداشت نگاه دارد زیرا آنها تروریست و زندانی جنگی محسوب می شوند. آقای بولتن گفت: «رعایت مفاد مندرجه در کنوانسیون ژنو برای کشورهای امضاء کننده الزامی است اما در مورد گروه های تروریستی خیر. حتی کنوانسیون ژنو میگوید میتوان زندانیان جنگی را تا پایان دوران مخاصمه در بازداشت نگاه داشت. مبارزه جهانی علیه تروریسم میتواند به درازا بکشد و اگر تروریست ها در زندان گوانتانامو هستند مشکل خودشان است و نه ما.»

پرفسور هریس همچنین مخالف اجرای حکم اعدام در آمریکاست و می گويد: «این موضوع از لحاظ عملی و ادامه آن نگران کننده است. بسیار خوب خواهد بود که حکم اعدام در تمامیت آن، لغو بشود.»

بر اساس گزارشهای مرکز اطلاع رسانی مجازات اعدام در سال جاری ۴۰ تن از محکومین ارتکاب به قتل در آمریکا اعدام شده اند. اما مایکل پارانزینو از گروه طرفدار مجازات اعدام موسوم به «کلید را بدور بیندازید» میگوید اعدام آدمکشان پرونده را برای خانواده های قربانیان خواهد بست. وی اضافه می کند: «به نظر من بحث باید بر روی مسأله آسیب دراز مدت بر خانواده های قربانیان، متمرکز شود.»

فعالان حقوق بشر همچنین ایالات متحده را به علت تصویب نکردن معاهدات سازمان ملل متحد نکوهش می کنند. بسیاری از کشورها «پیمان منع تبعیض علیه زنان» را امضاء کرده اند اما آمریکا هنوز به جرگه امضاء کنندگان این معاهده نپیوسته است.

XS
SM
MD
LG