لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۲۸

اخراج دیپلماتهای سوریه از آمریکا، اروپا و استرالیا


روز سه شنبه ۹ کشور از جمله فرانسه، آمریکا و استرالیا دیپلماتهای سوریه را اخراج کردند.

فرانسوا اولاند رییس جمهوری فرانسه روز سه شنبه اعلام کرد سفیر سوریه در پاریس در پاسخ به کشتار الحوله اخراج می شود. رئیس جمهوری فرانسه گفت تصمیم فرانسه در مشورت با شرکای فرانسه اتخاذ شده است. لورن فابیو وزیر امور خارجه فرانسه در مصاحبه با لوموند بشار اسد را قاتل خواند و خواهان برکناری او از قدرت شد.

استرالیا در اعتراضی مشابه ۲ دیپلمات سوری – از جمله سرپرست هیات دیپلماتیک آن کشور - را اخراج کرد. وزیر امور خارجه استرالیا گفت انتظار دارد کشورهای دیگر نیز همین رویه را پیش گیرند.

فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه نیز به خبرنگاران گفت سفیر سوریه از پاریس اخراج شده است.
باب کار وزیر امور خارجه استرالیا نیز گفت آنها که مسئول قتل عام در الحوله هستند باید پاسخگو باشند.

منابع دیپلماتیک در چندین کشور اروپایی به خبرگزاری رویترز گفته اند سیاست مشابهی اتخاذ خواهند کرد.

آمریکا نیز کاردار سوریه در واشنگتن را صبح سه شنبه اخراج کرد. امریکا ۷۲ ساعت به کاردار سوریه مهلت داده از امریکا خارج شود. عماد مصطفی سفیر سوریه در واشنگتن اواخر سال گذشته به دمشق احضار شد و سفیر جدیدی به جای وی منصوب نشده است و سفارت سوریه در واشنگتن زیر نظر کاردار آن اداره می شود.

ویکتوریا نولند سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا طی بیانیه ای گفت اخراج زهیر جبور کاردار سوریه در واشنگتن در واکنش به کشتار در دهکده الحوله است. در این بیانیه آمده است این اقدام در هماهنگی با کشورهای شریک از جمله استرالیا، کانادا، اسپانیا، بریتانیا، فرانسه و آلمان اتخاذ شده است.

دفتر دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا گفت او و رییس جمهوری فرانسه موافقت کرده اند بر فشار بین المللی بر دولت اسد برای پایان دادن به آنچه «سرکوب خونین مردم سوریه» تلقی می شود بیفزایند.
در پاسخ به کشتار، دست کم ۹ کشور به دیپلمات های سوریه دستور داده اند خارج شوند.

رهبران فرانسه و بریتانیا که روز دوشنبه تلفنی درباره بحران سوریه تبادل نظر کردند، حمایت از ماموریت صلح کوفی عنان را تکرار کردند و پذیرفتند جهت یافتن راهی برای حل مناقشه با روسیه متحد سوریه همکاری می کنند. سرگئی لاورف وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه گفت شواهد نشان می دهد نیروهای دولت سوریه و شورشیان هردو مسئول کشتار در الحوله هستند.
کوفی عنان فرستاده بین المللی صلح روز سه شنبه به بشار اسد رییس جمهوری سوریه گفت طرح صلح ۶ ماده ای سازمان ملل نمی تواند بدون برداشتن گامهای قاطع برای متوقف ساختن خشونت موفق شود.

به گفته سخنگوی سازمان ملل، عنان نگرانی جامعه بین المللی را از خونریزی در سوریه، از جمله کشتار روز جمعه در الحوله که در آن بیش از ۱۰۰ مرد و زن و کودک کشته شدند، به اسد ابلاغ کرد.
دفتر حقوق بشر ملل متحد در ژنو روز سه شنبه گفت ناظران دریافتند کمتر از ۲۰ نفر از کسانی که در الحوله کشته شده اند، هدف آتش توپخانه یا تانک قرار گرفتند. شاهدان گفتند اکثر قربانیان در خانه هایشان در دو موج اعدامهای سرپایی توسط شبه نظامیان طرفدار دولت کشته شدند.

سرگئی لاورف وزیر امور خارجه روسیه روز سه شنبه گفت برخی از کشورها کشتار در الحوله را بهانه قرار داده اند و بر لزوم عمل نظامی تاکید می کنند. او پیشتر گفته بود شواهد نشان می دهد نیروهای دولت سوریه و شورشیان هردو مسئول کشتار در الحوله هستند.

ارو لادسو فرمانده صلحبانان سازمان ملل متحد روز سه شنبه در نیویورک به خبرنگاران گفت استفاده از سلاح های سنگین برای کشتن برخی از قربانیان بار مسئولیت را آشکارا بر دوش دولت سوریه می گذارد.

در واشنگتن، ژنرال مارتین دمپسی رییس ستاد مشترک ارتش امریکا هشدار داد «قساوتهایی» مانند قتلهای الحوله ممکن است مداخله نطامی بین المللی را موجب شود. اما افزود جامعه بین المللی نخست باید فشار دیپلماتیکی بیشتری بر اسد وارد آورد.

اخراج سفرای سوریه از پایتخت های کشورهای اروپایی مرحله جدیدی در تلاش های بین المللی در متوقف ساختن سرکوب مخالفان در ۱۵ ماه اخیر در سوریه به شمار می شود.

مخالفان سوریه خواهان برکناری بشار اسد از قدرت هستند.

به نظر می رسد آنچه باعث بالاخره اخراج سفرای سوریه شده است، قتل عام نیروهای سوری در روز جمعه گذشته در الحوله است که دهها کودک و زن هم از قتل عام شدگان بودند.

سوریه نقش ارتش این کشور در قتل عام الحوله را تکذیب کرده است.

استرالیا اعلام کرد علاوه بر جودت علائی رئیس هیات دیپلماتیک سوریه دراین کشور، یک دیپلمات دیگر سوری را هم اخراج کرده و به آنها ۷۲ ساعت فرصت داده خاک استراالیا را ترک کنند.

کوفی عنان فرستاده بین المللی صلح نیز روز سه شنبه در دمشق به ملاقات بشار اسد رییس جمهوری سوریه رفت و او را ترغیب به رعایت آتش بس کرد.
کوفی عنان همچنین روز سه شنبه با رهبران قبیله ای سوریه ملاقات کرد. رهبر یک قبیله به خبرنگاران گفت سوریه روز به روز بی ثبات تر می شود.

به گفته سخنگوی سازمان ملل طرح صلح ۶ ماده ای و کشتار شهروندان غیر نظامی در شهر الحوله محور مذاکرات بوده است. و عنان نظر خود را با صراحت بیان کرده و گفته طرح صلح بدون برداشتن گام های قاطع برای پایان دادن به خشونت و آزادی بازداشت شدگان نمی تواند موفق شود .


فیصل المقداد قائم مقام وزیر امور خارجه سوریه پس از ملاقات با عنان گفت سوریه آتش بس را نقض نکرده است.

در جدیدترین خشونت در روز سه شنبه، فعالان حقوق بشر گفتند دست کم ۱۹ تن در سراسر سوریه کشته شده اند.

سخنگوی سازمان ملل به صدای امریکا گفت ناظران سازمان از روز شنبه در الحوله باقی مانده اند و برای یافتن جزییات رویدادهای روز جمعه با ساکنان گفت و گو کرده اند.

دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو روز سه شنبه گفت ناظران دریافته اند کمتر از ۲۰ نفر از کسانی که در الحوله کشته شدند، هدف آتش توپخانه یا تانک قرار گرفتند. به گفته شاهدان اکثر قربانیان در خانه هایشان در دو موج اعدامهای سرپایی توسط شبه نظامیان طرفدار دولت کشته شدند.

کوفی عنان پس از ورود به دمشق در روز دوشنبه، کشتار حوله را «جنایتی دهشتناک» نامید و گفت این واقعه او را تکان داد.

پیشتر، شورای امنیت سازمان ملل متحد در بیانیه ای برخی از مرگها را مستقیما به «گلوله باران توپخانه و تانک» نیروهای دولتی نسبت داد. ارو لادسو فرمانده صلحبانان سازمان ملل متحد روز سه شنبه در نیویورک به خبرنگاران گفت استفاده از سلاح های سنگین برای کشتن برخی از قربانیان بار مسئولیت را آشکارا بر دوش دولت سوریه می گذارد.
XS
SM
MD
LG