لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۰۲

ایالات متحده: یک شرکت چینی قطعات موشکی به کره شمالی فروخته است


ایالات متحده: یک شرکت چینی قطعات موشکی به کره شمالی فروخته است
ایالات متحده: یک شرکت چینی قطعات موشکی به کره شمالی فروخته است

ایالات متحده معتقد است که یک شرکت چینی قطعات و اجزای انتقال موشک را به کره شمالی فروخته است. این تجهیزات در مانور نظامی اخیر پیونگ یانگ به نمایش گذاشته شده بودند. یک مقام ایالات متحده گفته است آمریکا بر پکن فشار اعمال خواهد کرد تا اجرای حکم ممنوعیت سازمان ملل متحد در مورد فروش (قطعات) نظامی را با جدیت بیشتری اجرا کند.

بنا به گفته یک مقام بلندپایه ایالات متحده، دولت اوباما مظنون است که یک شرکت تولیدکننده چینی، بدنه و نه کل تجهیزات مدرن را به کره شمالی فروخته است، این در حالی است که گمان می رفت این قطعات برای اهداف غیرنظامی به فروش رسیده باشند و نقض عمدی تحریم های سازمان ملل متحد نبوده اند.

فروش چنین قطعاتی در بحبوحه تنش های موجود در مورد تلاش نافرجام کره شمالی برای پرتاب موشک انجام شده است و واشنگتن به طور فزاینده ای نگران اطمینان از تلاش کافی چین برای سرنهادن به (قطعنامه) ممنوعیت فروش سلاح به پیونگ یانگ است.

یافته های آمریکا در مورد منشاء اولیه قطعات سیستم ناقل پرتاب موشک و به ویژه کامیون بزرگی که روی موشک روی آن سوار می شود و در مانور هفته گذشته پیونگ یانگ به نمایش گذاشته شد، برای اولین بار در روزنامه نیویورک تایمز منتشر شد.

این مقام ایالات متحده گفته است دولت آمریکا گمان می کند که شرکت تولیدکننده «هوبی سانژانگ» چین این قطعات را به یک شرکت واسطه و این شرکت نیز آن را به کره شمالی فروخته است.

با وجودی که کارشناسان نظامی غربی معتقد هستند که این سیستم مدرن و هشت محوری ناقل موشک، که در مانور نظامی جشن تولد بنیانگزار کره شمالی به نمایش گذاشته شده بود، در چین طراحی شده و احتمالاً پکن آن را به پیونگ یانگ فروخته است، اما چین که تنها متحد اصلی کره شمالی است، نقض مقررات (سازمان ملل) را انکار می کند.

لئون پانه تا، وزیر دفاع ایالات متحده اخیراً به نمایندگان کنگره ایالات متحده گفت که چین به برنامه موشکی کره شمالی کمک کرده است. وی از ذکر جزئیات بیشتر خودداری کرد.

بنا به گفته این مقام ایالات متحده، کاخ سفید قصد دارد تا نگرانی های خود را به چین ابلاغ و از این مورد استفاده کند تا برای رعایت تحریم های بین المللی علیه کره شمالی، بر پکن فشار بیشتری اعمال کند.

بر اساس قطعنامه های سال ۲۰۰۶ و ۲۰۰۹ شورای امنیت سازمان ملل متحد، کشورهای عضو این سازمان، از جمله چین از کمک به برنامه موشک بالستیک کره شمالی، فعالیت های اتمی این کشور و نیز تامین سلاح های سنگین منع شده اند.

در بحبوحه محکومیت های بین المللی گسترده پیرامون پرتاب موشک پیونگ یانگ و افزایش انزوای جهانی، کره شمالی تهدید کرده است برای سومین بار سلاح های اتمی خود را آزمایش خواهد کرد.

همزمان با پرتاب موشک کره شمالی، دولت ایالات متحده اعلام کرد توافق آمریکا با کره شمالی برای ارسال کمک های امدادی غذایی به این کشور فقیر را به حالت تعلیق درآورده است.

XS
SM
MD
LG