لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۱۱

استیون مال: زمان می برد تا تاثیرات برجام بر زندگی مردم ظاهر شود


استیون مال هماهنگ کننده ارشد وزارت خارجه آمریکا در اجرای توافق هسته ای
استیون مال هماهنگ کننده ارشد وزارت خارجه آمریکا در اجرای توافق هسته ای

استیون مال هماهنگ کننده ارشد وزارت خارجه آمریکا در اجرای توافق هسته ای هرچند معتقد است که وجود فساد و عدم شفافیت در ایران عاملی برای کم بودن اثر برداشتن تحریم های هسته ای شده، اما تاکید دارد تنها شش ماه اجرای این توافق گذشته و زمان می برد تا تاثیرات برجام بر زندگی مردم ظاهر شود.

یکسال پیش، در ۱۴ ژوئیه ایران و کشورهای پنج بعلاوه یک به یک توافق نهایی برای حل پرونده هسته ای ایران به نتیجه رسیدند و در مقابل اقداماتی از سوی جمهوری اسلامی ایران، کشورهای غربی پذیرفتند که تحریم های فراگیر علیه ایران را بردارند.

در یکسالگی توافق هسته ای، صدای آمریکا با استیون مال، هماهنگ کننده ارشد وزارت خارجه آمریکا در اجرای توافق هسته ای گفت و گو کرد.

آقای مال به گیتا آرین خبرنگار صدای آمریکا گفت از وضعیت اجرای توافق راضی است و دو کشور ایران و آمریکا اگر مشکلی در اجرای جزئیات آن باشد، با مذاکره آن را رفع می کنند.

پشت صحنه گفت و گوی صدای آمریکا با ناظر آمریکایی اجرای برجام در یکسالگی توافق هسته ای

در این گفت و گوی اختصاصی، آقای مال به سوال بینندگان صدای آمریکا پاسخ داد. از جمله، یکی از کاربران فیس بوک صدای آمریکا از وی پرسیده بود که چرا با وجود رفع تحریم ها، روز به روز مشکلات در ایران بیشتر می شود. آقای مال گفت بخشی از این مساله به مشکلات داخل ایران باز می گردد. اینکه سیستم دولتی چقدر مشکل دارد. اینکه آیا با فساد مبارزه درستی می شود یا خیر. عدم شفافیت عملکرد و قوانین مالی می تواند یک مشکل دیگر باشد.

فیلم کامل گفت و گو با استیون مال در یک سالگی برجام

این دیپلمات آمریکایی، با اشاره به گلایه های ایران در مورد وجود برخی مشکلات در زمینه امور مالی و بانکی با کشورهای خارجی، گفت هنوز شش ماه از اجرای رسمی برجام گذشته و زمان می برد که جامعه جهانی خود را با شرایط جدید تطبیق دهد.

هماهنگ کننده ارشد وزارت خارجه آمریکا برای اجرای توافق هسته ای با ایران در حالی در این گفت و گو شرکت کرد که تنها یک هفته پیش او سفری به پکن، سئول و توکیو داشت تا زمینه های اجرای توافق و همچنین ابعاد تجارت ایران با کشورهای آسیای شرقی را بررسی کند.

عکسی از توئیتر آقای مال در سفر اخیرش به چین درباره ایران

دو روز پیش، این دیپلمات ارشد آمریکا خبر داده بود تاکنون ۵۰ میلیارد دلار از دارائی های ایران در ازای عمل به توافق آزاد شده است.

این اظهارنظر آقای مال در حالی است که مقام های ایران در دو ماه اخیر از اینکه هنوز جمهوری اسلامی از منافع اقتصادی توافق منتفع نشده اند، گله کرده اند.

آقای مال روز سه شنبه گفت هنوز پاسخی برای این گلایه مقام های ایران نیافتاده است. به گفته وی، آمریکا از ایران خواسته دلایل این عدم نفع بردن را رک و راست بیان کنند.

این دیپلمات ارشد آمریکایی افزود: "این مساله ایران می تواند دلایل دیگری چون فساد، قوانین ضعیف مبارزه با پولشوئی، عدم توانائی در کنترل تأمین منابع مالی برای تروریستها، عدم شفافیت عملکرد و قوانین مالی داشته باشد. همچنین ادامه فعالیتهایی که باعث بی ثباتی در منطقه می شود و بیم آنکه توافق شکست بخورد و مجداً تحریمها اعمال شوند، می تواند دلیل دیگر باشد.

روز چهارشنبه در پاسخ به یکی دیگر از بینندگان صدای آمریکا که پرسیده بود چرا ایالات متحده در مذاکرات هسته ای، بحث نقض حقوق بشر در ایران را نگنجاند، آقای مال با اذعان به وجود اختلاف میان واشنگتن و تهران در زمینه هایی مانند، حقوق بشر و رفتار ایران در منطقه، گفت دولت باراک اوباما از ابتدای مذاکرات تنها بر روی مساله هسته‌ای، که مهم ترین تهدید امنیتی برای آمریکا و همپیمانانش است، تمرکز کرده است.

XS
SM
MD
LG