لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۳۳

هشتمین سال بازداشت رهبران بهایی در ایران


۱۴ مه مصادف با هشتمین سالگرد دستگیری هفت رهبر جامعه بهایی ایران بود. دو زن و پنج مرد – فریبا کمال آبادی، مهوش ثابت، جمال الدین خانجانی، عفیف نعیمی، سعید رضایی، بهروز توکلی، و وحید تیزفهم – پیش از بازداشت مسئول تامین نیازهای معنوی و فیزیکی جامعه بهایی بودند.

در سال ۲۰۱۱، هفت نفر پس از محاکماتی که ناعادلانه تلقی شد، به ۲۰ سال زندان محکوم شدند. جاسوسی، اهانت به مقدسات مذهبی و تبلیغ علیه جمهوری اسلامی، از جمله اتهامات آنها بود.

جان کربی سخنگوی وزارت خارجه امریکا در بیانیه ای کتبی گفت ایالات متحده "در محکوم ساختن ادامه بازداشت رهبران بهایی و درخواست از جمهوری اسلامی به آزاد ساختن بی درنگ آنها، همراه با تمام کسانی که به دلیل باورهایشان زندانی شده اند، به جامعه بین المللی می پیوندد."

بنا به جدیدترین گزارش وزارت خارجه آمریکا در مورد آزادی بین المللی مذهب، شمار بهائیان ایران حدود ۳۰۰ هزار نفر است، که بزرگترین جامعه مذهبی غیر مسلمان در کشور را تشکیل می دهند. تمام اقلیت های غیر شیعه در ایران با آزار روبرو هستند، اما ، آن گونه که وزارت خارجه گزارش می دهد، یهائیان از همه مشخص تر هستند.

آنها از دسترسی یه فرصت های آموزشی و استخدام محروم هستند، هدف حملات فیزیکی قرار می گیرند، اموالشان مصادره می شود، ازدواج هایشان به رسمیت شناخته نمی شود ، گورستان هایشان تخریب می شود ، و هدف دستگیری های خودسرانه قرار می گیرند.

جان کری وزیر خارجه امریکا گفته است "هیچ ملتی اگر مردم آن از حق داشتن مذهب مورد علاقه خود و بیان آشکار باورهایشان محروم باشند، نمی تواند از قابلیت های کامل خود استفاده کند." ایران اعلامیه جهانی حقوق بشر را تصویب کرده و از جمله امضاکنندگان میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است – هر دو اهمیت اساسی آزادی مذهب را که آقای کری می گوید روشن می سازد.

سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفت "ما از مقامات ایران می خواهیم به قوانین خود پای بند بمانند و تعهدات بین المللی را که ضامن آزادی بیان، مذهب، عقیده و تجمع برای تمام شهروندان است، رعایت کنند."

XS
SM
MD
LG